Sims 4 Játéktipp

Sims 4 Jungle Adventure Életcél – Régésztudós / Archeology Scholar

A Sims 4 Jungle Adventure kiegészítője két új életcélt hozott a játékba, amelyek közül a Dzsungelkutató (Jungle Explorer) leginkább a kincskeresésre és a dzsungel felfedezésére fókuszál, a Régésztudós (Archeology Scholar) pedig – ahogyan a neve is sugallja – elsősorban az archeológia jártasságra épít. Ha szeretnéd teljesíteni ezt az életcélt, készülj fel, hogy sok időt fogsz Selvadoradában tölteni, ne vágj neki az útnak üres zsebbel!

Első mérföldkő: Egyengető technikus / Trowel Technician

 • Tárj fel 3 törmelékhalmot vagy ásatási helyszínt / Excavate 3 Dig Piles or Excavation Sites
 • Fedj fel műtárgyat egy koszgolyóból / Uncover Artifact from Dirt Clump

Az első mérföldkő eléréséhez törmelékhalmokat vagy ásatási helyeket kell feltárnod, ami anélkül is elérhető, hogy rendelkeznél bármilyen tapasztalattal archeológia terén. A talajon sok helyen találhatsz gyanús földhalmokat, amelyekre rákattinthatsz és ásásra utasíthatod simed. Ha eléred az archelogóia jártasság 4. szintjét, használhatod az Ásatási helyszín felmérése / Survey for Dig Pile interakciót is, amivel még egyszerűbben akadhatsz rá a kincset rejtő pontokra.

Régészkedés közben simed földdel szennyezett tárgyakat találhat, amelyek úgy néznek ki, mint a koszgolyók. Az archeológia asztalon megtisztíthatod őket, hogy kiderüljön, mi rejtőzik a belsejükben.

Második mérföldkő: Kutató munkatárs / Research Associate

 • Érd el az archeológia jártasság 4. szintjét / Archieve Level 4 Archeology
 • Mérj fel ásatási helyszínt / Survey for a Dig Pile
 • Azonosíts 3 műtárgyat / Authenticate 3 Artifacts

A mérföldkő teljesítéséhez simednek el kell érnie az archeológia jártasság 4. szintjét, amit több módon is megtehetsz. Olvashatsz jártasságfejlesztő könyveket – ami a leglassabb módja a haladásnak – vagy áshatsz és használhatod az archeológia asztalt, hogy fejleszd a tudásod.

Az archeológia jártasság 4. szintjén elérhetővé válik az Ásatási helyszín felmérése / Survey for Dig Pile interakció. Csak kattints a talajra bárhol Selvadoradán belül, és simed megtalálja, hol érdemes ásni.

A harmadik feladat teljesítéséhez simednek addig kell turkálnia a földben, ameddig nem sikerül három koszgolyót kiásnia. Vidd őket egy archeológia asztalhoz, hogy megtisztíthasd és azonosíthasd őket.

Harmadik mérföldkő: Ásatási szakértő / Excavation Expert

 • Érd el az archeológia jártasság 7. szintjét / Archieve Level 7 of Archeology Skill
 • Létesíts 3 ásatási helyszínt / Extabilish 3 Excavation Sites
 • Azonosíts 5 kiváló minőségű műtárgyat / Authenticate 5 Excellent Qualiy Artifacts

A jártasság fejlesztéséhez tovább kell ásnod, ameddig simed el nem éri az archeológia 7. szintjét – tárj fel ásatási gödröket és tisztíts meg földgolyókat, hogy azonosíthasd a bennük rejtőző műtárgyakat.

Az archeológia jártasság 6. szintjétől elérhetővé válik a Létesítsen ásatási helyszínt / Extabilish Excavation Site interakció, amely segítségével már többedmagával is dolgozhat a leletek feltárásán, és megnő a ritka leletek megjelenésének esélye is.

Az öt kiváló minőségű műtárgy azonosítása még így is egy kis időbe telhet, de ha simed szorgalmasan dolgozik, előbb vagy utóbb szert tesz mind az ötre, ezzel teljesítve a feladatot.

Negyedik mérföldkő: Régésztudós / Archeology Scholar

 • Érd el az archeológia jártasság 10. szintjét / Archieve Level 10 of the Archeology Skill
 • Írj egy jó minőségű archeológia jártasság könyvet / Write a Good Quality Archeology Skill Book
 • Tarts egy sikeres archeológia előadást / Give a Successful Archeology Lecture

Az életcél teljesítéséhez simednek maximumra kell fejlesztenie az archeológia jártasságát, úgyhogy folytasd az ásást, műtárgyak azonosítását, könyvek olvasását és mindent, amiről úgy gondolod, segítheti a fejlődést.

A számítógépre kattintva a jártasság 8. szintjétől elérhető az Írjon archeológia könyvet / Write an Archeology Book interakció. Ne feledd, hogy az elkészült könyvnek jó minőségűnek kell lennie, úgyhogy nem árt, ha dzsungelbéli kalandjaid közben az írás jártasságod is fejleszted!

Miután elérted a jártasság 10. szintjét, elérhetővé válik simed számára a Tartson archeológia előadást / Give Archeology Lecture interakció a szociális menüben: bármelyik simet felvilágosíthatod, hogy kipipáld az utolsó mérföldkövet.

Múzeum patrónus / Museum patron életcéljutalom

Ha simed sikeresen teljesíti az összes feladatot, Múzeum patrónus bónusz jellemvonással gazdagodik. Ennek birtokában pozitívabb hangulatjelzőket kap, amikor múzeum típusú telken tartózkodik, és sikeresebb randikat és eseményeket szervezhet ezeken a telkeken.

A Múzeum patrónus életcéljutalom nem a leghasznosabb vagy legizgalmasabb bónusz jellemvonás, önmagában ezért nem biztos, hogy érdemes ezt az életcélt választani, ha azonban élvezed a régészkedést és az archeológia jártasság fejlesztésére szeretnél fókuszálni, mégis érdemes rászánni az időt, és valóra váltani, amit simed szíve diktál.

A szuper képeket készítette: TimMac
Hálás köszönet érte!

Forrás: UltimateSimsGuide

Szárnybontogató írópalánta, elhivatott tippíró és modvadász. Lelkes fordító, Sims 3, Sims 4 és Sims Medieval játékos. Az oldalfelépítés és design elkövetője, fáradhatatlan fogalmazó és backstage admin.

Feliratkozás
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments