Sims 4 Játéktipp

Sims 4 Jellemvonások és életcél jutalmak

Frissítve: Cottage Living

A Sims 4-ben elődjéhez hasonlóan számtalan jellemvonás közül választhatunk, amelyek meghatározzák a sim viselkedését, kapcsolatait, és hatással lehetnek képességeikre is. Egy felnőtt sim három jellemvonással rendelkezhet, egy tini kettővel, egy gyerek eggyel, a tipegők pedig speciális tipegő jellemvonások közül választhatnak egyet-egyet.

Érzelmekkel kapcsolatos jellemvonások

 JellemvonásLeírásEP
Aktív / ActiveA sim általában energikus hangulatban van, fel tud lelkesíteni (Pump up) más simeket, és feszültté válhat, ha hosszabb ideig nincs lehetősége edzeni.
Vidám / CheerfulA sim általában vidámabb hangulatban van a többieknél.
Kreatív / CreativeA sim általában inspirált hangulatban van, megoszthatja kreatív ötleteit másokkal (Share Creative Ideas), és feszültté válhat, ha hosszabb ideig nincs lehetősége kreatív időtöltésre.
Zseni / GeniusA sim általában fókuszált hangulatban van, megoszthatja ötleteit másokkal (Share Ideas), és feszültté válhat, ha hosszabb ideig nincs lehetősége csiszolni mentális jártasságait.
Borongó / GloomyEzek a simek általában szomorú hangulatban vannak, megoszthatják melankólikus gondolataikat másokkal (Share Melancholy Thoughts), és mialatt boronganak, bónuszt kapnak a kreatív jártasságaira.
Dilibogyó / GoofballEzek a simek általában játékos hangulatban vannak.
Igényes / High MaintenanceEzeknek a simeknek extra erőfeszítésre van szükségük ahhoz, hogy jó állapotban maradjanak. A problémáik apróságoknak tűnnek, sőt, néha mintha a semmiből bukkannának elő. Ezek a gondok tudatos szokásokkal orvosolhatók, így érhetik el a simek a katarzis állapotát.
Forrófejű / Hot-HeadedEzek a simek általában dühös hangulatban vannak, és felhúzhatnak másokat is (Rile up), valamint feldühödnek, ha valaki rosszindulatú tréfát űz velük.
Romantikus / RomanticEzek a simek többnyire flörtölő hangulatban vannak, és szomorúvá válnak, ha hosszabb ideje nem alkalmaztak romantikus interakciókat.
Magabiztos / Self-AssuredEzek a simek általában magabiztos hangulatban vannak.
Visszafogott / UnflirtyEzek a simek feszült hangulatba kerülnek flörtölő hangulatú simek közelében, és ők maguk ritkán kerülnek flörtölő hangulatba. Nehéz számukra közönség előtt romantikázni.

Szabadidőhöz kapcsolódó jellemvonások

  JellemvonásLeírásEP
Művészet
szerető / Art Lover
Ezek a simek erős hangulatmódosítókat szereznek, ha művészeti alkotásokat néznek (Wiewing works of art), csodálnak (Admire Art), vagy megvitatják a művészetet (Discuss Art) a saját módjukon.
Könyvmoly / BookwormEzek a simek erős hangulatmódosítókat szereznek attól, hogy könyvet olvasnak, valamint képesek analizálni egy könyvet (Analyze Books) és megvitatni könyveket (Discuss Books) a maguk módján.
Haspók / FoodieEzek a simek vidám hangulatba kerülnek és szórakoznak, miközben finom ételt esznek, kényelmetlen hangulatjelzőt kapnak, amikor rossz ételt esznek, és ötleteket tudnak meríteni a főzőműsorokból (Watch Cooking Shows for ideas).
Kocka / GeekEzek a simek boldog hangulatba kerülnek, ha sci-fit olvasnak, vagy videójátékkal játszanak, és feszültté teszi őket, ha hosszabb ideig nincs lehetőségük játékra. Jobbak a gyűjtemények darabjainak megtalálásában, és megvitathatják kocka dolgaikat (Discuss Geek Things) más kocka simekkel.
Alkotó / MakerEzek a simek boldogok lesznek, amikor alkothatnak valamit. Viszont szomorúak lesznek, amikor túl régóta nem használták a Fabricatort, a gyertyakészítő állomást, az üdítőkészítőt vagy a barkácsasztalt. Amennyiben nem sikerül a barkácsolás vagy a javítás, amin dolgoznak, nem szenvednek el semmilyen negatív következményt.
Zeneszerető / Music LoverEzek a simek erőlteljes hangulatmódosítókat kapnak és megemeli szórakozás szükségletüket, ha zenét hallgattnak, valamint boldog hangulatba kerülnek, ha hangszeren játszanak.
Maximalista / PerfectionistEzek a simek hosszabb ideig dolgoznak egy-egy munkán, de az magasabb minőségű is lesz a végén. Egy magas minőségű tárgy befejezése pozitív, egy alacsony minőségű pedig negatív hangulatjelzővel gazdagítja a simet.

Életstílushoz kapcsolódó jellemvonások

 JellemvonásLeírásEP
Kalandor / AdventurousEzek a simek új és egyedi élményeket keresnek.
Ambíciózus / AmbitiousA sim erős hangulatjelzőket kap a munkahelyi sikerekért, negatív hangulatjelzőt kap a munkahelyi nehézségekért, és feszültté válik, ha hosszabb ideig nem léptetik elő.
Állatrajongó / Animal EnthusiastEzek a simek az állatok megszállottjai, és gyakran keresni is fogják az állatok társaságát. Ezeknek a simeknek könnyebb dolguk lesz az állatok gondozásával és a velük való összebarátkozással.
Macskás / Cat LoverEzek a simek leginkább macskákat választanak társul, és jobban kedvelik a macskák társaságát, mint más simekét.
A sziget gyermeke / Child of the IslandsEzek a simek spirituális kapcsolatban állnak Sulani szigetével. Tisztelegnek előtte a hagyományok ápolásával, ősi elementálokat idéznek és learatják az áldásukkal járó jutalmat – vagy szembesülnek helytelenítésük következményeivel.
Az óceán gyermeke / Child of the OceanEngedj az óceán hívásának! Ezek a simek előnyben részesítik a vízzel kapcsolatos tevékenységeket, és közelebb érzik magukat az óceán élővilágához.
Gyerekes / ChildishEzek a simek erős hangulatjelzőket kapnak, ha gyerekcsatornát néznek, játékos hangulatba kerülnek, ha gyerekekkel játszanak, és boldog hangulatba kerülnek, ha gyerekjátékokkal játszhatnak.
Ügyetlen / ClumsyEzek a simek gyakrabban sülnek fel a fizikai tevékenységek során, és ezen általában inkább nevetnek, mint feldühödnének.
Rongyláb / Dance MachineEzek a simek alig várják, hogy kirúgjanak a hámból, és partizzanak egész éjjel! A közösségi szórakozóhelyeken a sim feltöltődik energiával a “Party Time” interakciót használva.
Kutyás / Dog LoverEzek a simek szeretnek kutyák közelében lenni. Kapcsolatuk gyorsabban épül, és szívesebben szocializálódnak velük, mint más simekkel.
Kiszámíthatatlan / ErraticEzek a simek magukban beszélnek, és kiszámíthatatlan, milyen hangulatba kerülnek néha.
Kukázó / FreeganEzek a simek elutasítják a fogyasztói társadalmat és mindenáron szeretnék csökkenteni a szeméttermelést. Szeretik az újrahasznosított vagy eldobott tárgyakat és ételeket. Nekik van a legnagyobb esélyük arra, hogy jó minőségű kincsekre bukkanjanak a kukákban. Feszültté válhatnak vagy kényelmetlenül érezhetik magukat, ha túl sokáig tart megkeresni a pénzüket vagy túl sok simoleont költenek.
Falánk / GluttonEzek a simek rosszabbul viselik az éhséget, mindig élvezik az evést, és nem számít számukra az étel minősége, ha romlott, akkor is elfogyasztják.
Zöld lélek / Green FiendEzek a simek akkor a legboldogabbak, amikor egy zöld utcában lakhatnak, és folyamatosan arra törekednek, hogy minél környezetbarátabbá tegyék az élőhelyüket.
Kleptomániás / KleptomaniacEzek a simek nyugodt szívvel “kölcsönöznek” dolgokat társaiktól, és feszültté válnak, ha hosszabb ideig nem csennek el semmit másoktól.
Laktózérzékeny / Lactose IntolerantEzek a simek megbetegszenek, ha tejterméket fogyasztanak, de nagyszerűen érzik magukat, amikor egy ideje már kerülik ezeket.
Lusta / LazyEzek a simek erőteljes hangulatjelzőket kapnak, ha tévét néznek vagy szunyókálnak a kényelmes kanapén, hamarabb elfáradnak edzésben, és feszültté teszi őket a házimunka.
Természetszerető / Loves OutdoorsA sim képes lelkesedni a természetért (Enthuse about Nature) és boldog hangulatba kerül, ha a szabadban van.
Anyagias / MaterialisticA sim képes csodálni az anyagi javakat vagy hencegni velük (Admire és Brag about Possessions), és szomorúvá válik, ha hosszabb ideig nem vásárolhat új tárgyakat.
Takaros / NeatA sim boldog hangulatba kerül és a szórakozás szükséglete emelkedni kezd, ha házimunkát végezhet, eluralkodhat rajta a takarítás őrület (Cleaning Frenzy), és nagyon kényelmetlenül érzi magát piszkos környezetben.
Újrahasznosító / Recycle DiscipleEzek a simek fanatikus újrahasznosítók, akik profitálnak abból, ha újrahasznosítanak, vagy turkálnak, de nem bírják sokáig a hobbijuk nélkül…
Igénytelen / SlobEzekre a simekre nincs hatással a koszos környezet, kezük alatt gyorsabban poszkolódnak a háztartási eszközök, és képes ételt guberálni a szemétből (Rummage for Food).
Sznob / SnobEzek a simek képesek megkritizálni a gyenge minőségű alkotásokat (Critique Work), és magabiztossá válnak más sznobok környezetében.
Kényes / SqueamishEzek a simek émelyednek a csúszómászóktól, hányástól, erőszaktól és haláltól, valamint kényelmetlenül érzik magukat piszkos környezetben.
Vegetáriánus / VegetarianEzek a simek elkerülik a hústartalmú ételek fogyasztását, és megbetegedhetnek, ha mégis húst esznek.

Szociális élettel kapcsolatos jellemvonások

  JellemvonásLeírásEP
Haver / BroEzek a simek haveri öleléssel megszorongathatják a hasonló jellemvonású simeket (Bro Hug), magabiztossá válnak más haverok társaságában, és energikus hangulatba kerülnek, ha sportot néznek.
Gonosz / EvilEzek a simek boldoggá válnak más, negatív hangulatú simek láttán, képesek mániákus kacagásra (Laugh Maniacally), és megvitathatják ördögi terveiket másokkal (Discuss Evil Plans), és dühössé teheti, ha jó jellemvonású simmel kerül kapcsolatba.
Családközpontú / Family-orientedA sim vidám hangulatba kerül családtagjai körül, szomorúvá válik, ha hosszabb ideig nem kerül kapcsolatba családjával, és képes dicsekedni a családjával (Boast about Family).
Jó / GoodEzek a simek boldoggá válnak pozitív hangulatú simek környezetében, képesek jótékonykodni (Donate to Charity), szomorúvá válnak, ha gonosz jellemvonású simmel kerülnek kapcsolatba, és képesek társalogni a világbékéről (Discuss World Peace).
Gyermekkerülő / Hates ChildrenEzek a simek dühössé válnak, ha gyermek van a környezetükben, feszültek lesznek a “Próbálkozzanak a gyermekáldás érdekében / Try for a baby” interakció használata után, és rosszindulatúak lehetnek a gyerekekkel.
Bennfentes / InsiderA sim szeret klubokba járni, és akkor a legboldogabb, ha barátokkal van körülvéve.
Féltékeny / JealousEzekre a simekre könnyebben tör rá a féltékenység, mint a többire. Magabiztos hangulatjelzőt kapnak, ha szerelmük közelében lehetnek, és feszültté válnak, amikor hosszabb időre elveszítik szem elől.
Magánykedvelő / LonerA sim boldoggá válik, ha egyedül lehet, nem kap negatív hangulatjelzőt, ha szociális szükségletmutatója alacsony, feszültté válik idegenek közelében, és gyakrabban jön zavarba elutasított szociális interakciók miatt.
Rosszindulatú / MeanEzek a simek boldoggá válnak, ha rosszindulatú (Mean) vagy bajkeverő (Mischievous) interakciókat alkalmaznak más simeken, és magabiztossá válnak, miután felülkerekedtek egy verekedésban.
Elköteleződési problémás / NoncomittalEzek a simek feszültté válnak egy idő után tartós munkahely vagy kapcsolat esetén, boldoggá teszi őket, ha kiléphetnek munkahelyükről vagy véget vethetnek egy kapcsolatnak, hosszabb idő alatt válik elérhető velük kapcsolatban az eljegyzés (Propose) interakció, valamint képesek megvitatni elköteleződési problémáikat másokkal (Discuss Fear of Commitment).
Nyitott / OutgoingEzek a simek erős hangulatjelzőket kapnak a barátságos interakcióktól, társasági szükségletük gyorsabban csökken, és negatív hangulatjelzőt kapnak, ha túl alacsonyra esik.
Paranoiás / ParanoidEzek a simek minden sarkon érzik a rájuk leselkedő veszélyt, és azt, hogy a többiek folyton róluk beszélnek. Alagsorokban rejtőzve azonban elönti őket a biztonságérzet.
Illedelmes / ProperEzek a simek helytelenítik mások illetlen viselkedését, mint például a gonosz vagy rosszcsont interakciókat, és boldogabbak, amikor ünneplőbe öltözhetnek, valamint könnyebb dolguk van a barátságos és romantikus interakciókkal.
Önközpontú / Self-AbsorbedEzek a simek csakis magukért vannak! Képesek elismerésre vadászni (Fish for Compliment), izgatottabbak, amikor ajándékot kapnak, és feszültté válnak, ha nem részesülnek elegendő figyelemben. Minden percét kiélvezik a rivaldafénynek. Egyébként is, mindenkit csak annyira lehet szeretni, amennyire önmagát szereti, nemde?

Tipegő jellemvonások

A tipegők csak egy jellemvonással rendelkezhetnek az alábbiak közül. Az alap jellemvonások csak akkor válnak elérhetővé számukra, amikor gyermekkorba lépnek. Bővebben a tipegőkről itt olvashatsz.

  JellemvonásLeírásEP
Angyali / AngelicTökéletes, könnyen kezelhető tipegők. Sosem dacosak vagy hisztisek, még akkor sem, ha dühösek. Barátságosak az ismeretlenekkel.
Bájos / CharmerEzek a tipegők szeretnek társaságban lenni. “Kommunikáció” jártasságuk gyorsabban fejlődik, és nem félnek az idegenektől. Képesek megosztani szeretetüket másokkal.
Ragaszkodó / ClingyFélénk tipegők, akik kerülik a háztartáson kívüli simeket, és szomorúak, ha magukra hagyják őket. Jártasságaik gyorsabban fejlődnek, ha tanítják őket, és gyorsabban elmúlik rossz hangulatuk, ha megvigasztalják őket.
Hisztis / FussyRosszcsontok, akik szeretnek sírni, bajt keverni, túlfeszíteni a húrt. Nehezen kezelhető tipegők. Egy kis figyelem azonban boldoggá teszi őket, és hamarabb túljutnak rossz hangulatukon.
Független / IndependentEzek a tipegők szeretik a szabadságot, és nem szeretnek szót fogadni gondozóiknak. Gyorsabban fejlődnek jártasságaik, ha egyedül vannak, és kevesebb figyelmet igényelnek a többi tipegőnél.
Kíváncsi / InquisitiveKíváncsi felfedezők. Gyorsabban fejlődik “Gondolkodás” jártassáuk a többieknél. Akkor a legboldogabbak, ha valami újat tanulnak, és szomorúak, ha már régen nem tanultak semmit.
Bohókás / SillyBolondos és kíváncsi. Szeretnek vicceket mesélni és “Játékos” hangulatban lenni. “Fantázia” jártasságuk gyorsabban fejlődik.
Vadóc / WildBátor, és tele van energiával. Ezek a tipegők szeretnek felfedezni és “Energikus” hangulatban lenni. “Mozgás” jártasságuk gyorsabban fejlődik, hiperaktívak. Szomorúak, ha hosszabb ideig nem tehetik ki a lábukat a házból. A “Mozgás” jártasság 2. szintjétől birkózhatnak is a felnőttekkel.

Bónusz jellemvonások

Minden sim kap egy egyedi jellemvonást, amikor életcélt választunk számára. Ez segíti abban, hogy könnyebben véghez vigye küldetését. A bónusz jellemvonást elveszíti a sim, ha megváltoztatjuk az életcélját.

