Sims 4 Játéktipp

Sims 4 Island Living Életcél – Tengerparti élet / Beach Life

Az Island Living kiegészítővel megkaptuk a Tengerparti élet (Beach Life) életcélt is, ahol a simjeid a strandon fekszenek és barnulnak.

Ha ezt az életcélt választod a simednek, amikor a CAS-ban létrehozod őket, vagy amikor tinédzser korba lépnek, megkapják a Sulani szelleme (Sulani Mana) öröklött jellemvonást, így pozitív hangulatjelzőt kapnak, amikor az otthonuk közelében tartózkodnak.

Mérföldkövek

1. szint Turista / Tourist

  • Barnulj le (Get a Suntan)
  • Szerezz aranyérmet egy Káva partin (Earn Gold on a Kava Party)
  • Egyél egy kókuszdiót (Eat a Coconut)

A napozáshoz szerezned kell egy törölközőt vagy egy napozószéket, amit az Építés/Vásárlás módban (Build/Buy Mode) találhatsz meg. A törölközőt Cabana Juan’s Luxury Beach Towel néven a Kültéri tevékenységeknél (Outdoor Activity), a napozószéket Believable Breathable Lounge Chair néven a Kültéri bútoroknál (Outdoor Furniture) keresd. Kattints rá valamelyikre a kettő közül, miután megvetted, és válaszd a napozást (Sunbathe in). Kiválaszthatod, hogy meztelenül (Nude), fürdőruhában (Swimwear), vagy jelenlegi öltözékben (Current Outfit) szeretnéd hogy lebarnuljon, de légy óvatos, mert a barnulási vonalai ahhoz fognak igazodni, amit visel.

A következő lépés, hogy aranyérmet kell szerezned egy káva partin (Kava Party), amely egy új parti típus az Island Livingben. Telefonra kattintva válaszd ki a Társasági esemény szervezése (Plan a Social Event) lehetőséget, majd válaszd ki a listából a Kava Partyt. Ezeken a bulikon aranyat szerezni könnyű, mivel csak követned kell a bal felső sarokban kiosztott feladatokat.

Vásárolj a bódéból kókuszdiót, hogy teljesítsd az első mérföldkövet.

Az utolsó dolog ebben a mérföldkőben egy kókuszdió elfogyasztása. Ezt elég nehéz megtalálni, de Sulani jobb alsó szigetén a házak előtt, az út mellett van egy narancssárga/világoskék színű kis bódé, ahol egy csomó mindent lehet vásárolni, köztük a szükséges kókuszdiót is. Pálmafákon is találhatsz kókuszdiót, vagy használhatod a debug cheat-et, hogy az Építés/Vásárlás módon keresztül helyezz le egyet.

2. szint – Homok-szitálás / Sand-Sifter

  • Találj dolgokat a strandon (0/10) (Find Things Beachcombing)
  • Grillezés, BBQ vagy roston sütés (0/5) (Grill, Barbecue or Roast Food)

A part átfésüléséhez csak a tengerpartra kell menned, majd kattints a homokra és válaszd a Part átfésülését (Beachcomb). Két lehetőség közül választhatsz: Fésülje át a partot kagylóért (Comb Beach for Sheashell) és a Fésülje át a partot szemétért (Comb Beach for Trash). Itt az első lehetőséget kell választanod.

Ahhoz, hogy befejezd ezt a mérföldkövet, a tengerpart átkutatása mellett ételt kell készítened a szabadban, akár grillezéssel, akár BBQ, vagy roston sütéssel. 

Építés/Vásárlás módban a Szabadtéri főzés (Outdoor Cooking) résznél vásárolj egy Sulani Volcanic BBQ Searer-t. Ha elhelyezted a telkeden, akkor válaszd a Grand Pit BBQ Feast, vagy a Cook Feast lehetőséget. Mind a kettő megfelelő a mérföldkő teljesítéséhez.

3. szint – Laza helyi / Leisurely Local

  • Fedezd fel a tengerparti barlangot (Explore the Beach Cave)
  • Fedezd fel az elsüllyedt kincset (Discover Buried Treasure)

A harmadik mérföldkő első feladata azt írja, hogy fedezd fel a tengerparti barlangot, amely Sulani Mua Pel’am területén van, ahol a telken a hajóroncs található. Kattints a barlangra, majd válaszd a Felfedezés (Explore) lehetőséget. Elég a simednek egyszer bemennie a barlangba, hogy teljesüljön a mérföldkőnek ezen része.

Tipp: Ha be szeretnéd fejezni a barlang felfedezését, akkor a simed a végén megkapja a sellőhínárt (Mermadic Kelp), amitől sellővé tud változni.

Ha azt szeretnéd, hogy a simed elsüllyedt kincseket fedezzen fel, akkor búvárkodnod kell. Utazz el a Lani St. Taz területén lévő Sand Simoleon Beachre. Az óceán legsötétebb, legmélyebb részén lévő bójára kattintva vásárolhatsz búvárfelszerelést a Dive Gear opciót választva. Több tárgy közül is választhatsz, de a kincskereséshez a Kincskereső felszerelés (Treasure Tool) kell , ami 1200 simoleonba kerül, valamint a búvárkodáshoz szükséged lesz egy Légzőkészülékre (Rebreather) 750 simoleonért. Most már képes leszel búvárkodni, hogyha rákattintasz a bójára. A simed automatikusan fel fogja venni a búvárfelszerelést merülés előtt.

4. szint – Tengerparti berendezés / Beach Fixture

  • Szundíts el, miközben a napozóágyon, vagy úszómatracon lazítasz (Doze Off while Relaxing in a Lounge Chair or Float Lounger)

Annak érdekében, hogy egy sim elszundikáljon pihenés közben, elérheted, hogy fáradt legyen, vagy ha türelmesebb vagy, ki is várhatod, míg elnyomja az álom, hiszen azok a simek, akik rendkívül ellazulnak az egyik nyugágyon, általában elszundikálnak.

Életcél bónusz jellemvonása

Az a sim, akinek sikerül befejeznie a Tengerparti élet életcélt, megkapja a Kisimult (Laid-Back) jutalom jellemvonást. Ennek a jutalom jellemvonásnak a leírása szerint a kisimult simek soha nem stresszelnek semmin.

Minden olyan sim, aki soha nem válik feszültté, keményen dolgozhat a munkában anélkül, hogy félne a túlterheléstől, nem lesz feszült, amikor a szórakozás szükséglete alacsony, és nagyjából soha többé nem lesz stresszes.

Forrás: Ultimate Sims Guides