Sims 4 Játéktipp

Sims 4 High School Years Karrier – Simfluenszer részmunkaidős karrier

A High School Years két új részmunkaidős karrierrel érkezett: Simfluenszer és Videójáték streamelő (Video Game Streamer). Mivel a munkaidő nem ütközik az iskolával és az iskola utáni tevékenységekkel, a tinédzserek elvállalhatják az egyik részmunkaidős karriert. 

A Simfluenszer karrier az új vállalkozó (Entrepreneur) jártassághoz és a Trendi alkalmazáshoz kapcsolódik. A vállalkozó -és a karizma (Charisma) jártasságot kell fejlesztened ahhoz, hogy előléptetéseket kapj, és gyakran kapsz olyan feladatokat, amelyek a Trendi ruhák létrehozásával, népszerűsítésével és eladásával kapcsolatosak.

Simfluenszer karrier elkezdése

Elsősorban szeretném leszögezni, hogy hiába a tinédzserekről szól a High School Years kiegészítő csomag, ettől függetlenül a felnőttek is lehetnek Simfluenszerek, nem csak a tinédzser simek.

Hogy elkezdhesd a karriert, a bal alsó sarokban nyisd meg a telefont és kattints az Üzlet ikonra (Business) azon belül pedig a “Keressen munkát” (Find a Job) válaszd. Ha leütöd a billentyűzeten a J gombot, akkor egyből a Karrier fül ugrik fel és ott is választhatod a Csatlakozz egy karrierhezt (Join a Career). Van lehetőséged számítógépen is csatlakozni ehhez a karrierhez.

Van webkamerád? Van egy csipetnyi személyiséged? Légy Simfluenszer, és a nagy cégek felkeresnek, hogy segíts reklámozni a legújabb termékeiket.
Az értékelések elkészítésének megkezdéséhez keress olyan életmódtárgyakat, mint például a sakktábla, a festőállvány stb.

Ha sikeresen megtaláltad a Simfluenszer karriert, láthatod, hogy van arra lehetőséged, hogy kiválaszd, a reggeli (5:30-7:30-ig) vagy délutáni/esti (21:00 – 23:00-ig) műszakban dolgozzon a simed. Ha egyszer kiválasztottad, utána már nem tudod módosítani a műszak idejét, kivéve, ha felmondasz, és újra csatlakozol. A munka felmondását a telefonra kattintva, a Üzlet (Business) résznél találod. Ott a Kilépés az állásból (Quit Job) lehetőséget válaszd.

Megjegyzés: Ha szeretnél iskola utáni tevékenységet is elvállalni, akkor mindenképp elsőnek azt válaszd ki, aztán az Influenszer karriert. Fordított sorrendben nem fogsz tudni csatlakozni a karrierhez. Jelenleg hiba miatt, csak is ez a sorrend működik! Iskola utáni tevékenység -> Simfluenszer karrier

Simfluenszer karrierről

Ahhoz, hogy sikeres Simfluenszerré válj, tölts fel öt vagy annál több életmódbeli termékértékelést és összpontosíts a karizma és vállalkozó jártasság fejlesztésére.

Nagyon aktívnak kell lenned a Közösségi Nyuszin (Social Bunny) és a Trendin, hogy növelni tudd a követőid számát.

Ahhoz, hogy a vállalkozó (Entrepreneur) jártasságot Simfluenszerként megszerezd, felül kell vizsgálnod az életmódtermékeket. Elsősorban vásárolj egy laptopot és helyezd a simed eszköztárába. Ez nagyon fontos, mert másképp nem fog elérhetővé válni az interakció, amivel termékértékelést hajthatsz végre. Ha ez megvan, akkor kezdd el az értékelést egy sakktáblán, festőállványon vagy a táblán.

Kattints a táblára és válaszd a Készítsen életmód termékértékelést (Make Lifestyle Review) lehetőséget.

Ezután nyisd meg a simed eszköztárát, ahol egy felülvizsgálati fájlt (Review File) fogsz kapni, kattints rá és válaszd a Felülvizsgálati fájl feltöltése (Upload Review File) lehetőséget.

Vegyél részt annyi eseményen, amennyin csak tudsz, hogy elegendő anyagot gyűjts a Közösségi Nyuszi bejegyzéseidhez. Menj el a bálba és az utóbulira is, ismerkedj meg minél több simmel.

Miután részt vettél az eseményen, kattints a telefonodra és válaszd a Közösségi Nyuszi alkalmazást, azon belül az Új bejegyzést (Post). Menj el a vidámparkba, hogy szerezz különböző élményeket, amiket később kiposztolhatsz.

Add hozzá őket a Közösségi Nyuszi névjegyeid listájához (Add to Contact List), jelöld meg őket (Tag Sim) és használd a követőiket, hogy növeld a tieidet.

Használd a vállalkozó jártasságot több követő érdekében

A vállalkozó jártasság bírtokában népszerűsítheted a mellékállást online. Miután elérted a jártasság 2. szinjét, kattints a számítógépre vagy laptopra és válaszd a Karrier (Career) lehetőséget és azon belül az Simfluenszer tevékenység online hirdetését (Advertise Simfluencer Hustle Online).

Ajánlott életcél

A Nagyra becsült ikon (Admired Icon) életcéllal rengeteg követőt szerezhetsz és barátokra tehetsz szert, hogyha teljesíted a mérföldköveit. A Világ barátja (Friend of the World) életcél is jó választás ehhez a karrierhez, hiszen a karizma jártasságod fejlesztésében sokat segít és rengeteg simmel kell összebarátkoznod, hogy minél több követőd legyen.

Karrier szintjei

1. szint – Nano-Simfluenszer

Fizetés: §26/óra

Munkanapok: Hétfő, Kedd, Csütörtök, Péntek, Szombat

Előléptetési feladatok:

 • Érd el a vállalkozás jártasság 2. szintjét (Reach Level 2 Entrepreneur Skill)
 • Érd el a karizma jártasság 2. szintjét (Reach Level 2 Charisma Skill)

A vállalkozó jártasság növelése érdekében foglalkozz mellékállással, alkalmi munkákkal és szabadúszó karrierrel. Ha nem szeretnél sokat bajlódni a jártasság fejlesztésével, akkor nyisd meg a telefont, menj a Üzlet részére és válaszd az Üljön be egy jártasságfejlesztő órára (Sit in on Skill Class) lehetőséget, majd keresd ki a vállalkozó jártasságot. Ez a módszer 250 simoleonba fog kerülni, viszont ha elmész egy ilyenre, akkor lépni fogsz egy szintet a vállalkozó jártasságban. A karizma jártasság növeléséhez pedig beszélgess más simekkel, gyakorold a beszédet a tükörben, vagy olvass karizma jártasságról szóló könyvet. A jártasság könyvek megvásárolhatók közvetlenül a könyvespolcon, a “Vásároljon könyvet” lehetőséggel!

2. szint – Macro-Simfluenszer

Előléptetési bónusz: §500

Fizetés: §55/óra

Munkanapok: Hétfő, Kedd, Csütörtök, Péntek, Szombat

Előléptetési feladatok:

 • Érd el a vállalkozás jártasság 4. szintjét (Reach Level 4 Entrepreneur Skill)
 • Érd el a karizma jártasság 4. szintjét (Reach Level 4 Charisma Skill)

3. szint – Mega-Simfluenszer

Előléptetési bónusz: §900

Fizetés: §74/óra

Munkanapok: Hétfő, Kedd, Csütörtök, Péntek, Szombat

Előléptetési jutalmak: Vedd át a reklámajándékot (Receive Commercial Gift)

Napi feladatok

Más, otthonról végezhető munkákhoz hasonlóan a napi munkafeladatok is napról napra változnak, itt egy lista arról, amit Simfluenszerként kell majd teljesítened:

 • Hirdess mellékállást online / Advertise Side Hustle Online: Hirdess egy mellékállást online telefonon vagy számítógépen.
 • Készíts kereszt-promóciót a helyszínen / Cross Promote at Venue: Utazz el egy nem lakott területre, majd a telefon Üzleti alkalmazás használatával kereszt-promóciózz.
 • Szerezzen extra támogatást / Get Extra Funding: Telefon segítségével sikeresen lépj kapcsolatba az Angyal befektetővel (Angel Investor).
 • Szerezz sok extra támogatást / Get a Lot of Extra Funding: Használj üzleti tervet (Business Plan) a sikeres megjelenés érdekében a Láma barlangjában (Llama’s Lair).
 • Készíts üzleti tervet / Make a Business Plan: Keress üzleti tervet számítógépen vagy telefonon.
 • Beszélj a mellékállásról egy barátoddal / Talk to a Friend about Side Hustle: Terjeszd az igét a mellékállásról egy sim barátodnak.
 • Frissítsd az Online életrajzod egy üzleti profilképpel / Update Online Bio with Business Headshot: Töltsd fel az Üzleti profilképet úgy, hogy készítesz egy fényképet a telefon kamerájával, majd rákattintasz a Fotóra az eszköztárban.
 • Készíts életmód termékértékelést és töltsd fel / Make Lifestyle Product Review and Upload: Végezz életmód termékértékelés interakciót olyan életmód tárgyakkal, mint a sakktábla, festőállvány, stb. Ezután kattints a termékértékelő tárgyra, és válaszd a Feltöltés (Upload) lehetőséget.
 • Készíts ritka termék felülvizsgálatot és töltsd fel / Make Rare Product Review and Upload: Végezz interakciót a ritka termékek felülvizsgálatával olyan ritka gyűjteményeken, mint a kristályok, dísztojások stb. Ezután kattints a termékértékelő tárgyra, és válaszd a Feltöltés lehetőséget.
 • Végezz műszaki termékértékelést és töltsd fel / Make Tech Product Review and Upload: Végezz műszaki termékértékelési interakciót olyan műszaki tárgyakon, mint például számítógépek, fényképezőgépek stb. Ezután kattints a Termék felülvizsgálata tárgyra, és válaszd a Feltöltés (Update) lehetőséget.

Ütemezés és munkaidő

A simek kétféle munkaidő közül választhatnak: 5:30-7:30 vagy 21:00-11:00. 

Ha jó jegyeket szeretnél kapni a középiskolában és tanulmányilag sikeres szeretnél lenni, akkor a legjobb választás az esti műszak. Viszont ha a reggeli műszakot választod, a simed időbeosztása túl nyomasztó lehet, hiszen reggel 8-tól a Copperdalei Középiskolában kell lennie. Lehetséges, hogy nem lesz időd a simed szükségleteit kielégíteni, hogy boldogan mehessen el az iskolába.

Jutalmak és egyéb jutalom interakciók

Ebben a karrierben nincsenek jutalomtárgyak, de a 3. szint elérése után alkalmanként kaphatsz vállalati ajándékokat postán.

A számítógépen és a telefonon is van néhány extra lehetőséged, mint például a Simfluenszer tevékenység online hirdetése (Advertise Simfluencer Hustle Online) és az Ellenőrizze a mellékállás követőit (Check Side Hustle Followers).

Forrás: Sims Community

Feliratkozás
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments