Sims 4 Játéktipp

Sims 4 High School Years – Közösségi Nyuszi / Social Bunny

A High School Years kiegészítőcsomagban a tinédzserek és az idősebb simek létrehozhatnak és kezelhetnek saját közösségi média felhasználói fiókot. Az új alkalmazásnak saját felülete van, és lehetőség nyílt arra, hogy más simeket adj hozzá és Privát üzenetet (DM) küldj nekik, posztot készíts, és reagálj más simek posztjaira. Trendi felhasználó vagy, aki több követőt szeretne szerezni, és növelni szeretné eladásait? Akkor a Közösségi Nyuszi segít! Minél többet használod, annál több követőt szerezhetsz – ez pedig több potenciális vásárlót jelent a Trendi ruháidnak. Úgyhogy pattanj fel a fedélzetre, és hagyd, hogy a Közösségi Nyuszi segítsen sikereket elérni!

Közösségi Nyuszi elérése

Az alkalmazás eléréséhez egyszerűen kövesd az alábbi lépéseket: Nyisd meg a sim telefonját, majd kattints a bal alsó sarokban található második ikonra, ahol a rózsaszín nyuszi van. Ezután előugrik a kezelőfelület, ahol megnyithatod magát a Közösségi Nyuszit (Open Social Bunny), privát üzenetet küldhetsz (Send a DM), megjelölhetsz valakit (Tag Someone In a Post), kikapcsolhatod az értesítéseket (Turn Off Notifications) vagy akár ki is kapcsolhatod az alkalmazást (Deactivate Social Bunny). Ha szeretnéd tudni, hogy mi minden van még benne, akkor a “Közösségi Nyuszi megnyitása” első lehetőségre kattintva teheted ezt meg.

Megjegyzés: Ha kikapcsolod a Közösségi Nyuszit, később bármikor újra aktiválhatod.

A Közösségi Nyuszi jellemzői

Az alkalmazás segít kiépíteni a kapcsolatot más simekkel anélkül, hogy szemtől-szemben kellene interakcióba lépni velük. Használatával könnyen létrehozhatod a Közösségi Nyuszi profilod, amellyel tarthatod a kapcsolatot a barátaiddal és családtagjaiddal. Az alkalmazás segítségével személyre szabhatod a profilodat, hogy megmutasd, milyen érdekes és egyedi vagy!

Az alkalmazás első megnyitásakor a Hozzáadás a kapcsolatlistához (Add to Contact List) a legjobb módja annak, hogy elkezd a közösségi hálózatod kiépítését. A kapcsolatok hozzáadásának sok haszna van: magunkról információkat megosztani, új embereket ismerni és tartani a kapcsolatot azokkal, akiket már ismerünk.

A Közösségi Nyuszi nagy népszerűségnek örvend, és sokan szeretnének másokkal kapcsolatba lépni benne. De ha meg akarod osztani a tartalmaidat, vagy csatlakozni egy adott beszélgetéshez, először meg kell ismerkedj pár simmel. Szerencsére most már tudod, hogy hogyan kell hozzáadni őket kontaktként a Közösségi Nyuszin!

A Hírfolyam (Feed) fül segítségével informálhatod magad az újdonságokról és nyomon követheted a barátaid tevékenységeit.

A kezdéshez nem kell mást tenned, mint várni, hogy valami csodálatos történjen veled. Bejegyzéseket írhatsz a napi tevékenységeiről, például a házi feladat elvégzéséről vagy egy új ruha vásárlásáról. Ezekkel a bejegyzésekkel követőket és kedveléseket szerezhetsz, ami a következő szintre emeli a profilod!

Megjegyzés: Ha különösen eseménydús napod van, a képernyő jobb felső sarkában egy értesítést kapsz, amely tudatja veled, hogy aznap sok Közösségi Nyuszira méltó esemény történt, és érdemes fontolóra venned, hogy posztolj ezekről.

Mivel a Közösségi Nyuszi lehetővé teszi, hogy kapcsolatba lépj más simekkel, és megosszátok egymással a tapasztalataitokat, így az olyan mérföldkövek megosztása, mint a szalagavató, az érettségi és a házasságkötés, nagyszerű módja lehet a simekkel való kapcsolattartásnak. Fotókat, történeteket és tanácsokat tehetsz közzé ezekkel a mérföldkövekkel kapcsolatos tapasztalataidról, a többi sim pedig támogatást és bátorítást kínálhat (jobb esetben).

Az Új bejegyzés (New Post) gombbal kiválaszthatod, hogy melyik életélményről szeretnél posztolni, ezáltal megoszthatod a történetedet másokkal. Legyen szó vicces, szívhez szóló pillanatról stb.

Amikor élményekről van szó, fontos a megfelelő beszámolótípus (Narrative) kiválasztása. Itt vannak a típusok és a leírásaik:

IkonBeszámoló típusLeírás
Kínos beszámoló (Embarrassing Narrative)Ez egyszerűen kínos volt. Az okos lépés, hogy megosztom a világgal a kínos helyzetemet.
Stresszes beszámoló (Stressed Narrative)Tudasd mindenkivel, hogy milyen stresszt okozott neked ez az időszak.
Kényelmetlen beszámoló (Uncomfortable Narrative)Vannak események, amelyek egyszerűen kellemetlenek, és ezt kötelességed tudatni a követőiddel.
Energikus beszámoló (Energized Narrative)Ez az esemény felpörgetett! El kell terjesztenem az izgalmat minden követőmnek.
Boldog beszámoló (Happy Narrative)Oszd meg a világgal, hogy mennyire boldoggá tett téged az esemény!
Magabiztos beszámoló (Confident Narrative)Posztolj magabiztosan erről az eseményről, és győződj meg róla, hogy minden követőd tudjon róla!
Szomorú beszámoló (Sad Narrative)Igazán szomorú az lenne, ha elszalasztanánk a lehetőséget, hogy ezt a szomorúságot megosszuk a világgal.

Akár boldog vagy szomorú élmény volt, a kiválasztott típus határozza meg, hogy mennyire tudod hatékonyan közvetíteni az üzenetet. Közzétehetsz a hírfolyamodban, és hagyhatod, hogy a többi sim reagáljon rá. Reagálhatsz te is a többi sim bejegyzéseire, és kiválaszthatod a reakciód típusát.

A bejegyzésekre reagálás és a Privát üzenetek küldése nagyszerű módja annak, hogy kapcsolatban maradj velük akkor is, ha igazából nincs miről posztolnod.

A Privát üzenet több fajtája közül választhatsz:

IkonÜzenet típusLeírás
Barátságos üzenet (Friendly Message)Egy gyors baráti üzenet, hogy tartsuk a kapcsolatot, vagy csak tudasd valakivel, hogy törődsz vele.
Flörtölő üzenet (Flirty Message)Lépj be ezekbe a privát üzenetekbe, amikor Ámor nyilának szüksége van egy kis segítségre, hogy megtalálja a célpontját.
Vicces üzenet (Funny Message)Ossz meg egy kis humort egy-egy vicc erejéig!
Undok üzenet (Mean Message)Ne fogd vissza magad! Tudasd valakivel, hogy nem kedveled! A hátsó szándékú bókok is bátorítanak.

Közösségi Nyuszi hangulati hatásai

A közösségi média hatalmas szerepet játszik az életünkben, és a Simsben is. Ha például gyakori Közösségi Nyuszi felhasználó vagy, a virtuális világon kívüli simekkel való csevegéskor lehetőséged lesz a Kérjen tanácsot a Közösségi Nyuszi bejegyzéshez (Get Advice on Social Bunny Post) interakciót használni. Ez megváltoztathatja a hangulatod; szomorúvá válhatsz a posztod miatt, de kaphatsz egy magabiztos hangulatot is, ha nagyszerű posztot készítesz.

Az üzenetek és a hozzászólások egy pillanat alatt képesek megváltoztatni a hangulatod. Flörtöléshez elküldhetsz egy flörtölő üzenetet vagy megjelölhetsz valakit egy flörtölő posztban. Viszont ha egy gonosz posztban megjelölnek vagy kapsz egy gonosz üzenetet, akkor azonnal dühbe fogsz gurulni.

A nap folyamán, ha értesítést kapsz, egy villogó sárga fény jelenik meg a telefon ikonja felett.

Forrás: The Gamer, Sims Community

Feliratkozás
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments