Sims 4 Játéktipp

Sims 4 Nifty Knitting Életcél – A kötések ura/hölgye / Lord/Lady of the Knits

A Sims 4 Nifty Knitting cuccok megjelenésével kaptunk egy új életcélt: A kötések ura/hölgye (Lord/Lady of the Knits). Ez tökéletes lesz minden olyan sim számára, aki rengeteg új tárgyat szeretne kötni, és pulóvereket ajándékozni a barátainak és családtagjainak. Ha egy sim ezzel az életcéllal kezdi az életét (akár a simszerkesztőtől kezdve, akár amikor tinédzserkorba lép), megkapja az ihletett (Muser) jellemvonást. Ez arra jó, hogy az ihletett jellemvonással rendelkező simek kreatív jártasságai fejlődnek, amikor ihletet éreznek, ami nagyon hasznos a kötésnél.

A kötések ura/ hölgye életcélnak négy szintje van:

Szerény kötögető / Humble Knitter

 • Köss 5 órán keresztül / Knit for 5 hours
  Ahhoz, hogy elkezdhesd a kötés jártasságot fejleszteni és az életcélt teljesíteni, meg kell vásárolnod egy kötőkosarat az Építés módban. Ezután a kosarat be kell tenned a simed eszköztárába, hogy elkezdhessen kötni. Kattints bármelyik ülésre, és válaszd ki a kötést, vagy menj a simed eszköztárában lévő kötőkosárra, és onnan válaszd ki, hogy mit szeretnél kötni. Az 5 órás kötés magától értetődő, és kb. két kötési projekt befejezésével teljesülhet.
 • Kezdj el kötni 3 projektet, miközben inspirált vagy / Start knitting 3 projects while Inspired
  A kötési projektet ihletett állapotban kezdeni jó ötlet, így a munka minden alkalommal jobb minőségű lesz. A legegyszerűbben úgy tudsz inspirálódni, ha átgondoltan lezuhanyozol, majd elkezdesz kötni.
 • Köss egy hintaszéken / Knit on a Rocking Chair
  Végül a hintaszékre kattintva köss bármilyen ruhát vagy tárgyat.

Cérnabeállító / Thread Setter

 • Érd el a 4. szintű kötés jártasságot / Achieve Level 4 Knitting Skill
  Köss addig, amíg el nem éred a 4. szintű kötés jártasságot, ami meglehetősen könnyű, és mindössze néhány óra alatt megtörténik.
 • Köss zenehallgatás közben / Knit while listening to Music
  A simednek kötnie kell, miközben zenét hallgat. Bekapcsolhatsz bármilyen hifit, és rákattinthatsz egy ülésre ugyanabban a szobában, és válaszd a kötést. (A fülhallgató használatával nem teljesíti a feladatot.)
 • Adj el egy kötött tárgyat a Plopsy oldalon / Sell a Knitted Object on Plopsy
  A simednek egy kötött tárgyat kell eladnia a Plopsyn. A Plopsy egy új eladási platform, amelyre fel kell tenned valamit az eszköztáradból, ami 5 simoleonba kerül, majd várnod kell valakire, aki meg akarja venni azt, és utána elküldeni neki a kiválasztott tárgyat.

Álomszövő / Dream Weaver

 • Csinálj 10 kiváló minőségű kötögetnivalót / Complete 10 Excellent Knittables
  Ez már kicsivel nehezebb, mivel tíz kiváló minőségű tárgyat kell kötnöd a kötés jártasság segítségével. Ahhoz, hogy a kiváló minőségű kötögetnivalók gyakrabban előforduljanak, jó hangulatban kell kezdened a munkát, majd próbáld meg elérni, hogy a simed ihletettnek érezze magát.
 • Ajándékozz sikeresen 3 kötögetnivalót / Successfully Gift 3 Knittables
  Az általad készített három kötögetnivalóval szeretnéd megajándékozni barátaidat és családtagjaidat. Jó kapcsolatot kell ápolnod az illetővel, és valami jó minőségű dolgot kell adnod neki, hogy élvezze ahelyett, hogy gyűlölné. Ne ajándékozz pulóvert a fontos személynek, mert áldozatul eshet a pulcsi átoknak.
 • Érd el a 6. szintű kötés jártasságot / Achieve Level 6 Knitting Skill
  Folytasd tovább a kötést, amíg meg nem szerzed a 6. szintű kötés jártasságot.
 • Mutasd meg a kötött pulcsidat egy másik simnek / Successfully Show Off your Knitted Sweater to another Sim
  Rá kell venned a simed, hogy egy kötött pulóvert mutogasson egy másik simnek. Ez a baráti interakciók közé tartozik, de előbb viselned kell az általad készített pulóvert, ami az eszköztárában található meg. Kattints rá, hogy hozzá tudd adni a ruhatárához, majd később felöltözteted a simed. Ezután lesz lehetősége pulóverét bemutatni.

A kötések ura/hölgye / Lord/Lady of the Knits

 • Adományozz 5 kötött holmit jótékonysági célra / Donate 5 Knitted Items to Charity
  Értelemszerűen öt kötött holmit kell adományoznod jótékonysági célokra. Ehhez a simed eszköztárában lévő bármelyik kötött holmira kell kattintanod, és kiválasztanod a jótékonysági adományozást (Donate to charity). Ennek hatására a simed egy pozitív hangulatjelzőt kap.
 • Érd el a 10. szintű kötés jártasságot / Achieve Level 10 Knitting Skill
  Köss végig, amíg el nem éred a maximális szintű kötés jártasságot, feloldva több aranyos kötögetnivalót.
 • Teljesíts 5 legendás minőségű kötögetnivalót / Complete 5 Legendary Knittables
  Öt legendás minőségű kötést kell teljesítened, amelyek a kiváló minőségnél egy szinttel feljebb vannak. Ehhez hihetetlen hangulatban kell lenned, és legmagasabb kötés jártassággal kell rendelkezned.
 • Taníts meg egy másik simet kötni / Teach another Sim to Knit
  A simednek meg kell tanítania valakit kötni. Amíg van egy kötőkosár a simed eszköztárában, addig bármelyik nálad alacsonyabb szintű kötés jártassággal rendelkező simre rákattinthatsz, és a tanítsd kötni (Teach to Knit) opciót választhatod, hogy a simek egy pillanatra leüljenek. Ezt még gyerekkel is megteheted.

A kötések ura/hölgye életcél teljesítésével a simed megkapja a kötés szent tudománya jutalom jellemvonást.

A kötés szent tudománya: Azok a simek, akik rendelkeznek ezzel a jellemvonással, még több előnyét élvezhetik annak, amikor másokat kötni tanítanak. Ezek a simek továbbá immunisak a Pulcsi Átok gonosz varázsára, sőt, fel is szabadíthatják az általa sújtott társaikat. Végül pedig a simek képesek lesznek egyedi kötött tárgyakat készíteni, mint például egy nagyon különleges társat, egy nagyon különleges társat egy idegen földről vagy pedig a tiltott pulóvert, amit nem véletlenül hívnak tiltottnak…

Forrás: Sims Online

Ügyeletes technikai zseni, bugszakértő, kötélidegzetű hibaelhárító. Minden problémára akad – általában helyes – megoldása. Tehetséges illusztrátor, hírvadász, Sims 2, Sims 3, Sims 4 és Sims Mobile játékos. Az oldal biztonsági rendszerének őrizője, lelkiismeretes backstage admin.