Sims 4 Játéktipp

Sims 4 Snowy Escape Életcél – Mt. Komorebi turista / Mt. Komorebi Sightseer

A Sims 4 Snowy Escape kiegészítő csomagjával két új életcél érkezett a játékba, amelyek közül az egyik a Mt. Komorebi turista (Mt. Komorebi Sightseer). Ebben az életcélban a sim fel akarja fedezni a Komorebi-hegy kultúráját és megtapasztalni mindent, amit az kínál. Ez az aspiráció lényegében minden lehetőségen végigkalauzol, amit a csomag kínál, az extrém sportokat kivéve, amelyekkel egy másik tippünk foglalkozik. Ez az életcél három mérföldkőből áll, minden mérföldkőben 4-4 részcéllal.

Életcél bónusz jellemvonás

A Mt. Komorebi turista életcélt a CAS-ban az Életcélok (Aspirations) Hely (Location) kategóriájában találod. Minden sim kap egy egyedi jellemvonást, amikor életcélt választasz számára. Ez segíti abban, hogy könnyebben véghez vigye küldetését. A bónusz jellemvonást nem veszíti el a sim, ha megváltoztatjuk az életcélját. A Mt. Komorebi turista bónusz jellemvonása a Hazai pázsit (Home Turf), amely birtokában a sim boldoggá válik attól, hogy a saját szomszédságában (városában) lehet.

Mérföldkövek

1. szint: Felfedező / Explorer

 • Egyél ételt a Fény, a Hó vagy az Ifjúság Fesztiválján / Eat Food at the Festival of Light, Snow, or Youth
 • Készíts egy szelfit a Komorebi-hegy kabalájával / Take a Selfie with the Mt Komorebi Mascot
 • Gyűjts be egy Simmit úgy, hogy felpattintasz egy Simmi kapszulát / Collect a Simmi by Popping Open a Simmi Capsule
 • Ússz 1 órát Wakaba folyójában / Swim for 1 Hour in Wakaba’s River

Mt. Komorebiben rendszeresen megrendezésre kerül háromféle fesztivál: a Fény, a Hó és az Ifjúság Fesztivál. A játék automatikusan értesít, amikor egy fesztivál elkezdődik, a jobb felső sarokban egy értesítőpanelen egy rövid dallam kíséretében. Ha a fesztivál infó megtekintésére kattintasz, a megjelenő ablakban az Utazás a Fény / Hó / Ifjúság Fesztiválra (Travel to the Light / Snow / Youth) gombra kattintva a helyszínre utazik simünk. Itt több ételárus standot is találsz, amikre kattintva a Rendeljen ételt (Order Food) opcióra kattintva tudsz ételt venni, amit simünk megehet.

A Komorebi-hegy kabalája Yamachan, egy nagy, zöld jelmezbe öltözött alak. Wakaba vagy Yukimatsu szomszédságában találhatod meg őt a kabalaszobor közelében, néha a lejtőkön is feltűnik. Ha meglátod őt, kattints rá és válaszd a Készítsen szelfit Yamachannal (Take selfie with Yamachan) opciót.

A Simmik új gyűjthető tárgyak, amik kis meglepetéskapszulákban találhatóak, és árusító automatákból lehet megvenni őket. Szerte a világban találhatsz automatákat. Kattints rá, válaszd a Vásárolj Simmi kapszulát (Purchase Simmi capsules) opciót, majd a simed Eszköztárában lévő kapszulára kattintva nyisd ki azt.

Utazz el Wakaba szomszédságába, keresd meg a vízparti területet a Japánkert mellett, kattints a vízre és válaszd az Úszkáljon (Swim around) opciót. 1 játékbeli óra elteltével teljesül a feladat.

