Sims 4 Játéktipp

Sims 4 Seasons Karrier – Kertész / Gardener

Az Évszakok kiegészítő egy új karriert hozott el nekünk, méghozzá a Kertész (Gardener) karriert! Simed mostantól választhat, hogy Botanikus (Botanist) lesz és megismerkedik a növényekkel, vagy Virágkötő (Flower Arranging) lesz és elkezdhet gyönyörű virágösszeállításokat készíteni.

Ez egy nagyszerű karrierlehetőség bármelyik sim számára, és akár otthonról is végezhető! Tudj meg mindent a karrierről, és arról, hogyan juthatsz el könnyedén a kertész karrier legmagasabb szintjére.

Szükséges jellemvonások

A megfelelő jellemvonások kiválasztása egy sim jövőbeli karrierjéhez nagyszerű ötlet, ha azt akarod, hogy gyorsabban elérje a ranglétra csúcsát. Az egyetlen jellemvonás, amit választhatsz a simednek, ami hasznos lehet, az a Természetszerető (Loves Outdoors) jellemvonás, mivel egy kertész sim nagyon sok időt tölt odakint.

Lehetőséged van arra is, hogy 4000 elégedettségi pontért megvásárold a Szuperkertész (Super Green Thumb) jutalom jellemvonást.

Leírása szerint: A sim által gondozott növények elképesztően életerősek!

Telekjellemvonások

A telekjellemvonások egy igazán nagyszerű módja annak, hogy a simed az otthonában végzett dolgokat zökkenőmentesebbé tegye, vagy hogy gyorsabban fejlesszen jártasságokat.

Az első, amit érdemes megfontolnod, az az Otthonos (Homie) telekjellemvonás, ez segít a simednek, hogy gyorsabban fejlessze a kertészkedés jártasságát.

A második telekjellemvonásnak a Jó talajnak (Great Soil) kell lennie, mert gördülékenyebbé teszi a kertészeti feladatokat. Gyorsabban fognak nőni, és jobb minőségűek lesznek a termények!

Megfelelő hangulat

Ha a simed Fókuszált (Focused) hangulatban kertészkedik, akkor sokkal gyorsabban fog fejlődni a kertészkedés jártassága. 

Annak, hogy a simed fókuszált hangulatban legyen, a legegyszerűbb módja, ha az Építés/Vásárlás módból (Build/Buy Mode) a világítások résznél megvásárolod a Alma Mater University Life Award plumbob lámpát 110 simoleonért, majd elhelyezed a terményeid közelében és engedélyezed az érzelmi aura hatást.

Karriert segítő diplomák

Ha rendelkezel a Discover University kiegészítővel, a simed eldöntheti, hogy egyetemre jár-e, és szerez-e diplomát. Ezek a diplomák segítenek a simednek abban, hogy több pénzt keressen, több szabadnapja legyen és magasabb szinten kezdje el a karrierjét.

Ha a kertész karrieren belül a Virágkötészet (Floral Designer) ágában szeretnél elhelyezkedni, akkor érdemes egy Képzőművészet (Fine Art) diplomát választanod. Ha inkább a Botanikus (Botanist) ága vonz jobban, akkor Biológia (Biology) diplomát kell szerezned.

Dolgozz otthonról

A kertész karrier egy a sok karrier közül, amelyik lehetőséget ad arra, hogy otthonról dolgozhass ahelyett, hogy minden nap munkába mennél. A sim képes lesz otthon maradni a gyerekeivel és könnyen pénzt keresni anélkül, hogy elmenne otthonról.

Minden nap, mielőtt a simednek munkába kellene állnia, megjelenik egy felugró ablak, amely megkérdezi, hogy be akarsz-e menni dolgozni (Go to Work), otthonról akarsz-e dolgozni (Work From Home), vagy fizetett szabadságot akarsz-e kivenni (Take Paid Time Off).

Az otthonról történő munkavégzésre kattintva a karrierpanelen olyan feladatok jelennek meg, amelyeket a simednek a következő munkakezdésig el kell végeznie. Minden feladat végén pénzt kap, és a következő napon, a munka megkezdése előtt bónuszt is kaphat.

Általában az otthonról végezhető feladatok csak néhány órát vesznek igénybe, szemben egy egész napos munkával, így ez remek lehetőség lehet, ha a simednek több érdeklődési köre is van.

Kertész karrier szintek

A kertész karrier kezdeti szakaszában lenni elég könnyű, de nem fogsz rengeteg pénzt keresni ezzel a munkával. A fizetésemelések minimálisak, és úgy tűnik, örökké tart, mire valódi jövedelemre teszel szert, ezért fontos, hogy kiegészítsd a jövedelmedet egy tisztességes méretű kertel.

A mindennapi feladatod a karrier első négy szintjén úgyis a betakarítható termények betakarítása lesz, így legalább néhány növényre szükséged lesz ahhoz, hogy ezt a feladatot elvégezd.

Az egyetlen jártasság, amin a simednek dolgoznia kell a karrier ezen szakaszában, az a kertészkedés, így semmi másra nem kell koncentrálnod!

SzintMegnevezésNapi bérElőléptetés követelményeElőléptetés Jutalom
1.Dirt Digger§140Kertészkedés 2. szint, Termények begyűjtéseNincs
2.Soil Sifter§147Kertészkedés 3. szint, Termények begyűjtése§300, Kezdő (Herbs) magcsomag
3.Seed Scatterer§161Kertészkedés 4. szint, Termények begyűjtése§400, Kezdő gyümölcs magcsomag, Kerti ültetőláda
4.Leaf Cutter§175Kertészkedés 5. szint, Termények begyűjtése§500, Szezonális Nyári növények, Sprinkle-O-Matic kerti locsoló

Ahogy a Sims 4 különböző karrierjein dolgozol, a simed különböző CAS vagy Építés/Vásárlás mód feloldásokat fog kapni. A kertész karrier néhány szórakoztató feloldást tartogat a simed számára.

Először is, a simed kap néhány kezdő fűszernövényt, gyümölcsöt és nyári növényt magcsomagok formájában. Ezeket a simed kinyithatja és elültetheti, hogy egy kis mellékjövedelemre tegyen szert.

Emellett feloldasz egy új kerti ültetőládát is, amit a kertedben használhatsz, valamint egy #1 Mom nevű falmatricát és egy új locsolót!

Botanikus karrier szintek

“Érdekel a növények tudományos oldala? Akkor használd tudásodat a természet jobbá tételére! A botanikusok növényeket elemeznek, tanulmányokat írnak, és végül ösztöndíjakat szerezhetnek. Emellett megeszik majd őket a… ööö… sok tehénnövénnyel fogsz dolgozni.”

A botanikus ág dolgozójaként a hangsúly a kertészkedésről a növények megismerésére helyeződik át, ami a logika jártasságot is beépíti ebbe a karrierbe.

Simednek a logika és a kertészkedés jártasságát is ki kell majd fejlesztenie a karrier során, ezért érdemes korán elkezdened dolgozni rajtuk. Szerencsére az órabér ebben a karrierben egyre jobb lesz, ahogy haladsz előre.

SzintMegnevezésNapi bérElőléptetés követelményeElőléptetés jutalom
5.Plant Nerd§320Kertészkedés 6. szint, Logika 2. szint, Termények begyűjtése§600, Tehénnövény mag
6.Stem Researcher§360Kertészkedés 7. szint, Logika 4. szint, Termények begyűjtése§700, The Drifter
7.Sap Splicer§560Kertészkedés 8. szint, Logika 6. szint, Termények begyűjtése§800, Life Under a Microscope
8.Flower Fellow§600Kertészkedés 9. szint, Logika 8. szint, Termények begyűjtése§900, Hooplankton
9.Bouquet Biologist§720Kertészkedés 10. szint, Logika 10. szint, Termények begyűjtése§1000, Rhapsody in Blue
10.PhD of Pollen§2940Termények begyűjtése§1200, Blemish Blossom

Botanikus ágazat feloldásai

Ahogy végigdolgozod a karrier botanikus ágát, a simed kap néhány feloldást.

Először is megkapod a félelmetes tehénnövény magját, amivel a saját barátodat nevelheted a hátsó udvarodban, amit arra használhatsz, hogy a tehénnövény megegyen más simeket, vagy csak elijessze őket.

A karrier további feloldása mind mikroszkópos nyomatok, amelyeket a faladra tehetsz, nem a legizgalmasabb feloldások, de tisztességes dekoráció lehet belőlük.

Virágkötő ágazat

“A virágkötők növényeket termesztenek és használnak művészi közvetítőkként. A fő kreatív lehetőség a virágkötészeti asztal használata lesz a remekművek elkészítéséhez. De a munkát a díszítéssel és levelek metszésével kezded majd.”

A kertész karrier ezen ága továbbra is a kertészkedésre fog összpontosítani, de a virágkötészeti jártasságot (Flower Arranging Skill)is be fogja vonni. Simed képes lesz gyönyörű virágkompozíciókat készíteni, hogy díszítse otthonát, vagy mellékes pénzért eladja.

Szükséged lesz egy virágkötő asztalra a házadban, hogy elvégezd a napi feladatodat, a virágkompozíciók készítését, és egy kertre a hátsó udvarodban, hogy ne költs egy rakás pénzt a készítésükre!

Virágkötő karrier szintek

SzintMegnevezésNapi bérElőléptetés követelményeElőléptetés jutalom
5.Petal-Placer§245Kertészkedés 6. szint, Virágkötészet 2. szint, Csokrok létrehozása§550, Bonsai fa
6.Stem Cutter§294Kertészkedés 7. szint, Virágkötészet 4. szint, Csokrok létrehozása§650, Virágkötő asztal
7.Anther Artist§420Kertészkedés 8. szint, Virágkötészet 6. szint, Csokrok létrehozása§750, Kerekes virágtartó dekoráció
8.Floral Organizer§420Kertészkedés 9. szint, Virágkötészet 8. szint, Csokrok létrehozása§850, Starblossoms
9.Leafy Luminary§525Kertészkedés 10. szint, Virágkötészet 10. szint, Csokrok létrehozása§950, Blossoming Beauty festmény
10.Visionary of Vases§2100Csokrok létrehozása§1000, Domec Floral padlóváza, Rózsaszál

Virágkötő ágazat feloldásai

Ha a simed szereti a virágokat, és szeretnél új virágokból díszíteni, akkor érdemes lesz belevágnod ebbe az ágba már csak a feloldások miatt is! Kapsz néhány igazán szép csodaszép padlóvázát, egy szál rózsát, és még egy gyönyörű virágos festményt is.

Simed megkapja a bonsai fát is, amit kivághat és formálhat valami jópofa dologgá, valamint az ibolyakék virágkötő asztalt!

Forrás: Ultimate Sims Guides