Sims 4 Játéktipp

Sims 4 High School Years – Bál

A High School Years kiegészítő csomag számos új és szórakoztató játékmenet-funkciót ad a tinédzser simeknek. Belemerülhetsz az amerikai középiskolai élménybe azzal, hogy elmész a bálba. A bál egy játszható esemény, amely hasonló a partikhoz és az esküvőkhöz, és minden tinédzsernek lehetősége van elmenni rá.

Ahhoz, hogy a bálba eljuss, legalább egy tinédzser simnek kell lennie a háztartásodban, ha még sincs, akkor vagy létre kell hoznod egyet a Családkészítőben vagy tinédzserré kell felnövessz egy gyerek simet. Meg kell jegyezni azt is, hogy egy fiatal felnőttnek, felnőttnek vagy idősnek is jelen kell lennie a háztartásodban, mert a tinédzserek nem élhetnek egyedül. Ha egy családban van legalább egy tinédzser, a bál automatikusan megjelenik eseményként a naptárban, és később részletesebb értesítést kapsz az eseményről.

Alakítsd át vagy építs egy teljesen új báltermet

A játékcsomag már rendelkezik a Copperdale középiskola előadótermében található bál helyszínével. Ha úgy döntesz, hogy az esemény előtt nem változtatsz a helyszínen, a simjeid a játékban lévő alapértelmezett báltermet használják majd. Ha viszont te magad szeretnéd megépíteni, vagy csak szimplán szeretnéd megváltoztatni a helyiséget, lépj be az Építés/Vásárlás módba, és alakítsd át!

Az alapértelmezett helyszín már mindent tartalmaz, amire a simjeidnek szükségük van az eseményhez, de ha újjáépíted, mindenképpen ellenőrizd a szükséges tárgyakat, hogy megfeleljen a követelményeknek. Az esemény megrendezéséhez előre meghatározott számú és fajtájú tárgyra lesz szükséged, így ezt tartsd szem előtt, ha változtatsz rajta.

Hogyan hívj el valakit a bálba

Eljárhatsz órákra a tinédzser simjeiddel, hogy új barátokat szerezzenek, szerelmesek legyenek, vagy akár ellenségekre is szert tegyenek. Tehát bár a simek egyedül is elmehetnek a bálra, van lehetőségük valakit meghívni.

A simek barátokként, vagy mint lehetséges szerelmesek vesznek részt a bálon. A Báli meghívó (Promposal Sign) minősége a Festés jártasságodtól (Painting skill) függ, és a simed addig hordja az eszköztárában, amíg végül be nem mutatja a választottjának. Ahhoz, hogy egy másik simet ilyen módon kérj fel a bálra, kattints rá, válaszd ki a Bál (Prom) opciót, és mutasd be a táblát egy aranyos kis jelenet erejéig (feltéve, hogy igent mond).

A bálbahívás néhány módja:

  • Használd a Hívja el a bálba (Ask to Prom) interakciót egy másik tinédzser simen.
  • Kattints egy tinédzser simre és hívd meg csak barátként (Ask to Prom as Friends).
  • Hagyj üzenetet a bálba való meghívásról (Leave Note Asking to Prom) egy tinédzser sim iskolai szekrényében, hogy elmehess vele a bálba.
  • Fogadd el a meghívást a bálra egy másik tinédzser simtől.

Miután a simed megszerezte a bálpartnerét, meg tudod nézni a döntését úgy, hogy rákattintasz a partnerére és kiválasztod a Sim profil megnyitása (Sim Profil Open) lehetőséget.

Alkalomhoz illő ruha kiválasztása

Ha elmész a bálba, akkor fel kell készülnöd, mivel a bált mindig hivatalos eseménynek tekintik. Persze, elég vicces látni, ahogy a városi tinik a játékban véletlenszerűen össze-vissza összeállított öltözékben jelennek meg az “alkalmi” kategóriában, de te szabad kezet kapsz, hogy a saját simed ruháját összeállítsd.

Maga a kiegészítő csomag néhány új alkalmi ruhával érkezett, amelyek többnyire az aktuális báli öltözködési trendek alapján készültek, de bármilyen alkalmiruha elfogadott. Még gomblyuk virágot (fiúknak) és csuklódíszt (lányoknak) is beszerezhetsz, hogy kiegészítsd az öltözéked.

Bál előtti buli

Ha a simed sok barátot szerzett, akkor néhány órával a szalagavató előtt az egyikük felhívja, és megkérdezi, hogy van-e kedve eljönni egy bál előtti bulira néhány barátjával. Ha elfogadod a meghívást, egy másik helyre kerülsz, ami valamelyik sim háza lesz.

Ez egyezik a való életbeli bállal, mivel a diákok hagyományosan összegyűlnek, hogy lefotózzák magukat az alkalmi ruhájukban, mielőtt elindulnának a bálba. Ez egy jó lehetőség arra, hogy együtt lógjanak a barátaikkal, és lazítsanak a nagy este előtt.

