Sims 4 Játéktipp

Sims 4 Seasons – Patchy a madárijesztő

Patchy a Seasons kiegészítő során került bele a játékba és egy igazán szórakoztató része a kertészkedésnek. Megvásárolható az Építés/Vásárlás módban (Build/Buy Mode) 450 §-ért, és életre tud kelni, ha a megfelelő lépéseket megteszed.

Patchy építés módban a leírása szerint: “Patchy egy madárijesztő és szalmából készült. Nincsenek kezei, még mancsa sincsen. De vannak foltjai és egy nagy tökfeje,  amin egy kalap díszeleg. Tedd Patchyt növények közelébe, és azok csak úgy nőni fognak! A varjak mind szeretik Patchyt, ő egy mókás vén gazember. Miért olyan szúrós Patchy? Mert a szalma a divat.”

Akárcsak a Virágnyuszi, valójában Patchy is csak egy átlagos sim a jelmeze alatt, és véletlenszerű jellemvonásokkal és életcéllal rendelkezik, de sokkal szórakoztatóbb, ha Patchyt a jelmezében tartod.

Keltsd életre Patchyt!

Nem a legizgalmasabb, amikor a simed először lép kapcsolatba Patchyvel. Csak csevegni (Chat) vagy megvizsgálni (Examine) tudod majd Patchyt, és a kapcsolat viszonylag lassan fog kiépülni. Körülbelül 10 alkalommal kell beszélgetned Patchyvel ahhoz, hogy a barátoddá váljon. Ezután további interakciók lesznek elérhetőek, amiket folytathatsz vele: Beszélgessünk a madarakról (Discuss the Birds), Bájcsevegés (Make Small Talk), Mondj szüreti vicceket (Tell Harvest Jokes), és a Kérdezd meg, hogy tényleg el tudja-e ijeszteni a varjakat (Question Ability to Actially Scare Crows).

Ha egyszer sikerül Patchyt a barátoddá tenned, időnként életre kel, és a kertészkedés nagy részét elvégzi helyetted. Nagyszerű dolog, hogy a közelben van, mivel nem fog egész nap élni, így megkaphatod Patchytől, amire szükséged van, majd búcsút vehetsz tőle.

Amikor Patchy végül életre kel, a madárijesztő ruháját is feloldod, amit a simjeid is felvehetnek: nagyon szórakoztató, ha a szüreti fesztiválra Patchynek öltöznek!

Miket tud Patchy?

Ahogy telik az idő, és a simed tovább építi kapcsolatát Patchyvel, a simed kérhet tőle kertészkedési tippeket (Ask For Gardening Tips), és ez szépen feljavíthatja a kertészkedés jártasságát, mivel Patchy jól képzett a kertészkedésben. Én úgy tapasztaltam, hogy naponta egyszer vagy kétszer kérhetsz tőle tippeket, és ez nagyon gyorsan növelheti a simed kertészkedés jártasságát.

Amikor Patchy él, abban a napi néhány órában, akkor mindig inkább a kertészkedést fogja előnyben részesíteni, és azt a munkát fogja először elvégezni.

Rákattinthatsz Patchyre is, és ellenőrizheted a zsebek tartalmát magok után kutatva (Check Pockets For Seeds), és ez segíthet a simednek gyorsan találni egy csomó olyan magot, amit korábban még nem talált meg, ami segíthet neki kiegészíteni a növénygyűjteményét. Ezt körülbelül 4 óránként lehet megismételni.

Romantikázás Patchyvel

Patchy nagyszerű barátja lehet a simednek, ha azt akarod, hogy az legyen… sőt, akár romantikus kapcsolatot is kialakíthatsz a simeddel vele! Ezt a kapcsolatot ugyanúgy alakíthatod ki, mint bármely más simmel, csak először arra koncentrálj, hogy Patchy a barátod legyen, majd kezdj el dolgozni a romantikus kapcsolat kiépítésén, és végül képes leszel etyepetyézni vele.

Ha akarod, még azt is választhatod, hogy Patchy legyen a gyermekeid szülője! Sajnos a babád nem tökfejjel és szalmakalappal fog megszületni, hanem csak egy átlagos baba lesz, aki többnyire az anyjára fog hasonlítani. Ha a “Try for baby” opció nem elérhető, akkor csalással kell megoldanod. Nyomd le a Ctrl + Shift + C billentyűkombinációt, majd írd be a testingcheats on csalást, majd add hozzá a háztartásodhoz Patchyt.

Vállalj gyereket Patchyvel

Lépések a Patchyvel való gyerekvállaláshoz:

1. lépés: Alakíts ki kapcsolatot Patchyvel:
Használd a baráti interakciókat, hogy maximalizáld a kapcsolatodat a madárijesztővel.

2. lépés: Várd meg, hogy Patchy életre keljen:
Amikor maximalizáltad a kapcsolatodat Patchyvel, ő életre kel. Ne feledd, hogy Patchy csak 4-5 órán keresztül maradhat életre kelt állapotban. De ha hozzáadod a háztartásodhoz, akkor korlátlan ideig így maradhat.

3. lépés: Add hozzá Patchyt a háztartásodhoz:
Amikor Patchy életre kel, add hozzá a háztartásodhoz csalással. Ő csak egy normális sim madárijesztő ruhába öltözve. Ha leveszed a ruhát, láthatod, hogy ő egy kopasz, átlagos sim.

4. lépés: Etyepetye, gyermeknemzés Patchyvel:
Most már úgy tudsz kapcsolatba lépni Patchyvel, mint egy normális simmel: etyepetyézhetsz, gyermeket vállalhatsz vele. Sajnos házasságot nem köthetsz vele!

Összegzés

Ha megveszed Patchyt, a madárijesztőt, akkor a lehető legkisebb erőfeszítéssel kereshetsz pénzt a kertészkedéssel, mert minden munkát tökéletesen elvégez helyetted.

Ő olyan jó barát, hogy többé nem lesz szükséged más barátokra. Bár furcsának tűnik, hogy a simed egy madárijesztővel társalog, de ugyanakkor remek szórakozás és csodálatos része a Sims 4 Seasons játéknak. Remélhetőleg te is jól fogod érezni magad Patchyvel!

Forrás: Best Gaming Tips, Ultimate Sims Guides