Sims 4 Játéktipp

Sims 4 Jungle Adventure Életcél – Dzsungelkutató / Jungle Explorer

A Sims 4 dzsungeles kiegészítője két új, izgalmas életcélt tartogat a kalandvágyó simek számára: a Régésztudóst (Archeology Scholar) és a Dzsungelkutatót (Jungle Explorer). Ebben a tippben az utóbbit fogjuk górcső alá venni.

A dzsungelkutató életcél elsősorban Selvadoradára koncentrál, simednek el kell merülnie az ismeretlen világban, és fel kell fedeznie a dzsungel mélyén kanyargó, veszélyes ösvényeket.

Első mérföldkő: Turista / Vacationer

 • Vásárolj 3 dolgot a Kantinával szemben található piaci árusoktól / Buy 3 Goods at Marketplace Stalls in Front of the Cantina
 • Fogyassz el egy selvadoradai fogást / Eat a Selvadoradian Meal
 • Nézd meg Madre Cosecha szobrát / View Statue of Madre Cosecha

Az életcél első mérföldköve meglehetősen egyszerű feladatokra épül. Először is menj a Kantina előtt található árusokhoz, és vásárolj 3 tetszőleges dolgot, bármi megteszi.

Helyi ételt az árusoktól jobbra található élelmiszer standoknál vásárolhatsz. Ha befejezted az étkezést, teljesül a mérföldkő második pontja.

Madre Cosecha szobra a kantinával szemben, a szökőkúthoz közel található. Csak rá kell kattintanod a szoborra és a Nézze / View interakciót választanod.

Második mérföldkő: Expedíciós újonc / Expedition Rookie

 • Érd el a selvadoradai kultúra 3. szintjét / Achieve Level 3 of Selvadoradian Culture
 • Fedezz fel egy területet az ösvényen túl / Find an Area off the Path
 • Vizsgálj meg 3 csapdát / Examine 3 Traps

A selvadoradai kultúra jártasság mindössze 5 szintből áll, és elég gyorsan fejleszthető: próbálj ki néhány helyi ételt, beszélgess a helyi látnivalókról, és hamarosan máris teljesítetté válik a feladat első része.

Ahhoz, hogy az ösvényről letérve új területre találj, át kell törnöd az indákon, és be kell merészkedned a dzsungel mélyére. Kalandozás közben esélykártyák jelennek meg, és ha sikeresen válaszolsz az egyikre, a feladat második pontja teljesítetté válik.

Csapdákat a templomban találsz, bőséges a választék belőlük, de semmi pánik! Nem kell hatástalanítanod őket, vagy kockáztatnod simed életét, elegendő, ha megvizsgálsz közülük hármat az Examine paranccsal.

Harmadik mérföldkő: Helyi mester / Regional Master

 • Védekezz két természeti fenyegetéssel szemben / Defend Against 2 Natural Dangers
 • Érd el a selvadoradai kultúra jártasság 5. szintjét / Archieve Level 5 of Selvadoradian Culture
 • Állíts össze egy misztikus relikviát / Assemle a Mystical Relic

A dzsungel számos veszélyt tartogat, az árusoktól azonban védelmet nyújtó felszereléseket vásárolhatsz. Összesen ötféle fenyegetés les simedre – pókok, méhek, szentjánosbogarak, plazma denevérek és villámbogarak – de a feladat kipipálásához elegendő ezek közül kettő ellen védekezni.

A selvadoradai kultúra jártasság fejlesztéséhez ugyanazt kell tenned, mint korábban: helyi ételeket fogyasztani, és a tiki maszkos interakciókat alkalmazni újra és újra.

Végezetül, simednek össze kell állítani egy misztikus relikviát. A relikviák három részből állnak, talpazatból (base), figurából (top) és egy kristályból. Az archeológia asztalon meg kell csiszolnod egy kristályt, és meg kell szerezned a másik két darabot is, hogy összeilleszthesd őket: ebben a tippben kaphatsz hasznos segítséget, hogyan készíthetsz relikviát.

Negyedik mérföldkő: Dzsungelkutató / Jungle Explorer

 • Nyiss ki 3 ritka kincsesládát / Open 3 Rare Treasure Chests
 • Aktiválj misztikus relikviát 5 alkalommal / Activate a Mystical Relic 5 Times
 • Találj 5 omiszkán kincset / Find 5 Omiscan Treasures

Az életcél utolsó szakaszában ki kell nyitnod három ritka kincsesládát, amelyek a templomok mélyén találhatók. Mivel egy látogatás alkalmával csak egyet találsz belőle, így többször is vissza kell térned, és újra át kell verekedned magad a csapdák között.

A misztikus relikviák összeállítását ugyanúgy kell véghez vinned, mint a harmadik mérföldkőnél, ezután pedig kattints rájuk, és aktiváld őket (Activate). Vigyázz, mert minden egyes relikvia valamilyen erővel bír, ami lehet jó, de rossz is. Tanulmányozd át a relikviákról szóló tippünket, mielőtt meggondolatlanul elszabadítanál egy átkot!

Az omiszkán kincsek a ritka ládikókban rejtőznek, amelyek a templom mélyén találhatók: ezeket kell nyitogatnod, ameddig meg nem leled a szükséges darabokat.

Kincsvadász / Treasure Hunter életcél jutalom

Amennyiben sikeresen végrehajtod a dzsungelkutató életcél összes feladatát, simed jutalomban részesül. A kincsvadász / Treasure Hunter életcél jutalom különösen hasznos, ha további kincsesládák nyitogatását tervezed, segítségével ugyanis még több kincset és relikviát találhatsz a belsejükben.

A szuper képeket készítette: TimMac
Hálás köszönet érte!

Forrás: UltimateSimsGuide


Szárnybontogató írópalánta, elhivatott tippíró és modvadász. Lelkes fordító, Sims 3, Sims 4 és Sims Medieval játékos. Az oldalfelépítés és design elkövetője, fáradhatatlan fogalmazó és backstage admin.

Feliratkozás
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments