Sims 4 Játéktipp

Sims 4 My Wedding Stories – Tökéletes esküvő tervezése

A My Wedding Stories játékcsomag átalakítja az alapjátékban lévő esküvői rendszert, lehetővé téve, hogy teljes mértékben átvedd az irányítást a különleges napod felett. Új eseményeket és tevékenységeket kínál, és a meglévő esküvői rendszert egy sokkal kidolgozottabb változattal helyettesítik. Az új naptárfunkciót kell használnod a napod megtervezéséhez és előkészítő munkákat is kell végezned.

Nem számít, hogy tengerparti esküvőt szeretnél, egy gyors kiruccanást a városházára vagy egy szertartást a hátsó kertedben. Ez az útmutató segít neked abban, hogy egy rendkívüli sim-esküvő szervezővé válj!

Esküvői esemény szervezése

Ha a simjeid eljegyezték egymást, többféleképpen is megtervezheted az esküvőt vagy az esküvői eseményt. Az esküvői eseményeket a számítógépen, a telefonon vagy a naptáron keresztül lehet megtervezni. A számítógépen és a telefonon tervezett események az aktuális napon fognak megtörténni, míg a naptáron keresztül tervezett eseményt az általad kiválasztott napra tudod ütemezni. Az eseményeket az ütemezés után is lehetőséged lesz visszamenni és szerkeszteni, az egyetlen követelmény az, hogy az eseményhez válaszd ki a szükséges simeket, valamint az időpontot és a helyszínt.

Esküvői esemény hozzáadása

A tervezés megkezdéséhez nyisd meg a naptárat, és az ünnepek és események meglévő lehetőségei alatt egy új opciót fogsz látni, az Esküvői esemény hozzáadása (Add Wedding Event) opciót. Ez lehetővé teszi, hogy kiválaszd bármelyik új esküvői témájú eseményt a rendelkezésedre álló 7 új esemény közül. 

Egyszerűen válaszd ki azt a napot, amelyiken az eseményt szeretnéd megtartani, majd kattints az Esküvői esemény hozzáadása mellett látható plusz szimbólumra. Ezzel az eseményválasztó menübe jutsz.

Esküvői esemény kiválasztása

Összesen hétféle esemény közül választhatsz: 

 • Fogadalom megújítása (Vow Renewal)
 • Esküvői szertartás (Wedding Ceremony)
 • Próbavacsora (Rehearsal Dinner)
 • Állófogadás (Reception)
 • Családi összejövetel (Family Gathering)
 • Lány-/Legénybúcsú (Bach Party)
 • Eljegyzési vacsora (Engagement Dinner)

Megjegyzés: A jegyesek nem tervezhetnek fogadalom megújítást, a házasok pedig nem tervezhetnek eljegyzési partit vagy esküvői szertartást.

Mindegyik eseményhez más és más tevékenységek kapcsolódnak, ezért célszerű a saját igényeidnek megfelelőt kiválasztani. Az eseményeknek vannak céljaik, viszont egyiknek sincs időkorlátja. Így annyi időt szánhatsz a teljesítésükre, amennyit csak szeretnél.

A vendéglista összeállítása

Az esküvői szertartásokon néhány extra különleges választási lehetőség áll rendelkezésre, amelyek még egyedibbé tehetik a sim különleges napját. Simjeid felkérhetik barátaikat és családtagjaikat, hogy vegyenek részt az esküvőjükön, mint:

 • Tanú (Sim of Honor)
 • Szertartásvezető (Officiant)
 • Gyűrűhordozó (Ring Bearer)
 • Virágszóró (Flower Pal)

Amint a simeket felkérik e különleges szerepek egyikére, az esküvői szertartás tervezőben ki tudod majd választani őket erre a szerepre.

Tevékenységek kiválasztása

Minden esküvői eseményen lehetőség van olyan tevékenységek kiválasztására, amelyek segítenek az eseményt a simek számára testre szabni. Minden esküvői eseménynek van egy speciális választéka az adott típusú eseményhez megfelelő tevékenységekből. A kiválasztott tevékenységek száma nincs korlátozva. Bár a tevékenységek fel lesznek sorolva, hogy emlékeztessenek az esemény alatt, nincs hátránya annak, ha úgy döntesz, hogy nem végzed el ezeket a tevékenységeket, amíg az esemény aktív.

Egyes tevékenységekhez szükség lesz meghatározott tárgyakra, mint például ezekre:

IkonTevékenységLeírás
Fogadalomcsere (Exchange Vows)Cserélj fogadalmakat a partnereddel, hogy kifejezd a hosszú távú szerelmet és elkötelezettséget, amit egymásnak ígértek.
Házastársi csók (Spousal Kiss)Fejezd ki szerelmedet és odaadásodat új házastársadnak egy csókkal.
Torta felvágása (Cut Cake)Ideje ünnepelni és a vendégek előtt felvágni a tortát.
Tánc (Dancing)Lassú vagy gyors, drámai vagy bolondos… a tánc a mozgásról, az önkifejezésről és az ünneplésről szól!
Ünnepi lakoma (Celebration Feast)Vacsorázzatok együtt, és élvezzétek az ünnepi ételeket a különleges alkalomból.
Desszertek (Desserts)Kóstold meg a desszerteket, amelyek majdnem olyan édesek, mint a barátokkal és a családdal töltött idő.
Séta az oltárig (Walk Down the Aise)Küldd a fontos vendégeket vagy az ifjú párt az oltárhoz, hogy felkészülj az izgalmas esküvői pillanatokra.
Első tánc (First Dance)Élvezzétek az első táncotokat házaspárként a vendégek előtt.
Rizsdobás (Throw Rice)Dobálj rizst az ifjú pár megünneplésére!
Buborékfújás (Blow Bubbles)Fújj buborékokat a párnak a különleges napjuk megünnepléseként.
Köszöntő (Have Toast)Emeljük poharunkat az ifjú pár tiszteletére mondott beszédre.
Tea (Tea)A teát hivatalosan felszolgálhatod a közeli családtagjaidnak, vagy megoszthatod a barátaiddal.
Beszédek (Have Speeches)Tarts vagy kérj beszédet az ifjú párnak és a vendégeknek.

A fenti tevékenységekhez a tárgyakat megvásárolhatod az Építés/Vásárlás módból, de néhányat élő módban kell megvenned.

Esküvői csokrokat tudsz venni a virágkocsinál a Tartosa Porto Luminoso falu főterén vagy ha van képzett simed, akkor a Virágkötő (Flower Arranging) jártassággal elkészítheti a saját csokrát. A simed megkapja ezeket a virágokat az eszköztárába, és az esküvőig megtarthatja őket. Ezeket a virágokat elhelyezheted a világban dekorációs tárgyként, vagy a simed a kezében tarthatja a csokordobáshoz.

Tartosa Porto Luminosóban a simed a falu főteréhez közeli cukrászda standjánál többféle ízű tortát is megkóstolhat. A mindent eldöntő kóstolás után a simed a cukrászda standjánál vásárolhat esküvői tortát, vagy ő is készíthet egyet, ha rendelkezik az ínyenc főzés jártassággal (Gourmet Cooking).

Részletek beállítása

Az Esküvői szertartás (Wedding Ceremony) Stílus (Style) fülén beléphetsz a Családkészítőbe, hogy megváltoztasd a simjeid ünnepi öltözékét. Az esküvői szertartáshoz csak az elsődleges ünnepi öltözék lesz kiválasztva, de amint az esemény elkezdődött, bármelyik öltözékre átválthatsz. A vendégöltözet (Guest Attire) menüpont alatt azt is kérheted majd, hogy a simek egy adott színben vagy ruházati stílusban jelenjenek meg. Van egy olyan hely is, ahol megtekintheted a tortáid, ha már kiválasztottad az esküvőre.

Helyszín kiválasztása

Az utolsó ablakban kiválaszthatod az esküvő helyszínét, mielőtt megadnád az esküvő időpontját. Jelenleg a következő telektípusokon lehet összeházasodni:

 • Lakossági
 • Esküvői helyszín
 • Park
 • Tengerpart

A szertartás előtt érdemes meglátogatni a helyszínt, hogy lásd az összes olyan tárgyat, amelyre szükséged van ahhoz, hogy elvégezd a kiválasztott tevékenységeket.

Miután ezeket megcsináltad, utána rákattinthatsz a pipára és be lesz állítva a kiválasztott időpont. Az esemény kezdete előtt körülbelül egy órával az eseményt létrehozó sim még szerkesztheti az eseményt. Ez azt jelenti, hogy az utolsó pillanatban még módosíthatsz rajta, vagy bármit hozzáadhatsz, amit kihagytál, például egy tanút, aki még nem fogadta el a felkérésedet.

Néhány gyors tipp a tökéletes esküvőhöz

 • Kattints a csokorra az eszköztárban, és állítsd be esküvői csokornak. Így alapértelmezettként ezzel kell végigsétálnia a simednek az oltárhoz.
 • A megvásárolt tortát helyezd a hűtőbe, csak ne felejtsd el kivenni onnan és az eszköztáradba helyezni mielőtt elkezdődne a szertartás. Utána csak egyszerűen húzd onnan ki az egér segítségével és tedd le egy sima felületre.
 • Bármelyik sim mondhat pohárköszöntőt vagy beszédet, ezzel teljesítve ezt a tevékenységet még akkor is, ha senki sem figyel oda rá.

Forrás: The Gamer

Feliratkozás
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments