Sims 4 Játéktipp

Madame Zoé Woodoo babája

Korábban olvashattatok már Sunyi-Monyóról és az Esendő Hasonmás Woodoobabáról, de a hírhedt mágikus kabala visszatért a Sims 4-ben is! Ha a negyedik széria játékosa vagy, de eddig valamilyen okból kihagytad volna a vuduzást, érdemes figyelmesen olvasnod e tippet, mert akár simed életét is megmentheted vele.

A Sims 4-ben a vudu baba már nem olyan exkluzív tárgy, mint a Sims 2-ben volt, és nem is egy Store-ban beszerezhető ritkaság, hanem bizonyos feltételek teljesülése mellett szerves részét képezi a játéknak. Több módszerrel is hozzájuthatsz, amelyek a következők:

 • Ásás – Számos szomszédságban rálelhetsz a babára, ha használod a Dig/Ásás interakciót a földböl kikandikáló sziklákon.
 • Horgászás – Az esély, hogy a vudu baba horogra akadjon, Sylvan Glade-ben és Forgotten Grottóban a legmagasabb.
 • Bolhapiac – Ha rendelkezel City Living kiegészítővel, rátalálhatsz a babára a San Myshuno bolhapiacán (Flea Market).
 • Humor és Mulatság / Humor and Hijinks Fesztivál – Szintén a City Living kiegészítővel érkező esemény. Ha megnyered a versenyt, a jutalmad vudu baba is lehet.
 • Fejleszted a bajkeverés (mischief) jártasságodat

Rossz hír háztartásod tagjai számára, hogy ha nem akarod a véletlenre bízni a dolgot, legkönnyebben az utolsó verzióval érhetsz célhoz. Kiválasztott simeddel gyakorold szorgalmasan a Mischief menüponthoz tartozó interakciókat. Ha szeretnéd megőrizni pozitív kapcsolataidat, használhatod a számítógépen elérhető Trollkodjon a fórumon / Troll teh forums opciót, vagy olvastathatsz vele a bajkeverő jártasságot fejlesztő könyveket.

Amint elérted a jártasság 3. szintjét, a számítógép Purchase/Vásárlás fülén elérhetővé válik a vudu baba rendelés opció. A baba megjelenik simed eszköztárában, és kezdődhet a játék!

Ahhoz, hogy használni tud valakin a baba erejét, először bűvkötéssel egymáshoz kell kötnöd őket. Kattints az eszköztáradban lapuló figurára, és válaszd a Bind to… / Hozzákötés… opciót. A felugró ablakban kiválaszthatod, melyik simet szeretnéd boldogítani a jövőben. Olyan simet nem köthetsz meg (és nem használhatod a babát rajta), aki nem tartózkodik a telken, továbbá nem használható a baba gyermek vagy fiatalabb simeken. Előfordulhat, hogy alacsony jártasság esetén a bűvkötés nem jár azonnal sikerrel, de próbálkozz! Ha sikerült, simed egy magabiztos You do the Woodoo moddlettel gazdagodik.

Tipp: Egyszerre több babát is rendelhetsz, és több simet is megköthetsz, de ennek módja fejtörést okozhat a tapasztalatlan simmereknek. Ha a baba sarkában található számra kattintasz, egy új ablak nyílik meg, ahol nyomon követheted a babák állapotát (vagyis szabad, vagy már össze van kötve valakivel), és használhatod a kiválasztott simhez tartozó interakciókat.

Mivel a baba a célszemélyhez van rendelve, ezért vuduzáshoz kattints rá az eszköztárban, és válaszd ki, mit szeretnél vele csinálni. Ahogyan jártasságaid fejlődnek, bővül a végrehajtható varázslatok köre.

A vudu babán elérhető interakciók:

 • Summon / Megidézés – A megkötött sim megjelenik a telken, bármelyik szomszédságban is tartózkodjon. Mivel vuduzni csak akkor tudsz, ha az áldozat azonos telken tartózkodik, ez egy hasznos interakció lehet.

Bajkeverés jártasság 1 .szint:

 • Frolic / Vidámság – A célszemély napja jobbá válik, és játékos hangulatba kerül
 • Poke / Böködés – A célszemély elektromos áramütést szenved, amitől dühössé válik

Bajkeverés jártasság 3. szint:

 • Tickle / Csiklandozás – A célszemély láthatatlan ujjakat érez, és kényelmetlenül érzi magát

Bajkeverés jártasság 5. szint:

 • Toy with Death / Játék a halállal – A baba segítségével megakadályozható, hogy a Kaszás magával vigyen egy haldokló simet. Itt olvashatsz bővebben a módjáról. Csak olyan babát használhatsz erre, ami nincs simhez kötve!
 • Unbind / Elengedés – Megszüntetheted a bűvkötést a baba és az áldozat között. Ehhez előbb a Summon paranccsal meg kell idézned a kérdéses simet.
 • Soak / Elázás – Sürgősebbé teszi az áldozat számára a fürdő használatát

Karizma jártasság 2. szint:

 • Cuddle / Ölelés – A célszemély flörtölő hangulatba kerül.

A vuduzás több kimenetellel végződhet a babát használó sim számára. Siker esetén magabiztos hangulatjelzőt kap, de ha jártassága túl alacsony, vagy túl gyakran használja a babát, a varázslás meghiúsulhat, ilyenkor a sim szomorúvá válik. Ennél is rosszabb, ha a vudu visszafelé sül el – ilyenkor a kapott átok mellé még egy kényelmetlen hangulatjelzőt is szerez simed.

 

Hogyan szerezhetsz woodoo babát csalással?

Ha nincs időd simed jártasságait fejleszteni, mert sürgősen el kell bűvölnöd valakit, megspórolhatsz egy kis időt csaláskódokkal. A CTRL + SHIFT + C billentyűk megnyomása után írd be a titkos kódot:

 • testingcheats on

Ezután írd be a következőket is, hogy maximumra emeld a bajkeverés és karizma jártasságaidat (alacsonyabb szint is elég hozzá, így nem muszáj a tízes értéket használnod):

 • stats.set_skill_level Major_Mischief 10
 • stats.set_skill_level Major_Charisma 10

Ezután – még élő módban – tedd elérhetővé a rejtett tárgyakat:

 • bb.showhiddenobjects

Végül nincs más dolgod, mint vásárlás módban a keresővel előhívni a woodoo babát (Madame Zoe’s Woodoo Doll), vagy kikeresni az Activities & Skills Misc kategóriából.

 

Érdekességek:

 • A City Living kiegészítő megléte esetén a sim elégetheti a vudu babát a tűzrakóhelyen
 • A baba neve a MySims játékban feltűnt jövendőmondóra, Madame Zoéra utal
 • A Realm of Magic kiegészítővel mágusod familiárisa egy élő vudu baba is lehet

Forrás: SimsFandom, Segmentnext, SimsCommunity

Szárnybontogató írópalánta, elhivatott tippíró és modvadász. Lelkes fordító, Sims 3, Sims 4 és Sims Medieval játékos. Az oldalfelépítés és design elkövetője, fáradhatatlan fogalmazó és backstage admin.