Sims 4 Játéktipp

Sims 4 Paranormal – Találkozás Guidryvel

Guidry egy barátságos szellem, aki szívesen lógna a kísértetházadban. A kedves és állandóan kacérkodó szellem felajánlja, hogy segít eligazodni a simjeidnek a paranormális jelenségek világában, cserébe azért, ha hagyod, hogy időnként lógjon és kísértsen mindenhol.

Hol találom Guidryt?

Guidry jön és megy, ahogy neki tetszik. Megjelenik a kísértetjárta házban a második napon, este 9 órakor fog felbukkanni. A látogatásai nem mindig óraműpontossággal történnek, de számíts rá, hogy éjjelente látni fogod.

Ha nem akarod, hogy Guidry többé megjelenjen a házadban, de továbbra is a kísértetjárta házban szeretnél élni, kikapcsolhatod a látogatásait. A Segítő kéz (Helping Hand) tárgyon található Guidry látogatásainak letiltása (Disable Guidry Visits) interakcióval teheted meg.

Keresd meg a fenti képen látható Segítő kezet, amellyel kikapcsolhatod Guidry látogatásait.

Interakciók Guidry szellemmel

Amikor kapcsolatba lépsz Guidryvel, a normál simhez hasonlóan szokásosan kommunikálhatsz vele, de ha úgy döntesz, hogy a további választások… (More Choices…) interakcióra kattintanál, van egy egyedi társalgás menüje Guidry néven, amellyel egy sor természetfeletti kérdéshez férhetsz hozzá. Amellett, hogy tanácsot és útmutatást ad a paranormális jelenségekkel kapcsolatban, Guidry segítőkészen körbejár, és eltakarítja a telken felbukkanó kísérteties tárgyakat is. Nézzük végig, hogy mire milyen válaszokat ad.

 • Ki vagy te? / Who are you?
  Teljes neve Claude René Duplantier Guidry, de ő azt mondja, hogy hívd inkább Guidrynek. Ő egy paranormális szakértő, aki kész segíteni, ahol csak tud.
 • Van bármilyen tanácsod az itt élőknek? / Any advice living here?
  Nem mintha bármiben is segítene, de alapvetően csak azt fogja mondani, hogy fogadd el, mennyire kísérteties lesz az életed, és fogadd el az egészet. Csak élj vele!
 • Nem tudnám ezt a helyet kevésbé… hátborzongóvá tenni? / Can I make this place less… Spooky?
  Ahogy a kísértetjárta házad állapota romlik, dönthetsz úgy, hogy tisztító szertartást végzel a szeánszasztalon.
 • Hogyan lehetek kevésbé ijedt? / How do I become less scared?
  Szerezz néhány szent gyertyát (Scared Candle), hogy égjenek a ház körül. A simek így nagyobb biztonságban érzik majd magukat, mivel a gyertyák megvédik őket a negatív teremtményektől. Szerezz lidércviaszt (Wraith Wax) a kísértetektől, hogy magad készíts gyertyákat, vagy vásárolj a jutalomboltban (Reward Store) három gyertyát 500 elégedettségi pontért.
 • Mi az a paranormális nyomozó? / What’s a Paranormal Investigator?
  Miközben visszaemlékezik előző életére, Guidry elmeséli, hogy a paranormális nyomozók az ismeretlen felfedezői voltak. Ha a simed képes lenyűgözni őt a médium jártasságával, akkor talán képes lesz arra, hogy engedélyt szerezzen neked, hogy elkezdhesd a szabadúszó karriert.
 • Mi a helyzet a kísértetekkel? / What’s the deal with Specters?
  A reményekről és álmokról szóló filozofikus fecsegés után elmagyarázza, hogy a kísértetek szívének elnyeréséhez az a kulcs, hogy megajándékozzuk őket. A kedvességedet ajándékkal jutalmazzák, és segítenek neked, hogy jóban maradj “a ház többi lényével”.
 • Mi van azokkal a hátborzongató tárgyakkal? / What’s up with those creepy objects?
  A házban és a ház körül felbukkanó összes hátborzongató tárgy el van átkozva. Szabadulj meg tőlük, amilyen hamar csak tudsz, mert különben megkeserítik a simed életét.
 • Miért vagy itt? / Why are you here?
  Guidry elmagyarázza, hogy minden szellemnek szüksége van egy helyre, ahol kísérteni tud, és ha nem bánod, ő szívesen kísértene nálad egy kis ideig. Cserébe segít neked a paranormális dolgokban.
Guidry szívesen segít a simednek a paranormális problémái megoldásában.
 • Nem tudok enni! (A simednek éhesnek kell lennie) / I can’t get a chance to eat!
  A semmiből előbukkan egy ektotorta (Ectocake), ami valamilyen süteménynek tűnik, és megjelenik a simed eszköztárában. Köszi, Guidry!
 • Nem tudok jól aludni! (A simednek fáradtnak kell lennie) / I can’t get a good night’s sleep!
  Guidry felugrik a levegőbe, és helyreállítja a simed energiaszükségletének egy részét. Gondolod, hogy előző életében varázsló volt?
 • Lehet, hogy eladtam a lelkemet (egy kísértetnek…) / I may have sold my Soul.
  Teljesen össze van zavarodva, hogyan sikerült ilyesmit tenned, de ad neked egy lélektörmeléket (Soul Scrap), ami remélhetőleg helyrehozza a lelked.
 • Meg vagyok rémülve! Segítség! (A simednek rettegnie kell) / I’m terrified! Help me!
  Guidry ismeri az érzéseidet, és megajándékoz téged némi lidércviasszal (Wraith Wax), hogy szent gyertyákat (Scared Candle) készíthess, hogy biztonságban tudd magad. Ezután Evergreen Harbor polgárait hipsztereknek nevezi. Keresd meg a viaszt a simed eszköztárában!
 • Valami szörnyű jelenik meg! Segítség! (Először meg kell jelennie egy bizonyos NJK szellemnek) / Someone terrible appeared! Help!
  Ajaj! Ez a személy nem túl jó hír! Hogy segítsen neked megvédeni a házad tőle, Guidry ad neked egy bizarr bálványt (Bizarre Idol). Azt is tanácsolja, hogy idézd meg Bonehildát, ha a bálvány nem lenne elég a védekezéshez. Bonehilda megvéd téged!
 • Akarsz… valamit inni? (A simednek flörtölnie kell) / Wanna… Have a drink?
  Guidry elmagyarázza, hogy a dolgok most, hogy meghalt, eléggé ízetlenek, de helyette megkínál egy itallal. Megkapod a kísértetkortyot (Specter Sip). Ez egy kreatív módja annak, hogy tudasd valakivel, hogy nem érdekel…

Hogyan szerezd meg a paranormális nyomozó engedélyt?

Ahhoz, hogy beléphess a paranormális nyomozó karrierbe, a simednek össze kell barátkoznia Guidryvel az engedélyért. Mivel korábban ő maga is paranormális nyomozó volt, amire szívesen emlékszik vissza, ha alkalma nyílik rá, felhasználja kapcsolatait, hogy engedélyt szerezzen neked.

Előtte a simednek el kell sajátítania a médium jártasságot, hogy meggyőzze Guidryt, hogy képes paranormális jelenségekkel megküzdeni. Ha ezt megtetted, észre fogod venni a “Mi a paranormális nyomozó?” (What’s a Paranormal Investigator?) interakciót, ami ezután a “Paranormális nyomozó akarok lenni!” (I want to become a Paranormal Investigator!) interakcióra változik Guidry társalgás menüjében. Nem sokkal később a következő felugró üzenetet fogod kapni:

Kattints a “Készen állok!” (I’m ready!) opcióra, és ő odaadja neked az engedélyt. Az engedély nem egy tárgy, hanem valójában egy jutalom jellemvonás. A simed a Claude René Duplantier Guidry által kiállított engedély által paranormális nyomozóvá vált. Az ezzel az engedéllyel rendelkező simek szabadúszó nyomozóként csatlakozhatnak a Szövetségi Kísérteties Nyomozóirodához (Federal Bureau of Spooky Investigation).

Bár a könnyű utat is választhatod, az engedélyt ugyanis a jutalombolton keresztül is megvásárolhatod 3000 elégedettségi pontért, de őszintén szólva azt mondanám, hogy elég drága. A médium jártasságot könnyű felfejleszteni, és így jó okod lesz Guidry megtartására… Azon kívül persze, hogy kísértetiesen bájos. 😉

 

Forrás: Sims Online

Ügyeletes technikai zseni, bugszakértő, kötélidegzetű hibaelhárító. Minden problémára akad – általában helyes – megoldása. Tehetséges illusztrátor, hírvadász, Sims 2, Sims 3, Sims 4 és Sims Mobile játékos. Az oldal biztonsági rendszerének őrizője, lelkiismeretes backstage admin.