Sims 4 Játéktipp

Sims 4 Star Wars – Küldetések

Batuu egy sokszínű forgatag, de miután rácsodálkoztál a kantinában anekdotázó furcsa szerzetekre és végigkóstoltad a helyi ételeket és italokat, felmerülhet a kérdés, hogy mivel múlathatnád még időd a galaxis ezen eldugott planétáján? Szerencsére ez a tipp most választ ad erre a kínzó kérdésre, kalandok egész sora vár ugyanis a vállalkozó szellemű utazókra.

7-es Dokkoló Öböl / Docking Bay 7

A bolygóra látogatók nem csupán egy klassz droidra vagy fénykardra tehetnek szert, hanem akár csatlakozhatnak a három frakció – az Első Rend, a Lázadók vagy a Zsiványok – egyikéhez is, ha bizonyítják hűségüket a vezetőknek. Ehhez küldetéseket kell végrehajtani, amelyekből az első rögtön érkezéskor meg is jelenik a sim panel Karrier számára fenntartott részén (aktatáska fül).

Welcome to Batuu / Üdvözlet Batuun

  • Plan Your Batuu Outfit in the Dwelling / Tervezzen batuui öltözéket a Szálláson
  • Freshen Up at the Dwelling / Frissüljön fel a Szálláson
  • Order Food From Docking Bay 7 / Rendeljen ételt a 7-es Dokkoló Öbölből
  • Ask About the Resistance / Kérdezzen a Lázadókról
  • Ask About the First Order / Kérdezzen az Első Rendről
  • Ask About the Scoundrels / Kérdezzen a Zsiványokról

Először csak az első három feladat jelenik meg, ahelyek könnyedén végrehajthatók, a két szükséges épület ugyanis kéken villog, hogy semmiképp se kerülhessék el a figyelmedet (Dwelling, Docking Bay 7). Nincs más dolgod, mint rájuk kattintani és végrehajtani az utasításokat.

Szállás / Dwelling

Ezt követően újabb három feladat jelenik meg, amelyeket nem elegendő csak egyszer végrehajtani, minden interakciót háromszor kell megismételned három tetszőleges simmel: kattints rájuk, és válaszd ki sorban a küldetéshez tartozó kérdéseket. Ha az utcán éppen nem találnál megfelelő alanyokat, Oga kantinjában mindig akad pár lézengő, akivel egy frissítő mellett elcseveghetsz.

Oga kantinja / Oga’s Cantin

A feladatsor végrehajtása után a Karrier fül üressé válik, és 200 galaktikus kredit kerül a háztartás kasszájába. Amennyiben további küldetéseket szeretnél vállalni, hogy felmarkolhasd az értük járó jutalmat, a frakciók vezetőinél kell kopogtatnod feladatokért.

Az Első Rend küldetéseit Agnon hadnagynál veheted fel az Első Rend Körzetében (First Order District). Az Ask to See Missions interakcióval kérheted meg, hogy mutassa meg az elvégezhető feladatokat.

Kylo Ren és Agnon Hadnagy a TIE-vadász mellett (First Order District)

Ha inkább a Lázadóknak dolgoznál, látogass el a táborukba (Resistance Encampment), és kérdezz egy tagot a Lázadókról (Ask About the Resistance). Ezután bármelyik ellenállótól kaphatsz küldetést, ha az Ignite the Spark, vagyis Lobbantson szikrát interakcióra kattintasz.

Vi Moradi (balra) az X-szárnyú előtt (Resistance Enchampment)

Ha nem akarsz egyből oldalt választani, a Zsiványoknak is elkél a segítség; Hondo Ohnaka szívesen ellát feladatokkal, ha az Ask to See Missions interakcióra kattintasz. Őt egyébként általában Oga Kantinja körül találhatod meg, könnyen felismerhető a feje felett lebegő Zsiványok ikonról.

Hondo Ohnaka az Ezeréves Sólyom előtt (Black Spire Outpost)

Miután beszéltél valamelyik fent említett személlyel, egy ablak ugrik fel az elvégezhető feladatokkal. A lista változó számú küldetést sorol fel – eleinte csak egyet – a bal felső sorban található cím alatt pedig egyből láthatod is, miféle jutalom jár a teljesítésért: általában valamennyi galaktikus kredit, esetenként bónusz ajándék (Reward), valamint az adott frakcióhoz tartozó hírnév (ennek mennyiségét + jelek jelzik). Ha simed a Lázadók vagy az Első Rend küldetéseit választja, a kapott hírnévnek megfelelő negatív hírnévre tesz szert az ellenkező frakcióban, a Zsiványokat azonban nem zavarja, ha a másik két fél számára is teljesítesz feladatokat.

A szürke keret az ikon körül sztori mód küldetést jelez

A címmel egy vonalban található frakció ikont szürke keret veheti körbe, ami azt jelenti, hogy “sztori” feladattal van dolgod. Ezek a megbízatások csak egymás után végezhetők el, és az egyik teljesítésével oldhatod fel a következő szintet. Előfordulhat az is, hogy bár látod a következő sztori küldetést, nem tudod kiválasztani, mert túl alacsony hozzá a rangod: ilyenkor kénytelen vagy egy másik (mellék)küldetést választani és később visszatérni a feladathoz.

A küldetések leírása nem tartalmaz túl sok lényeges információt – olyan is akad közöttük, amit Chewbacca teljesen vuki nyelven közöl -, de miután elvállalod a feladatot, a Karrier fülre kattintva világosabbá válik, miből is áll majd megbízatásod.

Egyszerre egy aktív küldetésed lehet, ha azonban megbántad a választásodat, a kuka ikonnal megszakíthatod a feladatot, ebben az esetben azonban a jutalomnak is búcsút inthetsz.

A kuka ikonnal törölhető az aktuális küldetés

Ha elakadnál a részfeladatok (Tasks) teljesítése során, segítséget kaphatsz az elvégzendő feladatról, ha az egeret az adott utasítás fölé viszed. Amennyiben egy adott személlyel kell beszélned, fél szemedet tartsd a felbukkanó értesítéseken, ezek ugyanis gyakran elárulják, hol találhatod meg az illetőt.

Miután teljesítetted az összes utasítást, és nem jelenik meg újabb feladat, a küldetés lezárul és eltűnik a sim panelről. A teljesítésért járó jutalom megjelenik az eszköztárban, a galaktikus kredit és hírnév automatikusan jóváírásra kerül, a sim pedig már indulhat is, hogy belevesse magát egy újabb ígéretes küldetésbe.

Olvasd el a küldetésekhez kapcsolódó többi tippet is:

Forrás: SimsVIP

Szárnybontogató írópalánta, elhivatott tippíró és modvadász. Lelkes fordító, Sims 3, Sims 4 és Sims Medieval játékos. Az oldalfelépítés és design elkövetője, fáradhatatlan fogalmazó és backstage admin.

Feliratkozás
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments