Sims 4 Játéktipp

Sims 4 Seasons – Télapó és Télapó gyermeke

A Sims 4 Évszakok számos új, érdekes karaktert hozott magával, és aki a legfontosabb, az Télapó. Ez azt is jelenti, hogy a simednek mostantól lehetősége van arra, hogy elkezdjen gyereket szülni Télapónak, és ezzel együtt jár egy érdekes jutalom jellemvonás, amit más simek nem kaphatnak meg.

Télapó felbukkanása

Télapó minden évben a Téli fesztiválkor megjelenik az otthonodban, este 8 órakor, és ajándékokat hoz, amelyeket az ajándékkupacba helyez, ha vásároltál ilyet.

Télapót meg is kérheted, hogy adjon neked ajándékot, miután bemutatkoztál neki.

Megjegyzés: A játék szerint Télapó egy kandalló közelében jelenik meg, de úgy vettem észre, hogy kandalló nélkül Télapó egyszerűen végigsétál az utcán és bemegy az otthonodba, úgyhogy ne aggódj túlságosan, ha nem engedhetsz meg magadnak egy kandallót.

Romantikázásra fel!

Szerencsére rengeteg apró dolgot tehetünk azért, hogy minden felnőtt sim, aki belép az otthonunkba, azonnal flörtölni kezdjen, és ez sokkal könnyebbé teszi, hogy a simünk minél hamarabb tudjon a télapóval babát vállalni.

Az első, hogy hozzáadjuk a Romantikus Aura telektulajdonságot (Romantic Aura Lot Trait) a háztartásunkhoz, amit az Építés/Vásárlás módban (Build/Buy mode) tehetünk meg a kérdőjelre kattintva. Ez a telektulajdonság kellemes romantikus hangulatot áraszt és ösztönzi a simeket hogy flörtöljenek egymással, hacsak nem épp más intenzív érzelmeket élnek át.

A következő dolog, amit megtehetsz, hogy megveszel néhány UV Light Late Night Award plumbob auralámpát az Építés/Vásárlás módban (Build/Buy mode). A piros lámpák mindaddig flörtölőssé teszik a simjeidet, amíg be vannak kapcsolva, ami azt jelenti, hogy kétszeresen is flörtölőssé válnak, ha a telektulajdonság is megvan.

Akár már néhány nappal korábban elkezdhetsz felkészülni, azáltal, hogy a simed elkezd festeni néhány flörtölős aurával ellátott festményt és kiteszed ezeket a simed otthonába, hogy minél több helyen flörtölős hangulat legyen.

Tökéletes Téli fesztivál

Az első dolog, amit tehetsz, hogy veszel magadnak egy dekorációs dobozt (Decoration Box), és feldíszíted az otthonodat, ez boldoggá teszi a simedet, és kipipálhatod vele a téli feszivál egyik teljesítendő tradícióját.

Főzhetsz és ehetsz egy nagyszerű ételt (Grand Meal) is, amitől a simed esetleg egy kis kajakómába esik majd. Ez segít egy másik Téli fesztivál tradícióját teljesíteni.

Emellett érdemes néhány ajándékot kibontanod a barátaiddal, vagy a családoddal, és néhány télbúcsúztató társasági eseményt tartanod, mielőtt Télapó megjelenik, csak hogy a simed a lehető legjobb hangulatban legyen.

Télapó megjelenése

Amikor este 8 óra körül megjelenik Télapó, nem szabad időt vesztegetni. Rögtön bele kell vágnod abba, hogy összebarátkozz Télapóval, és ráveszed a simedet, hogy flörtöljön vele, és elkezdjen romantikázni vele. Ez biztosítja, hogy elegendő időd legyen a feladat elvégzésére, mivel Télapó nem marad itt örökké.

Úgy tapasztaltam, hogy könnyebb elkezdeni a flörtölést, ha a simjeid már egy kis barátságot szövögetnek, mielőtt elkezdenéd, ezért először próbálj ki néhány baráti interakciót, és ne felejts el ajándékot kérni tőle, mert jó dolgokat ad.

Ezután rögtön áttérhetsz a romantikus interakciókra, hogy a romantika sávodat olyan szintre növeld, hogy megpróbálkozhatsz a babával. 

Közvetlenül a babakísérlet után mindenképpen kérd meg a simedet, hogy csináljon terhességi tesztet a wc-re kattintva, hogy tudd, sikerrel jártál-e. Ha kiderül, hogy a simed nem terhes, újra megpróbálhatod, de siess!

Különleges jutalom jellemvonás

Az a legszebb dolog abban, hogy Télapóval közös babát vársz, hogy a gyermeked különleges jutalom jellemvonást kap, aminek a neve a Télapó gyermeke (Father Winter’s Baby). Ez a jutalom jellemvonás 50%-kal növelni fogja az elégedettséget, amit a simed kap minden teljesített vágya után, ami egy elég nagyszerű bónusz, mivel az elégedettség pontok fantasztikus jutalmakhoz vezethetnek.

Megjegyzés: A minden vágy mutatása automatikusan ki van kapcsolva, ezért a játékbeállításokban a játékmenetnél kapcsold be.

Télapó beköltöztetése

Néha jó móka lehet, ha érdekes figurák költöznek be hozzánk, és segítenek a számlák fizetésében és a gyerekek gondozásában. Kérd meg Télapót, hogy költözzön hozzád! Amikor beköltözik, magával hoz 500.000 simoleont, és 10-es szintű ezermester és karizma jártassággal rendelkezhet.

Forrás: Ultimate Sims Guides