Sims 4 Játéktipp

Sims 4 Snowy Escape Életcél – Extrém sportok szerelmese / Extreme Sports Enthusiasts

A Snowy Escape kiegészítővel két új életcél érkezett a játékba, melyek közül az egyik az Extrém Sportok Szerelmese (Extreme Sports Enthusiast). Ebben az életcélban simed a téli sportok iránti szenvedélyének szenteli az életét, mint a síelés és hódeszkázás, valamint kipróbálja a sziklamászást, amíg képes nem lesz feljutni a hegycsúcsra. Egy kis időt túrázással is tölt, és megküzd néhány barátságtalan élőlénnyel, amelyek kevésbé élvezetessé tehetik az élményt.

Az Extrém sportok szerelmese életcélt a CAS-ben a Sportos (Athletic) kategóriában találod. Az életcélt kiválasztva simed a Gyors anyagcsere (High Metabolism) bónusz jellemvonást kapja, amely segítségével simed akkor is formában marad, ha sok egészségtelen ételt eszik vagy huzamosabb ideig nem sportol.

Mérföldkövek

1. szint – Hó tanuló / Snow Student

 • Menj le a Nyuszi lejtőn
 • Használj egy automatát vagy számítógépet egy orvosság vagy elrettentőszer megvásárlására
 • Használj egy Komorebi hegyi információs táblát

Az első lépés az extrém sportok megszállottjává váláshoz az, hogy lemész a Nyuszi lejtőn (Bunny Slope), amely a hatalmas hegyi lejtők bal oldalán található. Ez a legjobb kiindulópont, ha síelni (Skiing) vagy hódeszkázni (Snowboarding) akarsz tanulni. Használatához csak kattints a kis Nyuszi lejtőre, és válaszd a síelést vagy a hódeszkázást, és ez kielégíti a mérföldkő ezen részét.

Rengeteg olyan tárgyat vásárolhatsz, amelyekkel sikeresebbé és élvezetesebbé teheted a túrát vagy a hegycsúcs meghódítását. Ezeket megvásárolhatod a számítógépeden, vagy a Bits ’n’ Bobbles automatákból, amelyek a világ minden táján megtalálhatók. A mérföldkő ezen részének befejezéséhez rákattinthatsz az egyik ilyen automatára, és megvásárolhatod a bogárriasztók (Deterrent) vagy orvosságok (Remedy) egyikét.

Szerte a Komorebi hegységben látni fogod ezeket a sötétbarna táblákat, amelyekre kattintva rengeteg mindent megtudhatsz az élet egy csomó területéről ebben a világban. Tájékozódhatsz a fesztiválokról, a hegy időjárásáról és még sok minden másról. A simednek csak interakcióba kell lépnie velük, hogy ezt megtehesd.

2. szint – Borzongást kereső / Thrill Seeker

 • Érd el a Sziklamászás jártasság 3. szintjét
 • Teljesíts egy túraútvonalat
 • Aktívan síelj, hódeszkázz vagy mássz sziklát 3 órát
 • Találkozz egy Kodamával vagy erdei szellemmel

Kétféleképpen dolgozhatsz a Sziklamászás (Rock Climbing) jártasságodon. Az első az, hogy elmész a kis sziklamászófalhoz, amely a hegyen a Nyuszis lejtőtől balra található, és néhány gyakorlóedzést tartasz, hogy elsajátítsd a jártasságot. A második mód, ha megvan a Sims 4 Fitness cuccok, akkor vásárolhatsz egy sziklamászófalat az otthoni telkedre vagy egy edzőterembe, és azt használhatod. Ez a fal a Sziklamászó jártasságot és a Fitnesz (Fitness) jártasságot is fejleszti, ami elég jó dolog.

Számos túraútvonal áll a simjeid rendelkezésére. Elutazhatsz Senbamachi vagy Yukimatsu szomszédságba, ott találhatsz egy túraútvonal térképet, amire kattintva választhatsz, hogy hová szeretnél elmenni túrázni. Ha befejezel egy túrát, akkor teljesül a mérföldkőnek ez a része.

A következő résznél már csak annyi a feladat, hogy a simjeidnek 3 órán keresztül sziklamászni, hódeszkázni vagy síelni kell. Ezt nem kell egyhuzamban elvégezni, megfelel több részletben 3 órát. Csak az az idő számít bele, amit a simed a pályán való lecsúszással tölt, visszajutni a hegy tetejére a felvonó használatával nem.

