Sims 4 Játéktipp

Sims 4 Seasons – Pénzfa

Az egyik kedvenc jutalmunk – a pénzfa – visszatér az Évszakok kiegészítővel a játékba. Viszont most a játékosoknak maguknak kell elültetniük és gondozniuk a fát (ellentétben a Sims 2-ben, ahol a fa maga volt a jutalom).

Hogyan szerezheted meg a pénzfát a Sims 4-ben? Menj a Jutalmak áruházába (Rewards Store), és görgess teljesen le, amíg meg nem látod a pénzfa (Money Tree) jutalmat. Vedd meg a magot 5000 elégedettségi pontért, majd ültesd el.

Vedd meg a pénzfa magját 5000 elégedettségi pontért.

A pénzfának öt napba telik, mire teljesen kifejlődik. Minőségétől függően 8.000 és 22.225 simoleon közötti összeget termel betakarításonként (lásd a betakarításról szóló részt lentebb).

Csalás a pénzfa megszerzésére

Ha a simednek nincs elég elégedettségi pontja a pénzfa magjának megvásárlásához, szerezz neki pontokat az alábbi csalással:

  • A Sims 4 csaláskódok engedélyezéséhez üsd le egyszerre a Ctrl + Shift + C billentyűkombinációt a játékban, hogy megnyíljon a csalásablak. 
  • Írd be a “testingcheats on” parancsot idézőjelek nélkül, és nyomd meg az Entert.
  • Írd be a “Sims.Give_Satisfaction_Points 5000” parancsot idézőjelek nélkül az elégedettségi pontok hozzáadásához. (Győződj meg róla, hogy a megfelelő sim van kiválasztva.)

Most menj vissza a Jutalmak áruházába, és vedd meg a pénzfa magot. Ültesd el és gondozd öt napig, amíg el nem jön a betakarítás ideje!

Pénzfa ültetés

Ha már megvásároltad a pénzfa magját, bármelyik évszakban elültetheted, hogy elkezdjen növekedni. Csak akkor nem ültetheted el, ha túl hideg van odakint. Várd meg, amíg az időjárás felmelegszik, majd próbáld meg újra.

Ha a simed elég magas szintű kertészkedés jártassággal rendelkezik, akkor trágyáztasd meg a fát egy magas hatékonyságú műtrágyával, hogy a lehető leggyorsabb növeld a fa minőségét.

Tipp: Néhány magas hatékonyságú trágya, amelyet érdemes használni: a lazac (Salmon), a tonhal (Tuna), a tokhal (Sturgeon) és a Growfruit. A legalább 50 simoleon értékű halak és termények rendelkeznek a növények minőségére gyakorolt legnagyobb hatással.

Tartsd a pénzfát jól öntözve és gondozva. 1-2 nap múlva kihajt, és öt nap múlva már teljesen kifejlett fád lesz. Véleményem szerint a kertészkedés szuper egyszerű a játékban – így nem lesz túl sok gondod.

A pénzgyümölcs a pénzfán terem.

Ha jól megnézed a fát, amikor már szüretelhetsz, látni fogod az ágak között megbújó kis pénzgyümölcsöket. Pont úgy néznek ki, mint a magok, amiket a Jutalmak áruházában vásárolhatsz.

A pénzfa betakarítása

Egy érett fa betakarításához csak kattints rá, és válaszd az Összes eladása (Sell all) vagy az Eladni a pénzgyümölcsöt (Sell Money Fruit) lehetőséget. A fa technikailag öt pénz “gyümölcsöt” termel az első betakarításkor. De ezek simoleonok formájában kerülnek hozzá a háztartásodhoz, nem pedig egy tényleges gyümölcsként, amit újra elültethetsz.

Az, hogy mennyi pénzt kapsz egy pénzfából, a minőségétől függ. Itt egy táblázat, amely megmutatja, hogy mennyit kapsz az egyes termésekért:

MinőségSimoleonok
Normál8.000
Szép11.500
Kiváló15.110
Nagyszerű18.670
Tökéletes22.225

Ha egy normál pénzfával kezdesz, de a minőségét szépre növeled, a következő termésed 11.500 simoleonra nő. A minőséget – és a kapott simoleon mennyiséget – a fa teljes élettartama alatt tovább növelheted.

A pénzfa napi betakarítást biztosít – minden reggel 6:00-kor – miután a fa először beérett (öt nappal az ültetés után). Mondani sem kell, hogy a sim nagyon gyorsan meggazdagodik.

Pénzfa oltványa

Ha a simed rendelkezik 5-ös szintű kertészkedési jártassággal, akkor a pénzfáról levághat egy oltványt, és átültetheti egy másik fára. Így gyakorlatilag két pénzfád lesz anélkül, hogy újabb magot kellene vásárolnod.

Egy összekapcsolt banán és pénzfa

Csak érett növényekkel működik az oltványozás, ezért ügyelj arra, hogy a pénzfa termesztésével egy időben más gyümölcsfákat is termessz a kertben.

Megjegyzés: Amikor a pénzfámról levágtam egy hajtást, az négyre csökkentette a termés mennyiségét, így csökkentette a betakarított pénz mennyiségét is. A normál pénzfám termésenként 8000 simoleonról 6400 simoleonra csökkent. De ez csak KÉT BETAKARÍTÁSIG tartott. Aztán visszament 8000 simoleonra.

Az oltványozás nagyszerű módja a nyereség növelésének. Én 1600 simoleont áldoztam betakarításonként a vágásból. Az oltványozott fából termésenként 4800 simoleont kaptam. Két betakarítás után, az eredeti fám ismét öt darab gyümölcsöt termelt.

A végén az eredeti fád öt darab gyümölcsöt termel, PLUSZ egy összeillesztett fád van, amely három darab gyümölcsöt termel. Ez összesen 12.800 simoleon termés az eredeti fádból + az összekapcsolt fádból! (És termelhet még többet is, ha a szokásosnál magasabb minőségű termésed van.)

Pénzfa másolása varázslattal

Ha rendelkezel a Realm of Magic kiegészítővel akkor egy varázsló sim a “copypasto” varázslatot használva egy pénzfára vagy egy pénzfa magjára kattintva egy másolatot hoz létre, és így ingyen kapsz egy második pénzfát.

A pénzfa hibájának kihasználása

Jelenleg van egy hiba a játékban, amivel gyorsan rengeteg pénzhez juthatsz – vagy lassabban, extra pénzfamagok formájában. Egyszerűen csak mozgass egy betakarításra kész pénzfát a háztartásod eszköztárába. Azonnal egy halom magot fog adni neked.

Helyezz el egy betakarításra kész pénzfát a háztartásod eszköztárába, hogy több magot kapj!

Egy tökéletes minőségű mag darabonként 4445 simoleonért ér – vagy elültetheted őket, hogy idővel több pénzhez juss. Az én játékomban a hiba miatt 5 magot kaptam, amelyek Építés módban 8000 simoleont érnének darabonként. Nekem 5 darab magom van, tehát 40 000 simoleont kapnék értük.

Amikor visszahelyeztem a pénzfát a világba, már nem volt betakarítható állapotban! Ez a módszer eléggé csalásnak tűnik, de ha tényleg gyorsan kell a pénz, akkor működik.

Megjegyzés: Tapasztaltam egy másik hibát is, amikor egy betakarításra kész pénzfával mentettem el a játékomat. Amikor újratöltöttem a játékot, a pénzgyümölcs eltűnt. Nem tudtam betakarítani a fát másnap reggel 6:00-ig.

Forrás: Pleasant Sims