Sims 4 Játéktipp

Sims 4 Parenthood Életcél – Szuper szülő / Super Parent

A Szuper szülő Életcél a Parenthood játékcsomaggal került bele a játékba, ami egy nagyszerű lehetőség a családias hangulatú játékra vágyó simmerek számára.

Magába foglalja az Értékrendet (Character Values), ami valóban nagy hatással lesz a simed gyermekeinek jövőbeli életére. Ennek a kidolgozása trükkös és időigényes.

Az új Gondozás jártasságot (Parenting) is el fogod sajátítani, ami nagyon jó, mert segít abban, hogy a simjeidből jobb kis emberkéket faragj!

A Szuper szülő életcélhoz kapcsolódó jellemvonások

Minden életcélhoz tartoznak olyan jellemvonások, amelyek segítik a simet abban, hogy hamarabb és kevesebb rossz érzéssel végezze el az adott feladatot.

Családcentrikus / Family-Oriented

Egy olyan simnek, aki szuper szülő szeretne lenni, érdemes rendelkeznie a családközpontú jellemvonással. Ezek a simek imádnak a családjuk közelében lenni, és soha nem fognak bosszankodni, ha rengeteg gyerek rohangál körülöttük (kivéve persze, ha büdösek).

Nyitott / Outgoing

A nyitott jellemvonás is kiváló választás, mivel a simed az ideje nagy részét más simek között fogja tölteni, ezért élvezni fogja a társasági életet!

Házias / Domestic

A házias jellemvonást minden olyan sim megkapja, aki a család életcélt választja a sim létrehozása menüben, vagy amikor gyerekkora végén tinédzserré válik.

Ez a jellemvonás azért nagyszerű, mert segít a simeknek gyorsabban kialakítani a családtagjaikkal való kapcsolatokat. Ezáltal a gyerekeid nagyobb valószínűséggel hallgatnak rád és kevésbé lesznek dacosak, ha jó kapcsolatot ápolsz velük.

A szuper szülő életcél jutalom jellemvonása

Amikor egy sim teljesíti ezt az életcélt, megkapja a Példakép (Role Model) jutalom jellemvonást. Ez egy jó jellemvonás a gyerekneveléshez, mert segít abban, hogy a simed gyermekei gyorsabban fejlesszék az értékrendjüket.

Leírása szerint: A simet olyan aura veszi körül, ami 50%-kal gyorsítja a környezetében lévő tipegők, gyerekek és tinik értékrend (Character Value) pontjainak fejlődését.

Az életcél mérföldkövei

1. szint – Felkészült szülő / Readily a Parent

 • Válj felnőtté (Become an Adult)
 • Költs §1.000 gyerek cuccokra (Spend §1,000 on Kid’s Stuff)

Ennek a mérföldkőnek az első feladata nagyon egyszerű és a simed felnőtté válásának első napján könnyen teljesíthető. Nem fogod tudni a szuper szülő életcélt elkezdeni, amíg nem lesz a simed felnőtt, ezért növeszd fel a tinédzser simed. Készíts tortát, és rendezz egy születésnapi partit.

A második feladat, hogy §1.000 kell költened a gyerekrészlegből származó tárgyakra, ami lehet játék, bútor, könyv, jártasság fejlesztő tárgy, stb.

2. szint – Utódok oktatója / Offspring Instructor

 • Válj szülővé (Become a Parent)
 • Érd el a gondozás jártasság 4. szintjét (Achieve Level 4 of the Parenting Skill)
 • Fegyelmezd meg gyermeked, tipegőd vagy tinédzsered 5 alkalommal (Discipline Your Child, Toddler, or Teen 5 Times)

Az életcél második mérföldköve az, amikor a dolgok kezdenek valósággá válni. Először is szülővé kell válnod. Fogadj örökbe egy gyermeket, amit a számítógép segítségével tehetsz meg a Háztartás -> Örökbefogadás (Household -> Adopt) menüben §1.000 közvetítési díjért cserébe, vagy ha romantikus kapcsolatban vagy egy másik simmel, akkor válaszd a Próbálkozzon a gyermekáldás érdekében (Try for a baby) interakciót.

A gondozás jártasság (Parenting Skill) 4. szintjét is el kell érnie a simednek. Ezt a jártasságot úgy szerezheted meg, hogy gyereknevelésről szóló könyveket olvasol, szülői fórumokat böngészel a számítógépen, vagy bármilyen szülői interakciót folytatsz a gyermekeiddel.

Végül öt alkalommal kell fegyelmezned a gyerekedet. Ez lehet akár a viselkedés bátorítása, akár a rossz viselkedésért való fegyelmezés. Tipegők esetében fegyelmezhetsz olyan dolgokért, mint a padlóra festés vagy a dacosság. Gyerekek esetében fegyelmezheted őket, ha a padlóra festenek, verekedésbe keverednek stb. és bátoríthatod a házi feladat elkészítésére és a takarításra. Tinédzserek esetében fegyelmezheted őket, ha a takarodó után kimaradnak, ha nem csinálják meg a házi feladatukat és bátoríthatod őket a házi feladat elkészítésére és a takarításra is.

3. szint – Jellemfejlesztő / Character Coach

 • Segíts egy gyereknek az iskolai munkában 4 órán keresztül (Help a Child with School Work for 4 Hours)
 • Érd el a gondozás jártasság 6. szintjét (Achieve Level 6 of The Parenting Skill)
 • Legyen egy gyermeked, akinek az értékrendje olyan tartományon belül van, hogy kapjon egy jellemvonást (Have a Child with a Character Value Within Range to Receive a Trait)

A simednek folyamatosan fejlesztenie kell a gondozás jártasságát, ami nem lesz túl nehéz, ha folyamatosan foglalkozik a gyerekekkel.

Négy órán keresztül kell segítened gyermekednek az iskolai munkában. Ez mind a szokásos házi feladatot, mind az iskolai projekteket jelenti. Amikor egy gyermek házi feladatot készít, akkor a szülő irányítása közben rákattinthatsz, és kiválaszthatod a házi feladathoz való segítségnyújtást.

Amikor a gyermeked egy iskolai projekten dolgozik, akkor kattints rá, és válaszd az Asszisztáljon a projekthez (Assist With Project) lehetőséget. Ebben az a jó, hogy segítséggel sokkal kevesebb időt vesz igénybe a házi feladat.

Végezetül, a pozitív értékrend jellemvonás megszerzéséhez olyan gyermekre van szükséged, aki a tartományon belül van! Ez némi munkát igényelhet, de megoldható.

Öt fejleszthető tulajdonság van, amin a simed dolgozhat. A legkönnyebb pozitív tartományba kerülni a Felelősségtudattal (Responsibility) lehet, amit a házi feladat elkészítésével, az iskolai ötösökkel és a takarítással lehet növelni.

4. szint – Szuper szülő / Super Parent

 • Érd el a gondozás jártasság 10. szintjét (Achieve Level 10 Parenting Skill)
 • Lépj teljes szülői módba (Go Into Full Parent Mode)
 • Legyen 3 pozitív jellemvonással rendelkező gyermeked (Have a Child with 3 Positive Character Value Traits)

Ebben az utolsó részben már tényleg dolgoznod kell a gondozás jártasságon, időt kell szánnod a gyerekekre, segítened kell nekik a házi feladatban és még sok minden másban. Az egyik leggyorsabb módja annak, hogy a gondozás jártasságod fejlődjön, ha egyszerűen csak különböző cselekvéseket végzel a babákkal!

Olyan gyerekre is szükséged lesz, aki az öt pozitív értékrend tulajdonságból hárommal rendelkezik, ez elég nehéz, de megoldható. Döntened kell három értékrend mellett, és csak ezeken kell dolgoznod. Ezek igazán hasznos tulajdonságokat adnak majd a sim gyermekednek a felnőttkorban.

Végezetül a simednek teljes szülői módba (Full Parent Mode) kell kapcsolnia. Ez úgy lehetséges, hogy egymás után tíz szülői cselekvést hajtasz végre, anélkül, hogy közte bármit is tennél. Amikor teljes szülői módban vagy, a simed szükségletei lassabban fognak csökkenni, így több időd lesz a gyerekeid szükségleteire koncentrálni.

Forrás: Ultimate Sims Guides

Feliratkozás
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments