Sims 4 Játéktipp

Sims 4 Paranormal Jártasság – Szeánszok tartása és rituálék végrehajtása médium jártassággal

A paranormális jelenségek iránt érdeklődő simek most még inkább kapcsolatba léphetnek a szellemekkel és más természetfeletti lényekkel. A Sims 4 Paranormal cuccok segítségével elsajátíthatod a médium jártasságot. Sokkal könnyebbé teszi az életet, ha egy kísértetjárta házban laksz vagy szabadúszó paranormális nyomozó karriert folytatsz.

Csiszold a spirituális erődet! Az erre az útra induló simek végül olyan dolgokra lesznek képesek, mint például a halottak megidézése, vagy saját szeánszok tartása más simekkel.

Hogyan lehet fejleszteni a médium jártasságot?

A médium jártasságot a szeánszasztallal való interakcióval fejlesztheted, amelyet Építés és Vásárlás módban vásárolhatsz meg. A szeánszokat feldobhatod Ravendancer úrnő kristálygömbjével (Lady Ravendancer’s Crystal Ball) vagy szent gyertyákkal (Sacred Candles) díszítheted. A médium jártasság egy kisebb képesség, vagyis maximum 5 szintig juthatsz el vele.

Tipp: Ha a simed fókuszált (Focused) hangulatban van, gyorsabban fejleszti a médium jártasságát.

Tipp: Ha telepítve van a Sims 4 Realm of Magic játékcsomag, a varázsló simjeid még gyorsabban fejleszthetik a médium jártasságot.

A gyerekek is megtanulhatják a médium jártasságot, ami növeli a Mentális (Mental) jártasságuk szintjét.

Médium jártasság szintek feloldása

A médium jártasság szintre emelésével több rituálét tudsz feloldani, és licencet kérhetsz Guidrytől, hogy Paranormális nyomozóvá válhass.

1. szint

A simed megkezdte a paranormális utazását! Folytasd a szeánszok tartását a szintlépéshez!

 • Tanácskozz a halottakkal / Commune With The Departed
  A simed kapcsolatba lép a túlvilági lényekkel. Lehet, hogy üzenetet kapnak vissza, de ez nem jelenti azt, hogy azok kedvesek lesznek!
 • Érzékeld a szellemi változékonyságot / Sense Spiritual Volatility
  Ellenőrizd, mennyire kísérteties az aktuális helyed az adott pillanatban!
 • Hajtsd végre a szertartást / Perform Ceremony
  Hajtsd végre a szertartást, hogy a ház egy kicsit kísérteties legyen! Figyelmeztetlek, ez a szertartás elszívja a simek energiáját! A sikeres szertartások után a simek kevésbé félnek.

2. szint

A simed mostantól szeánszokat tarthat más simekkel. A csoportos szeánszok előnyökkel járnak.

 • Csoportos szeánsz / Group Séance
  A simed legfeljebb három másik simet hívhat meg, hogy csatlakozzanak a szeánsz tevékenységhez. A többi simnek nem lesz szüksége a megfelelő jártasságszintre az adott rituáléhoz, amit el fogsz végezni. Ha más simek is segítenek, nagyobb lesz a sikerességi arányod.

3. szint

A simed mostantól megidézheti a halottakat a Holtak megidézése és Bonehilda megidézése interakció segítségével a szeánszokon keresztül.

 • Holtak megidézése / Invoke the Dead
  A simed megpróbál megidézni egy kísértetet vagy másvalakit. Ez a kölcsönhatás nem mindig megy a terv szerint, úgyhogy légy óvatos!
 • Bonehilda megidézése / Summon Bonehilda
  Hívd segítségül a csontváz házvezetőnőt, Bonehildát! Elvégzi a ház körüli teendőket, valamint megőrzi a ház lelki nyugalmát.
A sim sikeresen elvégezte a Szörnyű rituálét, és megidézte Bonehildát.

4. szint

A simed mostantól képes elvégezni a Szörnyű rituálét a szeánszasztalokon.

 • Szörnyű rituálé / Ghastly Ritual
  Válj szellemmé 4 órára!

5. szint

A simed mostantól a legmagasabb médium jártassággal rendelkezik. Képes lesz erőteljes szeánszokat tartani minimálisabb energiaveszteséggel, és megnő az esélye a kísértetekkel való sikeres interakcióra. A simek a világ bármely pontján létrehozhatnak szeánszkört (Séance Circle) is.

 • Hozz létre egy szeánszkört / Create Séance Circle
  Kattints a simedre vagy a talajra, ahol egy krétás szeánszkört szeretnél létrehozni! Ez az interakció minden alkalommal 5 simoleonba kerül.

Az ötödik szint elérése lehetővé teszi, hogy paranormális nyomozó engedélyt szerezz Guidrytől, egyszerűen csak kérned kell. Ez azt is lehetővé teszi, hogy kevesebb energiát vegyen igénybe a szeánszok elvégzése, és növeli a siker esélyét. A legmagasabb szintű jártasság különösen hasznos a paranormális nyomozó karrierhez, főként azért, mert bárhol létrehozhatsz szeánszkört, és ezt használhatod a kísértetek megnyugtatására, vagy erősítést kérhetsz Guidry vagy Bonehilda megidézésével.

 

Forrás: Sims Online

Ügyeletes technikai zseni, bugszakértő, kötélidegzetű hibaelhárító. Minden problémára akad – általában helyes – megoldása. Tehetséges illusztrátor, hírvadász, Sims 2, Sims 3, Sims 4 és Sims Mobile játékos. Az oldal biztonsági rendszerének őrizője, lelkiismeretes backstage admin.