  JellemvonásLeírásÉletcélEP
Állatszerető / Animal AffectionAz állatokkal való kapcsolat magasabb szintről indul.Állat / Animal
Gyors anyagcsere / High MetabolismKönnyebb formában maradni, ha a sim anyagcseréje gyorsabb.Atlétika / Athletic
Ihletett / MuserA sim jártasságai gyorsabban fejlődnek a megszokottnál inspirált hangulatban.Kreativitás / Creativity
Hitvány / DastardlyA  sim rosszindulatú interakciói erősebbek és sikeresebbek.Deviancia / Deviance
Házias / DomesticA sim családi kapcsolatai erősebbek és gyorsabban fejlődnek.Család / Family
Ízek esszenciája / Essence of FlavorA sim magasabb minőségű ételeket és italokat képes készíteni.Étel / Food
Üzleti zseni / Business SavvyA sim több pént visz haza munkahelyéről.Vagyon / Fortune
Gyors tanuló / Quick LearnerA sim minden képességét egy kicsit gyorsabban képes elsajátítani.Tudás / Knowledge
Hazai pázsit / Home TurfA sim boldoggá válik attól, hogy a saját szomszédságában (városában) lehet.Hely / Location
Csábító / AlluringA sim romantikus interakciói sokkal sikeresebbek másokénál.Szerelem / Love
Gyűjtő / CollectorA sim gyakrabban talál ritka gyűjteménydarabokat!Természet / Nature
Társasági / GregariousA sim baráti kapcsolatai gyorsabban fejlődnek.Népszerűség / Popularity
Felkészült utazó / Prepared VoyagerA felkészült utazók szükségletei enyhén feltöltődnek utazás közben.Star Wars
Karrierközpontú / Career-MindedA karrierközpontú simek könnyebben boldogulnak a kiválasztott szakmában, fokozott a teljesítményük, ami gyorsabb előléptetést eredményez.Tutorial
Fürdőházi tagság / Spa MembershipEzek a simek valahogyan Fürdőházi tagságra tettek szert. Senki sem tudja biztosan, honnan szerezték, hogyan lehet lemondani vagy épp ki fizeti minden hónapban. Egy dolog azonban biztos: az összes fürdőházi díjat eltörölték! Szép!Wellness
Ökomester / Eco MasterEz a sim a szomszédság ökomestere! Inspirálhat másokat, hogy legyenek környezettudatosabbak.N/A
Vállalkozó / EntrepreneurEz a sim a szomszédság vállalkozója! Szeretnek különböző befektetésekkel próbálkozni, és nem utasítják vissza az alamizsnát sem.N/A
Kézműves / Master CrafterEz a sim a szomszédság kézművese! Megoszthatnak fabrikálós recepteket másokkal.N/A

 Jutalom jellemvonások

Életcél jutalom jellemvonások

A simek, ha beteljesítik életcéljukat, különleges jutalom jellemvonást kapnak. Nincs korlátozva, hány életcél teljesíthető be egy sim életében, így az így megszerezhető jutalom jellemvonások közül is bármennyit birtokolhat simed.

 JellemvonásÉletcélLeírás EP
Állat / Animal
Állat suttogó / Animal WhispererÁllatok barátja / Friend of the AnimalsA sim kapcsolata gyorsabban emelkedik az állatokkal, és hatékonyabban képes őket kiképezni vagy fegyelmezni.
Hely / Location
Helybéli / In the KnowVároslakó / City NativeA sim nagy kedvezményt kap a piaci árusoknál, ha alkudni kezd velük (Haggle).
StrangerVille hőse / Hero of StrangerVilleStrangerVille rejtély / StrangerVille MisteryStrangerVille hőseként a sim rajongói leveleket kap, és újra és újra elmesélheti a történetet, hogyan győzte le a fertőzés forrását.
Kisimult / Laid-BackTengerparti élet / Beach LifeA kisimult simek soha nem stresszelnek semmin.
Világi tudás / Worldly KnowledgeMt. Komorebi városnéző / Mt. Komorebi SightseerEzek a simek jobban tudnak szocializálódni a társasági eseményeken, és jobban élvezik a bódékban vásárolt ételeket. Még kedvezményt is ki tudnak alkudni a bódékban, ami előnyt ad nekik más alkudozási technikákhoz képest.
Halálos idegben / Fast & FastidiousTökéletesen tiszta / Perfectly PristineEzek a simek nem kapnak negatív hangulatjelzőt és nem csökken a szórakozás szükségletük takarítás közben. Ezek a simek gyorsabban fognak takarítani, és nagyobb valószínűséggel válnak fókuszálttá közben, és a tökéletes hatékonyság érdekében használhatják majd a “Power Clean” és a “Power Vacuum” interakciókat.
Mocsárlakó / Filth DwellerLegendásan piszkos / Fabulously FilthyEz a sim többé már nem kap negatív hangulatjelzőket, amiért elhanyagolt a környezete. Az ilyen simek utálnak takarítani, és boldog hangulatjelzőket kapnak, ha koszos házban tartózkodnak. Ráadásul képessé válnak arra is, hogy kapcsolatba lépjenek és összebarátkozzanak a Koszbarátokkal is.
Atlétika / Athletic
Hosszú életű / Long LivedTestépítő / BodybuilderA sim élete hosszabb a megszokottnál, ha csak baleset nem történik vele.
Túlélő ösztön / Survival InstinctExtrém sportok szerelmese / Extreme Sports EnthusiastEzek a simek egy karcolás nélkül megússzák a vadon csapásait, nagyobb eséllyel kerülik el a síelős, hódeszkás vagy hegymászós sérüléseket, mint a többi sim, és természetes ellenállóképességük lesz a zord időjárással szemben.
Kihívás / Challenge
A kedvesség nagykövete / Kindness AmbassadorPozitivitás kihívás / The Positivity ChallengeA kedvesség nagyköveteinek erősebb barátságaik vannak, valamint kevesebbszer kerülnek negatív hangulatba.
Kreativitás / Creativity    
Expresszionista / ExpressionisticNem Mindennapi Piktor / Painter ExtraordinaireA sim képes megragadni a pillanat esszenciáját, és magas érzelmi töltésű alkotásokat hozhat létre a saját hangulatától függően.
Költői / PoeticBestseller Szerző / Bestselling AuthorA sim képes egy életet könyvbe zárni, és visszahozni, miután eltávozott.
Muzsikus / PiperZenei Géniusz/ Musical GeniusA sim egész arzenálnyi zenét Atlétika / Athleticismer, amelyek különleges hatással vannak másokra.
Világhírű színész / World-Reknowed ActorSzínészmester / Master ActorA világhírű színészek sosem rontanak el egyetlen jelenetet sem – legalábbis amikor akad szemtanú.
Az alkotó múzsája / Muse of the MakerMesterkészítő / Master MakerAz alkotók már minden olyan trükköt elsajátítottak, amellyel olcsóbban el tudják készíteni a dolgokat.
A kötés szent tudománya / Sacred Knitting KnowledgeA kötések ura/hölgye / Lord/Lady of the KnitsAzok a simek, akik rendelkeznek ezzel a jellemvonással, még több előnyét élvezhetik annak, amikor másokat kötni tanítanak. Ezek a simek továbbá immunisak a Pulcsi Átok gonosz varázsára, sőt, fel is szabadíthatják az általa sújtott társaikat. Végül pedig a simek képesek lesznek egyedi kötött tárgyakat készíteni, mint például egy nagyon különleges társat, egy furcsa földet vagy pedig a Tiltott Pulóvert, amit nem véletlenül hívnak tiltottnak…
Deviancia / Deviance  
Mesterbűnöző / MastermindKözellenség / Public EnemyA sim tudja, milyen szavakat kell használni azért, hogy dühöd, szomorúságot vagy féltékenységet keltsen ellenfelében.
Pusztító / TormentorBajkeverés Mestere / Chief of MischiefA sim képes szabotálni szinte bármit, legyen az tárgy, vagy egy másik sim erőfeszítései.
Torz szívű / Twisted HeartGonosz Valentin / Villainous ValentineHa látnád ennek a simnek a szívét, talán hátrahőkölnél az undortól. De [Sim keresztneve] sosem engedné, hogy lásd a szívét, és ez tökéletesen passzol is hozzá. [Sim keresztneve] bónuszt kap minden Gonosz és Bajkeverő interakcióért, és gyorsabban lerázza magáról a Szomorú és Szégyenkező hangulatokat, mint más simek.
Család / Family    
Vikariáló / VicariousSikeres Vérvonal / Successful LineageA sim gyermeke által gyűjtött tudás gazdagítja a sim tudását is.
Matriárka / Patriárka / Matriarch / PatriarchNagy, Boldog Család / Big Happy FamilyA sim jelenléte pozitív hatással van a gyermekek jártasságainak fejlődésére.
Én vagyok a Mester / I am the MasterVámpírcsalád / Vampire FamilyA sim természetfeletti gondolatvezérlésre tesz szert. A Command Powers utasítás vámpírokon vagy utódokon alkalmazva mindig sikeres.
Példakép / Role ModelSzuperszülő / Super ParentA sim jelenléte pozitívan hat a tipegők, gyerekek és tinik készségeinek fejlődésére.
Étel / Food    
Friss séf / Fresh ChefMesterszakács / Master ChefA sim mindig legmagasabb minőségű ételt készít, ami soha nem romlik meg.
Elixírmester / Potion MasterMestermixer / Master MixologistA sim képes olyan elixírek készítésére, amelyek befolyásolják az elfogyasztó érzelmeit.
Olvasztás mester / Melt MasterGrillezett Sajt / Grilled CheeseA sim képes megidézni egy grillezett sajtos szendvicset, és képes grillezett sajtos szendvicset festeni.
Vagyon / Fortune   
Dörzsölt / ShrewdMesésen Gazdag / Fabulously WealthyA sim háztartásának alapvagyonához minden héten plusz bevétel érkezik.
Takarékos / ThriftyKastélybáró / Mansion BaronA sim 10% visszatérítést kap minden héten a vásárlás módban elköltött pénze után. Az összeg hozzáadódik a háztartás alapvagyonához.
Tudás / Knowledge    
Egy Igazi Mester / A True MasterMestervámpír / Master VampireA sim nem csupán elmekontrollban jeleskedik, nagy mennyiségű vámpír energiát is képes megidézni.
Ezermester / HandyKockafej / Nerd BrainA sim azonnal képes megjavítani vagy feljavítani tárgyakat.
Felsőoktatás / Higher EducationAkadémikus / AcademicEz a sim már bizonyította, hogy megvan benne az, ami ahhoz kell, hogy sikeres legyen az egyetemen. Menet közben sokat tanultak, ami lehetővé tette, hogy még hatékonyabban fejlesszék jártasságaikat az Electromagnetic Research Archive Machine (Elektromágneses Archívum) használatával, valamint több pénzt keresnek kutatásaik publikálásával és a tudásuk megosztásával.
Múzeum védnök / Museum PatronArcheológus / Archeology ScholarA sim az ősi dolgok szerelmese. Magabiztossá válnak a múzeumokban, és még flörtölőbbé, ha ott randzinak. Különleges képességük segítségével tárgyakat adományozhatnak a Simsonian Múzeumnak
Hozzáértő / ProfessorialReneszánsz Sim / Renaissance SimA sim képes hasznos útmutatókat írni bármilyen jártassághoz, amiben otthon érzi magát.
Bűbájvető / Slinger of SpellsVarázslás és boszorkányság / Spellcraft & SorceryA bűbájvető sokkal kevésbé töltődik fel, amikor varázsol.
Webmester / WebmasterSzámítógépzseni / Computer WhizA sim képes kihozni a legtöbbet számítógépből, különösen hasznos használati módokat feloldva rajtuk.
Szerelem / Love   
Játékos / PlayerSzívtipró / Serial RomanticA sim sosem ébreszt féltékenységet más simekben, függetlenül attól, mit csinál.
Társ / CompanionLelkitárs / SoulmateA sim és házastársa között különleges interakciós lehetőségek oldódnak fel, amelyek átsegítik őket az élet megpróbáltatásain.
Természet / Nature    
Túlélő / SurvivalistTermészetrajongó / Outdoor EnthusiastA sim pozitív hangulatmódosítókat kap, ha a csillagok alatt alszik, vagy kempingfelszerelést használ.
Naturalista / NaturalistSzabadúszó Botanikus / Freelance BotanistA simnek nem kell félnie a tűztől, tűzállóvá válik, és könnyedén eloltja az elharapózó lángokat.
Pecások békéje / Angler’s TranquilityPecás Ász / Angling AceA sim minden negatív hangulatjelzője eltűnik, amikor pecázik.
Becsüs / AppraiserKurátor / The CuratorA sim eladhatja a gyűjtött fémjeit, kristályait, elemeit és fosszíliáit a Simsonian Múzeumnak.
Kincsvadász / Treasure HunterDzsungel felfedező / Jungle ExplorerA sim éles szemével olyan kincseket és relikviákat is felfedezhet a kincsesládákban, amelyek mások figyelmét elkerülnék.
A bájitalok mestere / Master MixerA bájitalok mestere/ Purveyor of PotionsA bájitalok mestere szinte sosem hibázik, amikor saját magán használ bájitalokat.
Befolyásos egyén / Influential IndividualKörnyezettudatos újító/ Eco InnovatorAmikor a befolyásos egyének beszélnek, mindenki figyel. Rávehetik a közösséget, hogy éltessenek egy helyi hőst, de akár le is beszélheti őket a vágyaikról.
Suttogó / Nature ConversationalistVidéki gondnok/ Country CaretakerA suttogó simek javítottak az állatokkal való kapcsolatukon, így az állataik tovább, boldogabban élnek. A nyulak és madarak több ajándékot hoznak nekik. Ráadásul a növényekkel is egyedi módon léphetnek kapcsolatba, így többet tudnak majd szüretelni. Sőt, ingyen szállítják ki nekik a vásárlást, ha pedig Henford-on Bagley-ben laknak, a számlájuk végösszege is csökkenni fog.
Népszerűség / Popularity
Született vezető / Natural LeaderFalkavezér / Leader of the PackA sim klubpontjai gyorsabban gyűlnek, és képes megbuktatni a klubvezetőket. Új klubtulajdonságok vásárlásakor kedvezmény jár neki.
Vicces / HilariousTréfamester / Joke StarA sim viccei sosem sülnek el balul, továbbá néhány extra lehetőség is rendelkezésére áll a vicc kategóriában.
Szeretett / BelovedA Világ Barátja / Friend of the WorldA simre mindenki emlékszik, kapcsolatai sosem fakulnak meg.
Tökéletes házigazda / Perfect HostPartiállat / Party AnimalA sim által szervezett minden szociális esemény pontszámát emeli, így könnyebben érkető el az arany minősítés.
Bizalmas / ConfidanteSzomszéd bizalmasa / Neighborhood ConfidanteA bizalmas simek könnyen el tudják kerülni az unalmas beszélgetéseket, és sikeresebbek mások megismerésében.
Visszanyert emberség / Regained HumanityJó Vámpír / Good VampireA vámpír sim kedvesebbnek és megbízhatóbbnak tűnik, a simek nagyobb eséllyel adnak neki engedélyt az ivásra.
Megállíthatatlan hírnév / Unstoppable FameVilághírű Celeb / World Famous CelebrityA világhírű celebek népszerűsége halhatatlan, nem fakul az idő múlásával. Olyan kényelmesen érzik magukat a reflektorfényben, hogy még a bosszantó paparazzikra sem reagálnak soha rosszul, továbbá kapnak egy plusz perk pontot is.
Star Wars
Hősi jelenlét / Heroic PresenceA remény megtestesítője/ Paragon of HopeA hősies simek könnyebben fejlesztik a karizma jártasságukat, és inspirálhatnak másokat a jelenlétükkel.
Bűvészkéz / Sleight of HandA galaktika partizánja / Galactic PrivateerA bűvészkéz jártassággal rendelkező simek kizsebelhetnek más simeket, és sosem kapják őket csaláson, ha Sabaccot játszanak.
Felsőbb hatalom / Supreme AuthorityA Rend megerősítője / Enforcer of OrderA felsőbb hatalom jellemvonással rendelkező simek előnyben vannak, ha harcra kerül a sor, és megmutathatják a hatalmukat, ezzel biztatva más simeket, hogy vegyenek vissza az ellenséges interakciókból. Ezek a simek kisebb valószínűséggel halnak meg mérgükben.
Tutorial
Túlteljesítő / Over-AchieverTutorialA túlteljesítő simeknek jobb a munkahelyi teljesítménye, valamint gyorsabban fejlődnek a jártasságaik.
Wellness
Megnyugtató aura / Calming AuraZen GuruAmikor a sim teljesen kifejleszti a wellness jártasságát, képes lesz megnyugtató fényt kibocsátani magából. Használd arra az új képességedet, hogy megnyugtasd a simeket magad körül, és… nos, nézz ki szuperül!
Tiszta perspektíva / Clear PerspectiveBelső béke / Inner PeaceEnnek a simnek aztán tiszta a feje! Képes lesz egy kicsit kiszakadni a durva valóságból, és újraértelmezni a dolgokat. Például azt, hogy mennyire jelentéktelen minden… de jó értelemben!
Öngondoskodás szakértő / Self-Care ExpertiseÖngondoskodás specialista / Self-Care SpecialistEnnek a simnek aztán tiszta a feje! Képes lesz egy kicsit kiszakadni a durva valóságból, és újraértelmezni a dolgokat. Például azt, hogy mennyire jelentéktelen minden… de jó értelemben!

Tipegő jártasság jutalom jellemvonások

Ezek a jellemvonásokat csak tipegők számára elérhetők, és a jártasságok csiszolásával oldhatók fel.

 JellemvonásLeírásEP
Boldog tipegő / Happy ToddlerA tipegő minden jártasságának el kell érnie a 3. szintet. A boldog tipegők a későbbi életszakaszaikban gyorsabban csiszolják jártasságaikat.
Tökéletes tipegő / Top-Notch ToddlerA tipegő minden jártasságának el kell érnie az 5. szintet. A tökéletes tipegők a későbbi életszakaszaikban extra gyorsan tanulnak új jártasságokat.

Gyermek életcél jutalom jellemvonások

Ezek a jellemvonások csak akkor oldhatók fel, ha egy gyermek korú sim beteljesíti gyermekkori életcélját.

 JellemvonásÉletcélLeírásEP
Kreatív tehetség / Creatively GiftedKreativitás / CreativeMűvésztehetség / Artistic ProdigyA sim felnőtt korában gyorsabban fejleszti majd kreatív jártasságait.
Mentális tehetség / Mentally GiftedMentális képességek / MentalCsodagyerek / Whiz KidA sim felnőtt korában gyorsabban fejleszti majd mentális jártasságait.
Jó fizikummal megáldott / Physically GiftedMotorikus képességek / MotorFéktelen csirkefogó / Rambunctious ScampA sim felnőtt korában gyorsabban fejleszti majd sporthoz kapcsolódó jártasságait.
Szociális képességekkel megáldott / Socially GiftedSzocializálódás / SocialTársasági pillangó / Social ButterflyA sim felnőtt korában gyorsabban fejleszti majd szociális jártasságait.

Karakterkészségek, karakter érték jellemvonások

A The Sims 4 Parenthood érkezése után a gyermek- és tinikorú simek a nevelés vagy annak hiánya miatt különböző viselkedésmintákat sajátítanak el, amelyek extrém pozitív vagy negatív érték esetén maradandó jellemvonásként kísérik tovább őt a felnőtt életbe. A karakterkészségekről bővebben itt olvashatsz.

 JellemvonásLeírásEP
Kötelességtudó / ResponsibleFelelősségtudat / Responsibility pozitív véglet. A kötelességtudó simek jobban teljesítenek munkahelyükön, teljes erőbedobással dolgoznak, és fele akkora eséllyel térnek haza stresszesen, mint más simek. Felelősségtudatra taníthatják a gyermekeket és tiniket, ami mértékben emeli a gyerkek/tinik Felelősségtudat pontjait.
Felelőtlen / IrresponsibleFelelősségtudat / Responsibility negatív véglet. A felelőtlen simek kényelmetlenül érzik magukat munkahelyükön, és figyelmen kívül hagyják a számlákat. Számos új szituációba keveredhetnek munkahelyükön, így vicces Rizikó Kártyákra számíthatsz, legtöbbjük azonban negatívhatással jár a sim előmenetelére nézve.
Jól nevelet / Good MannersViselkedés / Manners pozitív véglet. A jól nevelt simek nem engedik meg maguknak a faragatlan viselkedést, legalábbis nem mások szeme előtt. Rendelkezésükre áll két új interakció, a “Gratitude to the Host / Megköszöni a vendéglátást”, és a “Polite Introduction / Udvarias bemutatkozás”, továbbá a baráti kapcsolataik is gyorsabban válnak erősebbé. A simet boldoggá teszi, ha jól nevelten viselkedhet másokkal.
Neveletlen / Bad MannersViselkedés / Manners negatív véglet. A neveletlen simek bár próbálnak barátságosak lenni, mégis elbuknak a szociális kapcsolatok buktatóin. Gyakran viselkednek otrombán, káromkodnak, és nem mosogatnak el maguk után. Olyan alapvető tevékenységek is nehézséget okozhatnak, mint nem húzzák le maguk után a WC-t, vagy nem mosnak kezet. A Neveletlen jellemvonás hasonló a Kötekedőhöz, de szórakoztatóbb eredményre számíthatsz.
Kiegyensúlyozott / Emotional ControlÖnuralom / Emotional Control pozitív véglet. Képes csökkenteni saját negatív érzéseit edzéssel, bizonyos zenék hallgatásával, a számítógépen való blogolással, zenéléssel. Általában negatív érzelmeik gyorsabban eltűnnek, mint másoknak.
Labilis / Uncontrolled EmotionsÖnuralom / Emotional Control negatív véglet. Az érzelmeiket kontrollálni nem képes simek nehezebb hagyják maguk mögött rossz hangulatukat, mint a többi sim. Negatív érzelmeik súlya alatt összeomolhatnak. A labilis simek könnyebben eshetnek áldozatul érzelmekhez kötődő halálnemeknek, mint pl. a düh vagy megszégyenülés miatti halálnak.
Békítő / MediatorKonfliktuskezelés / Conflict Resolution pozitív véglet. Nagyobb eséllyel sikerül bocsánatot kérniük más simektől, és békét teremthetnek a fórumokon. Könnyebben találják meg a közös hangot azokkal a simekkel is, akikkel már régóta nem felhőtlen a kapcsolatuk.
Kötekedő / ArgumentativeKonfliktuskezelés / Conflict Resolution negatív véglet. A kötekedő simek gyakran indítják rosszul a beszélgetéseket azokkal, akiket nem kedvelnek. Nehezebben is engesztelik ki a simeket, és gyakrabban hangoztatják igazukat a kelleténél.
Melegszívű / CompassionateEmpátia / Empathy pozitív véglet. A melegszívű simek képesek enyhíteni mások negatív érzelmeit. Együttérezni is képesek velük a “Sharing Emotional Burdens” (Érzelmi teher megosztása) interakcióval. Ha negatív interakciót hajtanak végre, rosszul érzik magukat miatta. (Kapnak egy negatív “Instant regret / Azonnali megbánás” hangulatmódosítót)
Érzéketlen / InsensitiveEmpátia / Empathy negatív véglet. Az érzéketlen simek képesek rákérdezni más simek negatív érzelmeire. Képesek uszítani is más simeket. Negatív hangulatukban nagyobb eséllyel hibáznak a társasági életben.

Elégedettségért járó jutalom jellemvonások

Sokféle jellemvonás vásárolható a vágyak beteljesítéséért illetve magas szükséglet mutatókért járó elégedettség pontokért. Az általános jellemvonásokkal szemben ezek általában kevésbé összetettek, és többnyire csak egy extra képességet biztosítanak a sim számára.

  JellemvonásÁrLeírásEP
Szívesen látott / Always Welcome500A sim igazán otthon érzi magát más simek házában, ami a házigazdát egyáltalán nem zavarja.
Kondi Patkány / Gym Rat500A sim jól szórakozik edzés közben, és nem csökken a higiénia szükséglete.
Megfigyelő / Observant500A sim már akkor megismeri egy sim jellemvonásait, amikor találkozik vele.
Gyors takarító / Speed Cleaner500A sim sokkal gyorsabban takarít.
Nagyszerű mesélő / Great Storyteller500A sim mindig sikereket ér el az egyre nagyobb és jobb történeteivel.
Sellőhínár / Mermadic Kelp500A sim a gyümölcs elfogyasztásától sellővé válik
Hőtűrő / Heat Acclimation500 A sim nincs kiszolgáltatva annyira a hőhullámoknak, de azért érzi a hatását.
Hidegtűrő / Cold Acclimation500 A sim nincs kiszolgáltatva annyira a csípős időjárásnak, de azért érzi a hatását.
 Vízálló / Waterproof500 A vízálló sim nem ázik meg az esőben.
Mentor / Mentor1.000Ha a sim eléri egy jártasságának 10. szintjét, a sim taníthat másokat, hogy gyorsabban fejlődjön a jártasságuk.
Reggeli sim / Morning Sim1.000A sim reggelente gyorsabban fejleszti jártasságait.
Éjjeli bagoly / Night Owl1.000A sim éjjel gyorsabban fejleszti jártasságait.
Gyorsolvasó / Speed Reader1.000A sim gyorsabban olvas, mit egy átlagos társa.
Viharvadász / Storm Chaser1.000A sim szereti a viharokat és jól érzi magát az ijesztő állapotoktól.
Ingyen szolgáltatók / Free Services1.500Minden egyszer használatos szolgáltatás ingyen elérhetővé válik.
Piacozó / Marketable1.500A sim a maga készítette tárgyakat drágábban képes értékesíteni.
Tűzhely- és grillmester / Stoves and Grill Master1.500A sim képes kifogástalan minőségű ételt készíteni a tűzhelyen és grillen.
Kreatív látásmód / Creative Visionary2.000A sim nagyobb eséllyel fest vagy ír mesterművet.
Vállalkozó / Entrepreneurial2.000A simet nagyobb eséllyel léptetik elő a munkahelyén.
Takarékos / Frugal2.000A háztartás számlái alacsonyabbá válnak.
Független / Independent2.000A sim társaság szükséglete lassabban csökken.
Szégyentelen / Shameless2.000A sim soha nem jön zavarba!
Acélhólyag / Steel Bladder2.000A simnek szinte sosem kell figyelmet fordítania ürítés szükségletére.
Hihetetlenül barátságos / Incredibly Friendly2.000A simet már a találkozás első pillanatában megkedvelik mások.
Hőálló / Heatproof2.000A simet nem érintik a meleg időjárás negatív hatásai, élvezi a hőséget.
Jégálló / Iceproof2.000A simet nem érintik a fagyos időjárás negatív hatásai, élvezi a hideget.
Csábító / Beguiling2.500A sim egyetlen pillantással flörtölő hangulatba hozhat másokat.
Kosztaszító / Antiseptic3.000A sim higiénia szükséglete jóval lassabban csökken.
Gondtalan / Carefree3.000A sim sosem feszült.
Kapcsolatok / Connections3.000A sim minden karriert több lépcsőfokkal magasabban kezdhet el!
Termékeny / Fertile3.000A sim könnyebben nemz utódot, és nagyobb az esélye az ikrek születésének.
Csókkirály / Great Kisser3.000A sim mindig sikert arat csókjával, és minden csók emeli a karizma jártasságát!
Paranormális nyomozó / Paranormal Investigator3.000Ez a sim egy képzett paranormális nyomozó, akinek Claude René Duplantier Guidry állította ki az engedélyét. Azok a simek, akik rendelkeznek ezzel az engedéllyel, csatlakozhatnak a Federal Bureau of Spooky Investigationhöz, mint szabadúszó nyomozók.

Megjegyzés: Ez a jutalom elnyerhető magától Guidrytől is, miután elérted a Médium jártasság 5. szintjét.

Alig éhes / Hardly Hungry4.000A simnek alig van szüksége ételre.
Profi naplopó / Professional Slacker4.000A simnek nem kell attól tartania, hogy lefokozzák vagy kirúgják.
Tudós / Savant4.000A sim minden jártasságát gyorsabban fejleszti!
Ritkán álmos / Seldom Sleepy4.000A ritkán álmos simeknek kevesebb alvásra van szükségük.
Szuperkertész / Super Green Thumb4.000A sim által gondozott növények elképesztően életerősek!
Senkire nincs szükségem / Needs No One5.000Azoknak a simeknek, akik rendelkeznek a senkire nincs szükségem jellemvonással, nem kell többé a társaság szükségletük miatt aggódniuk.
Bátor / Brave8.000Azok a simek, akik ezzel a jellemvonással rendelkeznek, nem ijednek meg egy könnyen. A bátor simek sokkal hamarabb összeszedik magukat, mint a legtöbben, és nem bánják azt sem, ha olyan természetfeletti lények társaságában kell lenniük, mint a szellemek vagy csontvázak. A bátor simek továbbá hosszabb ideig maradnak magabiztosak, mint más simek.
Mindig friss / Forever Fresh8.000A mindig friss jellemvonással rendelkező simeknek nem kell többé zuhanyozniuk vagy fürdeniük.
Mindig teli / Forever Full10.000A Mindig teli jellemvonással rendelkező simeknek nem kell többé enniük!
Sosem fáradt / Never Weary10.000A Soha fáradt simeknek nincs szükségük alvásra.
Őszinte / SincereNem elérhetőA sim nagyobb sikert arat bocsánatkéréseivel és dicséreteivel.
Emlékezetes / MemorableNem elérhetőA kapcsolatmutató lassabban csökken.

Karrier jutalom jellemvonások

  JellemvonásLeírásEP
Betegség rezisztens / Sickness ResistanceOrvos karrier 8. szint szükséges hozzá. Rugalmas immunrendszerének köszönhetően a sim kisebb eséllyel betegszik meg, és gyorsabban épül fel a betegségből.
Kritikusan kapcsolódva / Critically ConnectedMűvészeti kritikus karrier 8. szint szükséges hozzá. Kapcsolatainak köszönhetően a sims 20% visszatérítést kap minden héten az építés módban vásárolt művészeti alkotásokra. Az összeg közvetlenül hozzáadódik az alapvagyonhoz.
Cserkészeti alkalmasság / Scouting AptitudeCserkészkedés karrier 5. szint szükséges hozzá. A sim cserkész jártassága könnyebbé teszi a jövőbeli jártasságok fejlesztését.Master Crafter
A tenger ura / Master of the SeaA természetvédő karrier tengerbiológus ágazatának 10. szintje szükséges hozzá. A sim gyorsabban köt barátságot delfinekkel és sellőkkel, és könnyebben tud mozogni az óceánban.
Természetes szószóló / Natural SpeakerA természetvédő karrier környezetvédő ágazatának 10. szintje szükséges hozzá. A sim a természetből merít erőt ellenállhatatlan karizmájához, hogy lelkesedést (Enthouse) vagy felelősséget ébresszen (Spread Awareness) ügye iránt más simekben.
Tapasztalt játékos / Seasoned GamerA simnek el kell érnie az E-sport versenyző karrier 4. szintjét (kapitány).
Elit játékosként (Sim) jobban fogja élvezni a videójátékozást, nagyobb valószínűséggel fog nyerni a versenyeken, és jobb teljesítményt nyújt majd az E-sport tevékenységekben.
Elmés oktató / Mental MagisterA simnek a Brainiacs csapat szenior tagjának kell lennie.
A sim gyorsabban fejleszti az elméleti jártasságokat.
A nép bajnoka / Champion of the PeopleA simnek el kell érnie a Civil designer karrier Civil tervezői ágazatának 10. szintjét.
A nép bajnoka mindig extra befolyást szerez, extra elégedettségpontot, amikor szerez valamennyi befolyást, és több ajándékot fog kapni más simektől.
Ökomérnök / Eco-EngineerA simnek el kell érnie a Civil designer karrier Zöld technikus ágazatának 10. szintjét.
Egy ökomérnök számára az öko-alkatrészeket igénylő fejlesztések hamarabb elkészülnek, valamint újrahasznosítás közben mindig öko-alkatrészeket fognak találni.
Legendás állóképesség / Legendary StaminaA simnek el kell érnie a Salaryperson (irodista) karrier 10. szintjét.
Ezek a simek tudják, hogyan maradjanak energikusak, mikor az irodai kávéfőző már üres. Az energia szükségletük lassabban fog csökkenni, mint a többi simé.
Karizmatikus sanzonénekes / Charismatic CroonerA simnek el kell érnie a Salaryperson (irodista) karrier 4. szintjét.
Ezek a simek tökéletesítették a karizmatikus hangjukat, ami segít nekik jobban kijönni a munkatársaikkal. Ez segíthet az ének jártasságuk fejlesztésében is.

Ételszakértő jellemvonások

 JellemvonásLeírásEP
Evőpálcika szakértő / Chopstic SavvyA simnek több alkalommal használnia kell az evőpálcikát. A csúszós galuskától az apró borsóig simed mesterévé vált az evőpálcikával evés művészetének.
Ízvadász / Spice HoundA simnek több alkalommal kell fűszeres ételt fogyasztania. A sim sosem talál egyetlen ételt sem túl fűszeresnek, és egy főszeres étkezés után órákig boldognak érzi magát.
Halhatatlan / ImmortalHalhatatlanság bájital fogyasztásától.
(Sim) mostantól immunis az öregkor általi halálra.
Üdítőrajongó / AfizzionadoA juice fizzing (üdítőkészítés) jártasság elsajátításától.
Ezek a simek fókuszálttá válnak, amikor üdítőket készítenek a Juice Fizzer (Üdítőkészítő gép) segítségével, valamint jobb minőségű italok keverésére képesek. Ráadásul gyorsabban jönnek rendbe, miután túlitták magukat.

Hegymászó jellemvonások

 JellemvonásLeírásEP
Középszerű hegymászó / Middling MountaineerA hegymászó expedíció második szakaszának teljesítésétől (ezüst fokozat). A másik két jellemvonás felülírja.
Ezek a simek már kapiskálják, hogyan másszanak fel Mount Komorebi hegyeire. Ez adhat nekik egy kis előnyt, ami növelheti a jövőbeli sikeres mászási esélyeiket.
Ügyes hegymászó / Capable MountaineerA hegymászó expedíció második szakaszának teljesítésétől (arany fokozat)/harmadik fokozatának teljesítésétől (ezüst fokozat). A profi hegymászó jellemvonás felülírja.
Ezek a simek már tudják, hogyan másszanak fel Mount Komorebi hegyeire. Ez egy kicsit javítani fog az esélyeiken, amikor sziklát másznak, expedícióra indulnak vagy más kinti tevékenységeket folytatnak.
Profi hegymászó / Expert MountaineerA hegymászó expedíció teljesítéséért (arany fokozat).
Ezek a simek már pontosan tudják, hogyan másszanak fel Mount Komorebi hegyeire. Ez javítani fog az esélyeiken, amikor sziklát másznak, expedícióra indulnak vagy más kinti tevékenységeket folytatnak.

Átmeneti jellemvonások (gyermek)

Ezek a személyiségjegyek a The Sims 4 Parenthood kiegészítővel érkeztek, és csak rövid ideig figyelhetők meg a gyermek- és tinikorú simeken. A korszakokról bővebben itt olvashatsz.

 Jellemvonás LeírásEP
Tapadós / ClingyCsak gyerek jellemvonás. A gyermek a legnagyobb biztonságban akkor érzi magát, ha a gondviselőjével kommunikálhat. Nyomasztja, ha arra kényszerül, hogy másokkal is kapcsolatba lépjen.
Távolságtartó / DistantCsak tini jellemvonás. A tini egyre távolságtartóbbá válik. A család közelében tartózkodás és velük való kapcsolat nyomasztja. A világ úgy tűnik, nem érti meg őt. Mivel a családtagok jelenléte +2 negatív hangulatjelzővel látja el a simet, jobb őket a szobájukban tartani ebben a korszakukban.
Medve / I’m a Bear!Csak gyerek jellemvonás. A gyerek nem hajlandó más öltözéket viselni, csakis mackó jelmezt, ellenkező esetben +2 szomorú hangulatjelzőt kap.
Hangos / LoudA gyermek azt szeretné, hogy az egész világ hallja a hangját! Kiabál, zajong a hangszerekkel, és a lehető leghangosabban hallgatja a zenét. Füldugó ajánlott a családtagok számára.
 Rosszindulatú / Mean StreakEbben a korszakban a tinit boldoggá teszi, ha gonosz interakciókat követhet el mások ellen a móka kedvéért (+2 boldog hangulatmódosítót kap érte).
 Válogatós / Picky EaterA sim válogatóssá válik, és csak a kedvenc ételeit hajlandó fogyasztani. Ez a legbonyolultabb jellemző, ugyanis hat különböző verzióban kerül a játékba, mindegyik más ízlés szerint csoportosítva a kedvelt és elutasított ételeket. Közös jellemzőjük, hogy a gyermek az összetettebb ételekkel szemben az egyszerűbb, alacsonyabb főzés jártassággal is elkészíthetőket részesíti előnyben (palacsinta, spagetti). A gondviselő képes beszélgetni a gyerekkel az étkezési szokásokról, és bátorítani az étel elfogyasztására.
 Lázadó / RebelliousA felnőtté válás lázadást jelent a régimódi atyai szabályok ellen! A sim gyakrabban veszekszik szüleivel, káromkodik, halogatja a házifeladat írását.

Átmeneti jellemvonások

  JellemvonásLeírásEP
Átmenetileg zseni / Temporary GeniusA sim átmenetileg zsenivé válik. Sokkal fókuszáltabbak a szellemi tevékenységek terén, ami megkívánja a boldog lelkiállapotot… bárcsak örökké tartana. (Zseni szérum fogyasztásától)
Gonosz / EvilA simet boldoggá teszi, ha negatív hangulatú simek közelében lehet, képes mániákusan nevetni (Laugh Maniacally) és ördögi terveket megvitatni (Discuss Evil Plans), és dühös lesz, ha jó jellemvonású simmel kell kapcsolatba lépnie. (Begóniával illatosított virágcsokor megszagolása vagy ajándékba kapása miatt)
Éjjeli bagoly / Night owlA sim éjszaka hatékonyabban képes a jártasságait fejleszteni (Celestial Crown + Nitelite viselése miatt)
Kincsvadász / Treasure HunterA sim éles szemével olyan kincseket és relikviákat is felfedezhet a kincsesládákban, amelyek mások figyelmét elkerülnék. (Celestial Crown + Alexandrite viselése miatt)
 Fertőzött / InfectedA sim áldozatul esett a StrangerVille-ben terjedő fertőzésnek. Furcsán viselkedhet, vagy akár megszállottá is válhat. (Bizarr gyümölcs elfogyasztásától, vagy spórák belégzésétől)

Öröklött jellemvonások

Ezeket a jellemvonásokat az utód valamelyik szülője révén örökli.

 JellemvonásLeírásEP
Télapó gyermeke / Father Winter’s BabyA sim apja maga a Télapó! Az életcélmutató pontok 50%-kal gyorsabban gyűlnek.
Sulani szelleme / Sulani ManaAz simet átjárja Sulani elemi energiája. Képes növelni a növények minőségét vagy vulkanikus bombát idézni. A jellemvonás Sulani őszi szellemeiben és leszármazottaikban lelhető fel.
Gyenge vérvonal / Weak BloodlineEzen sim szüleinek nem volt vérvonal jellemvonása. A gyenge vérvonal jellemvonással rendelkező simek egy plusz tehetségpontot szereznek minden alkalommal, amikor a mágusrangjuk növekszik. A mágustapasztalatuk is gyorsabban nő, a túltöltődés esélye pedig csökken 10%-kal.
Erős vérvonal / Strong BloodlineA sim szüleinek legalább egyike rendelkezett a gyenge vérvonal jellemvonással. Az erős vérvonal jellemvonással rendelkező simek egy plusz tehetségpontot szereznek minden alkalommal, amikor a mágusrangjuk növekszik. A mágustapasztalatuk is gyorsabban nő, a túltöltődés esélye pedig csökken 20%-kal.
Ősi vérvonal / Ancient BloodlineA sim szüleinek legalább egyike rendelkezett az erős vagy ősi vérvonal jellemvonással. Az ősi vérvonal jellemvonással rendelkező simek egy plusz tehetségpontot szereznek minden alkalommal, amikor a mágusrangjuk növekszik. A mágustapasztalatuk is gyorsabban nő, a túltöltődés esélye pedig csökken 50%-kal.

Rejtett jellemvonások

A Sims 4 számtalan rejtett jellemvonást tartalmaz, amelyek sosem láthatók. Sok közülük technikai információkat tartalmaz, pl. azt jelöli, melyik titkos telket látogatta meg a sim, meghatározhatják a járásstílust, vagy a nem játszható karakterek szerepét. Az alábbi rejtett jellemvonások hasonlóak az általános jellemvonsáokhoz, pusztán nem láthatók.

  JellemvonásLeírásEP
Balkezes / Left-HandedEzek a simek jobban szeretik a bal kezüket használni. A balkezes simek sokkal jobban végzik feladataikat bal kézzel.
 Jobbkezes / Right-handedEzek a simek jobban szeretik a jobb kezüket használni. A jobbkezes simek sokkal jobban végzik feladataikat jobb kézzel.
Idegen / AlienAz idegen simek mind rendelkeznek ezzel a jellemvonással, de csak akkor észlelhető, ha családszerkesztőben látunk egy simet, vagy egy klub követelményeként állítjuk be.
Vámpír / VampireA vámpír simek mind rendelkeznek ezzel a jellemvonással, de csak akkor észlelhető, ha családszerkesztőben látunk egy simet, vagy egy klub követelményeként állítjuk be.
Sellő / MermaidA sellő simek mind rendelkeznek ezzel a jellemvonással, de csak akkor észlelhető, ha családszerkesztőben látunk egy simet, vagy egy klub követelményeként állítjuk be.
Varázsló / SpellcasterA varázsló simek mind rendelkeznek ezzel a jellemvonással, de csak akkor észlelhető, ha családszerkesztőben látunk egy simet, vagy egy klub követelményeként állítjuk be.
Szervó / ServoA szervó simek mind rendelkeznek ezzel a jellemvonással, de csak akkor észlelhető, ha családszerkesztőben látunk egy simet, vagy egy klub követelményeként állítjuk be.

Halálhoz kapcsolódó jellemvonások

A simek haláluk után egyedi jellemvonással gazdagodnak, ami a haláluk módjára utal, és ami különleges képességekkel, tulajdonságokkal ruházhatja fel őket szellemként. A halálnemekről és szellemekről bővebben itt olvashatsz.

  JellemvonásLeírásEP
Anyanövény / Consumed by the MotherA sim az Anyanövény hatalma alá került, és örökké élvezheti az ezzel járó nem csökkenő szükségletek adományát.
Düh / Death by AngerA sim gutaütést kapott, és düh még mindig benne bujkál.
Bogár általi halál / Death by BeetlesA halál jegy jól összekevert bogárturmix formájában jött el a simedért. A simed most már egy kísértetházban ejtőzhet.
Murphy-ágy általi halál / Death By Being Crushed By a Murphy BedEz a sim egy Murphy-ágy alatt lelte halálát.
Légyraj általi halál / Death By Being Swarmed By FliesEz a sim egy dühös légyraj által lelte halálát.
Tehénnövény/ Death by CowplantA simet megette egy tehénnövény, és még mindig bonyolult a kapcsolata a növényekkel.
Fulladás / Death by DrowingA sim vízbe fulladt, és azóta is tart minden víztől.
Áramütés / Death by ElectrocutionA simet sokkolta, mikor halálos áramütésben halálát lelte.
Szégyen / Death by  EmbarrassmentA sim olyan megaláztatást élt át, hogy belehalt a szégyenbe. Szó szerint.
Magasból lezuhanás általi halál / Death by Falling from HeightsEz a sim belehalt egy magasból való lezuhanásba.
Tűzhalál / Death by FireA sim tűzben lelte a halálát, és a lángok még mindig kísértik.
Virágillat / Death by Floral ScentA vég halállal illatosított virágcsokor képében érkezik a simért. Megfizeti az árát, hogy nem tudott nemet mondani egy ajándékra.
Fagyhalál / Death by FreezingA sim túl sokáig volt kitéve fagypont közeli hőmérsékletnek.
Éhhalál / Death by HungerA sim belehalt az éhségbe, amely követte őt a túlvilágra is.
Gyilkos csirke általi halál / Death by Killer ChickenVedd úgy, hogy ezzel fizetted meg az árát annak, hogy undok voltál egy csirkével.
Gyilkos nyúl általi halál / Death by Killer RabbitEz a sim provokált egy gyilkos nyulat, és drágán megfizetett érte.
Nevetés / Death by LaughterA sim belehalt a nevetőgörcsbe, ami azóta is néha előtör belőle.
Villámcsapás / Death by LightningA sim villámcsapás által lelte halálát
Végelgyengülés / Death by Old AgeA sim eltávozott, mikor eljött az ideje.
Kimerültség / Death by OverexertionNyilvánvalóan lehetséges túlzásokba esni. Simed egészen a halálig fokozta.
Túlhevülés / Death by OverheatingA sim túl sokáig volt kitéve magas hőmérsékletnek.
Mérgezés / Death by PoisonA sim mérgezésben leli halálát.
Gömbhal / Death by PufferfishA sim önnön életét önnön szájába helyezte, és megevett egy igen mérgező halat.
Veszett rágcsáló láz / Death by Rabid Rodent FeverA sim megadta magát a veszett rágcsáló láznak, dögvész és betegség félelmét terjesztve a túlvilágon.
Mágus túltöltöttség általi halál / Death by Spellcaster OverloadA túltöltött szellemek mindenféle mágikus interakció célpontjai lehetnek, többek közt párbajozni és edzeni is lehet velük.
Szauna / Death by SteamA sim belehalt a túlzott gőzkibocsátásba, ami miatt folyton forró és dehidrált.
Napfény / Death by SunlightA simet túlexponálták azok a káros UV sugarak!
Automata általi halál / Death by Vending MachineEz a sim nem bírta el a rádőlő automata erejét, ennek eredményeképp meghalt.
Szörnyű következmények / Ghastly ConsequencesA halhatatlanság utáni hajsza tele van kudarcokkal és balesetekkel. Szerencsére úgy tűnik, ez majd elmúlik valamikor. Próbáld meg kiélvezni a szellemlétet, amíg tudod!
Éjszakai kísértet / Night WraithAz Éjszakai kísértet vizuális effektjeit adja a simeknek, vagyis szikrázni kezd a szemük, és örökké szomorúvá válnak.
Ezt a jellemvonást nem lehet csalások használata nélkül kiválasztani a simek számára.
Kísérteti megjelenés / Spectral LookEnnek a jellemvonásnak nincsen ikonja, és csak a szellem megjelenésű NPC eladóknál használja a játék.

Állatok jellemvonásai

A The Sims 3 Cats & Dogs kiegészítővel érkező állatok ha nem is irányíthatók, de önálló személyiséggel rendelkeznek. Az alábbiak közül birtokolhat minden állat maximum három jellemvonást. Az állatokról bővebben itt olvashatsz.

Macskák

 JellemvonásLeírásEP 
Szeretetteljes / AffectionateEzek a macskák nagyon szeretik a gazdáikat. Megpróbálnak a gazdáik közelében maradni, amikor csak tehetik.
Zárkózott / AloofEzeknek a macskáknak nem igazán van szükségük gazdára, ők csak az ingyen étel miatt vannak itt.
Okos / CleverEzek a macskák gyorsan tanulnak, és egyesek szerint még a Simlish nyelvet is megértik!
Kíváncsi / CuriousEzek a macskák kíváncsibbak a környezetükre, mint a többiek. Szeretnek különböző dolgokat keresni a ház körül.
Bolyhos / FluffyEzek a macskák bolyhosabbak az átlagnál! Gyakrabban köhögnek fel szőrgolyókat is.
Szabadlelkű / Free SpiritEzek a macskák szeretnek kóborolni a világban, majdnem annyira, mintha vadon élő állatok volnának! De ne aggódj, enni mindig haza fognak jönni.
Barátságos / FriendlyEzek az állatok barátságosak a Simekkel, és örömmel találkoznak új Simekkel is.
Mozgékny / FriskyEzek a macskák aktívabbak, mint a többiek. Nagyon szeretnek karmolászni és szaladgálni.
Falánk / GluttonEzek az állatok lényegesen többször fognak enni, és sokkal nagyobb felfordulást hagynak maguk után.
Lusta / LazyEzek a macskák nagyon szeretnek szundikálni. Ritkábban ugrálnak ide-oda, mivel az túl nagy erőfeszítést igényelne.
Bajkeverő / MischievousEzek a macskák mindig rosszban sántikálnak! Gyakran rosszalkodnak, és bátoríthatóak is erre.
Játékos / PlayfulEzek az állatok szeretik a játékokat, és állandóan játszani szeretnének, még akkor is, amikor nem izgatottak.
Csavargó / ProwlerEzek a macskák nagyon szeretnek csavarogni a szomszédságban. Küldd ki őket, és talán hazahoznak valamit, amit odakint találtak!
Ijedős / SkittishEzek a macskák mindentől félnek. Jó, rendben, majdnem mindentől. Ezen kívül nagyon szeretnek elbújni is.
Elkényeztetett / SpoiledEzek a macskák elkényeztetett teremtmények. Ha leszidod őket, az szinte sosem változtat a viselkedésükön.
Nyávogós / TalkativeEzek a macskák szeretnek együtt nyávogni a zenélő Simekkel. Még énekelni is megpróbálnak, ha megkéred őket.
Területvédő / TerritorialEzek a macskák erőteljesen védik a területüket. Agresszívan fognak viselkedni minden új személlyel.

Kutyák

 JellemvonásLeírás EP
Aktív / ActiveEzek a kutyák mindig energikusak. Szeretnek futni és élvezik a gyakori sétákat.
 Kalandor / AdventurousEzek a kutyák néha elmennek otthonról, hogy egyedül kalandozzanak, de szeretnek kalandozni a gazdájukkal is.
 Agresszív / AggressiveEzek a kutyák ellenségesebbek, amikor új Simekkel találkoznak, és meg is támadhatnak másokat, ha nincsenek megfelelően betanítva.
 Heverésző / Couch PotatoEzek a kutyák nem túl energikus teremtmények, akik jobban szeretnek lazítani a gazdájukkal, mint futkározni.
 Barátságos / FriendlyEzek az állatok barátságosak a Simekkel, és örömmel találkoznak új Simekkel is.
 Falánk / GluttonEzek az állatok lényegesen többször fognak enni, és sokkal nagyobb felfordulást hagynak maguk után.
 Szőrös / HairyEzek a kutyák mindenfelé hullajtják a szőrüket. Fésüld ki őket, hogy tisztán tartsd a házat!
 Vadász / HunterEzek a kutyák természetes vadászok. Küldd ki őket, ők pedig vadászni és ásni fognak.
 Független / IndependentEzeknek a kutyáknak kevésbé van szükségük a folyamatos szeretgetésre, és egyedül is elmehetnek sétálni.
 Ideges / JumpyEzek a kutyák könnyen megijednek, és szeretnek elbújni. Gyakran elkerülik az olyan dolgokat, mint például a harcok.
 Hűséges / LoyalEzek a kutyák a gazdájuk közelében akarnak lenni, és élvezik a szeretgetést. Szeretik követni a gazdájukat.
 Játékos / PlayfulEzek az állatok szeretik a játékokat, és állandóan játszani szeretnének, még akkor is, amikor nem izgatottak.
 Nyomozó / SleuthEzek a kutyák természetüknél fogva kíváncsiak, és szeretik megvizsgálni a különböző tárgyakat a ház körül.
 Okos / SmartEzeket az okos kutyákat könnyebb betanítani, és gyorsabban elsajátítják a trükköket. Talán még a Simlish nyelvet is megértik!
 Makacs / StubbornEzek a kutyák nem szeretik, ha megmondják nekik, mit csináljanak. A szidás nem sokat változtat a rossz magaviseletükön, de megpróbálhatsz könyörögni nekik, hogy hagyják abba
 Bajkeverő / TroublemakerEzek a kutyák mindig rosszban sántikálnak! Gyakran rosszalkodnak, és bátoríthatóak is erre.
 Zajos / VocalEzek a kutyák szeretnek időnként vonyítani, és parancsra még énekelnek is.

Írta: Thea

Kiegészítette és állat jellemvonásokat fordította: Ruby

Kérj értesítést arról, ami fontos!
Nem szeretnél lemaradni a téged érdeklő tartalmakról? Iratkozz fel listánkra, és válaszd ki, miről küldjünk értesítést!

Szívesen részt vennél új kiegészítők, modok, kihívások vagy történetek véleményezésében? Válaszd ki a számodra érdekes témákat, és e-mailben értesítünk, amikor segítséget keresünk a munkánkhoz!

A feliratkozással elfogadod adatvédelmi tájékozatónkat.

Szárnybontogató írópalánta, elhivatott tippíró és modvadász. Lelkes fordító, Sims 3, Sims 4 és Sims Medieval játékos. Az oldalfelépítés és design elkövetője, fáradhatatlan fogalmazó és backstage admin.

Feliratkozás
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments