Sims 4 Játéktipp

Sims 4 Snowy Escape – Belső béke

Mt. Komorebi tökéletes helyszín a kikapcsolódni vágyók számára. Az ide érkező simek a sokféle felszabadító tevékenység során rátalálhatnak belső békéjükre, hogy aztán tudatosan is képesek legyenek irányítani hangulatukat.

Maga a folyamat eltart egy-két napig, attól függően, mennyire sikeresen tudsz egyensúlyozni simed szükségletei és a különféle ellazító tevékenységek között. Első lépcsőfokként az Érzelmileg Tudatos / Emotionally Mindful állapot a cél, amit legkönnyebben a természetben tett meditatív sétákkal érhetsz el. Erre a túraösvényeken van lehetőséged, itt olvashatsz erről bővebben.

Érzelmileg tudatos

(Attól, hogy érzelmileg tudatos)

Lelki békére lelni egy utazás. Te megtetted az első lépést, de ahhoz, hogy teljesen ura legyél érzelmeidnek, több időre és gondolatébresztő tevékenységre lesz szükséged.

A kívánt hatást elrontja, ha utad során csípő-harapó erdei lények zavarják meg nyugalmad, úgyhogy mindenképp vásárolj megfelelő riasztószereket a számítógépen vagy az automatákból!

Az érzelmileg tudatos buff +4 Fine / Jó moodletet ad simednek, ami a kisebb negatív élményeket képes ellensúlyozni a hangulatában. Ezt az állapotot kell fokoznunk a továbbiakban.

A buff hatóideje alatt kezdj el újabb megnyugtató tevékenységeket végezni, pl. festegetni, relaxálni a forróvizes medence vizében, horgászni, vagy akár újabb meditatív sétákat tenni, ami ebben az állapotban öninterakcióként is használható (Mindful Walk). Ha rendelkezel Spa Day kiegészítővel, a masszázs és más spa élmények is segíthetnek abban, hogy simed még jobban ellazuljon.

Nem könnyű a következő szint elérése, de ha szorgalmasan kényezteted simed, végül elérkezel a Kontrollált Érzelmek / Controlled Emotions állapotba. Ezt egy újabb buff jelzi, ami már +10 Fine / Jó hatással jelenik meg simed portréja alatt.

Irányított érzelmek

(Attól, hogy érzelmileg tudatos)

A tökéletes tudatosság állapota, felkészülve bármilyen hangulatváltozásra, amit csak a sim kívánhat.

Most már szabadon befolyásolhatod simed hangulatát az Erőltetett Érzelem / Surge Emotions öninterakció segítségével! Tizennégy érzelmi állapotból választhatsz, amelyek neve mellett színjelzés is segíti eldönteni, milyen hangulathoz tartoznak.

 • Fury (Very Angry – Nagyon dühös)
 • Ecstatic (Very Happy – Nagyon boldog)
 • Depressed (Very Sad – Nagyon szomorú)
 • Confusion (Dazed – Zavarodott)
 • Centered (Very Focused – Nagyon fókuszált)
 • Can’t Focus (Very Uncomfortable – Nagyon kényelmetlen)
 • Bold (Very Confident – Nagyon magabiztos)
 • Apathy (Bored – Unott)
 • Time for Fun (Very Playful – Nagyon játékos)
 • Shameful (Very Embarrassed – Nagyon zavarban van)
 • Ready for Action (Very Energized – Nagyon energikus)
 • Passion (Very Flirty – Nagyon flörtölő)
 • On Edge (Tense – Feszült)
 • Ingenuity (Very Inspired – Nagyon inspirált)

A választott érzelmi állapot +4 buffal látja el a simet, és 12 órán keresztül kitart. Fontos! Nem váltogathatod kedved szerint simed hangulatát, ha ugyanis egyet választottál, csak a teljes művelet újrakezdésével használhatod újra a Surge Emotions interakciót.

Figyelembe kell venned azt is, milyen moodletek hatnak épp simedre, amikor úgy döntesz, megváltoztatod az érzelmi állapotát. Ha már egyébként is játékos, dühös vagy szégyenkező hangulatban van, a kapott buffal akár a halálát is okozhatod!

Forrás: SimsCommunity

Szárnybontogató írópalánta, elhivatott tippíró és modvadász. Lelkes fordító, Sims 3, Sims 4 és Sims Medieval játékos. Az oldalfelépítés és design elkövetője, fáradhatatlan fogalmazó és backstage admin.