Ennek a szakasznak az utolsó részét egy túraútvonalon vagy egy hegyi kirándulás során a hegycsúcs megmászása közben kell elvégezni. Ezek a lények akkor fognak megjelenni, amikor közel kerülsz hozzájuk, és zöld, kék vagy sárga színűek. Amikor megjelennek, megállíthatod a túrádat, és rájuk kattintva vagy kívánhatsz valamit, vagy megpróbálhatod begyűjteni őket.

3. szint – Úttörő / Trailblazer

 • Nagy intenzitású síelés vagy hódeszkázás középhaladó vagy profi lejtőn
 • Sikeresen feljutni a Komorebi-hegy csúcsára
 • Síelés, hódeszkázás vagy sziklamászás közben elszenvedett sérülés elviselése

Ennek a szakasznak az első része a nagy intenzitású síelés vagyhódeszkázás egy középhaladó vagy profi lejtőn. A lejtőknek három típusa van, balról jobbra haladva: Könnyű (Easy), Középhaladó (Intermediate) és Profi (Expert). Kattints a középhaladó vagy a profi lejtőre és válaszd ki a hódeszkázást vagy a síelést, majd a Nagy intenzitású (High Intensity) teljesítményt, és a sim teljesíteni fogja ezt.

A következő része ennek a mérföldkőnek eltart egy darabig, és egy Hegyi kirándulás (Mountain Excursion) társasági eseményt kell szervezned, hogy elvégezd, ahová egy másik simet is kell magaddal vinned. Ennek teljesítéséhez fel kell jutnod a csúcsra, ezért növelned kell a simed Sziklamászás képességét, hoznod kell némi élelmet, valamint felszerelést.

Egy sérülés elszenvedése könnyű, így ezt viszonylag egyszerűen meg tudod csinálni. Csak le kell esned vagy elég erősen meg kell sérülnöd, miközben valamelyik extrém sportot űzöd. Ez gyakran megtörténik, szóval csak próbáld továbbra is fejleszteni a téli sport jártasságaidat, és nagy az esélye, hogy a simed megsérül.

4. szint – Csúcshódító / Peak Pioneer

 • Élj túl 3 rovar- vagy denevértámadást sértetlenül
 • Érd el a 8. szintet Síelés, Hódeszkázás vagy Sziklamászás jártasságban
 • Teljesíts sikeresen nagy intenzitású síelést vagy hódeszkázást profi lejtőn, vagy sziklamászást rossz időjárási körülmények között.

Amikor túrázni mész vagy a hegyekben lógsz, gyakran áteshetsz rovar- vagy denevértámadáson. Ahhoz, hogy ezeket sértetlenül túléld, venned kell riasztósprayt az automatánál. Amikor a simedet megtámadja egy rovar vagy denevérek egy csapata, akkor ezekkel a riasztókkal lefújja a őket, és sértetlenül megússza az élményt.

Ahhoz, hogy elérd a 8. szintet valamelyik jártasságban, a simednek következetesen dolgoznia kell rajtuk. Ez időbe telik, de megvalósítható.

A mérföldkő utolsó részének rossz időjárás esetén kell megtörténnie. A városban lévő információs táblákra kattintva ellenőrizheted az időjárási viszonyokat. Meg kell várnod, amíg az időjárás rossz lesz (fagy, szélvihar, havazás), majd elvégezned néhány lesiklást a profi lejtőn magas intenzitással, vagy felmásznod az egyik sziklafalon. Ez ijesztőnek tűnhet, de magas jártasságok mellett a simed könnyebben veszi az akadályokat.

Amikor egy sim teljesíti ezt az életcélt, megkapja a Túlélési ösztön (Survivor Instinct) jutalom tulajdonságot. Ezek a simek mindig sértetlenül megússzák a vadállatok támadásait, más simeknél gyakrabban sikerül elkerülniük a síelés, hódeszkázás és sziklamászás közbeni sérüléseket, és természetes ellenálló képességgel rendelkeznek a zord időjárással szemben. Ez a jutalom tulajdonság elég menő, ha azt szeretnéd, hogy a simjeid továbbra is extrém sportokat űzzenek, de nem lesz a legértékesebb, ha soha többé nem űznek extrém sportot.

Forrás: Ultimate Sims Guides