2. szint: Hátizsákos utazó / Backpacker

 • Áztasd magad hosszú ideig egy meleg vizes tóban / Soak for a Long Time in a Hot Spring
 • Viselj egy fesztiváljelmezt egy árusító automatából / Wear a Festival Costume from a Vending Machine
 • Menj szánkózni 3 alkalommal / Go Sledding 3 Times
 • Egyél ételt evőpálcikák használatával / Eat Food Using Chopsticks

Meleg vizes tavat az Onsen Fürdőházban (Onsen Bathouse) találsz. Ehhez el kell utaznod Yukimatsu szomszédságába. A meleg vizes tóra kattintva válassd a Relaxáljon a forrásban (Relax in hotspring) opciót, majd várj, amíg simed megszerzi a Teljes relaxáció (Complete Relaxation) hangulatjelzőt. Ne felejts el lezuhanyozni, mielőtt belépsz a forrásba, különben szabályt szegsz!

Fesztiváljelmezeket a Fény és a Hó fesztiválján találhatsz az árusító automatákban. Pl. ha a Hó Fesztiválján vagy, kattints az automatára és válaszd a Vásároljon fesztivál hó ruhát (Purchase Festival Snow Outfit) vagy a Vásároljon és viseljen fesztivál hó ruhát (Purchase and Wear Festival Snow Outfit) opciót. Az öltözék 300 simoleonba kerül.

Utazz Yukimatsu szomszédságába és keress egy Nyuszi-lejtőt (Bunny Slope), kattints rá és válaszd a Menjen szánkózni a Nyuszi-lejtőre… (Go sledding on Bunny Slope…) opciót, ezen belül pedig a Folyamatosan (Continously) lehetőséget. Ezután meg kell várnod, amíg simed háromszor lecsúszik a lejtőn.

Ahhoz, hogy simed evőpálcikával ehessen, rá kell kattintanod a simedre és az Evőeszköz preferencia… (Utensil preference…) opciót választva több lehetőség is kínálkozik. A villa mellett különböző anyagból készült evőpálcikák közül választhatsz, pl. a Preferálja az egyszerű fa evőpálcikát (Prefer Plain Wood Chopstickre) opcióra kattintva simed mindig ezzel az evőeszközzel fog enni.

3. szint: Világjáró / Globerotter

 • Társalogj az Onsen Fürdőházban / Socialize at Onsen Bathhouse
 • Kívánj valamit vagy gyűjts össze egy erdei szellemet / Make a Wish on or Collect a Forest Spirit
 • Lassíts és válj érzelmileg tudatossá / Take it Slow and Become Emotionally Mindful

Utazz el Yukimatsu szomszédságába az Onsen Fürdőházba és kattints az ott jelen lévő simekre a társas interakciók használatához a feladat teljesítéséhez.

Az erdei szellemek (Forest Spirit) vagy kodamák véletlenszerűen bukkannak fel a túraösvények mentén, ahol kapcsolatba is léphetsz velük. Utazz Senbamachi vagy Yukimatsu szomszédságba, ahol több túraútvonal közül választhatsz. A túraútvonal jelző táblára kattintva kiválaszthatod, hogy mely simekkel szeretnél túrázni és beállíthatsz egyéb lehetőségeket is. Ha felbukkannak az erdei szellemek, rájuk kattintva kétféle opcióból választhatsz: kívánhatsz tőlük (Make a wish), vagy megpróbálhatod begyűjteni őket (Collect).

Hallgass zenét, tekints meg egy műalkotást, nyírj meg egy bonsai fát, relaxálj egy forróvizes medence vizében, menj egy meditatív sétára… Ez csak néhány tevékenység, amivel simed érzelmileg tudatos állapotba kerülhet.  Ha rendelkezel a Spa Day kiegészítővel, a masszázs és más spa élmények is segíthetnek abban, hogy simed még jobban ellazuljon. Az érzelmileg tudatos hangulatjelző +4 buffot ad simednek a Derült (Fine) hangulathoz, ami a kisebb negatív élményeket képes ellensúlyozni a hangulatában.

Életcél jutalom jellemvonás

A simek, ha beteljesítik életcéljukat, különleges jutalom jellemvonást kapnak. A Komorebi-hegyi turista életcél jutalom jellemvonása a Világi tudás (Wordly Knowledge). Ezek a simek jobban tudnak szocializálódni a társasági eseményeken, és jobban élvezik a bódékban vásárolt ételeket. Még kedvezményt is ki tudnak alkudni a bódékban, ami előnyt ad nekik más alkudozási technikákhoz képest.

Forrás: Ultimate Sims Guides