Hogyan menj el a bálba

A bál minden szombaton 19:00-kor kezdődik. Használhatod a kiegészítő csomagban található alkalmi ruhákat, hogy biztosítsd, hogy a simek lenyűgözőek legyenek és készen álljanak az eseményre. Amikor eljön a bál ideje, egy felugró ablakban megkérdezi a játék, hogy szeretnél-e részt venni rajta, vagy inkább kihagynád. Kattints a Menjen el a bálba (Travel to the Prom with) vagy ha nem szeretnél elmenni, akkor a Bál kihagyására (Skip Prom).

A bál egy célzott esemény, ezért figyelned kell a feladatokra a képernyő bal felső sarkában, hogy arany medált szerezz és sikeres estéd legyen. Amikor a simek megérkeznek a bálra, többféleképpen élvezhetik az ünnepséget: lassúzhatnak a partnerükkel, megmutathatják a ruháikat, szavazhatnak a bál udvari bolondjára és királyára/királynőjére, és gyümölcslevet ihatnak. Van egy fotófülke is, ahol szórakoztató emlékeket örökíthetnek meg más simekkel. A bál, röviddel a bál udvari bolondjának és királyának/királynőjének kihirdetése után ér véget. Ezután a simeket általában meghívják egy utóbulira a vidámpark területén, így a bulinak koránt sincs vége!

Bálkirály/bálkirálynő és udvari bolond megszavazása

Van egy szavazó doboz, ahol a simed szavazhat osztálytársaira, hogy ki nyerje a bál Királya/Kiralynője (Prom Royalty) vagy a Bál Udvari Bolondja (Prom Jester) címet. Kattints a szavazó dobozra és válaszd a Szavazzon a bál királyára/királynőjére (Vote for Prom Royalty) vagy a Szavazzon a bál Udvari Bolondjára (Vote for Prom Jaster) lehetőségekre. Azok a simek, akik a Nagyra becsült ikon (Admired Icon) tinédzser életcéllal rendelkeznek, nagyon-nagyon szeretnék maguk is megnyerni ezt a címet.

Ahhoz, hogy a simed valamelyik címet elnyerje, előbb teljesítened kell az összes báli célt és el kell érned az aranyérmes jutalmat. Ha ezt nem sikerül, akkor a címek valaki másnak fognak jutni az eseményen, általában annak a simnek, akire a te simed szavazott. A címek megnyerésekor jár egy korona, ami ezután az egész család számára elérhetővé válik a Sim létrehozása menüben.

Bál kihagyása

Ha úgy döntesz hogy mégsem mész el a bálba, nem baj, hisz a bál nem való mindenkinek, sem a valóságban, sem a játékban. Ha egy lázadó tinédzsert játszol, vagy akár ha már többször is átélted a bált egy családnyi tinivel és már unod, semmi nem kötelez arra, hogy elmenj.

Nemcsak akkor dönthetsz úgy, hogy nem veszel részt a bálon, amikor a felugró ablakban lévő értesítés megkérdezi, hogy szeretnél-e elmenni, hanem megígérheted, hogy a barátaiddal vagy a szeretteiddel is kihagyod a bált (Skipping Prom Together). Ha megígéritek, hogy együtt hagyjátok ki, és mindketten megteszitek, mindketten kaptok egy pozitív hangulatjelzőt, de ha ennek ellenére mégis elmész, akkor nem csak a te simed kap egy negatív hangulatjelzőt, hanem az a sim is, akinek megígérted, hogy otthon maradsz.

Bál utáni buli

Ahogy az életben, a bál sem mindig ér véget, amikor az iskola azt mondja, mert a tinédzser simedet is meghívhatják az utóbulira. A bál hivatalos, iskolai része 11 órakor ér véget, és általában egyik barátod  egy felugró ablakban megkérdezi, hogy folytatni szeretnéd-e a bulizást. Választhatod, hogy egyedül mész és meglátod, kik jönnek, vagy a barátaidat is magaddal viheted, hogy biztos lehess benne, hogy a bál utáni összejövetel jól sikerüljön.

Az utóbuli a Plumbit mólónál lesz, a Plumbit-öböl környékének sétányán. A simed a báli partnerével és barátaival élvezheti a három vidámparki attrakciót, fagyizhatnak az idilli LaSuli tó kilátásával, vagy használhatnak egy fotófülkét, hogy megörökítsék az éjszakát. Amikor megérkezel az utóbulira, a bál hivatalosan véget ér, de maradhatsz a mólón barátaiddal, és folytathatjátok a saját ünnepléseteket, ameddig csak szeretnétek.

Forrás: TheGamer, Gamerant

Feliratkozás
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments