Sims 4 Játéktipp

Sims 4 Star Wars – Ezeket a droidokat keresed?

A Journey to Batuu játékcsomag egy látványos, Star Warst idéző világba kalauzolja el a játékosokat, amelyben a fénykardok és futurisztikus űrjárművek mellett a droidok is részei a hétköznapoknak. Két típusuk van, a régimódi R-egységek – mint R2-D2, aki egykor Leia üzenetét kézbesítette Luke-nak -, valamint BB-egységek, amelyeket az újabb trilógia BB-8 droidjáról mintáztak.

A két típus hasonló funkciókkal van felszerelve, és egyaránt alkalmasak rá, hogy segítséget nyújtsanak a küldetések közben, zenét játsszanak, vagy éppen társaságul szolgáljanak simünknek. Az egyetlen különbség a megjelenésükben érhető tetten: a R-egységek nagyobbak és szögletesek, a BB-egységek pedig kisebbek és gömbszerűek.

Droid vásárlása

Ahhoz, hogy beszerezz egy menő droidot, el kell látogatnod First Order District városrészbe, és meg kell keresned a Droid depót (Droid Depot). Az épületre kattintva a következő lehetőségek tárulnak eléd:

 • Purchase Toy and Scrap / Vásároljon játékot és hulladékot
 • Purchase First Order Droid Personality Chips / Vásároljon Első Rend személyiségchipet
 • Purchasae Resistance Droid Personality Chips / Vásároljon Lázadók személyiségchipet
 • Purchase Scoundrel Droid Personality Chips / Vásároljon Zsiványok személyiségchipet
 • Order Custom R Unit / Rendeljen egyedi R-egységet
 • Order Custom BB Unit / Rendeljen egyedi BB-egységet
Droid depó (Droid Depot)

Játékot és fémhulladékot bárki vehet, a többi opció azonban csak bizonyos feltételek teljesülése esetén kattintható, egyébként pedig szürke marad. Személyiségchipet csak az vásárolhat, aki már elérte az adott frakción belüli 3. karrierszintet, az egyedi droid vásárlása pedig akkor lehetséges, ha rendelkezel 10 fémhulladékkal és 1.000 galaktikus kredittel.

Tipp: Fémhulladékot legkönnyebben a Purchase Toy and Scrap lehetőséggel vásárolhatsz!

Egyedi droid összeállítása

Miután összegyűjtötted az alapanyagot, kattints valamelyik Order… opcióra, és állítsd össze egyedi droidod! A tervezés során kiválaszthatod, milyen formájú és színű legyen a droid feje és teste, jóváhagyás után pedig a bolt kijáratánál üdvözölheted is újdonsült társad. Simed korlátlan számú droidot birtokolhat!

Funkciók

A droidok alapbeállításuk szerint engedelmesen követik tulajdonosukat, köszönhetően a bekapcsolt Engage Follow Protocol parancsnak. Amennyiben azt szeretnéd, hogy ne kövesse simed, a droidra kattinva válaszd ki az Engage Wait Protocol opciót: ebben az esetben a droid ott fog várakozni, ahol a parancsot kapta. Ha azt akarod, hogy a droid ne legyen útban, a földre kattintva is kiadhatod a parancsot. Ebben az esetben a kijelölt helyen fog várakozni, ameddig ismét be nem kapcsolod a követést az Engage Follow Protocol paranccsal.

A droid remek hallgatóság, a csevegés interakció kielégíti a sim szocializáció szükségletét

Megjegyzés: Bár egy sim korlátlan számú droidot birtokolhat, egyszerre csak egy lehet a nyomában.

A droidokra vonatkozóan a következő utasítások érhetők el:

 • Activate / Aktiválás – A droid bekapcsolódik
 • Listen to / Hallgassa – Választhatsz a Batuu és a DJ R-3x Radio rádióadása között. Miután a zene elindult, további menüpontok válnak elérhetővé: Következő dal (Next Song), Csatornaváltás (Change Station), Hangerő módosítása (Change Volume)
 • Turn On / Bekapcsolás – Hasonló, mint a Listen to opció
 • Chat / Beszélgessen – Megfelel a simek közötti társalgás funkciónak
 • Droid Maintenance / Droid karbantartás – Fejlesztheted a droid pilóta (Pilot), protokoll (Protocol) vagy felderítő (Scout) funkcióit, illetve személyiségchipet cserélhetsz benne (Replace Personality Chip)
 • Tinker With Droid / Bütykölje a droidot – Fejleszti a sim ezermester jártasságát
 • Rename R/BB Series Droid / Nevezze el az R/BB-szériás droidot
 • Put in Inventory / Tegye az eszköztárba – Csak akkor lehetséges, ha a droid ki van kapcsolva (Deactivate)
 • Engage Wait Protocol / Várakozás protokol bekapcsolása
 • Engage Follow Protocol / Követés protokol bekapcsolása
 • Engage Shock Protocol / Sokkolás protokol aktiválása – A droid egy kiválasztott sim szeme előtt sokkolja magát és összeomlik (ez egy simre kattintva érhető el)
 • Engage Distract Protocol / Elterelő Protokol aktiválása – A droid eltereli a közeli simek figyelmét (földre kattintva érhető el)
 • Use Droid to Override Locks / Használja a droidot zárfeltörésre – A sim szkenneli és kinyitja az ellátmányos ládát, amit a sim kiválasztott
 • Deactivate / Deaktiválja

Megjegyzés: A droidok a küldetések során is segíthetnek: növelik az űrhajós feladatok sikerének esélyét, valamint az irányítópaneleket is képesek feltörni!

A személyiségchip beépítése új interakciókat old fel a Chat menüponton belül. Alapbeállításként minden egység Első Rend chippel van felszerelve, amit a Droid Maintenance > Replace Personality Chip opció segítségével cserélhetsz le.

Az irányítópultra kattintva utasíthatod a droidot, hogy törje fel a rendszert

Fejlesztések

Amikor megvásárolod droidodat, egy alapmodellt kapsz kézhez, simed azonban számtalan hasznos fejlesztést eszközölhet rajta. A bővített funkciók különösen a küldetések során bizonyulhatnak hasznosnak, a fejlesztésekhez azonban simednek legalább 3. szintű ezermesterség (Handiness) jártassággal kell rendelkeznie.

A következő fejlesztések érhetők el a droidon:

Pilot Droid Upgrades / Pilóta droid fejlesztések

 • Computer Integration Chip / Számítógépes integráció chip – Növeli a siker esélyét a vadászgép Felfedezés (Explore) interakciójának használata során (3. szintű ezermesterség jártasság és 5 db fémhulladék szükséges hozzá)
 • Interstellar Navigation Schematics / Csillagközi navigációs térképek – Feloldja a Felfedezés (Explore) lehetősége a vadászgépeken, valamint az interakció gyakrabban használható (5. szintű ezermesterség jártasság és 10 db fémhulladék szükséges hozzá)

Protocol Droid Upgrades / Protokoll droid fejlesztések

 • Aural Sensor Translator / Hangulatérzékelő tolmács – A szociális interakciók sikere javul, ha a droid a közelben van (3. szintű ezermesterség jártasság és 5 db fémhulladék szükséges hozzá)
 • Personality Matrix / Személyiségmátrix – Új interakciókat old fel a sim és a droid között (5. szintű ezermesterség jártasság és 10 db fémhulladék szükséges hozzá)

Scout Droid Upgrades / Felderítő droid fejlesztések

 • Integrated Surveillance Processor / Integrált megfigyelő processzor – A droid sikeresebben töri fel az irányítópaneleket (3. szintű ezermesterség jártasság és 5 db fémhulladák szükséges hozzá)
 • Physics Processor / Fizika processzor – Növeli az elterelési művelet hatáskörét és időtartamát (5. szintű ezermesterség jártasság és 10 db fémhulladék szükséges hozzá)

Replace Personality Chips / Személyiségchip beépítése – Mindhárom frakcióhoz kétféle chip érhető el, amelyek új hanggal és személyiséggel ruházzák fel a droidot. Ezek segíthetik vagy gátolhatják a kapcsolat épülését, egy Első Rend chippel felszerelt egység ugyanis negatívan fog reagálni a lázadókat méltató interakcióra.

Hiába csúcstechnológia, a legegyszerűbb utasítás is káoszba fulladhat

A droidok használata nem korlátozódik Batuu utcáira, simed hazaviheti magával az otthonába, egyes funkcióit pedig továbbra is használhatja. Bár a követés és elterelés többé nem elérhető, a droid továbbra is használható játékra, illetve a batuui és normál rádióállomások műsorát is képes közvetíteni. Az ezermesterség jártasságot fejlesztő Tinker with droid interakció is elérhető marad, és a személyiségchipje is bármikor cserélhető, ha új társalgási opciók közül szeretnél válogatni.

Forrás: SimsVIP

Szárnybontogató írópalánta, elhivatott tippíró és modvadász. Lelkes fordító, Sims 3, Sims 4 és Sims Medieval játékos. Az oldalfelépítés és design elkövetője, fáradhatatlan fogalmazó és backstage admin.

Feliratkozás
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments