Sims 4 Játéktipp

Sims 4 Seasons – Jég- és görkorcsolyázás

A korcsolyázás egy új tevékenység, amelyet a Seasons kiegészítő tartalmaz. Van egy hozzá kapcsolódó jártasság, amely az 5. szintig tart, de a tánccal, vagy a bowlinggal ellentétben a korcsolyázás egy “rejtett jártasság”, azaz nem jelenik meg a simed jártasságainak listáján, és soha nem tudod meg, hogy milyen szinten állsz, hacsak nem használod a Seasons csalásokat. A korcsolyázás szintén növeli a simed Fitnesz jártasságát.

A korcsolyapályák megvásárolhatók az Építés/Vásárlás módon (Build/Buy Mode) keresztül, bár sok helyet foglalnak: 10×13 és 13×17 kockányit és meglehetősen drágák: §5000 és §12000 az áruk. Néhány pálya előre el van helyezve a játékban, és bizonyos évszakokban válik elérhetővé, például a Willow Creeki Magnolia Blossom Park télen jégpályát kap, és bármelyik közösségi telken ingyenesen lehet pályákat elhelyezni. Egyes pályák kifejezetten görkorcsolyázásra, míg mások jégkorcsolyázásra szolgálnak, de a korcsolyázási jártasság mindkettőnél egyformán működik.

Megjegyzés: Mindkét pálya évszaktól és időjárástól függetlenül használható.

Korcsolyapálya elhelyezése

Ha korcsolyáznál, de nem találsz sehol egy pályát, akkor lépj az egyik neked tetsző világba és helyezz el a parkban egy jég- vagy görkorcsolya pályát, akkora méretűt és típusút amelyik neked szimpatikus!

Ezt úgy teheted meg, hogy előhívod az Esc gomb lenyomásával a beállítások menüt (Options Menu), majd a Világok Kezelése (Manage Worlds) lehetőséget választod. Megjelennek az általad megvásárolt kiegészítők világai, ezek közül válaszd ki a neked tetszőt, majd ha betöltődik a kiválasztott világ, akkor ott egy Parkra, vagy egy üres telekre ha rákattintasz, jobb alsó sarokban megjelenik az Építés (Build) és a Meglátogatás ikon. Az építés opciót válaszd ki, majd ha betöltött a kiválasztott telek/park, akkor menj az Udvar > Kinti tevékenységek (Outdoors > Outdoor Activities) kategóriába. Teljesen le kell görgess ahhoz, hogy megtaláld a korcsolyapályákat, de akár beírhatod egyszerűen a keresőbe a nevét is: Deluxe Ice Rink. Nem fog pénzbe kerülni, teljesen ingyenes az elhelyezése. Ha elkészültél, a jobb felső sarokban kattints a Világok Kezelése (Manage Worlds) ikonra. Most már a parkban megtalálod a korcsolyapályát és bármikor elutazhatsz a telefonod segítségével arra a helyre, ahová elhelyezted a pályákat.

Hangulatos korcsolyapályák

Lehetőséged van különböző effekteket, zenét, világítást beállítani a korcsolyapályán. Kattints a Jégpálya testreszabása (Customize Rink) lehetőségre. Három opció érhető el: Zene beállítása (Set Music), Világítás beállítása (Set Lighting) és Effektek beállítása (Set Effects).

Zene beállítása:

 • Kapcsold be (Turn on)
 • Automatikus zene lejátszás bekapcsolása (Music Auto Play On)

Világítás beállítása:

 • Színek és fényerő beállítása, (Set Color And Intensity): lehetőséged van kiválasztani, hogy milyen színű fény világítson és beállíthatod a fényerősséget.
 • Kapcsold be a parti fényeket (Turn On Party Lights)
 • Kapcsold be a fő fényeket (Turn On Main Lights)
 • Válaszd ki a parti fények sablonját (Select Party Lights Stencil): itt több sablon közül is választhatsz:
  • Szívtől szívig szívhez (Heart 2 Heart 2 Heart)
  • Parti (Party)
  • Parti 2: A folytatás folytatódik (Party 2: The Sequel Continues)
  • Csillogás (Twinkles)
  • Évszakok: fák (Seasons Trees)
  • Évszakok: hóelyhek (Seasons Flakes)

Effektek beállítása:

 • Konfetti (Confetti)
 • Hópelyhek (Snowflakes)
 • Csillámok (Sparkles)
 • Csillagok (Stars)
  • Kikapcsolás (Off)

Korcsolyázás

Ha elutaztál arra a helyre, ahová elhelyezted a jég- vagy a görkorcsolyapályát, akkor kattints rá és megjelennek a korcsolyázási lehetőségek. Ha még nem szereztél Fitnesz jártasságot, akkor egyelőre csak kétfajta lehetőség lesz választható: a Korcsolyázni (Skate Around) és a Korcsolyázni hívás (Invite to Skate). Kezdj el korcsolyázni; látni fogod, hogy a simed sűrűn elesik még a pályán. Érd el a 2. szintet a Fitness jártasságban, és ha sikerül, onnantól kezdve már választhatod a Korcsolya koreográfia előadását (Perform Skating Rutine) és a Korcsolyázás és trükkök gyakorlását (Skate Around and Practice Tricks).

A Fitness jártasság 3. szintjének elérése után a simed nem fog már többé elesni, csak megcsúszik a pályán. Ha elérte a 4. vagy 5. szintet a jártasságban, már magabiztosan fog siklani a jégen, vagy épp görkorcsolyázni a pályán! Különböző mutatványokat fog bemutatni, amiben mi játékosok gyönyörködhetünk!

Megjegyzés: Ha túl sokat korcsolyázol, megkapod pár órára az Izomhúzódás (Pulled Muscle) negatív hangulatjelzőt.

Megfelelő hangulat

Ahhoz, hogy gyorsan fejleszd a Fitnesz jártasságot, a legjobb, hogy ha Energikus hangulatba kerül a simed. Ezt úgy érheted el, hogy felfejleszted a simed Fitnesz jártasságát a 2. szintre. Ha sikerült, akkor lehetőséged lesz kiválasztani a Korcsolya koreográfia előadása (Perform Skating Rutine) lehetőséget.

Ez által a simed kapni fog egy Energikus hangulatjelzőt: a Megfelelő koreográfiát (Adequate Skating Routine), ami 4 órán át fog tartani.