Sims 4 Játéktipp

Sims 4 Paranormal Karrier – Paranormális nyomozó / Paranormal Investigator

Az ijesztő szellemek, agresszív kísértetek kopogás nélkül törnek rá a védtelen lakókra, és baljós, hátborzongató tárgyakon keresztül okoznak pusztítást a lakótelkeken. Simedre vár a feladat, hogy megmentse a lakókat a kísérteties tevékenységektől, és nyugalmat hozzon az éjszakába. A szabadúszó paranormális nyomozó karrier nem a gyengéknek való!

A paranormális nyomozók azok, akiket akkor hívnak, amikor éjszaka zűrzavaros dolgok történnek. Bár a munka megköveteli, hogy egész éjszaka dolgozzanak, a munka típusát tekintve nagy szabadságot élveznek. A nehezebb megbízások jobb jutalmat jelentenek, de ki tudja… lehet, hogy simed számára elég hátborzongató lesz.

Keresd meg Guidry szellemét, hogy megszerezd a Paranormális nyomozó engedélyt.

Paranormális nyomozó engedély megszerzése

Ahhoz, hogy paranormális nyomozóvá válhass, engedélyre van szükséged. A paranormális nyomozó engedély (Paranormal Investigator License) megszerzése némi időt és erőfeszítést igényel, függetlenül attól, hogy hogyan szerzed be. A paranormális nyomozó engedélyt kétféleképpen lehet megszerezni: Guidry szellemén vagy jutalombolton (Reward Store) keresztül.

 • Bizonyíts Guidry szellemének
  Amikor a kísértetjárta házban (Haunted House Residents) töltöd az időd, a simed találkozhat Guidry szellemével. Győződj meg róla, hogy simed médium jártassága elég magas ahhoz, hogy bebizonyítsa: méltó az engedély megszerzésére. Guidry a második kísértetházban töltött éjszakán meglátogat. Nem kísértetjárta házakban is megidézhető a szeánszasztal segítségével. Ő egy barátságos szellem, aki azért van, hogy segítsen a simednek, és mindenféle információval rendelkezik a hátborzongató események kezeléséről. Ahhoz, hogy lenyűgözd Guidryt és megkapd az engedélyt, a médium jártasságot 5. szintre kell fejlesztened, majd meg kell mondanod Guidrynek, hogy paranormális nyomozó szeretnél lenni. Guidry ezek után megjutalmaz téged egy Paranormális nyomozó engedéllyel. Ezt láthatod a simed információs paneljének jellemvonások szekciójában. Erről a Guidry szellemével való találkozásáról szóló tippben olvashatsz bővebben!
 • Vásárolj engedélyt a jutalomboltban
  Bár a paranormális nyomozó engedély megvásárlása a jutalombolton keresztül egyszerűbb megoldásnak tűnhet, ez azonban 3000 elégedettségi pontba kerül, így a simednek spórolnia kell rá. Az elégedettségi pont megszerzésének jó módja, ha egy kísértetjárta házban élsz, és minden eltöltött éjszakáért elégedettségi pontokat kapsz.

Miután megszerezted az engedélyt, máris állást vállalhatsz profi paranormális nyomozóként. A paranormális nyomozó karrier a szabadúszó karrier egyik ága. Vedd fel a telefont, vagy számítógépen keresztül csatlakozz a szabadúszó (Freelance) karrierhez. Ezután válaszd a Szövetségi Kísérteties Nyomozóiroda (Federal Bureau of Spooky Investigation) ágat, hogy megtalálhasd a neked megfelelő megbízásokat. Nyomozóként rajtad múlik, hogy a világot egy kicsit kevésbé kísértetiessé tedd!

Megbízások vállalása

A simed hivatalosan szabadúszó paranormális nyomozó lett, itt az ideje, hogy megnézd, milyen feladatokat kell elvégezned! A számítógépen kell megbízásokat keresned, vagy a képernyő jobb alsó sarkában található Karrier panelre lépve, majd a Karrier információs panel jobb oldalán található Megbízások ellenőrzése (Check for Gigs) gombra kattintva is kereshetsz megbízásokat.

Három nehézség közül választhatsz: Kezdő (Beginner), Ügyes (Adept) és Szakértő (Expert) Paranormális nyomozó megbízások érhetők el. Érdemes a kezdővel elindulni, hogy megtapasztald, mit fogsz csinálni paranormális nyomozóként. A kezdőknek szóló megbízások elég egyszerűek, az ügyes megbízások már nagyobb kihívást jelentenek, a szakértő szint pedig már egyáltalán nem tréfadolog!

Tipp: Ehhez a feladathoz nem kell Kísértetjárta ház telektulajdonságot beállítanod.

Megbízások típusaMinimális fizetésNehézség
Kezdő / Beginner§ 750Könnyű
Ügyes / Adept§ 1500Közepes
Szakértő / Expert§ 3000Nehéz

A nehézségi szinttől függetlenül minden munkanap este 9:30-kor kezdődik, és másnap reggel 6:30-kor ér véget. A helyszín véletlenszerű lesz, a csomagok meglététől függően lehet bármelyik világban.

Paranormális nyomozások teljesítése

A szabadúszó paranormális nyomozóként elfogadott megbízások teljesítéséhez el kell menned a helyszínekre, és el kell űznöd minden kísértetet, amit ott találsz. A többi aktív karrierhez hasonlóan a képernyő bal felső sarkában egy előrehaladási sáv jelenik meg. Minél több műveletet sikeresen teljesítesz, annál jobban kitölti az előrehaladási sávot, mivel csak egy feladatot kell teljesítened: Űzd ki a kísérteteket telekről.

Tipp: Ahol az interakciók mellett a paranormális nyomozó világoskék jelvénye szerepel, azok teljesítésével növekszik az előrehaladási sáv.

Azt is választhatod, hogy egyedül küldöd el a simed dolgozni, de ebben hol a móka?

Ha simednek nem sikerült időben befejeznie a megbízást, akkor elveszti a teljesítményt, és nem kap fizetést, majd szomorú hangulatjelzővel hazakullog.

Interakciók a kísértetek elűzésére

Menj el a kísértetjárta helyszínre, és szabadulj meg minden kísérteties dologtól bármilyen eszközzel, amik feltöltik az előrehaladási sávot. Vigyázz a rosszindulatú kísértetekkel, akik megpróbálják megzavarni a szeánszokat, és annyira megijesztenek, hogy nem tudod majd eltávolítani az elátkozott tárgyakat! A megbízás nehézségi szintjétől függően a kísértetek kiűzése igen nagy kihívást jelenthet.

 • Végezz el tisztító szertartást / Perform a Cleansing Ceremony
  Hozz létre egy szeánszkört, és kattints rá a Szertartás elvégzéséhez (Perform Ceremony), és állítsd vissza a telek lelki nyugalmát!
 • Nyugtasd meg a kísérteteket / Appease Specters
  Cuki, lebegő lényekkel találkozhatsz a telken. A megbízás nehézségétől függően barátságosak, semlegesek vagy pimaszok. Próbáld meg őket boldoggá tenni, vagy elküldeni!
 • Mosd le a titokzatos szimbólumokat
  Takarítsd el a talajon lévő furcsa szimbólumokat!
 • Mosd fel a nyálkás lényt / Mop Slime Creature
  Takaríts fel minden nyálkás tócsát a talajon! Várj… ez egy arc volt? Fúj!
 • Távolítsd el a csavart indákat / Remove Twisted Tendrils
  Kattints az éktelen gyomokra, és távolítsd el őket a telekről!
 • Távolítsd el a hátborzongató babákat / Remove Creepy Dolls
  Taposs rá bármelyik elátkozott babára, amelyik felbukkan a telken! Fúj! Veled nem tartok teadélutánt!
 • Távolítsd el a kísérteties kezeket / Remove Eerie Hands
  Ezek a hátborzongató kinézetű tuskók, ezek kezek! Igen, elég nyugtalanító! Kattints az egyikre az eltávolításához!
 • Védekezz Temperance szelleme ellen / Ward off Temperance
  Temperance egy kopogó szellem, aki akkor bukkan fel, amikor a ház lelki nyugalma a legrosszabb állapotban van. Küzdj ellene úgy, hogy egy bizarr bálványt helyezel a közelébe, vagy idézd meg gyorsan Bonehildát, és hagyd, hogy ő rúgja szét Temperance hátsóját helyetted.

Tipp: Érdemes egy olyan szobát választanod, ahol nem lebegnek kísértetek, így zavartalanul végig tudod csinálni a szeánszt. Ha van pár kísérteties tócsa vagy ijesztő elem, amik könnyen eltávolíthatók, szabadulj meg tőlük, mielőtt nekivágsz a szeánsznak.

A kísértetekkel való találkozás

Számos módja van annak, hogy a kísértetjárta otthonban lévő kísérteteket megnyugtasd, és ezzel segítheted a paranormális nyomozó megbízás előrehaladási sávjának kitöltését. A ház lelki nyugalmától függően különböző típusú kísértetek kelhetnek életre. A színükről ismerheted fel őket: zöld, kék, piros és ritka esetben sárga. Minden egyes kísértet másképp reagál a körülötte lévő simekre. Egyszerre több kísértet is lehet a telkeden.

Ha megkéred őket, hogy hagyják el a telket, akkor működik a legjobban, ha a kísértetek jó hangulatban vannak.

Barátságos kísértetek: A zöld kísértetek leginkább akkor szaporodnak el, amikor a kísértetjárta házad nyugalma magas és megtisztult. Általában elég barátságosak a simekkel szemben, és örömmel fogadják el az ajándékokat, vagy akár el is tűnnek, ha megkérik őket. Lehetséges, hogy a megszabadulásra tett kísérleteid inkább csak irritálják őket, de az esetek többségében fogékonyak a simeddel való interakciókra.

Titokzatos kísértetek: A kék kísértetek akkor bukkannak fel, amikor a ház nyugalma közepes szinten van. A kísérteteket kicsit nehéz leolvasni, mivel szomorú aurát árasztanak magukból, mégis képesek boldogan reagálni a simedre, ha megkedvelnek. Kicsit kockázatos velük interakcióba lépni, mivel néha úgy döntenek, hogy megijesztik a közelükben lévő simeket, ezért óvatosan kell eljárni velük.

Pimasz kísértetek: A vörös kísértetek akkor toppannak be, amikor a ház nyugalma szörnyű állapotban van. Imádják a káoszt, gyakran megijesztik a simeket, és még a telekre látogató szomszédokat is felgyújtják. Veszélyes lények, úgyhogy vigyázz velük! Ha mégis interakcióba akarsz lépni ezekkel a kis piromániásokkal, mindenképp készíts elő néhány házi készítésű ajándékot, legyen az kaja, kötött cucc, faragott makett, bármi, ami szeretettel készült. Nagyobb lesz az esélye, hogy megkedvelik a simed, miután sikeresen megajándékoztad őket valamivel, bár ezek a szellemek kiszámíthatatlanok, és a velük való interakciók gyakrabban fulladnak kudarcba, mint a másik két kísértettel.

A vörös kísértetek utálják az üdvözlő szomszédokat. Még akkor is, ha a kísértetjárta házad állapota rendben van, három dühös kísértet megpróbál elkergetni minden simet, aki megkérdőjelezhető gyümölcskenyeret merészel behozni. Kijelenthetem, hogy ezek a pimasz teremtmények a házőrző kutyáknál is jobban teljesítenek, mivel képesek elüldözni az illetéktelenül betolakodó vámpírokat is.

Ritka, sárga kísértet: A három szokásos kísértet mellett 1% esély van arra, hogy egy ritka lebegő lény bukkanjon fel. Arról ismerheted fel, hogy sárga színű és szemüveget visel. Ha közelében vannak a simek, kínosan fogják érezni magukat, zavarba ejtő hangulatjelzőt kapnak. Szerencsére a pápaszemes kísértet barátságos, de a jelenléte nagyon kellemetlen helyzetbe hozhatja a simjeidet.

A megfelelő ajánlatok még a legdühösebb kíséreteket is boldog, örömteli pacákká változtatják.

A simednek számos lehetőség áll rendelkezésére a szellemekkel való interakció során.

 • Nézd a kísértetet / Watch Specter
  Némi információt ad a simednek a kísértetről, a helyzetéről és a szándékairól is.
 • Beszélj a kísértettel / Talk To Specter
  A beszélgetést a kísértet vagy elfogadja vagy nem.
 • Kérd meg, hogy távozzon / Ask to Leave
  A simed egyszerűen szépen megkérheti a kísértetet, hogy távozzon. A barátságos kísértetek nagyobb valószínűséggel lesznek erre fogékonyak, mint a titokzatos vagy pimasz kísértetek.
 • Ajándékozz egy csomagot / Present Offering
  A kísértetek csak a saját készítésű dolgokat szeretik, amelyeket a simed készített. Ha nincs semmi, amit a simed készített, akkor ez az opció szürke lesz. Ez a lehetőség kompatibilis a csomagokkal érkezett cuccokkal: ételek, italok, fafaragások, kötögetnivalók, kis robotok mind kínálhatók, így többféle dolgot is kipróbálhatsz. A kísértetek cserébe nagy valószínűséggel leejtenek neked egy apró ajándékot.
 • Ajánlj fel lelket / Offer Soul
  Ha nagyon elkeseredett vagy, a simed felajánlhatja lelkének egy darabját a kísértetnek, de vigyázz, minden alkalommal, amikor a lelked egy darabját elajándékozod, az megrövidíti a simed életét. Ennek a hatásnak az ellensúlyozására a simed elnyerheti a lélektörmelékeket (Soul Scraps), amelyeket a kísértetek néha hátrahagynak, vagy Guidryre kattintva egy interakción keresztül simed beszélhet a témáról, ő pedig ad neked egy lélektörmeléket, amelytől simed újra egésznek érzi majd magát, de még néhány napot is visszakap az életéből.

Simek megáldása kísértetszórással

A jó hangulatban lévő kísértetek megáldhatják a simed játékos hangulattal, amikor elhaladnak melletted. Ez az úgynevezett kísértetszórás (Specter Sprinkles) lila aurával és szeszélyes csillámokkal borítja be a simeket. A simek legalább öt órán át fogják játékosnak érezni magukat.

Találkozás Temperance szellemével

Temperance egy gonosz szellem, akinek bizonytalan romantikus múltja van Guidryvel. Megjelenik az Ügyes (Adept) és Szakértői (Expert) megbízásokon, és amikor felbukkan, akkor vedd komolyan a dolgot. Már Temperance látványa is elég ahhoz, hogy simed rémült (Terrified) állapotba kerüljön, amitől túlságosan bepánikol ahhoz, hogy kísértetek vagy elátkozott tárgyak közelébe menjen. Mintha ez nem lenne elég, elátkozott babák tucatjait hozza létre a telken, növelve az otthon spirituális ingadozását, miközben a simed magatehetetlen a félelemtől ahhoz, hogy megállítsa őket, így a megbízásod befejezése szinte lehetetlenné válik. Nagyon nehéz kijönni a rémült hangulatból, ha Temperance-nek sikerült ennyire megijesztenie a simedet. Amíg a simek rémült állapotban vannak, nem tudnak elátkozott tárgyakat eltávolítani, szeánszokat tartani vagy kísértetekkel foglalkozni, így a megbízás hátralévő részére gyakorlatilag cselekvésképtelenné válnak.

Bár lehet vele interakcióba lépni, és akár barátkozni is, mint minden normális simmel, de mivel állandóan nagyon dühös hangulatban van, a legtöbb interakciót visszautasítja, és cserébe önállóan gonosz interakciókat hajt végre, ami nagyon megnehezíti a vele való kapcsolatépítést.

Temperance-nek azonban két fő gyengepontja van, amit kihasználva távol tarthatod magadtól, amikor felbukkan.

 • Bizarr bálványok / Bizarre Idols
  Amikor először találkozol Temperance-szel, elmondhatod Guidrynek, hogy épp most jelent meg a nemkívánatos szellem. Ő ad neked egy bizarr bálványt, amivel megállíthatod Temperance-t. Ha egy bizarr bálványt helyezel el egy szobában Temperance-szel, az lángolni kezd, a gonosz szellem pedig félelmében meghúzza magát. Ez megakadályozza, hogy a szokásos kaotikus bohóckodásba kezdjen, és így te elvégezheted a munkádat. A bizarr bálvány elég ritka lelet, ezért tartsd meg az elsőt, amit Guidry ad neked. A megbízás végeztével ne felejtsd el magaddal vinni a bizarr bálványt, de ha véletlenül elfelejtenéd, Guidrytől kérhetsz egy újabbat.
 • Bonehilda
  Ha sikerült elég gyorsan megidézned Bonehildát egy szeánszkörben, ő lesz a testőröd. Bonehilda az egyetlen, aki ököllel tud harcolni Temperance ellen. Bonehilda le tudja foglalni Temperance-t helyetted, amíg nekilátsz a kísértetek kiűzésének.

Tippek a kihívást jelentő megbízásokhoz

Egyáltalán nem lesz sok gondod a kezdő szintű megbízásokkal. Csak meg kell jelenned, fel kell takarítanod néhány nyálkás tócsát, el kell pusztítanod néhány elátkozott tárgyat, és talán egy-két szertartást is el kell végezned, de garantáltan időben befejezed a megbízást.

Az Ügyes és Szakértő szintű megbízások azonban már teljesen más tészta. Nagyobb kihívás lesz befejezni egy Ügyes szintű megbízást előkészítő munka nélkül. A Szakértő szintű megbízást pedig mindenféle előkészület nélkül befejezni szinte lehetetlen, így ne vágj neki üres kézzel!

A simjeid megijednek, sőt néha meg is rémülnek a kísértetjárta környezettől. Látni fogod, hogy a simjeid hangulata egyre rosszabb lesz, a félelmük elkezdi átvenni az irányítást, megszakítva mindent, amit tenniük kellene. Az alvás rémálmokkal telik meg, és a simek túlságosan elkábulnak ahhoz, hogy ételt egyenek, és eszeveszetten rohangálnak, hogy keressenek valakit, aki segíthet nekik.

A kutyák a simekhez hasonlóan megrémülnek a kísérteties tárgyaktól, máskor pedig farkasszemet néznek velük.

Mielőtt beköltöznél vagy megbízást kapnál egy kísértetházban, van néhány tippünk, amit paranormális nyomozóként megtehetsz, hogy a simed jobban felkészülhessen a kísérteties életmódra, függetlenül a nehézségi szinttől:

 • Maximalizáld a médium jártasságot
  A simed nem tud szeánszkört létrehozni, amíg nem sajátította el ezt a jártasságot. A legtöbb simnél, akit meglátogatsz a megbízásaidon, nem lesz szeánszasztal, amit használhatnál, ezért felbecsülhetetlen értékű képesség, hogy bárhol le tudsz rajzolni egy szeánszkört, ahol szükséged van rá.
 • Oldd fel a Bátor (Brave) jutalom jellemvonást
  A Bátor jellemvonás rendkívül drága, 8000 elégedettségi pontért vásárolhatod meg a jutalomboltban (Reward Store), de egy profi paranormális nyomozónak megéri a befektetést. Ha gyorsabban szeretnéd megszerezni ezt a jellemvonást, paranormális nyomozóként élj egy kísértetjárta házban, és az Építés/vásárlás módban található Segítő kéz (Helping Hand) tárgy segítségével állítsd a telket Hősies módba (Heroic Mode). Ez extrán kísértetjárttá teszi a telket, ugyanakkor több elégedettségi ponttal jutalmazza a simed minden egyes ott töltött éjszakáért.
 • Pozitív hangulatban indulj a munkába
  Győződj meg róla, hogy a simed boldog hangulatban van, és a szükségletei lehetőleg magasak legyenek, mielőtt belecsapsz a lecsóba!
 • Hozd magaddal a Szent gyertyákat
  A Szent gyertyákat (Sacred Candles) a jutalomboltban sokkal kedvezőbb áron, 500 elégedettségi pontért lehet megvásárolni, és rendkívül jól jönnek a paranormális tevékenységekhez. Minden vásárlás három gyertyát ad, de elkészítheted lidércviaszból (Wraith Wax) is, amit a kísértetek néha elejtenek. Amint megérkezel a megbízásra, helyezz el egy szent gyertyát a ház minden helyiségében. Ezek segítenek megvédeni a simed a pimasz kísértetektől, és megakadályozhatja, hogy ijedt (Scared) hangulatba kerüljenek, mivel biztonságosabbnak érzik a terepet.
 • …és bizarr bálványokat is
  Bölcs dolog lehet, ha a bizarr bálványokat (Bizarre Idols) magaddal viszed a munkába, amikor nagyobb kihívást jelentő megbízásokba kezdesz. Ezeket nem feltétlenül kell magaddal hoznod, de megkönnyíti a dolgod, ha egy bizonyos szellem megjelenik.
  Mint korábban említettük, Temperance gyűlöli a bizarr bálványokat, és ők is gyűlölik őt. Nehéz hozzájutni, de legalább egy bizarr bálványnak meg kell lennie, miután először találkoztál a gonosz szellemmel. Ezt tartsd kéznél, amikor Temperance megjelenik, tedd le a közelébe, és hagyd, hogy tegye a dolgát, amíg te a sajátodat teszed.
 • Idézd meg Bonehildát
  Bonehilda bárhol megidézhető, ha a simed elsajátította a médium jártasságot, és feloldotta a szeánszkörök lerakásának képességét. Ő lehet a szellemirtó segítőd, amikor megidézed a megbízásokon! Bonehilda küzdhet helyetted Temperance ellen, amíg te azzal vagy elfoglalva, hogy megszabadulj az elátkozott tárgyaktól és a kísértetektől.
Egy bug miatt bizonyos felhőkarcolókban nem látható az ügyfél ajtaja, amire kattintanál a bekopogáshoz. Semmi pánik! Kezdd el takarítani a folyosót, rajzold le a szeánszkört, és csinálj pár tisztító szertartást, amíg el nem éred az előrehaladási sáv végét.

A megbízás teljesítése

Gratulálok! Nemcsak túlélted az első éjszakádat paranormális nyomozóként, hanem sikeresen kiűzted a kísérteteket is. Viszont amikor először maximalizálod a karriered előrehaladási sávját, megkapod a Legfelsőbb Szabadúszó díjat (Supreme Freelance Award). 

Mit kapsz a fáradozásaidért? A Paranormális nyomozókat elég jól megfizetik simeoleonokban, de különböző egyéb juttatásokat is kaphatnak a sikeres megbízásokért. Az egyes megbízások során a nehézségi szintek alapján alakulnak a kifizetések.

 • Kezdők / Beginner: §750
 • Ügyes / Adept: §1.500
 • Szakértő / Expert: §3.000

Míg az éjszakánként 3.000 simoleonnyi bevétel már önmagában elég remek jutalomnak tűnik, a simedet különböző paranormális csecsebecsékkel és furcsaságokkal is jutalmazhatják a megbízások teljesítése után. A jutalom típusa véletlenszerű, ilyenek lehetnek: Lélekdarabok (Soul Pieces), Hello Dália baba (Hello Dahlia Doll), Kísértethaver üvegedények (Spirit Buddy Jars) és Mutogató agyagkezek (Display Only Clay Hands).

Bizarr bálványok – Temperance cselekvésképtelenné tételére használják.
Lidércviaszok (Wraith Wax), Kísértetkortyok (Specter Sips) és Ektotorta (Ectocake): Használd a lidércviaszt a szent gyertyák elkészítéséhez., igyál kísértetkortyokat az új jártasságok megszerzéséhez és egyél ektotortát a pozitív hangulatokért.
Mutogató agyagkezek (Display Only Clay Hands): Dekorációként elhelyezhetők bármilyen helyre.
Kísértethaver üvegedény (Specter Buddies Jar), Búbánatos kísértet üvegedény (Mopey Specter Jar), Morcos kísértet üvegedény (Grumpy Specter Jar): Dekorációk, amik elnevezhetők.
Hello Dália babák (Hello Dahlia Dolls): El lehet nevezni őket és beszélgetni velük.
Lélekdarabok (Soul Pieces): Felszívható a simed életkorának növeléséhez.
Szerény cukorkásüvegek (Unassuming Candy Jars): Ha megeszel egyet, az pozitív hangulatot ad, de ha túl sokat fogyasztol belőle, a simed kényelmetlenül érzi magát tőle.

Bár a megbízásokon megszerezhető jutalomtárgyak némelyike hasonlít az elátkozott tárgyakra, amelyeket kísértetházakban találsz, a jutalom változatok nem elátkozottak. Némelyikük még pozitív hatással is van a simekre, például beszélgethetnek a Hello Dália babáikkal, hogy megvigasztalják magukat, amikor megijednek, és a kísértetkorty italok elfogyasztása után bizonyos jártasságokkal gazdagodnak a simek.

Ha szeretnél némi extra pénzt keresni, vagy csak meg akarsz szabadulni a duplikált jutalmaktól, akkor a paranormális csecsebecséket eladhatod egy gyűjtőnek. Ha telepítve van a Get Famous kiegészítő, a gyűjtőknek való eladás is hírnevet szerezhet a simek. A Get Famous kiegészítő és a Paranormal cuccok meglétével simjeid akár híres paranormális nyomozókká is válhatnak.

Érdekesség

Ha paranormális nyomozó simed a Kaszással találkozik, egy interakción keresztül megkérdezheted tőle, hogy csatlakozhatsz-e a Lélekkaszás Társasághoz (Ask to Join the Soul Reaper Society), amire a Kaszás a következőképp reagál: “Hah! Sajnálom kölyök, most nincs üresedő állás, de tetszik a bátorságod!”

 

Forrás: Sims Online, Sims Community

Ügyeletes technikai zseni, bugszakértő, kötélidegzetű hibaelhárító. Minden problémára akad – általában helyes – megoldása. Tehetséges illusztrátor, hírvadász, Sims 2, Sims 3, Sims 4 és Sims Mobile játékos. Az oldal biztonsági rendszerének őrizője, lelkiismeretes backstage admin.