Sims 4 Játéktipp

Sims 4 Paranormal Telektulajdonság – Kísértetjárta ház lakótelek / Haunted House Residental

A Sims 4 Paranormal cuccok megjelenésével egy teljesen új telektulajdonság érkezett a játékhoz. A simek mostantól egy kísértetjárta házban (Haunted House Residental) is élhetnek.

Építés és Vásárlás módban is megváltoztathatod a telek típusát: a bal felső sarokban lévő helyszín információ (Venue Info) gombra kattintva a legördülő menüben válaszd ki a Haunted House Residental típust. Ha úgy döntesz, hogy nem szeretnéd tovább, hogy felálljon a szőr a hátadon, bármikor visszaváltoztathatod normál lakótelekre (Residental) az otthonod telektípusát.

Telek jellemzői

A kísértetjárta ház saját telekjellemzőkkel rendelkezik, amelyeket a helyszín információi között található fogaskerekekre kattintva tekinthetsz meg. Ebből tudhatod, hogy mire számíthatsz, ha egy kísértetházban laksz.

Kísérteties segítségnyújtás / Ghostly Assistance
Ismerd meg Guidry szellemet, ő egy igazi sármőr.

Kísértetek / Specters
Éjszaka lebegő jelenések járják a területet. A barátságostól az ellenségesig bármilyenek lehetnek.

Kísérteti kincs / Haunted Treasure
A kísértetek mindenféle furcsa értéktárgyakat tartanak maguknál!

Elátkozott tárgyak / Accursed Objects
Időnként furcsa tárgyak találnak utat a házadba. Tartsd nyitva a szemed!

Ezek élnek! / It’s Alive!
Próbáld meg a ház teremtményeit a jó oldaladon tartani.

Légy bátor / Be Brave
Minden sikeres éjszaka minden sim számára elégedettségi pontokat eredményez.

Üdvözöljük a kezdő nyomozókat / Aspiring Investigators Welcome
Válj paranormális nyomozóvá Guidry segítségével!

Paranormális tevékenység / Paranormal Activity
Furcsa dolgok történnek errefelé, különösen éjszaka… A simjeid felfigyelnek majd rá.

????????
ELJÖN ÉRTED!

Ha csodálkozol, hogy az összes lámpa ki van kapcsolva a kísértetházban, az azért van, mert a világítás beállításai automatikus világításra vannak állítva. Nincs értelme felkapcsolni őket, mivel visszaáll az automatikus világításra, amint elindítod a játékmenetet.

A kísértetházat nem az EA egyik fejlesztője, hanem Doctor Ashley Sims youtuber építette. A ház a Sims 4 Paranormal cuccok megjelenésével került be a telkek közé.

Hogy még hátborzongatóbb legyen a kísértetházad

Bármelyik telket átalakíthatod kísértetjárta házzá, és tovább fokozhatod a kísértetház élményt. Néhány tipp segítségével még ijesztőbbé teheted a simek számára. Lássuk, milyen telektulajdonságokkal fűszerezheted meg az élményt!

 • Csúszómászók / Creepy Crawlies (Jungle Adventure)
  Úgy tűnik, hogy pár ijesztő kártevő itt vert tanyát. Légy felkészülve, hogy mikor csapnak le, azt úgysem fogod előre látni.
 • Elátkozott / Cursed (City Living)
  Megmagyarázhatatlanul sok rossz dolog történik ezen a telken.
 • Gonosz koboldok lakta / Gremlins (City Living)
  Itt gyakran romlanak el dolgok. Olyan, mintha esténként apró koboldok jönnének elő és elrontanák a dolgokat… de ez nevetséges, igaz?
 • Kísértetjárta / Spooky (City Living)
  A helyiek azt mondják, hogy ez a hely kísértetjárta.
 • Vámpír nexus / Vampire Nexus (Vampires)
  A sötét űr körbeveszi ezt a telket, felforgatja a környéket. A vámpírok nagyobb valószínűséggel látogatják a területet.

Hősies mód aktiválása

A Segítő kéz tárgyon a Hősies mód (Heroic Mode) segítségével állíthatod be a játékot, hogy még pokolibbá tehesd a simjeid életét. Ez a kis szobrocska azt is meg tudja tiltani, hogy Guidry szelleme éjszaka meglátogassa a házad. Ezt az két interakciót bármikor (de)aktiválhatod, ha meggondolod magad.

Paranormális tevékenységek és a ház lelki nyugalma

A házad lelki nyugalma idővel csökkenni fog. A kísértetek boldogtalanabbá válnak, elátkozott tárgyak jelennek meg, és a legrosszabb esetben a kopogószellemmel, a Temperance-nek nevezett szellemmel kell megküzdened. Szabadulj meg minden szokatlan dologtól, mielőtt a dolgok kicsúsznak a kezedből. A simed a ház paranormális állapotát a szeánszasztalra vagy szeánszkörre kattintva a Szellemi változékonyság érzékelése (Sense Spiritual Volatility) interakciójának használatával ellenőrizheted. Ha rosszabbá válik a helyzet, használd a szertartás elvégzését (Perform Ceremony), hogy megtisztítsd a házat a gonosz szellemektől, ez helyreállítja a ház lelki nyugalmát.

Ha bekapcsolod a kísértetjárta ház telektulajdonságot, észreveheted, hogy általában este 9 óra körül kezdenek történni a dolgok. Az első éjszaka a következő üzenetet kapod: 

Ha a Megbirkózom vele! (I can handle this!) interakciót választod, a simed magabiztossá (Confident) válik, készen arra, hogy nekivágjon az új útjának. De ha Miért vagyok itt megint? (Why am I here again?) választ választod, a simed ijedt (Scared) állapotba kerül.

Kísértetjárta házzal járó jutalmak

Miért élne bármilyen sim egy kísértetházban, ha ennyi rossz dolog történik? Ennek vannak előnyei is, például, hogy minden simnek jár 250 elégedettségi pont (ez a Hősies mód bekapcsolásával megduplázódik) minden egyes, kísértetházban töltött éjszakáért. Minden éjszaka 9 órától másnap reggel 6-ig tart a nagy felfordulás, és ha a simed még mindig ott van, megkapja a pontokat a bátorságáért járó jutalomként.

Ha a simed hét napig élt a kísértetházban, jutalmul megkapja Guidry kedvenc kabátját. Ne légy túlságosan hízelgő… Röviden megemlíti, hogy ebben halt meg. Hú, köszi Guidry! Nem kellett volna! Nem, tényleg… nem kellett volna!

A simed feloldja a teljes ruházatot, kalapot és cipőt jutalmul, ha egy egész héten át egy kísértetházban élsz.

 

Forrás: Sims Online

Ügyeletes technikai zseni, bugszakértő, kötélidegzetű hibaelhárító. Minden problémára akad – általában helyes – megoldása. Tehetséges illusztrátor, hírvadász, Sims 2, Sims 3, Sims 4 és Sims Mobile játékos. Az oldal biztonsági rendszerének őrizője, lelkiismeretes backstage admin.