Sims 4 Játéktipp

Sims 4 Paranormal – Bonehilda

A Sims elődjei után a Sims 4-ben is visszatér Bonehilda, bár a védjegyének – a koporsójának – nyoma veszett, helyette egy új módot kapunk arra, hogy megidézzük sokunk kedvenc csontváz szobalányát.

Bonehilda megidézése

Bonehilda megidézéséhez szükséged lesz egy szeánszasztalra, ami az Építés/Vásárlás módban érhető el, és ugyanúgy működik, mint az étkezőasztal, tehát bármilyen étkezőszéket hozzáadhatsz. A gömb és a szeánszasztal külön is megvásárolható, a hozzá tartozó székekkel együtt. A szeánszasztalra kattintva elérhető interakciók bármelyike növeli a médium jártasságot.

Ha többet szeretnél megtudni arról, hogyan lehetsz médium, mire való még ez a jártasság, és hogyan tudod gyorsan maximalizálni, erre kitértünk a médium jártasság tippben. Egyszerűen csak váltogasd a szeánszasztalon elérhető különféle interakciókat, és simed jártassága gyorsan fejlődni fog, különösen, ha varázsló.

Amint elérted a médium jártasság harmadik szintjét, egyszerűen kattints a szeánszasztalra, és válaszd ki a Bonehilda megidézése (Summon Bonehilda) interakciót. Ha nem akarod, hogy az asztal körülötted legyen, fejleszd fel ötödik szintig a médium jártasságot, és képes leszel egyszerű szeánszkört rajzolni a talajra, amely egy idő után el fog halványulni.

Bonehilda feladatai

Bonehilda egy szobalány, szerelőnő, szakácsnő és egyben simed bizalmasa is. Kitakarítja az otthonod, valamint megjavítja azokat a tárgyakat, amelyeket a gonosz szellemek dúltak fel. Szívesen hagy neked egy véletlenszerű ételt, az általa kínált választék főleg pizzából, sütikből és csirkefalatkákból áll, de ezek hihetetlenül hasznosak gyors harapnivalóként.

Ha Bonehildának nincs dolga a kísértetházban, elmegy a legközelebbi grillsütőt alaposabban átsikálni. Hát nem szorgalmas?

Ha kísértetjárta házban élsz, azt is megtapasztalhatod, hogy Bonehilda több, mint egy szobalány. Nem fél a harctól, és szívesen száll szembe pimasz kísértetekkel és Temperance szellemmel is, ami hasznos lesz a paranormális nyomozó számára a megbízásokon.

Egyszerre nagyjából egy napig lóg a házban és a környékén, de ez meghosszabbítható, ha elbeszélgetsz vele, és megkéred, hogy maradjon veled. Minél több feladatot kell teljesítenie, vagy minél több interakciót folytat a simjeiddel, annál tovább marad.

Gondozza a csecsemőket, segít a tipegőknek a szükségleteikben és a készségek fejlesztésében is. Segít a házi feladatokban gyerekek és tinédzserek számára egyaránt.

Rendbe teszi a kertet, megöntözi az összes növényt, amelyiknek szüksége van rá, és elülteti az ültetőládákba helyezett növényeket. A kertészkedés azonban alacsonyabb prioritású számára, mint a takarítás.

Ha telepítve van a Laundry Day cuccok, kimossa a szennyeseket a mosókádban vagy bepakolja a mosógépbe, és utána felakasztja őket a ruhaszárító kötélre. Az elromlott mosógépeket és szárítógépeket is megjavítja.

Kapcsolatépítés Bonehildával

Bonehilda ugyan nem vehető fel a háztartásodba, és nem tudod irányítani – kivéve ha csalással oldod meg -, de összebarátkozhatsz, sőt, még romantikázhatsz is vele, és amint elhagyja a birtokod, újra megidézheted őt. Etyepetyézhetsz vele, bár bizonyos animációknál hús-vér simet láthatunk a csontváz szobalány helyett.

Mivel ő a Kaszáshoz, Húsvéti nyuszihoz vagy Patchy madárijesztőhöz hasonlóan működik (ő is egy Nem Játszható Karakter, azaz NJK), vele is a többieknél szokásos társalgási interakciókat hajthatod végre. A zuhany alatt egy simmé változik az animációkhoz, és törölközőt visel be- és kilépéskor.

Ha szeretnéd látni Bonehildát a saját házadon kívül, bárhol, beleértve a közösségi telkeket is, megidézheted őt a szeánszkör segítségével. Simed így akár vele tölthet egy ferde estét a bárban, és együtt rophatják a táncot a táncparketten.

Érdekességek

Ha rendelkezel egy bárpulttal a telken, a csontváz szobalány elkészíthet egy Árnyékbirodalom (Shadow Realm) nevű füstölgő italt. Ha a Kaszás egy halott sim felé közeledve meglátja, majd belekortyol az italba, annak hatására meggondolja magát a túlvilágra taszítással kapcsolatban, és helyette úgy dönt, hogy feltámasztja a halott simet.

Ha egy szobalány munka közben meglátja Bonehildát, felmondhat, és mielőtt elmenekülne a telekről, ezt üzenni számunkra: “Nem! Nem! Nem! Nem erre jelentkeztem. Soha nem fogtok élve elkapni!”

Ha a simek megkérdezik Bonehildát a karrierjéről, azt fogja mondani, hogy a Makin’ Magic Maid Mausoleum nevű cégnél dolgozik, ami utal a The Sims 1 utolsó kiegészítőjére, amelyben szintén csontváz szobalány szerepel.

 

Forrás: The Gamer

Ügyeletes technikai zseni, bugszakértő, kötélidegzetű hibaelhárító. Minden problémára akad – általában helyes – megoldása. Tehetséges illusztrátor, hírvadász, Sims 2, Sims 3, Sims 4 és Sims Mobile játékos. Az oldal biztonsági rendszerének őrizője, lelkiismeretes backstage admin.