Sims 4 Játéktipp

Sims 4 Get to Work – Üzlet létrehozása

Építs és működtess egy sikeres kiskereskedelmi üzletet, ha birtokodban van a Get to Work kiegészítő csomag. Az üzletet csak egy speciális kiskereskedelmi telektípuson lehet elhelyezni, és nem lehet a saját otthonodban. Tehát a simednek el kell mennie az üzlet telkére, hogy irányíthassa azt. Viszont a boltot és a teljes vagy részmunkaidős munkát egy sim is irányíthatja.

Ha az üzleted fejlődik, akkor jutalompontokkal gazdagodsz, ez javítja a simjeid eladási jártasságát. Ez segít abban is, hogy gyorsabban el tudd adni a termékeidet. A jutalompontokat idővel a vásárlókkal való sikeres interakcióval, a termékek eladásával és a boltod feltöltésével lehet megszerezni.

Kiskereskedelmi üzlet vagy pékség nyitásának feltételei

Két dologra lesz szükséged ahhoz, hogy üzletet nyiss. Egy pénztárgépre és az eladandó termékekre. Ez lehet egy tárgy az Építés módból, valami, amit a simed készített, amit a simed gyűjtött a világban, vagy akár egy próbababát is felöltöztethetsz és ruhákat árulhatsz. Ha eldöntötted, hogy mit akarsz eladni, kattints a tárgyra, és jelöld meg Eladóként (For Sale). Ezután kattints a pénztárgépedre, és válaszd a Üzlet megnyitása (Open Store) lehetőséget. Amikor egy pékséget építesz, több dologra is szükséged lesz ahhoz, hogy működjön. Itt van egy lista, hogy mit tudsz eladni:

 • Tárgyak a Vásárlás módból
 • Gyűjthető tárgyak
 • Festmények
 • Fotók
 • Elkészített ételek
 • Gyümölcsök, zöldségek és fűszernövények
 • Fából készült szobrok és bútorok
 • Saját kezűleg írt könyvek
 • Ruházat

Ha úgy döntesz, hogy élelmiszerboltot üzemeltetsz, akkor a kiskereskedelmi üzleten belül egy konyhát kell építened, ahol sütni vagy főzni tudod az eladni kívánt ételeket.

Egy sikeres üzlet vezetése

Vezesd zökkenőmentesen az üzletedet, és érj el magasabb profitot a kiskereskedelmi üzleteddel vagy pékségeddel. Növeld a látogatottságot, hagyd, hogy az alkalmazottak gyorsabban dolgozzanak, és maximalizáld az eladásokat!

Vonzz több vásárlót a boltodba

Az üzletedet felkereső vásárlók számát az üzleted vonzereje határozza meg. Az üzlet vonzerejének szintjét a pénztárgépen található Pénzügyi jelentés (Financial Report) megtekintésével ellenőrizheted. Reklámot is vásárolhatsz, hogy átmenetileg növeld a látogatottságot. A webes hirdetés gyors vásárlói fellendülést biztosít, amely a vége felé elhalványul, míg a tévéreklám a kampány időtartama alatt folyamatosan növeli a vásárlók számát.

Helyezz el olyan tárgyakat, mint a kiskereskedelmi táblák vagy neonreklámok, hogy tartósabb hatást gyakorolj a simekre. Az Ezermester jártassággal rendelkező simek még a neonreklámokat is fejleszthetik, hogy ritkábban mozogjanak vagy menjenek tönkre.

Fokozd az üzleted vonzerejét, hogy több vásárlót szerezz

 • Vásárolj hirdetést a pénztár segítségével
 • Helyezz el olyan tárgyakat, mint a kiskereskedelmi táblák vagy a neonreklámok
 • Díszítsd fel az üzletedet
 • Rendelkezz megfelelő mennyiségű és változatos árucikkekkel

További eladások

A vásárlók szívesebben vásárolnak kellemes környezetben. Ezért ügyelj arra, hogy az üzleted rendben legyen. Tisztítsd meg a koszos kirakatokat és a polcokat. A takarítás sokkal gyorsabban megy, ha szintet lépsz a kiskereskedelmi karbantartás jártasságban. Használd a jutalompontokat olyan jutalmak megvásárlására, mint például a Komoly vásárló (Serious Shopper), amelyek növelik a vásárlók vásárlási kedvét, amint belépnek az üzletbe.

Gyorsabb munka az alkalmazottak kiskereskedelmi jártasságának maximalizálásával

Az üzletben végzett munka során te és az alkalmazottaid fejleszthetitek kiskereskedelmi jártasságotokat. Ez segíthet a gyorsabb takarításban, a termékek gyorsabb eladásában, és beosztottjaid ritkábban fognak lazsálni. Azzal, hogy mindegyiküket maximalizálod, meghatározhatod, hogy mennyire jól dolgoznak az üzletedben. Ossz ki különböző feladatokat az alkalmazottaidnak, hogy az üzleted a lehető legnagyobb hatékonysággal működjön. Oldj fel további alkalmazottakat a jutalompontokkal (Perk Points).

Hogyan működtesd az üzletet/pékséget

Termékek, ruházat vagy élelmiszer eladása

Mielőtt megnyitnád az üzletedet, eladásra szánt termékeket kell elhelyezned a boltodban. Ezt úgy teheted meg, hogy rákattintasz a kívánt árucikkre, és az Eladásra (Put for Sale) kattintasz. Amikor megnyitod az üzletet, a vásárlók be fognak jönni az üzletedbe, hogy körülnézzenek. Mielőtt egy vásárló meg akar vásárolni egy terméket az üzletedből, előfordul, hogy meg kell őket győznöd. Ezt úgy teheted meg, hogy interakcióba lépsz a vásárlóval, és valamilyen kapcsolatot építesz ki velük. Minél magasabb a kiskereskedelmi jártasság szinted, annál gyorsabban tudsz terméket eladni a vásárlóknak. Amikor a vásárló szeretne vásárolni egy terméket, akkor egy bevásárlókosár jelenik meg a feje fölött. Kattints a simre az eladáshoz. Ezt nem kell a pénztárnál tenned, mert a simed elővesz egy tabletet, hogy elvégezze az eladást.

A feltöltés nem ingyenes. Mindig ki kell fizetned a tárgy eladási árának egy százalékát. Lehetőséged van arra is, hogy a simed által készített vagy gyűjtött új tárgyat helyezz el, ez nem kerül semmibe az új tárgy elhelyezésekor.

Öltöztesd fel a próbababákat

Különböző típusú próbababák vannak. Választhatsz egy modern próbababa vagy egy realisztikusabb próbababa között. Ezek között vannak gyermek és felnőtt próbababák. Miután elhelyezted a próbababákat az üzletedben, választhatsz a különböző pózok között.

Ezek a következők:

 • Semleges (Neutral)
 • Magabiztos (Confident)
 • Kacér (Flirty)
 • Játékos (Playful)
 • Aktív (Active)
 • Üzleti (Business)

A próbababák száma azonban korlátozott: egy telken legfeljebb 10 darabot lehet elhelyezni.

Készíts olyan öltözékeket, amelyek tételenként minden egyes próbababatípus között megoszlanak. További ruhák létrehozásához a Sim létrehozása menüpontban kattints a ruhakategóriára, majd a kategória feletti nyílra. Itt kategóriánként legfeljebb 5 öltözéket adhatsz hozzá, összesen 30 egyedi öltözéket.

Tipp: Egy próbababa alakját ugyanúgy szerkesztheted a Sim létrehozásában (Create A Sim), mint egy sim esetében.

Alkalmazottak irányítása

Egy üzletben legfeljebb három olyan extra beosztottat alkalmazhatsz, akik nem a te háztartásodban élnek. Felvehetsz vagy kirúghatsz alkalmazottakat a tulajdonodban lévő kiskereskedelmi üzletben. Választhatsz magasabb jártassági szinttel rendelkező simeket, de ők egy kicsit többe kerülnek. Testre szabhatod az egyenruhájukat, amit a kiskereskedelmi üzletedben kell viselniük. Az alkalmazottaid tapasztalatot szereznek, amikor neked dolgoznak, és fejlesztik a jártasságaikat.

Kiskereskedelmi jártasságok fejlesztése

A munkavállalók három különböző jártassággal rendelkeznek, amelyek meghatározzák, hogy mennyire jól dolgoznak: Eladás, karbantartás és munkamorál. Vannak csalások ezeknek a jártasságoknak a növelésére.

Kiskereskedelmi karbantartás jártasság

A karbantartásban jártas alkalmazottak gyorsabbak lesznek az árucikkek feltöltésében és a bolt takarításában. Az alkalmazottak a kiskereskedelmi karbantartási jártasságukat azáltal növelik, hogy elvégzik a munkájukat, miután utasítást kaptak az eladott cikkek feltöltésére vagy a tiszítására.

 • Gyorsabban tölti fel az árut
 • Gyorsabban tisztítja a piszkos tárgyakat

Kiskereskedelmi eladás jártasság

Az eladásban jártas alkalmazottak nagyobb sikerrel lépnek kapcsolatba a vásárlókkal, és gyorsabban állítanak ki számlát, ha már az ügyfelek készen állnak a vásárlásra. Az alkalmazottak növelik kiskereskedelmi eladás jártasságukat azáltal, hogy a munkájukat azután végzik el, hogy utasítást kaptak a vásárlók segítésére, a feláras eladásra, vagy az olcsóbb árucikkek erőltetésére.

 • Gyorsabban állítanak ki számlát a vevőknek
 • Sikeresebb interakció a vásárlókkal

Kiskereskedelmi munkamorál jártasság

Az alacsony munkamorállal rendelkező alkalmazottak a telefonjukkal játszanak, más alkalmazottakkal társalognak, vagy egyszerűen csak szórakoznak, miközben lazsálnak. A munkavállaló szidása idővel lassan növeli a munkamorál jártasságát.

Tipp: Dicsérd meg és ellenőrizd őket.

 • Nem lazsálnak majd olyan gyakran
 • Kicsit keményebben dolgoznak

Jutalompontok gyűjtése

A jutalompontok gyűjtése egyszerű, és szinte automatikusan megy az üzlet vezetése közben. Ha vannak alkalmazottaid, ők nem fognak jutalompontokat gyűjteni neked. Íme néhány hasznos tipp:

 • Kapcsolattartás az ügyfelekkel (5 jutalompont)
 • Árucikkek feltöltése (10 jutalompont)
 • Számla kiállítása vásárlóknak (15 jutalompont)

Jutalompontokért vásárolható jutalmak

Oldj fel új lehetőségeket és tárgyakat a kiskereskedelmi üzleted számára, ha az összegyűjtött jutalompontokkal megvásárolod őket! A megvásárolt jutalmak a háztartásod minden tagjára érvényesek lesznek. Ez egy teljes lista arról, hogy mit vásárolhatsz jutalompontokkal.

JutalmakJutalompontok
Plakát: Az első Simoleonom (Placard: My First Simoleon)
Felold egy dekoratív fali tárgyat, amely az üzlet kezdeti sikerét ünnepli. Ezt a “Kiskereskedelmi tárgyak” között találod az Építési módban.
50
Provokatív emelvény (Provocative Pedestal)
Felold egy új emelvény tárgyat, amelyen különböző eladó tárgyakat lehet megjeleníteni. Ezt a “Kiskereskedelmi tárgyak” között találod az Építési módban.
100
Letaglózó tábla (Stunning Sign)
Felold egy új táblát, amelyet elhelyezhetsz az üzletedben, hogy több vásárlót vonzzon. Ezt a “Kiskereskedelmi tárgyak” között találod az Építési módban.
150
Elegáns ing (Snazzy Shirt)
Felold egy további inget férfiak és nők számára, amely ideális egyenruhaként.
200
A holnap kasszája (Register of Tomorrow)
Feloldja a Suros pénztárgépet; tökéletes a modern, előkelő üzletekben való használatra. Ez a holnap kasszája… ma. Ezt a “Kiskereskedelmi tárgyak” között találod az Építési módban.
250
Felesleges többlet (Superfluous Surplus)
Az áruház beszállítója túl sok készletet rendelt, ezért átmenetileg csökkentik az árakat, hogy szabaddá tegyék a helyet! A készletfelújítási tételek ára 12 órán keresztül csökken. Ez a kedvezmény a jövőben újra megvásárolható.
300
További alkalmazott #1 (Additional Employee #1)
Feloldja egy további alkalmazott felvételének lehetőségét az Alkalmazottak kezelése ablakban.
350
Gyorsabb árufeltöltés (kicsi) (Faster Restocking (small))
Kicsit csökkenti a háztartás tagjainak az eladott termékek feltöltéséhez szükséges időt.
400
Gyorsabb pénztárak (kicsi) (Faster Checkouts (small))
A háztartás tagjai kicsit gyorsabban állítanak ki számlát a vásárlásra kész ügyfeleknek.
450
Plakát: Fobbs 500 (Placard: Fobbs 500)
Felold egy dekoratív fali tárgyat, amely az üzlet végső uralmát ünnepli a piacon. Ezt a “Kiskereskedelmi tárgyak” között találod az Építési módban.
500
Kíváncsi vásárló (Curious Shopper)
A vásárlók több időt töltenek az üzletben kapható árucikkek böngészésével, mielőtt úgy döntenének, hogy távoznak.
1000
Mega menedzser (Mega Manager)
Az áruházi alkalmazottakon végzett menedzsment szociális interakciók nagyobb eséllyel lesznek sikeresek.
1100
További alkalmazott #2 (Additional Employee #2)
Feloldja egy további alkalmazott felvételének lehetőségét az Alkalmazottak kezelése ablakban.
1200
Komoly vásárló (Serious Shopper)
A vásárlók nagyobb vágyat éreznek egy termék megvásárlására, amikor először lépnek be az üzletbe.
1300
Gyorsabb pénztárak (nagy) (Faster Checkouts (large))
A háztartás tagjai sokkal gyorsabban állítanak ki számlát a vásárlásra kész ügyfeleknek.
1400
Gyorsabb árufeltöltés (nagy) (Faster Restocking (large))
Jelentősen csökkenti a háztartás tagjainak az eladott termékek feltöltéséhez szükséges időt.
1400
Biztos eladás (Sure Sale)
Feloldja a ” Biztos Eladás” szociális interakciót, amely garantálja, hogy a vásárló megvásárol egy terméket, ha azt rájuk használják.
2000
Ügyes üzletkötő (Slick Salesman)
A vásárlókon használt kiskereskedelmi interakciók nagyobb eséllyel lesznek sikeresek.
2100
Azonnali árufeltöltés (Instant Restocking)
A háztartás tagjai azonnal feltölthetik a termékeket.
2200
Olcsóbb árufeltöltés (Cheaper Restocking)
Csökkenti az árukészlet újra feltöltésének árát.
2500

Üzleti javaslatok/ötletek

Ha szükséged van néhány ötletre, hogy milyen vállalkozást/üzletet szeretnél létrehozni, itt van néhány nagyszerű lehetőség!

 • Fotóstúdió
 • Pékség
 • Virágbolt
 • Játékbolt
 • Elektronikai bolt
 • Művészeti galéria
 • Ruhabolt/butik
 • Könyvesbolt
 • Bio élelmiszerbolt
 • Ásványbolt (kristályok és fémek)
 • Élelmiszerbolt
 • Földönkívüli bolt (gyűjtőcikkek, mint például földönkívüliek, űrsziklák és űrlenyomatok)
 • Kertészet (növényeket, halakat és kültéri bútorokat árul)
 • IKEA
 • Esküvői szalon (torták, dekorációk, esküvői ruhák)
 • Kávézó
 • Zenebolt
 • Kézművesbolt (lekvárok, kötött termékek, hímezett áruk)

Forrás: Sims Online

Feliratkozás
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments