Sims 4 Játéktipp

Sims 4 – Karrierek / Careers

A The Sims 4 számos karrierlehetőséggel rendelkezik. A simed átlagosan heti 4-5 alkalommal megy dolgozni, és órabérben kapja a fizetését. Az előléptetések megszerzésével jutalmakat, több simoleont kapsz, és szigorodnak a követelmények a további fejlődéshez. Ez az útmutató a The Sims 4 karrierjeihez részletes információkat és listákat tartalmaz, amelyek az összes munkaszintet, ideális hangulatot, előléptetési követelményeket tartalmazzák, és segítséget nyújtanak a gyors előre lépéshez.

Az első dolog, amit tudnod kell, hogy a teljesítménysávokat már sokkal nehezebb kitölteni. Az első napon történő előléptetés ideje lejárt. A teljesítménysáv kitöltése ma már önmagában is komoly feladat. A másik dolog, amit észre fogsz venni, hogy az összes karrier előléptetési követelményei leegyszerűsödtek egy vagy két különböző jártasságra, amelyek fokozatosan emelkednek, ahogy a simed fejlődik.

Meg kell győződnöd arról, hogy minden más előléptetési követelményt teljesítettél, mielőtt előrébb léphetnél, de a kért jártasság szintek elérése nem fog annyira hátráltatni, mint a teljesítménysáv. Mivel a sáv sokkal lassabban mozog, fontos, hogy odafigyelj arra a négy dologra, amelyek növelhetik a teljesítménysávod emelkedésének ütemét.

Állásszerzés és hatékony munkavégzés

Álláskereséshez használd a sim Telefonját vagy a Számítógépét. Minden munka minden egyes nap fizet, így fokozatosan építheted fel az otthonodat. A munka előtti Szükségletek és Hangulatok kezelése elengedhetetlen a gyors előléptetéshez. A ‘J’ gomb megnyomásával megtekintheted az egyes Karrierszintek Előléptetési követelményeit. Azt fogod látni, hogy a munkaszintek a Jártasságokkal együtt alakulnak, és a 10. szintre el kell sajátítanod az adott jártasságot.

Ezért válassz egy olyan Életcélt (Aspiration), amely kapcsolódik a kívánt munkához, és egyidejűleg foglalkozz ezekkel a célokkal. Ha olyan életcélt választottál, ami nem kötődik a munkádhoz vagy a jártasságaidhoz, akkor tudd, hogy bármikor megváltoztathatod az életcélodat, akár azután is, hogy befejezted az egyiket. Ha ezt a 3 dolgot összekapcsolod, azaz növeled a Jártasságokat (Skills), az ezekhez a Jártasságokhoz kapcsolódó Karrierszinteket követed, és teljesíted az Életcél mérföldköveket (Aspiration Milestones), az segít a simednek gyorsabban érvényesülni.

 1. Mindig végezd el a napi feladatodat, mielőtt munkába mész. Ha úgy mész dolgozni, hogy nem fejezted be, vagy el sem kezdted, az csak lassítja a teljesítményed növekedését. Egyes karriereknél a napi feladat szintről szintre változik, ezért figyelj oda a napi követelményre, és mindig dolgozz rajta.
 1. A simed a kívánt hangulatban induljon el a munkába. Minden karriernek van egy kívánt hangulata, és ha simed ilyen hangulatban van, mikor munkába megy, az növeli a munkateljesítményt. Ennek ellenére nehéz olyan hangulatjegyet elérni, amely az egész műszakod alatt kitart. A számítógép segítségével 4 órás fókuszált, inspirált vagy játékos hangulatjelzőt lehet szerezni. A mosdókagylónál történő fogmosás magabiztos hangulatjelzőt ad, és egy élénk zuhanyzás a legegyszerűbb módja annak, hogy energikus hangulatjelzőt nyerj.

Ha ezeket a műveleteket közvetlenül a munkába indulás előtt végzed el, akkor a lehető legtöbb időt tölthetsz a simeddel a kívánt hangulatban. Az is fontos, hogy a simed ne legyen sárga vagy piros hangulatban, amikor munkába indul. Amint a kívánt hangulatjelző elkopik, a simed szinte csak boldog lesz. De ha átvált feszültre vagy kellemetlenre, akkor észreveheted, hogy a munkateljesítménye megreked.

Fontos megjegyzés: azok a simek, akiknek az érzelmi jellemvonásai véletlenül megegyeznek a karrierjükhöz kívánt érzelemmel, enyhe előnyben vannak. Mindig van rá esély, hogy a simed érzelmi jellemvonása véletlenszerűen jó kedélyállapotot eredményez, miközben még a munkában van, így tovább marad a kívánt hangulatban, mint ameddig egyébként lenne. Ezt nem lehet irányítani, de jó kis bónusz, ha bekövetkezik.

 1. Amikor a simed dolgozik, az alapértelmezett munkahelyi hozzáállása legyen a Dolgozzon keményen (Work Hard) vagy (ha magabiztosan mész dolgozni) a Smúzoljon a főnökkel (Schmooze With Boss). Mindkettő serkenti a munkateljesítményed növekedésének mértékét. Ezzel egy napot is lefaraghatsz az előléptetéshez szükséges időből, ezért gondoskodj róla, hogy a simek munkahelyi hozzáállását minden nap átállítsd a “keményen dolgozni” állapotra, amint megjelennek a munkahelyükön.
 1. A 2000 jutalom pontos Vállalkozó (Entrepreneurial) megvásárolható jellemvonás nagyon fontos. Az ezt birtokló sim további bónuszt kap a teljesítménygyarapodása mértékéhez. Ha a fő célod az, hogy egy simed elérje a karrier csúcsát, azt tanácsolom, hogy fektess be ebbe a jutalomba, amint megengedheted magadnak.

Ha úgy tűnik, hogy a simed megrekedt a munkában, és nem halad, próbálj ki néhányat a fenti javaslatok közül, hogy gyorsabban alakuljanak a dolgok. Csak figyelj arra, hogy még ha MINDENT tökéletesen csinálsz is, akkor is eltarthat 2-3 napig, mire megkapod az előléptetést (kivéve, ha szerencsés véletlenek következnek be). Az egyes karrierek előrehaladására vonatkozó javaslatokért olvass tovább, mivel minden karrierhez tartozik egy mini útmutató az összes statisztikával együtt.

Napi feladat, ideális hangulat és munkateljesítmény

Nyomd meg a ‘J’ billentyűt, és vidd az egeret a Teljesítménymérő fölé, hogy lásd a Munkád napi feladatát és az Ideális hangulatokat. A Napi feladat elvégzése segíti a simed Karrier teljesítményét, és minden karrier vagy akár az eltérő karrier ágak is különböző napi feladatokat adhatnak a simednek. Próbálj meg úgy munkába menni, hogy a simed az Ideális hangulatban van. Ez a két fő dolog, amit megtehetsz, hogy segítsd a simed gyorsabb előléptetését, feltéve, hogy teljesítetted az előléptetési feladatokat is, amelyek ellenőrzőlistaként jelennek meg a Karrierek panelen.

Munkakedv – Dolgozz keményen vagy szerezz hangulatjelzőket

Kattints a simed arcképére a képernyő bal alsó részén, miközben dolgozik, és kiválaszthatod, hogy milyen típusú munkát végezzen. Javíthatsz a Munkatársakkal való kapcsolatodon, növelheted a Jártasságokat, dolgozhatsz Normálisan, vagy dolgozhatsz Keményen, ami növeli a stresszt, amit a simed elszenved a munka közben, viszont növeli a Teljesítményt. A fenti példában a Bűnöző főnök esetleg a lakájok megfélemlítésével hozhatja a megfelelő hangulatot. Ez néha Magabiztossá teszi őt, és akkor válthat Kemény munkára vagy valami hasonlóra, ha már az Ideális hangulatban van. Általában az a legjobb, ha csak a Kemény munkát használod. Használhatod a Jártasságok vagy a Kapcsolatok fejlesztését is, ha a simed nagyon közel van a szintlépéshez, és tudod, hogy biztosan meg fogja kapni az előléptetést (kemény munka nélkül is). Minden karrier más és más, ezért fedezd fel a lehetőségeidet, ahogy a simed előléptetik. Így például el is mehetsz korábban a munkából anélkül, hogy teljesen kihagynád azt.

Karrier ágazatok

Minden karrierhez két ág tartozik, amelyek közül választhatsz, és amelyek különböző bónuszokat adnak. Ha nem vagy biztos benne, hogy melyiket válaszd, nézd meg a hozzájuk készült útmutatókat, de tudd, hogy miután egyszer már megválasztottad a pályádat, a játék újratöltése nélkül nem tudsz váltani. Másik karrierbe is átléphetsz, de a Valóság mestere (Master of the Real) nem válthat át a Mecénásra (Patron of the Arts) (festő karrier). Az egyes karrierek minden szintje valami újat ad a simednek. Néhány magas szintű karrier több munkaórát kínál, mint mások, és más napokon. Dolgozz, míg öreg nem leszel, és a simed nyugdíjba vonulhat, és a választott karrierpályán elért rangja alapján kap majd pénzt.

Ne feledd, hogy nem választhatsz másik ágat, ha egyszer már kiválasztottad az egyiket. Ez azt jelenti, hogy ha mindkettőt ki akarod próbálni, akkor el kell készítened egy mentést, mielőtt választás elé kerülsz. Ezt úgy tudod megállapítani, ha a karrierfelületen a karrier ikon fölé viszed a kurzort. Amikor azt írja, hogy X és X (két karrier) a következő szint, akkor tudod, hogy el fog ágazni!

Szabadnapok / Vacation Days

Minden karrier 3 nap szabadnappal kezdődik. Ahogy a simed műszakokat dolgozik, anélkül, hogy hiányozna, fokozatosan egyre több ilyet fog felhalmozni, amiért fizetést kap, és nem jár büntetés a napi munka kihagyásáért. Szó szerint HETEKIG gyűjtögethetsz szabadnapokat (Vacation Days), ha úgy döntesz, de elveszíted őket, ha karriert váltasz. Ez időt adhat a simednek, hogy felkészüljön a következő előléptetésre, vagy egyszerűen csak kivehet egy napot a családdal. A szabadnapok igénybevételéhez telefonálnod kell, és ezt már a következő munkaidő előtt 24 órával megteheted. Ha nem elérhető az opció, akkor valószínűleg túl korán van. Azt is megteheted, hogy közvetlenül munka előtt telefonálsz be, ha szeretnél, és a valóságtól eltérően nem kell büntetéssel számolnod.

Fizetett szabadság / Paid Time Off

A karrierhez való csatlakozás azonnal 3 fizetett szabadnapot biztosít a simednek. A szabadnap kivételéhez egyszerűen menj a telefonod Háztartás (Household) részébe. Ha munkanapról van szó, akkor megjelenik a Vegyen ki szabadnapot (Take Vacation day) (Karrier neve) lehetőség. Válaszd ezt az opciót, és máris felhasználsz egy szabadnapot, viszont így nem kell bemenned dolgozni. A simed karrierkijelzőjének az a része, amely általában azt mutatja, hogy mennyi idő van még a munkáig, a Szabadságon (On Vacation) feliratot mutatja majd helyette.

Amikor a simed műszakja az adott napon véget ér, az egész napra ki lesz fizetve. A kapott összeg egyszerűen az óradíj szorozva az aznapra tervezett munkaórák számával. A legfontosabb, hogy a Fizetett szabadságon nem mozdul el a teljesítménysáv. Nem kell aggódnod a napi feladat teljesítése miatt, és semmilyen módon nem kapsz büntetést.

Szülési szabadság / Family Leave

A terhesség most már a szabadságolási rendszerben is szerepet játszik. Az első két trimeszterben a várandós nőknek továbbra is be kell jönniük dolgozni. Továbbra is kivehetnek szabadságot, de ehhez fel kell használniuk a szabadnapokat. Amint egy terhes sim eléri a harmadik trimesztert, egy felugró értesítés tájékoztat arról, hogy mostantól kiveheti a szülési szabadságot. Még jobb, hogy bármelyik szülő kiveheti ezt a fizetett szabadságot.

A szülési szabadság pontosan úgy működik, mint a normál szabadságok. Nem veszítesz el semmilyen előrelépést, és a napért fizetést kapsz. A különbség az, hogy nem használja fel a szabadnapjait. A szülési szabadságot a baba születését követő napon mindkét szülő igénybe veheti, hogy segítsen átvészelni a csecsemőkori időszakot. Megjegyzendő, hogy a szülési szabadság teljes mértékben szabadon választható. Ha azt szeretné, hogy az anya/apa a terhesség alatt is dolgozzon, megteheti.

Betegszabadság

Ha nem szeretnéd, hogy a simed dolgozni menjen, akkor kattints a telefonra, majd menj a Munka fülre (aktatáska) és válaszd ki a Színleljen beteget a munkahelyén (Call in Fake Sick to work) lehetőséged. Ha sikerrel jársz akkor kapsz egy értesítő üzenetet, hogy Sajnálattal hallják és gyógyulj meg mihamarabb! Ezzel nagyon vigyáznod kell, mert előfordulhat, hogy nem jársz sikerrel és abból nem fogsz jól kijönni. Ezzel a hívással azt éred el, hogy aznap a simednek nem kell bemenni dolgozni a munkahelyére. Viszont, ha tényleg elkap egy betegséget a simed és nem szeretnéd, hogy olyan állapotban dolgozni menjen, akkor a telefonban válaszd a Jelentsen beteget a munkahelyen (Call in sick to work) lehetőséget.

Egyéb fizetett szabadság

Azok a simek, akik elérték a 6. szintet a Bajkeverés (Mischief) jártasságban, elnyerik a Lógjon a suliból (Play Hooky) képességet. A Lógjon a suliból képességet ugyanúgy használhatod, mint a szabadság igénylését, de ez nem emészt fel szabadnapokat, és megvéd a munkateljesítmény csökkenésétől. Ezen kívül azok a simek, akik legalább 3-as írás jártassággal rendelkeznek, Írjon felmentést egy másik simnek a háztartásban (Write Excuse Note For). Ennek ugyanaz a hatása, mint a lógásnak.

Több szabadnap szerzése

Idővel a simek egyre több szabadnapot fognak összegyűjteni. Ez a felhalmozás nem az előléptetésekhez, hanem a ledolgozott napokhoz van kötve. Tehát még ha sokáig meg is rekedsz egy szinten, akkor is gyűjteni fogod a szabadnapokat, körülbelül 1 nap/hét simenként. Amikor a simed hazatér a munkából, értesítést kapsz, ha újabb szabadnapot szerzett.

A fizetett szabadság maximális kihasználása érdekében az egyik megfontolandó stratégia az az, hogy az összes szabadnapot addig tartogasd, amíg a simed el nem éri a karrierje csúcsát, majd használd fel őket. Mivel a fizetésed az aktuális munkád órabére alapján történik, a legmagasabb szintig való várakozással a legtöbb simoleont kapod egy szabadnapért. Ráadásul az is tény, hogy a munkateljesítményed sávja nem nő szabadság alatt, de ez nem számít, mivel nem dolgozol az előléptetésekért, ha elérted a legmagasabb szintet. Ugyanez a gondolatmenet alkalmazható a szülési szabadságra is. Ha meg tudod várni, amíg a simjeid a karrierjük csúcsára érnek, mielőtt gyereket vállalnának, a fizetett szabadság sokkal több simoleont fog érni.

Túltengő karrierszintek

Egy javítás hozzáadta azt a lehetőséget, hogy a simek továbbra is kaphassanak jutalmakat a teljesítménysáv további kitöltéséért a 10. szinten. Ez több pénzt jelent azoknak a játékosoknak, akik továbbra is jól teljesítenek a karrierjükben, és egy okot arra, hogy továbbra is a lehető legjobb hangulatban próbáljanak haladni. Addigra már meg kell tanulnod, hogyan kell megfelelő hangulatban munkába menni, és elvégezni a napi feladatokat, hogy a simed megkapja az optimális pénzt, amit továbbadhat a következő generációknak. Vagy finanszírozd a szórakozásukat, miközben élvezik a halhatatlanságot!

A karrierhez kapcsolódó jártasságok fejlesztése

Bár a játék legtöbb jártasságával simoleont kereshetsz, a Karrierek kiegészítik azokat, és növelik a simoleonhoz jutási lehetőségeidet. A csúcson általában kevesebb ideig fogsz dolgozni, óránként lényegesen többet keresel, és a jártasságaidat használhatod elsődleges simoleonhoz jutáshoz. A Karrierjutalmak (Career Rewards) miatt nagyon megéri a kapcsolódó karrier követése, mivel olyan tárgyakat kapsz, amelyekkel befolyásolhatod a simjeid hangulatát. A jutalomtárgyakra kattintva gyakran találsz olyan lehetőséget, amellyel engedélyezheted az Érzelmi aurát (Emotional Aura), aminek a hatására a simed jobban fog teljesíteni a választott jártasságában.

Tinédzser karrierek

A tinédzserek öt különböző munkahely közül választhatnak. Ezek a munkahelyek, úgy tűnik, hogy fiatal felnőttként nem adnak lendületet egyik karrierhez sem. E munkák némelyikének azonban vannak olyan előléptetési követelményei, amelyek megegyeznek egyes karrierekkel, ami később segíthet. Mindegyik pálya ugyanazokat a munkaidőket tartja meg a munkahelyek során (néhánynál változnak a napok). Fontosnak tartottam, hogy a munkahely kiválasztásakor azt is figyelembe vedd, hogy a tinédzsered mennyi ideig fog dolgozni. A tinédzserek telefonon vagy számítógépen is tudnak munkát találni. Az adott munkára vonatkozó információk ugyanott jelennek meg, mint az iskolai információk, amelyeket az aktatáskára kattintva vagy a billentyűzeten a “J” billentyűt lenyomva nézhetsz meg. A simek képesek arra is, hogy teljesen kilépjenek, és visszanyerjék a pontos pozíciójukat, amikor újra csatlakoztak ugyanahhoz a munkához (a kilépés szintén telefonon vagy számítógépen keresztül történik). Tehát ha úgy érzed, hogy a tinédzserednek bármilyen okból kifolyólag szabadságra kell mennie, akkor ez egy olyan lehetőséget jelent, amivel kiléphetsz és újra csatlakozhatsz.

Megjegyzés: Az öregedéskor a simed automatikusan kilép a munkájából, neked nem kell semmit sem tenned.

Aktív karrierek

A Get to Work kiegészítő csomag 3 aktív karrierrel bővíti a játékot: Tudós (Scientist), Nyomozó (Detective) és Orvos (Doctor). Lehetőséged van eldönteni, hogy a simedet látod-e és irányítod-e a munkahelyén, vagy önállóan küldheted munkába, mint bármely más karriernél. Amikor irányítod, a munka során különféle feladatokat kell elvégezned. Minél többet teljesítesz ezekből a feladatokból – a karrierhez közvetlenül kapcsolódó komolyabbaktól kezdve az olyanokig, mint a munkatársakkal való pletykálkodás – annál magasabb lesz a napi teljesítményed.

Az Aktív karrier munkaideje általában elég hosszú ahhoz, hogy sok célt teljesíthess, amíg ott vagy, és ha úgy döntesz, a kis időzítő ikonra kattintva sokáig maradhatsz vagy korán távozhatsz. Javaslom, hogy maradj későig, ha a simed nem töltötte ki a napi teljesítménysávot, mert így nagyobb eséllyel kaphatsz előléptetést.

Alkalmi munkák / Odd jobs

Az alkalmi munkák opció az Island Living kiegészítő csomaggal jött be a játékba. Ezek olyan egyszeri lehetőségek, amelyekkel a simed egy kis plusz pénzhez juthat. Ezek egy kis időt vesznek igénybe és a sim normál karrierje mellett is elvállalhatóak.

Ha szeretnél többet megtudni az Alkalmi munkákról, akkor kattints IDE.

Mellékállások

A mellékállás minden olyan dolog, amit pénzkeresés céljából eladsz, ami nem munka, például az általad létrehozott alkotások, és ezzel a Vállalkozás (Entepreneur) jártasság szintjét tudod fejleszteni. Itt van néhány példa arról, hogy milyen mellékállásokkal tudsz foglalkozni:

 • Festés
 • Fotózás
 • Videójáték bajnokságok
 • Süteménygyártás és sütés
 • Könyvkiadás
 • Komikus előadás
 • Nyilvános éneklés
 • Dalok írása és hallgatása
 • Társadalmi események -és partik szervezése
 • Programozás
 • Gyűjtögetés
 • Horgászat
 • Kertészkedés
 • Világűr felfedezése
 • Fafaragó
 • Virágkötészet

Vállalkozások

A játék néhány “karrierje” inkább egy vállalkozáshoz hasonlít, mint például az éttermi, kiskereskedelmi és állatorvosi lehetőségek. Miközben nem igazán “dolgozol” egy munkahelyen, birtokolhatod és irányíthatod az üzletet, és így pénzt kereshetsz vele.

Karrier csalások

A The Sims 4 kínál karriercsalásokat, ha bármikor szeretnéd kihagyni egy karrier szintlépését, és azonnali előléptetéseket szeretnél kapni. Lehetőség van arra is, hogy a gyerekeket általános iskolában/gimnáziumban (alapjáték), drámaklubban (Get Famous) vagy cserkészetben (Seasons) léptesd elő. Azok a játékosok, akik olyan tárgyakat szeretnének, amelyeket nem lehet karrierszintek nélkül megvásárolni, ott találnak egy csalást, amely megszünteti ezeket a követelményeket.

Karrierek listája

Felnőtt karrierek

Aktív karrierek:

A hivatások lehetőséget adnak arra, hogy együtt menj a simjeiddel munkába és segítsed őket a kötelességeik végrehajtásában.

Karrierek:

Mikor elkezdődik a munka, a simek elhagyják a játékost és csak a műszakuk befejeztekor térnek vissza.

 • Asztronauta / Astronaut Career
 • Bűnöző / Criminal Career
 • Fellépő / Entertainer Career
 • Festő / Painter Career
 • Író / Writer Career
 • Konyhaművész / Culinary Career
 • Sportoló / Athlete Career
 • Stílus influenszer / Style Influencer Career
 • Szabadúszó / Freelancer Career
 • Tech Guru / Tech Guru Career
 • Titkosügynök / Secret Agent Career
 • Üzletember / Business Career
 • Közösségi média / Social Media Career (City Living)
 • Kritikus / Critic Career (City Living)
 • Politikus / Politician Career (City Living)
 • Kertész / Gardener Career (Seasons)
 • Katona / Military Career (StrangerVille)
 • Természetvédő / Conservationist Career (Island Iiving)
 • Jogász / Law Career (Discover University)
 • Mérnök / Engineer Career (Discover University)
 • Oktatás / Education Career (Discover University)
 • Civil tervező / Civil Designer Career (Eco Lifestyle)
 • Irodista / Salaryperson Career (Snowy Escape)

Részmunkaidő:

 • Barista / Barista Career
 • Bébiszitter / Babysitter Career
 • Fizikai munkás / Manual Labor Career
 • Gyorséttermi alkalmazott / Fast Food Employee Career
 • Üzleti alkalmazott / Retail Employee Career (Get to Work)
 • Búvár / Driver Career (Island Living)
 • Horgász / Fisherman Career (Island Living)
 • Vízimentő / Lifeguard Career (Island Living)
 • Simfluenszer / Simfluencer Career (High School Years)
 • Videójáték közvetítő / Video Game Streamer (High School Years)

Tinédzser karrierek

Részmunkaidő:

 • Barista / Barista Career
 • Bébiszitter / Babysitter Career
 • Fizikai munkás / Manual Labor Career
 • Gyorséttermi alkalmazott / Fast Food Employee Career
 • Kiskereskedelmi alkalmazott / Retail Employee Career (Get to Work)
 • Simfluenszer / Simfluencer Career (High School Years)
 • Videójáték közvetítő / Video Game Streamer (High School Years)

Aktív karrierek

Nyomozó karrier / Detective Career

Játék leírás: Szeretnél egy zsaruvá válni, aki soha nincs szolgálaton kívül? Ha igen, ezt a munkát neked találták ki, mi pedig megjutalmazunk azért, hogy támogatod ezt az egészségtelen életmódot! Elérhetővé válnak új ruhák, mint pl. a Rendőregyenruha, amit pizsamaként is viselhetsz. Adj a tiniknek értékes C+ leckét Börtön kezeslábasba öltöztetéssel, átváltoztatva a fürdőszobájukat egy komplett virtuális cellává Börtönrács falakkal és a dekoratív Biztonsági kamerákkal. Bónuszként rajtuk tarthatod a szemed a saját Egyirányú tükröddel.

Karrierágazatok: Nincs. Ez egy Aktív karrier, amelyben követed a simedet a munkába.

Legjobb jártasságok: Ehhez a karrierhez nincsenek igazán kapcsolódó vagy szükséges jártasságok, de azt javasolnám, hogy dolgozz a simed Karizma (Charisma) jártasságán, hogy később könnyebben tudjanak beszélgetni más simekkel és kihallgatni őket.

Legjobb életcél: Sajnos a Get to Work kiegészítő csomag nem hozott új életcélokat, így nincs olyan életcél, amely közvetlenül ehhez a karrierhez kapcsolódna. Azonban azt mondanám, hogy a A világ barátja (Friend of the World) életcél a munka jellege miatt jól párosítható ehhez a karrierhez; a simednek sok simmel kell találkoznia, különböző helyszínekre (tetthelyekre) kell utaznia, hogy ismerkedjen velük, és fejlesztheti a Karizma (Charisma) jártasságát, így az életcél jól kiegészítheti a normál karriercélokat.

Orvos karrier / Doctor Career

Játék leírás: Ki ne szeretne felelőssé válni egy másik sim egészségéért és jólétéért? A ranglétrán előrehaladó orvosok olyan nyereményeket kapnak, mint az Álló sebészlámpa, vagy a Teljes méretű csontváz. Extra kedvességként elérhetik a saját Kórházi sikálót és a Páciens köntösöket, úgyhogy otthon is játszhatnak doktorosdit!

Karrierágazatok: Nincs. Ez egy Aktív karrier, amelyben követed a simedet a munkába.

Legjobb jártasságok: A simed azonban jól teszi, ha a Logika (Logic) és az Ezermester (Handiness) jártasságain dolgozik, hogy a nap folyamán elvégezhesse a munkafeladatokat.

Legjobb életcél: A munkakör jellegéből adódóan érdemes lehet a Kockafej (Nerd Brain) életcélt használni, amely a Logika (Logic) és az Ezermester (Handiness) jártasságok fejlesztésére összpontosít, amelyekre szintén szükséged lesz a karrierben való előrehaladáshoz.

Tudós karrier / Scientist Career

Játék leírás: Felhívás minden agyhoz! Az a típus vagy, aki egy nap fémfólia sapkát visel a fején és hatalmas bugyborékoló tartályokkal díszíti a lakását? A tudósoknak megvan az elegendő szürkeállományuk, hogy megváltoztassák, amit eddig tudtunk a világról; a kutatásuk alatt elérhetővé válnak új ruhák, mint pl. az UFÓ vadász, új tárgyak, mint a felvágós Kémiai labor és egyéb új találmányok és szérumok.

Karrierágazatok: Nincs. Ez egy Aktív karrier, amelyben követed a simedet a munkába.

Legjobb jártasságok: Nincsenek igazán szükséges jártasságok ehhez a karrierhez, de a simednek minden nap rengeteg dolga lesz a szérumok készítésével és áttörésekkel.

Legjobb életcél: Nincs olyan életcél, ami ehhez a karrierhez illik, de A kurátor (The Curator) életcél jól jöhet, mivel különböző gyűjteményekre és elemekre lesz szükséged a tudományos kísérleteidhez.

Színész vagy színésznő karrier / Actor or Actress Career

Játék leírás: Hív a rivaldafény, a kamerák fókuszálnak, és készen állsz a felvételre. Rajtad áll, hogy életet lehelj a forgatókönyv szavaiba, és valóban életre keltsd a karaktereket.

Karrierágazatok: Nincs. A színészeknek négy tehetségkutató ügynökség egyikéhez kell csatlakozniuk (kettő a színészi jártasság közepén feloldódik). A tehetségkutató ügynökségek sorban állnak a fellépésekkel, amelyek a bevételi forrásodat jelentik. Az egyetlen karrier, amelynek nincs munkarendje a cikk megírásának időpontjában.

A legjobb jártasságok ehhez a karrierhez: Nyilvánvalóan a színészi jártasságok. A simednek magas szintű Komédia (Comedy)-, Karizma (Charisma)-, Ének (Singing)-, Tánc (Dancing)- és Gitártudást (Guitar) is érdemes elsajátítania, hogy minél többféle fellépésre tudjon jelentkezni.

A legjobb életcél erre a karrierre: Mesterszínész/színésznő Életcél (Master Actor/Actress). A célok között szerepelnek a szokásos dolgok, amiket a karrierben való előrehaladással fogsz csinálni; a jártasság szintre emelése, színészi gyakorlat, színészi karrierhez való csatlakozás, díj elnyerése, stb. A jutalom a Világhírű színésznő/színész (World-Renowned Actress/Actor) jellemvonás, amely lehetővé teszi, hogy a simed soha ne bukjon el egy színészi fellépést a forgatáson, így a kudarctól való félelem nélkül használhatja a kockázatos technikákat!

Lakberendező karrier / Interior Decorator Career

Játék leírás: Lakberendezőnek lenni két dologról szól:

 • Jó érzék a tervezéshez
 • Az ügyfelekkel való kapcsolatépítés

Az emberi jártasságok és némi művészi látásmód fényes jövőhöz és esetleges elismeréshez vezet. Kezdheted kicsiben, néhány egyszerű lakásfelújítással, de végül elég kemény munkával jelentősebb Ügyfelek és épületek is elnyerhetik a megérdemelt elismerést!

Karrierágazatok: Nincs. Ez egy Aktív karrier, amelyben követed a simedet a munkába.

Karrierek

Asztronauta karrier / Astronaut Career

Játék leírás: Ki ne álmodna arról, hogy az űrbe utazzon? Légy asztronauta, és a világűr lesz a játszótered.

Karrierágazatok: Űrcsendőr (Space Ranger) és Csillagközi csempész (Interstellar Smuggler)

Legjobb jártasságok: Az űrhajós pályán való kiemelkedéshez magas szintű Logika (Logic) és Fitnesz (Fitness) jártasságra lesz szükséged, és emellett van egy Rakétatudomány (Rocket Science) jártasság is, ami segít az űrhajó építésében.

Legjobb életcél: A Testépítő (Bodybuilder) életcél sok olyan fitnesz jártassággal rendelkezik, amelyre a karrierhez szükséged lesz, és a Kockafej (Nerd Brain) életcél is sok olyan logikai jártasságot tartalmaz, amely hasznos lehet.

Bűnöző karrier / Criminal Career

Játék leírás: Nem minden sim akar a szabályok szerint játszani. Simoleonok tonnáit keresheted, miközben szórakozol, mindezt törvényen kívül.

Karrierágazatok: Főnök (Boss) és Jövendőmondó (Oracle).

Legjobb jártasságok: A bűnözői karrierben való előrehaladáshoz a simednek magas szintű Csínytevés (Mischief) jártasságra lesz szüksége. Ha a Jövendőmondó (The Oracle) karrierre váltasz, a simednek emellett magas programozói jártasságra is szüksége lesz. A Főnök karrier ághoz középszintű Ezermester (Handiness) jártasságra van szükség.

Legjobb életcél: A Megtévesztés mestere (Chief of Mischief) és a Közellenség (Public Enemy) életcélok tökéletesen illeszkednek ehhez a karrierhez; a simed könnyen teljesíti bármelyik (vagy mindkét) életcélját azzal, hogy a karrierje során rosszalkodik és ellenségeket szerez magának.

Fellépő karrier / Entertainer Career

Játék leírás: Már azóta meg szeretnéd ismertetni a neved a világgal, mióta ki tudod mondani, vagy talán még régebb óta. Fogadd a hívásokat, és alapozd meg a hírnevedet hivatásos előadóként, nevettesd meg a közönséget vagy olvaszd fel a szívüket a dalaiddal.

Karrierágazatok: Zenész (Musician) és Komikus (Comedian)

Legjobb jártasságok: Attól függően, hogy melyik ágat választod, a 10. szint eléréséhez magas szintű Komédia (Comedy) vagy magas szintű Gitár/Hegedű (Guitar/Violin) jártasságra is szükséged lesz.

Legjobb életcél: A karrier választott ágától függően választhatod a Zenész zseni (Musical Genius) vagy a Mókamester (Joke Star) életcélt, hogy ehhez a karrierhez párosítsd.

Festő karrier / Painter Career

Játék leírás: Alkosd meg a saját világodat pár ecsetvonással! Csinálj helyet magadnak a művészet világában elképesztő mesterművek vagy absztrakt munkák vitatott szépségével.

Karrierágazatok: A valóság mestere (Master of the Real) a valódi ágazatban és a Mecénás (Patron of the Arts).

Legjobb jártasságok: Nyilvánvaló, hogy a simednek maximálisan ki kell fejlesztenie a Festés (Painting) jártasságát ehhez a karrierhez. De a simednek magas Karizmára (Charisma) is szüksége lesz a Mecénás (Patron of the Arts) ágban, és magas Logikára (Logic) A valóság mestere (Master of the Real) ágban.

Legjobb életcél: A Rendkívüli festő (Painter Extraordinaire) életcél tökéletesen működik ezzel a karrierrel, mivel mind a karrierhez, mind az életcélhoz rengeteget kell festeni és fejleszteni a sim Festés (Painting) jártasságát. A Palotamágnás (Mansion Baron) életcél is jól illik ehhez a karrierhez (esetleg a Rendkívüli festő (Painter Extraordinaire) életcél befejezése után), mivel ehhez simednek sok műalkotást kell birtokolnia, amit lényegében te magad festhetsz meg!

Író karrier / Writer Career

Játék leírás: Keress pénzt azzal, hogy papírra veted a legjobb gondolataidat csodálatosan megfogalmazva, és szavakkal – gyönyörű szavakkal!

Karrierágazatok: Szerző (Author) és Újságíró (Journalist)

Legjobb jártasságok: Elég nyilvánvaló, hogy a simednek magas szintű Írás (Writing) jártasságra van szüksége ahhoz, hogy kitűnjön ebben a karrierben. Ha a Szerző (Author) ágat választod, akkor Logika (Logic) jártasságra is szükséged lesz, ha pedig az Újságíró (Journalist) pályára mész, akkor Karizma (Charisma) jártasságra.

Legjobb életcél: A Bestseller író (Bestselling Author) életcél tökéletesen illik az Írói karrier Szerző (Author) ágához. Akkor is használhatod, ha a simed az Újságíró (Journalist) pályán dolgozik, de ehhez az kell, hogy sok időt töltsön könyvek írásával.

Konyhaművész karrier / Culinary Career

Játék leírás: Bárki tud egy egyszerű italt keverni, vagy otthon vacsorát főzni. A Gasztronómia karrier azoknak való, akik ezt a képességüket akarják fejleszteni, és nem mellesleg pénzt is keresnének vele.

Karrierágazatok: Szakács (Chef) és Mixer (Mixologist)

Legjobb jártasságok: Nyilvánvaló, hogy a simnek magas szintű Főzés (Cooking) és legalább 4. szintű Mixer (Mixology) jártasságokra lesz szüksége. Ha a Szakács (Chef) ágat választod, akkor magas szintű Ínyenc főzés (Gourmet Cooking) jártasságra is szükséged lesz, és legalább 4. szintű Mixer jártasságra. Ha a szakács ágat választod, akkor magas szintű Ínyenc főzés jártasságra is szükséged lesz; ha a Mixer ágat választod, akkor növelned kell a Mixer jártasságodat, és dolgoznod kell a 8. szintű karizma jártasság elérésén is.

Sportoló karrier / Athlete Career

Játék leírás: Sportolóként szükséges fizikai erő, gyorsaság, kitartás és intelligencia. Kezdj egy karriert, ahol lelkes rajongók fogják kiáltani a neved, viselni a mellényedet, és örökre emlékezni tetteidre.

Karrierágazatok: Hivatásos sportoló (Professional Athlete) és Testépítő (Bodybuilder)

Legjobb jártasságok: Nyilvánvalóan a fitnesz, de a karizma terén is magas szintű jártasságra lesz szükséged.

Legjobb életcél: A Testépítő (Bodybuilder) életcél kéz a kézben jár a Sportoló karrierrel, a legtöbb cél olyan feladat, amelyet a karrierépítés során teljesíthetsz, miközben szintet lépsz a karrierben.

Stílus influenszer karrier / Style Influencer Career

Játék leírás: A megfelelő színek, a divatos minták, az eddig észrevétlen ruharészek párosításával és a megfelelő személy azonosításával, aki ezeket a meglátásokat közvetíti, a Stílus influenszer a világot egy koherensebb cél felé tudja fordítani.

Karrierágazatok: Stylist és Trend létrehozó (Trend Setter)

Legjobb jártasságok: A simednek a karrier első öt szintjén belül szüksége lesz az Írás (Writing), a Karizma (Charisma), a Fényképezés (Photography) és a Festészet (Painting) jártasságokra (így elég nehéz a pályakezdés!). Mindezen jártasságokat fenn kell tartanod, ha bármelyik ágba lépsz.

Legjobb életcél: A világ barátja (Friend of the World) életcél valószínűleg jó választás, mivel a simed a munka jellegéből adódóan sok más simmel fog kommunikálni.

Szabadúszó karrier / Freelancer Career

Játék leírás: Légy a saját főnököd! Szabd meg a saját időbeosztásodat! Jól hangzik, igaz? Ha fegyelmezett és eltökélt vagy, akkor szabadúszóként való karrier lehet a megfelelő út számodra. Többféle szakma áll rendelkezésre; az ügynökségek készen állnak arra, hogy még ma összehozzanak téged lelkes ügyfelekkel!

Karrierágazatok: Író (Writer), Programozó (Programmer) és Művész (Artist)

Tech guru karrier / Tech Guru Career

Játék leírás: Kinek van szüksége főiskolára ilyen programozás jártassággal, mint a tied? A lehetőségek száma végtelen, arasd le a tudásod gyümölcsét, te és az éles elméd készen álltok rá.

Karrierágazatok: eSport Videójátékos (eSport Gamer) és Start Up vállalkozó (Start-up Entrepreneur)

Legjobb jártasságok: A simeknek mind a programozás (Programming), mind a Videójátékok (Video Gaming) terén magas szintű jártasságokra van szüksége. Ha a Start-up vállalkozó (Start-up Entrepreneur) ágba mennek, akkor a Karizma (Charisma) jártasság 6. szintjére szükségük lesz.

Legjobb életcél: A Számítógépzseni (Computer Whiz) életcél tökéletesen illeszkedik e karrier mindkét ágához, és simed a feladatok többségét egyszerűen a munkájával tudja elvégezni.

Titkosügynök karrier / Secret Agent Career

Játék leírás: Éld az életed rejtőzködve, miközben titkos műveleteket végzel. Az ellenséges bázisra behatolástól a kihallgatás művészetéig, minél többet tanulsz, annál kevésbé leszel ismert.

Karrierágazatok: Gyémánt ügynök (Diamond Agent) és Gonosztevő (Villain)

Legjobb jártasságok: A fő titkosügynök karrier és a Gyémánt ügynök (Diamond Agent) ág első szintjein való átjutáshoz magas szintű Logikai (Logic) és Karizma (Charisma) jártasságokra lesz szükséged. Ezen kívül szükséged lesz némi Csínytevő jártasságra is, ha a Gonosztevő (Villain) karriert választod.

Legjobb életcél: Azt mondanám, hogy a Palotamágnás (Mansion Baron) vagy a Mesés gazdagság (Fabulously Wealthy) egy jó életcél lenne. Alternatív megoldásként simed a Gonosztevő (Villain) ággal egy időben kitöltheti a Megtévesztés mestere (Chief of Mischief) életcélt.

Üzletember karrier / Business Career

Játék leírás: Szinergia! Hatékonyság! Találékonyság! Ha az iparági hívószavaknak a hangja zsizsegtetni kezd, akkor az üzleti karriert valószínűleg neked találták ki!

Karrierágazatok: Menedzser (Management) és Befektető (Investor)

Legjobb jártasságok: A simednek magas szintű karizmára és logikára lesz szüksége ahhoz, hogy kitűnjön ebben a karrierben.

Legjobb életcél: De a magas kereseti lehetőség miatt jó lehet, ha pénzorientált életcéllalokkal párosítod, mint például a Palotamágnás (Mansion Baron) vagy a Mesés gazdagság (Fabulously Wealthy).

Közösségi média karrier / Social Media Career

Játék leírás: Mi a trend? Hol van a legjobb étel a városban? Ki a legizgalmasabb híresség?
Indíts karriert a közösségi médiában, hogy te legyél az a személy, aki megválaszolja ezeket a kérdéseket a követőiknek. Blogolj és jelentkezz be a helyszíneken, hogy a követők visszatérjenek a folytatásért.

Karrierágazatok: Internetes személyiség (Internet Personality) és Nyilvános kapcsolatok (Public Relations).

Legjobb jártasságok: A simednek magas szintű Karizma (Charisma) jártasságra lesz szüksége ahhoz, hogy bármelyik ágban kitűnjön. Ezen kívül a fő karrier 3. szintjén el kell érnie a Komédia (Comedy) vagy a Csínytevés (Mischief) 3. szintjét. Ha a Nyilvános kapcsolatok (Public Relations) karrier ágát válaszod, akkor növelned kell az Írás (Writing) jártasságát.

Legjobb életcél: A City Living bővítménycsomag a Városlakó (City Native) életcélt tartalmazza, amely jó választás lehet ehhez a karrierhez; a munka otthonról végezhető feladatai közül sok a városban való utazás.

Kritikus karrier / Critic Career

Játék leírás: Mindenkinek van véleménye. De nem mindenkinek fizetnek érte! Legyen szó akár az ételekről, akár a művészetekről, neked is lesz hozzáfűznivalód, és mások meg fogják hallgatni.

Karrierágazatok: Művészetkritikus (Arts Critic) és Ételkritikus (Food Critic)

Legjobb jártasságok: A simednek mindenképpen magas szintű írói képességekre lesz szüksége ehhez a karrierhez, valamint magas szintű Festészeti, Zenei vagy Komédia jártasságokra (ha a Művészetkritikus (Art Critic) ágra mész), vagy közepes szintű Főzés (Cooking) és Ínyencfőzés (Gourmet Cooking) jártasságokra, ha az ételkritikus (Food Critic) ágra mész.

Legjobb életcél: A Bestseller író (Bestselling Author) életcél jól illeszkedhet ehhez a pályához, mivel mind a életcélokhoz, mind a karriercélokhoz szükséges Írói (Writing) jártasságokra szükség van. Ha nem bánod, hogy mellékállásban könyveket írsz, ezt a életcélt a karrierben való előrehaladás mellett könnyen teljesítheted.

Politikus karrier / Politician Career

Játék leírás: Csatlakozz a közszolgálathoz! Az igazságtalanságok elleni tiltakozástól kezdve az adományok gyűjtésén át a jó ügyek érdekében, vagy akár az alkalmi megvesztegetés gyűjtéséig, hiszen “a cél szentesíti az eszközt” mondás a politikában mindig érdekes.

Karrierágazatok: Politikus (Politician) és Jótékonysági szervező (Charity Organizer)

Legjobb jártasságok: A politikai karrier a karizmáról szól, ezért mindenképpen ki kellene maximalizálnod a simjeid Karizma (Charisma) jártasságát. Ez az egyetlen szükséges jártasság a karrierhez, de rengeteg más napi feladatot kell elvégezned, például szavazatokat kell szerezned vagy adományokat gyűjtened.

Legjobb életcél: Azt mondanám, hogy a Világ barátja (Friend of the World) életcél jó választás lenne, mivel sok más simmel kell találkoznod és beszélgetned, és a Karizma (Charisma) jártasságot is ki kell fejlesztened.

Kertész karrier / Gardener Career

Játék leírás: Mindig Szuperkertész voltál, de most úgy gondolod, hogy ezzel kereshetsz egy kis zöldet. Kezdetben sokat kell ültetned és kertészkedned, de ha kitartasz mellette, sikereket érhetsz el a tudományban, vagy művészetben.

Karrierágazatok: Botanikus (Botanist) és Virágkötő (Floral Designer).

Legjobb jártasságok: Nyilvánvaló, hogy a simednek magas szintű Kertészkedés (Gardening) jártasságra lesz szüksége mindkét ághoz. Van egy új Virágkötészet (Flower Arranging) jártasság, amely a Virágtervező (Floral Designer) karrierágazathoz tartozik. A Botanikus (Botanist) karrierágazat csúcsának eléréséhez 10. szintű logika jártasságra lesz szükséged.

Legjobb életcél: Azonban a Szabadúszó botanikus (Freelance Botanist) életcél tökéletesen illeszkedik a karrier bármelyik ágához, mivel a kertészkedésre összpontosít. A Kültér rajongó (Outdoor Enthusiast) életcél (amely a Outdoor Retreat játékcsomaghoz jár) szintén jó választás lenne, ha a Szabadúszó botanikus életcélt korán befejeznéd, mivel a kertészkedés megköveteli, hogy a simed sokszor a szabadban legyen.

Katona karrier / Military Career

Játék leírás: A katonai pályafutás sikerének kulcsa a fizikai erőnlét és a fegyelem. A ranglétrán való feljutás nem lesz könnyű, hacsak nem tudod bizonyítani a fizikai erődet, valamint a toborzási és vezetői képességedet. A Nagymarsall útját választod, vagy egy titokzatosabb utat követsz, hogy felfedd, mit rejtegetnek mások?

Karrierágazatok: Tiszt (Officer) és Titkos művelet (Covert Operator)

Legjobb jártasságok: A simednek a karrier fő szintjeihez magas Fitnesz (Fitness) jártasságra van szüksége, ha pedig a Titkos művelet (Covert Operator) ágat választod és magas Logika (Logic) jártasságra, magas Karizmára (Charisma), ha a Tiszt (Officer) ágat választod.

Legjobb életcél: Ehhez a karrierhez nincs külön életcél, de a Testépítő (Bodybuilder) életcél jól működhet, mivel mind az életcélhoz, mind a karrierhez ki kell fejlesztened a Fitnesz (Fitness jártasságodat!

Természetvédő karrier / Conservationist Career

Játék leírás: Minden természetfilmet megnéztél már, és tudod, hogy a bolygó mekkora veszélyben van. A lakosság felvilágosításától kezdve a kutatási expedíciók végzéséig valóban változtatni akarsz a dolgokon. A változás nem megy egyik napról a másikra, de ha kitartasz mellette, a kemény munkád virágzó ökoszisztémához vezethet!

Karrierágazatok: Környezetvédelmi menedzser (Environmental Manager) és Tengerbiológus (Marine Biologist)

Jogász karrier / Law Career

Játék leírás: A jogi karriert befutó simek egyedülálló helyzetben vannak ahhoz, hogy másoknak segítsenek jogi problémáikban, ügyeket támogassanak, és támogassák a közjót (vagy nem). A busás fizetés sem árt!

Karrierágazatok: Bíró (Judge) és Magánügyvéd (Private Attorney)

Mérnök karrier / Engineer Career

Játék leírás: A világban sok olyan probléma van, amely modern és kreatív megoldásokat igényel. Fogadd el a technológia iránti szeretetedet, és folytass mérnöki karriert, hogy számítógépekkel és mechanikus szerkentyűkkel oldd meg a világ problémáit!

Karrierágazatok: Számítástechnikai mérnök (Computer Engineer) és Gépészmérnök (Mechanical Engineer)

Oktatás karrier / Education Career

Játék leírás: Alakítsd a jövő elméit az oktatási karriereddel. Az időnként kihívásokkal teli, de kevés olyan munka van, amely ennyire kifizetődő.

Karrierágazatok: Igazgató (Administrator) és Professzor (Professor)

Civil tervező karrier / Civil Designer Career

Játék leírás: Mint civil tervező, vegyél részt mindenféle környezeti probléma megoldásának kidolgozásában és megtervezésében, és beszélgess a sim társaiddal arról, hogyan lehetne a világukat jobb hellyé tenni.

Karrierágazatok: Környezeti technikus (Green Technician) és Civil tervező (Civic Planner)

Irodista karrier / Salaryperson Career

Játék leírás: Az, hogy az életedet a Farseer Adat Vállalatnak szenteled, és annak igényeit mindenek fölé helyezed, csak az első lépés egy Irodista számára. Stabilitás, tisztelet és végtelen munkaórák várnak rád a jövőben. Fejlődj tovább, és légy Felügyelő vagy Szakértő a területeden, miközben élvezed a reggeli ingázást és az esti karaokét.

Karrierágazatok: Szakértő (Expert) és Felügyelő (Supervisor)

Részmunkaidő

Barista karrier / Barista Career

Játék leírás: Ha szeretsz a kávéházban lógni, és már ismered az összes trendi ital nevét, miért ne kaphatnál érte pénzt?

Karrierágazatok: Nincs.

Legjobb jártasságok: A karrier 2. szintjének elérésekor a simednek legalább 2. szintű Mixer (Mixology) jártassággal kell rendelkeznie.

Bébiszitter karrier / Babysitter Career

Játék leírás: Keress pénzt azzal, hogy gyerekekkel játszol – és ügyelsz a biztonságukra. Így lehet belőled bébiszitter!

Karrierágazatok: Nincs.

Legjobb jártasságok: A karizma az egyetlen szükséges jártasság (2. szinten).

Fizikai munkás karrier / Manual Laborer

Játék leírás: Fiatal és egészséges vagy, ezért olyanok fizetnek, akik viszont nem. A fűnyírástól a nagy gépek üzemeltetéséig, az izmok ott vannak, ahol a pénz van.

Karrierágazatok: Nincs.

Legjobb jártasságok: 2. szintű Kertészkedés (Gardening) jártasságra van szükséged a munka 2. szinjén.

Gyorséttermi alkalmazott karrier / Fast Food Employee Career

Játék leírás: Keress egy kis pénzt azzal, hogy felszolgálsz az ismerőseidnek. És utána fel is takarítasz persze.

Karrierágazatok: Nincs.

Legjobb jártasságok: A simednek 2. szintű Főzés (Cooking) jártasságra lesz szüksége, amint eléri a munka 2. szintjét.

Kiskereskedelmi alkalmazott karrier / Retail Employee Career

Játék leírás: Alapozd meg a jövődet azzal, hogy karrierbe kezdesz a kereskedelemben. Az áruk címkézésétől a problémás vásárlókig kezeléséig, megdolgozol a jutalmakért, kedvezményekért és az édes simoleonokért.

Karrierágazatok: Nincs

Legjobb jártasságok: A simednek 2. szintű karizma jártasságra van szüksége a munka 2. szintjén.

Búvár karrier / Diver Career

Játék leírás: Fogd a búvárfelszerelést és láss munkához! Búvárnak lenni annyi, mint felfedezni az óceánfenék rejtelmeit.

Karrierágazatok: Nincs.

Horgász karrier / Fisherman Career

Játék leírás: Pihenj a vízparton, és hagyd, hogy a halak jöjjenek el hozzád. Minden azon múlik, hogyan fogod meg őket (horog, zsinór és úszó), ha Horgász vagy!

Karrierágazatok: Nincs.

Vízimentő karrier/ Lifeguard Career

Játék leírás: A naptej, a sípok és az alkalmi cápák mind a mindennapi élet részei a vízimentők mindennapjaiban. Szereted az úszást, a biztonságot, és szeretsz kiabálni a féktelen gyerekekkel, akik megpróbálják vízbefojtani egymást? Akkor ez a részmunkaidős karrier neked való!

Karrierágazatok: Nincs.

Simfluenszer karrier / Simfluencer Career

Játék leírás: Van webkamerád? Van egy csipetnyi személyiséged? Légy Simfluenszer, és a nagy cégek felkeresnek, hogy segíts reklámozni a legújabb termékeiket.

Az értékelések elkészítésének megkezdéséhez keress olyan életmódtárgyakat, mint például a sakktábla, a festőállvány stb.

Karrierágazatok: Nincs.

Legjobb jártasságok: 4-es szintű karizma és 4-es szintű vállalkozó jártasság.

Legjobb életcél: A Nagyra becsült ikon (Admired Icon) életcél és A világ barátja (Friend of the World) életcél jó választás, mivel a simed a simednek rengeteg barátra és követőkre lesz szüksége a karrierje során.

Videójáték streamelő karrier / Video Game Streamer Career

Játék leírás: Videójátékok a szórakozásért és a profitért! Légy videójáték streamelő, ahol a ravasz mozdulatok és a komédia alapjai egyesülnek, és te vagy a (virtuális) műsor sztárja!

Karrierágazatok: Nincs.

Legjobb jártasságok: 4-es szintű vállalkozó jártasság és a 4-es szintű videójáték jártasság.

Legjobb életcél: A Számítógépzseni (Computer Whiz) életcél tökéletesen illik ehhez a karrierhez.

A karrierek pénzkeresési potenciáljának összehasonlítása

Az alábbi táblázat a heti összkereset alapján sorolja fel a legmagasabb szintű munkákat, és segít eldönteni, hogy milyen Karriert válassz a simed számára, hogy a legtöbb pénzt kereshesd. Ez tartalmazza mind a tíz Karrier mindkét maximális szintű munkáját. A táblázatnak van egy folyamata, amely szerint megkapod a §/óra, a ledolgozott órák, majd az aznap megkeresett fizetés, a ledolgozott napok, így a héten összesen megkeresett összeget is. Azok számára, akik a hatékonyságot keresik, a két legjobb eredményt vastag betűvel írtam – (legmagasabb óránként) és a legtöbbet is naponta, bár a két legjobbat azért írtam ott vastag betűvel, mert a Gyémánt ügynökök 15 órát dolgoznak, és ez jóval magasabb, mint bármelyik másik. Azok számára, akik a legkevesebb ledolgozott napot szeretnék, a jelenlegi minimum kettőt – mindkettő író/festő – a megfelelő módon vastag betűvel írtam, mivel ezeken a pályákon otthonról dolgozva versenyképes béreket lehet keresni ezekben az ágazatokban. A legkevesebb munkaórát (5) szintén félkövérrel írtam ki néhány Karrier esetében. Ne feledd, hogy a Karrierek jutalmakat is adnak, és ezek értékét nem lehet számszerűsíteni, mert rajtad múlik, hogy mit akarsz. A karrieroldalakat böngészve megismerkedhetsz néhány jutalommal, amelyeket útközben feloldhatsz.

Az (OD) karriercímke azt jelzi, hogy otthonról is dolgozhat. Ezzel extra pénzt kereshetsz a munkanap során, mivel csak egy feladatot kell elvégezned a teljesítmény fenntartásához. A kereset ugyanaz.

Karrier ágazat§/ÓraÓrák§/NapNapok§/HétKarrierpálya
Titkos művelet (Covert Operator)§4228§3,3765§16,880Katona (Military) (StrangerVille)
Tiszt (Officer)§4228§3,3765§16,880Katona (Military) (StrangerVille)
Stylist§5006§3,0005§15,000Stílus influenszer (Style Influencer)
Csillagközi csempész (Interstellar Smuggler)§4139§3,7174§14,868Asztronauta (Astronaut)
Botanikus (Botanist) (OD)§4207§2,9405§14,700Kertész (Gardener) (Seasons)
Trend létrehozó (Trend Setter)§4516§27065§13,530Stílus influenszer (Style Influencer)
Befektető (Investor)§4068§3,2484§12,992Üzletember (Business)
Gonosztevő (Villain)§5155§2,5755§12,875Titkosügynök (Secret Agent)
Gyémánt ügynök (Diamond Agent)§28415§4,2603§12,780Titkosügynök (Secret Agent)
Főnök (Boss)§4457§3,1154§12,460Bűnöző (Criminal)
Menedzser (Management)§3758§3,0004§12,000Üzletember (Business)
Űrcsendőr (Space Ranger)§4227§2,9544§11,816Asztronauta (Astronaut)
Orvos (Doctor)§28010§2,8004§11,200Orvos (Doctor) (Get to Work)
Tudós (Scientist)§2479§2,2235§11,115Tudós (Scientist) (Get to Work)
Nyomozó (Detective)§2658§2,1205§10,600Nyomozó (Detective) (Get to Work)
Virágkötő (Floral Designer) (OD)§3506§2,1005§10,500Kertész (Gardener) (Seasons)
Politikus (Politician) (OD)§3407§2,3804§9,520Politikus (Politician) (City Living)
Nyilvános kapcsolatok (Public Relations) (OD)§4537§3,1713§9,513Közösségi média (Social Media) (City Living)
Hivatásos sportoló (Professional Athlete)§3336§1,9985§9,990Sportoló (Athlete)
Szakács (Chef)§4106§2,4604§9,840Konyhaművész (Culinary)
Zenész (Musician)§3407§2,3804§9,520Fellépő (Entertainer)
Testépítő (Bodybuilder)§5006§3,0003§9,000Sportoló (Athlete)
Jövendőmondó (Oracle)§3167§2,2124§8,848Bűnöző (Criminal)
Ételkritikus (Food Critic) (OD)§4415§2,2054§8,820Kritikus (Critic)
Komikus (Comedian)§4746§2,8443§8,532Fellépő (Entertainer)
eSport Videójátékos (eSport Gamer)§3286§1,9684§7,872Tech Guru
Start Up vállalkozó (Start-Up Entrepreneur)§5165§2,5803§7,740Tech Guru
Újságíró (Journalist)§2876§1,7224§6,888Író (Writer)
Művészetkritikus (Arts Critic) (OD)§4545§2,2703§6,810Kritikus (Critic) (City Living)
Mecénás (Patron of the Arts)§3285§1,6404§6,560Festő (Painter)
Internetes személyiség (Internet Personality) (OD)§5404§2,1603§6,480Közösségi média (Social Media) (City Living)
Jótékonysági szervező (Charity Organizer) (OD)§3426§2,0523§6,156Politikus (Politician) (City Living)
Mixer (Mixologist)§19710§1,9703§5,910Konyhaművész (Culinary)
Szerző (Author)§4656§2,7902§5,580Író (Writer)
Valóság mestere (Master of the Real)§4925§2,4602§4,920Festő (Painter)

Forrás: SimsVip, Carls Sims, Levelskip

Feliratkozás
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments