Sims 4 Játéktipp

Sims 4 Jungle Adventure Jártasság – Selvadoradai kultúra / Selvadoradian Culture

A dzsungeles kiegészítő az archeológián kívül még egy új jártasságot hozott magával: a selvadoradai kultúrát. Ez magába foglalja a helyi szokások, táncok és lakosok megismerését, a legnagyobb hasznát azonban a konyhában veszed: az alacsony jártassággal rendelkező simek meg sem tudják enni, amit a piactéri standoknál vásárolnak.

Ezzel szemben a magas selvadoradai kultúrával rendelkező simek nem csupán elfogyasztják a helyi fogásokat, hanem kóstolás után megtanulják a receptet is, hogy otthonukban is elkészíthessék az ételt. Természetesen az így elkészített fogások minősége a főzés jártasságtól is függ, de ha a selvadoradai kultúra jártasság eléri a maximális szintet, a sim nehezen vall kudarcot a konyhában.

A jártasság mindössze 5 szinten át fejleszthető, amelyek a következők:

  • Selvadoradai kultúra 2. szint – A sim számára elérhetővé válik a selvadoradai üdvözlés (Selvadoradian Introduction), valamint megmutathatja más simeknek selvadoradai képeit.
  • Selvadoradai kultúra 3. szint – A sim italt vehet az italárusító bódéknál, és új dalokat játszhat a gitárján.
  • Selvadoradai kultúra 4. szint – A sim már el tudja járni a rumbasim táncot (Dance the Rumbasim), és elkezdi megismerni a helyi mítoszokat.
  • Selvadoradai kultúra 5. szint – Elérhetővé válik a titkos menü az ételárusító bódéknál, és a sim védettebbé válik néhány, a dzsungelben előforduló természetes fenyegetéssel szemben.

A jártasság csak tinik vagy idősebb simek számára fejleszthető, és nem tanulható könyvből, de egyszerűen és gyorsan elsajátítható, csaláskódok nélkül. Simednek csak szóba kell elegyednie a helyiekkel, és alkalmazni a tiki maszkkal jelölt interakciókat. A legjobb, hogy a készség akkor is fejlődik, ha unásig ismétled ugyanazokat a parancsokat, és az egész társaság falba veri már a fejét az ismétlődő kérdéseket hallva.

A helyieket szerencsére nem nehéz felismerni, a ruhájuk jellegzetes, általában mintás, ami elüt a turisták által hordott hétköznapi ruháktól. A szükséges interakciók mind a Barátságos/Érdeklődési körök… (Friendly/Interests…) menüben listázódnak, és a magabiztos simek képesek leggyorsabban fejleszteni a jártasságot.

A jártassághoz jól illik az Önérvényesítő (Self-Assured) jellemvonás, ami gyakrabban idéz elő magabiztos hangulatot, valamint a Falánk (Foodie) és Természetszerető (Loves Outdoors) jellemvonás: utóbbiak boldog hangulatjelzőt adnak, ha a sim finom ételt eszik vagy a szabad ég alatt tartózkodik. Mivel a selvadoradai kultúra jártasság fejlődése új dalok eljátszását is lehetővé teszi a gitáron, a Kreatív (Creative) jártasság is hasznos lehet, hogy simed gyorsabban sajátíthassa el a hangszer használatát.

Megjegyzés: Ahhoz, hogy a fentieket végrehajtsd, mindenképpen Selvadoradában kell lennie simednek, úgyhogy bérelned kell egy nyaralót.

Ha rendelkezel a High School Years kiegészítővel, dönthetsz úgy, hogy nem utazol el a dzsungelvárosba, hanem simed inkább távoktatásban sajátítja el, amit Selvadoradáról tudni illik. Ezt az Üljön be Jártasságfejlesztő órára / Sitting in a Skill Class interakcióval teheted meg, ami a telefon Business menüjén keresztül érhető el, illetve kiválaszthatod akkor is, amikor simed a kampuszra utazik, hogy beüljön egy órára.

Ha úgy döntesz, követed simed az órára, a jártasságot úgy is fejlesztheted, ha keddenként beül társadalomismeret órára (Social Studies), ami a selvadoradai kultúrán kívül az írást és archeológiát is fejleszti.

A Discover University kiegészítő birtokában szabadon választható tárgy felvételével is fejleszthető ez a jártasság.

A szuper képeket készítette: TimMac
Hálás köszönet érte!

Forrás: SimsWiki, IGN

Szárnybontogató írópalánta, elhivatott tippíró és modvadász. Lelkes fordító, Sims 3, Sims 4 és Sims Medieval játékos. Az oldalfelépítés és design elkövetője, fáradhatatlan fogalmazó és backstage admin.

Feliratkozás
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments