Sims 4 Játéktipp

Sims 4 Spooky Stuff – Faragjunk tököt Halloweenre!

A Sims 4 Spooky Stuff az elsők között érkezett cuccos csomag, ami a Seasons kiegészítővel játékba került ünnepek előtt is lehetővé tette, hogy simünk megülje a Halloweent. Ennek elmaradhatatlan kelléke a töklámpás, amit a vásárlás módban található Pumpkin Carving Station (Tökfaragó pult) segítségével készíthetünk el.

Mivel a tökfaragás kivételesen jó móka, a simek már zsenge gyermekkoruktól kezdve elmélyedhetnek ebben a tudományban. Összesen kilencféle faragvány készíthető négy lehetséges színben (narancs, halvány narancs, zöld és fehér), így akár díszkivilágítást is készíthetünk telkünkre a különböző tökökből – hiszen az alkotás természetesen lámpásként is funkcionál, ha a Light/Meggyújtás paranccsal gyertyát gyújtunk a belsejében.

Miért is éri meg tököt faragni? Először is, mert nagyszerű módja a keresetkiegészítésnek, az elkészült lámpások ugyanis könnyedén pénzzé tehetők. Ha rendelkezel Get to Work kiegészítővel, akár üzletedben is árulhatod őket. Másrészt munka közben fejlődik a simek Ezermesterség/Handiness jártassága, illetve gyermekek esetén a Motorikus képesség / Motor skills. Amennyiben ezek alacsony szinten vannak, az elkészült alkotás is siralmas minőségű lehet, gyakorlással azonban bonyolult mintázatok is feloldhatók. Minden egyes megkezdett tök 25 simoleonba kerül.

Nem árt tudni, hogy a faragott tökök nem maradnak örökké frissek, négy nap után lejár a szavatosságuk, ha nem tartósítjuk őket 50 simoleonért a Preserve interakcióval. Ez 5. szintű ezermesterség jártasság birtokában érhető el.

Egy remekmű kifaragása esetén a tök elraktározza a sim éppen aktuális hangulatát, amelyet aztán az Enable/Disable Emotional Aura funkcióval ki-be kapcsolhatunk, ezzel befolyásolva a többi sim lelki állapotát. Próbáld ki egy dühös simmel…!

Az elkészült tökök a Smash interakcióval összezúzhatók, de legyünk óvatosak, ha a lámpás épp világít – simed akár lángra is kaphat, vagy tüzet okozhat!

A szellemek is odáig vannak a tökökért: a Possess interakcióval képesek megszállni őket, illetve viselhetik akár a fejükön is (Wear Pumpkin), amitől boldog hangulatjelzőt kapnak.

Elérhető mintázatok:

Kép Minta Jártasság Korosztály
Dud / Elrontott Ezermesterség 1., Motorikus 1. szint Gyerek, tini, felnőtt
Cockeyed / Kancsal Ezermesterség 1., Motorikus 1. szint Gyerek, tini, felnőtt
Classic / Klasszikus Ezermesterség 1., Motorikus 3. szint Gyerek, tini, felnőtt
Cat / Macska Ezermesterség 1., Motorikus 5. szint Gyerek, tini, felnőtt
Ghost / Szellem Ezermesterség 2. szint Tini, felnőtt
Smiling / Mosolygós Ezermesterség 2. szint Tini, felnőtt
Owl / Bagoly Ezermesterség 3. szint Tini, felnőtt
Scared / Rémült Ezermesterség 3. szint Tini, felnőtt
Puking / Hányós Ezermesterség 4. szint Tini, felnőtt
Wicked / Ördögi Ezermesterség 5. szint Tini, felnőtt

 

Forrás: SimsVIP

Szárnybontogató írópalánta, elhivatott tippíró és modvadász. Lelkes fordító, Sims 3, Sims 4 és Sims Medieval játékos. Az oldalfelépítés és design elkövetője, fáradhatatlan fogalmazó és backstage admin.

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
Gregoretta
3 évvel ezelőtt

Most elképzeltem azokat a töklámpás fejű szellemeket, milyen lenne egy jó kis horrornovellában látni/olvasni őket.