Sims 4 Játéktipp

Sims 4 Island Living Karrier – Horgász, búvár és vízimentő részmunkaidő

Az Island Living kiegészítő három új részmunkaidős karriert tartalmaz: Vízimentő (Lifeguard), Halász (Fisherman), és Búvár (Diver). Mint minden karrierhez, a simed úgy csatlakozhat, ha egyszerűen leülteted egy laptop, számítógép elé, használod a mobiltelefonját, vagy a felhasználói felületen a karrier fülre kattintva választasz neki munkát.

Megjegyzés: A simednek kettő részmunkaidős állása is lehet egyszerre, feltéve, hogy a műszakok ideje nem ütközik egymással.

Vízimentő karrier / Lifeguard Career

Lehetőséged van kiválasztani, hogy a reggeli (8:00-12:00-ig) vagy délutáni/esti (17:00-21:00-ig) műszakban dolgozzon a simed. Ha egyszer kiválasztottad, utána már nem tudod módosítani a műszak idejét, kivéve, ha felmondasz, és újra csatlakozol. A munka felmondását a telefonra kattintva, a Munka (Work) résznél találod. Ott a Kilépés a munkából (Quit Job) lehetőséget válaszd.

A vízimentő karriernek csak három szintje van, szemben a normál karriereknél megszokott tíz szinttel. Felnőtt és tinédzser simek egyaránt dolgozhatnak vízimentőként. Minden szintnél van egy előléptetési feladat, amely lehetővé teszi, hogy a simed a karrier következő szintjére lépjen. Általában négyszer kell elmennie a simednek dolgozni, hogy előléptessék. A vízimentő karrierben nincsenek otthonról elvégezhető feladatok. 

MunkakörMunkanapok és műszakidőÓrabérElőléptetési feladatokElőléptetésért járó jutalom
Helyettes újraélesztő-báb (CPR Dummy Stand-In)Vasárnap, csütörtök, péntek és szombat. 8:00-12:00-ig, vagy 17:00-21:00-ig§33Érje el a Fitnesz jártasság 2. szintjétNincs
Hullámfigyelő (Wave Watcher)Vasárnap, csütörtök, péntek és szombat. 8:00-12:00-ig, vagy 17:00-21:00-ig§40Érje el a Fitnesz jártasság 4. szintjétÚj ruhák!
Vízimentő úszógumi
Kiváló sípmester (Prolific Whistler)Vasárnap, csütörtök, péntek és szombat. 8:00-12:00-ig, vagy 17:00-21:00-ig§48
Nincs
Túlméretezett vízimentő strandtörölköző

Mint a játék legtöbb karrierjében, a simed elmegy dolgozni, és a műszak végén visszatér.

A vízimentő karrierhez tartozik néhány olyan interakció is, amelyet a munkán kívül is végezhetsz. Ha elérted a második szintet a karrier során, akkor elérhetővé válik az Őrjárat a veszély miatt (Patrol for Danger), ahol a simed megfigyeli a környezetét, miközben időnként komolyabb pózokban áll.

A sim őrjárat közben.

A második interakció, amit a simed végezhet, ha elérte a karrierje 3. szintjét, az a mindenki által kedvelt Feszítés (Beach Flex). Mindkettőt használhatod, amikor a simed éppen nem dolgozik, egyszerűen a földre kattintva őrjáratozhatsz, vagy egy másik simre kattintva megmutathatod neki az izmaidat.

Egy sim épp az izmait mutatja egy másik simnek.

Horgász karrier / Fisherman Career

Ennél a karriernél is, mint az előzőnél, kiválaszthatod, hogy reggeli, vagy éjszakai műszakban szeretnéd, hogy dolgozzon a simed. A reggeli műszak 05:00-09:00-ig, míg az éjszakai 21:00- 01:00-ig tart. Tinédzserek és felnőttek is dolgozhatnak horgászként, ugyanúgy, mint a vízimentő karriernél. 

Ebben a karrierben sincs otthonról elvégezhető feladat. A horgász karrier szintén három szintet tartalmaz, amelyeket az alábbi táblázatban részletesen ismertetünk.

MunkakörMunkanapok és műszakidőÓrabérElőléptetési feladatokElőléptetésért járó jutalom
Aranyhal vadász (Goldfish Hunter)Hétfőtől péntekig
reggel 5:00-9:00-ig, vagy este 21:00-01:00-ig
§33Érje el a Horgászat jártasság 2. szintjétNincs
Sporthorgász (River Wrangler)Hétfőtől péntekig
reggel 5:00-9:00-ig, vagy este 21:00-01:00-ig
§40Érje el a Horgászat jártasság 4. szintjétHalak élete (dekoráció)
Mélytengeri horgászat mestere (Deep Sea Fishing Master)Hétfőtől péntekig
reggel 5:00-9:00-ig, vagy este 21:00-01:00-ig
§48NincsKardhal – falra rakható

Búvár karrier / Diver Career

Ebben a karrierben sincs otthonról végezhető munkafeladat. A Búvár karrier három szintből áll, mint az összes többi, ebben a kiegészítőben lévő karrier. Ugyanúgy tinédzserek és felnőttek is dolgozhatnak Búvárként. Nem választhatod ki, hogy milyen műszakban dolgozzon a simed, ebben az esetben 17:00-20:00-ig fixen dolgozik. A munka elő szintjén szükséged lesz egy Búvárkésre, amit egy Búvárbójánál tudsz megvásárolni. Utazz el a LANI ST. TAZ résznél Sand Simoleon Beachre, hogy a legmélyebb óceánon úszó bóját megtalálhasd.

Kattints a bójára és válaszd a Búvárfelszerelés (Dive Gear) opciót, majd vásárold meg a Búvárkést (Diving Knife).

A táblázatban láthatod, milyen feladatokat kell elvégezned és hogy milyen jutalmakat kaphatsz a teljesíted a karrier szintekért.

MunkakörMunkanapok és műszakidőÓrabérElőléptetési feladatokElőléptetésért járó jutalom
Könnyűbúvár túravezető (Snorkel Guide)Hétfőtől péntekig
17:00-20:00
§45Vásárolj egy Búvárkést (Diving Knife) egy Búvárbójából (Diving Bouy)Nincs
Búvár oktató (Scuba Instructor)Hétfőtől péntekig
17:00-20:00
§59Vásárolj egy Kincskereső felszerelést (Treasure Tool) egy BúvárbójábólKönnyűbúvár tartály
Elsüllyedt kincsek fosztogatója (Sunken Treasure Hunter)Hétfőtől péntekig
17:00-20:00
§70NincsSellő szerelem kincsesláda

Forrás: Sims Community