Sims 4 Játéktipp

Sims 4 Jungle Adventure – Csontvázak

A Sims 4 Jungle Adventure kiegészítő egy élettel teli, zöld világot hozott a játékba, dzsungelbéli kalandjaink közben pedig néha félelmetes alakok akadhatnak utunkba Selvadorada templomaiban. Szerencsére az első benyomás csalóka, a csontvázak ugyanis rendes arcok, és hasznos segítőtársai lehetnek simednek.

A csontvázak olyan nem játszható karakterek, akik elvégezhetik a házimunkát, vagy vigyázhatnak a gyerekekre, ameddig a szülők távol vannak. Ritka relikviák segítségével lehet őket megidézni (Totecallama Halál Relikvia), és nincs ürítés, éhség, energia és higiénia szükségletük. Ennek ellenére fogyaszthatnak ételt vagy italt, de az átesik a testükön, és ételhalmokat vagy tócsákat képez a lábuk alatt. Különleges interakcióik is vannak, mesélhetnek például csontváz vicceket, vagy megijeszthetik a nyúlszívűbb simeket.

Ha simed ki szeretné próbálni ezt a különleges állapotot, hosszabb-rövidebb időre maga is csontvázzá változhat a Balampalsoh Halál Relikvia használatával. Erről bővebben itt olvashatsz!

Nem a dzsungeles kiegészítővel érkezett csontvázak az elsők a Sims történetében: a Sims 4 Paranormal cuccok megléte esetén a médium jártassággal rendelkező simek megidézhetik Bonehildát, a csontváz takarítónőt.

Bár a csontvázak NJK-k, lehetőség van rá, hogy játszhatóvá tedd őket a klónozógép segítségével. Hasonló eredményt érhetsz el csaláskódokkal is: a testingcheats on bekapcsolása után hozzáadhatod a háztartáshoz, ha a SHIFT-et nyomva tartva rákattintasz a csontvázra.

A családhoz adott csontváz minden csontváz funkcióval rendelkezik, de nem képes különleges interakciókra, például nem mesélhet csontváz vicceket, motivációi pedig megegyeznek a humán simekével.

Megjegyzés: Simed a templomban kalandozva megtanulhatja a templomot őrző csontvázaktól (Temple Guardian), hogyan kell csontváz viccet mesélni (Learn Skeleton Joke). Ha ezután bármely NJK csontváznak háromszor elmeséli ugyanazt a viccet, az belehal a nevetésbe, és csak egy csonthalom marad utána a földön.

Ha megpróbálsz a családszerkesztőben átalakítani egy csontvázat, normál simként jelenik meg, és a szerkesztőképernyő elhagyása után nem lesznek láthatóak a módosítások.

A csontvázak képesek meggyulladni, de nem halhatnak meg a tűztől.

Bug: Ha a háztartás egy tagja ereklyével megidéz egy csontváz segítőt, néha megidézhet egy játszható csontvázat, ami miatt az előzőleg családhoz adott csontváz újra nem játszható karakterré válik, és eltűnik a családból. Másik hiba, hogy a játszhatóvá tett csontvázak időnként megváltoztatják az alapértelmezett színüket – ez leginkább fülhallgató viselésekor válik nyilvánvalóvá.

A szuper képeket készítette: TimMac
Hálás köszönet érte!

Felhasznált forrás: SimsWiki

Szárnybontogató írópalánta, elhivatott tippíró és modvadász. Lelkes fordító, Sims 3, Sims 4 és Sims Medieval játékos. Az oldalfelépítés és design elkövetője, fáradhatatlan fogalmazó és backstage admin.

Feliratkozás
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments