Sims 4 Játéktipp

Sims 4 High School Years Tinédzser Életcél – Dráma Láma / Drama Llama

A High School Years kiegészítővel négy új, tinédzsereknek szóló életcél került a játékba. Ezáltal többet foglalkozhatsz a tinédzserekkel és így talán nem lesz az az érzésed, hogy a tinédzsered ugyanolyan, mint egy fiatal felnőtt. (Bár még a kinézetükön van még mit csiszolni!) A dráma láma életcél az, ahol a simjeid a káosz előidézésére fognak összpontosítani.

Jellemvonások, amelyek segítenek a dráma láma életcél teljesítésében

A játékban lévő életcélokat segítheted vagy hátráltathatod attól függően, hogy milyen jellemvonásokat választasz hozzájuk. Van néhány olyan jellemvonás, ami hasznos lesz számodra, ha a dráma láma életcélt választod.

Az első ilyen az Aljas (Mean) jellemvonás, hiszen élvezned kell, hogy aljas módon kell viselkednek más simekkel. A másik a Romantikus (Romantic) jellemvonás, mivel hogy el kell érned, hogy egyvalaki olyannyira megkedveljen téged, hogy az ölelkezős kocsikban akarjon veled etyepetyézni!

Jutalom jellemvonás

Minden alkalommal, amikor a játékban életcélt választasz, egy jutalom jellemvonást kapsz cserébe, miután teljesítetted. Például, ha családdal kapcsolatos életcélt választasz, akkor a Házias (Domestic) jutalom jellemvonást kapod, és hogyha a High School Years kiegészítő tinédzsereire vonatkozó életcélok egyikét, akkor az Összetartó (Relatable) jellemvonást.

“Az összetartó simek gyorsabban összebarátkoznak a tinédzser társaikkal.”

Ettől a jellemvonástól a baráti kapcsolataid magasabb szinte emelkednek és könnyebbé teszi az ismerkedést.

Az életcél mérföldkövei

A játékban elérhető összes életcélnak megadott számú mérföldköve van, amelyeken végig kell haladnod. A dráma láma életcélnak három szintje van.

1. szint – Szaftos pletykák / Hot Gossip

  • Pletykálj 5 alkalommal (Gossip 5 Times)
  • Terjessz egy pletykát (Spread a Rumor)
  • Etyepetyézz az ölelkező kocsiban (Mess Around in the Cuddle Carts)

Az első feladatod az lesz, hogy ötször pletykálnod kell, amit a barátságos (Friendly) interakcióknál találsz. Ezt egyetlen egy simmel is megteheted ötször, vagy beszélgethetsz különböző simekkel, és kedvedre pletykálhatsz velük.

A következő dolog, az egy pletyka terjesztése, amit a Csínytevés (Mischief) interakcióknál találsz. Ezt bármelyik simmel megteheted, függetlenül attól, hogy milyen kapcsolatban állsz vele, feltéve, hogy előtte bemutatkoztál neki.

Az utolsó dolog, amit ebben a mérföldkőben meg kell tenned, az ölelkezős kocsikban való etyepetye, amihez szükséged lesz egy barátra vagy egy barátnőre. Kezdj neki az ismerkedésnek, vesd be a titkos csáberőd! Menj el egy közösségi területre,majd ismerkedj össze valakivel. Mindenféle barátságos és romantikus interakciót végezz vele, hogy hamar elérd a kitűzött célt. Majd hívd el randira a vidámparkba, hogy ezt a feladatot teljesíteni tudd.

Amint meglátod az ölelkezős kocsiknál a Etyepetye vele (Mess Around With) lehetőséget, akkor kattints rá. Oda fogtok sétálni, majd egy szenvedélyes csók után besétáltok és az etyepetyéhez hasonló szívecskés animáció fog megjelenni. Amikor az ölelkezős kocsikban vagy, még kérdéskártyákat is kapsz, ahol kiválaszthatod, hogy mit szeretnél tenni.

2. szint Internetes troll / Internet Troll

  • 5 alkalommal légy Aljas a Közösségi Nyuszin (Be Mean on Social Bunny 5 Times)
  • Szakíts egy simmel (Break Up With A Sim)

A Közösségi Nyuszi (Social Bunny) az új közösségi média, ahol ötször kell aljasnak lenned valakivel.

Ezt többféleképpen is teljesítheted: az első lehetőség, hogy készítesz egy új posztot, ahol megjelölöd egy ismerősöd és kiválasztod az Aljas üzenetet (Mean Message).

A másik lehetőség, hogy közvetlen üzenetet küldesz egy másik simnek, ahol szintén ki kell választanod azt a személyt akinek üzenni szeretnél és itt is az aljas üzenetet kell bejelölnöd.

Ezek után már csak annyit kell tenned, hogy szakítasz (Break Up) a szerelmeddel. Bizony, jól látod! Mivel már az egyik mérföldkő teljesítésénél szükséged volt egy társra az ölelkező kocsikban való etyepetyéhez, remélhetőleg még megvan az illető és most szépen szakítanod kell vele. Szegény párod, már most sajnálom! Mennyi időt és energiát fektettél bele ebbe a kapcsolatba, ugye?! Viszont az életcélodnak hűen össze kell törd a szívét. “Éljen a Dráma láma életcél!” …Azért annyit megtehetsz még utoljára a kedvesedért, hogy elmész vele egy romantikus vacsorára, vagy egy utolsó etyepetye erejéig találkozol vele… aztán búcsút intesz. Egyébként ezt az interakciót az Aljas (Mean) kategóriában találod.

3. szint – Dráma láma / Drama Llama

  • Legyen egy ellenséges riválisod (Have an Enemy Rival)

Az utolsó dolog, amit meg kell tenned, hogy teljesítsd ezt az életcélt, ami nem más, mint hogy legyen egy ellenséges riválisod. Először is csatlakoznod kell az egyik iskola utáni tevékenységhez:

  • Pomponcsapat (Cheer Team)
  • Sakkcsapat (Chess Team)
  • Labdarúgócsapat (Football Team)
  • Informatikai csapat (Computer Team)

Csatlakozni úgy tudsz, hogy megnyitod a telefont és az Üzlet (Business) alkalmazásban megkeresed a Csatlakozzon egy iskolán kívüli tevékenységhez (Join an After-School Activity) lehetőséget. Ezután már csak annyi a dolgod, hogy kiválasztod a neked tetszőt. Ezután indulhat a buli! Az általad kipécézett simmel aljas interakciókat kell végezned, hogy igazán megutáljon téged. Aljas sim révén ez neked menni fog, mint a karikacsapás!

Életcél jutalom jellemvonása

Amikor teljesíted a dráma láma életcélt, megkapod a Gondtalan (Untroubled) jellemvonást, amelynek leírása így szól: “A gondtalan simeknek mindig sikerül visszarázódni. Nem könnyű a kapcsolatokban Dráma lámának lenni. A gondtalanságot semmi sem sugalja jobban, mint a továbblépés és az elengedés.”

Forrás: Ultimate Sims Guides

Feliratkozás
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments