Sims 4 Játéktipp

Sims 4 Get to Work Jártasság – Fotózás / Photography

A Fotózás jártasság a Get to Work kiegészítőhez jár. A telefontól a puccos fényképezőgépig többféle eszközzel kattintgathatsz szerte a világban. A fotózásban jártas simek nagyobb sikereket érhetnek el, ha sok-sok fotó készítésével, felszerelésük fejlesztésével, a képbeállításokkal való kísérletezéssel és az In a Flash Fotóstúdió használatával csiszolják jártasságukat. Készíts fotókat egy vagy kettő simről. Felnőtt simekről készíthetsz fotókat, de lehetőséged van gyerekekről is fotókat készíteni. A fénykép készítésekor lehetőséged van szűrőt, méretet vagy hátteret választani, de a pózokat nem tudod megváltoztatni, ha éppen fotózol. A póz megváltoztatásához új képet kell készítened.

Három különböző digitális fényképezőgépet vásárolhatsz. Kattints a bal alsó sarokban lévő telefon ikonra, majd a házikóra (Home) és válaszd az Ajándék vásárlása (Purchase Gift) opciót. Itt megtalálod mind a három fényképezőgépet: Alig jobb digitális fényképezőgépet (Barely Better Digital Camera), a Kristálytiszta digitális fényképezőgépet (Crystal Clear Digital Camera) és a Meglehetősen átlagos digitális fényképezőgépet (Appreciably Average Digital Camera). Minél drágább, annál jobb a digitális fényképezőgép.

Számos dolgot tehetsz a készített fényképekkel, például kiteheted őket a falra, eladhatod őket saját üzletedben, vagy átalakíthatod a fényképeket emlékké. Az elkészített képeknek címet is választhatsz!

A fotózás jártasság (Photography Skill) 10. szintjének elérésével kiérdemelheted a Tökéletes kép (Picture Perfect) jutalmat!

Lépj szintet a fotózás jártasságban

Ha gyorsabban szeretnéd ezt a képességet fejleszteni, győződj meg arról, hogy a simed inspirált hangulatban van gyakorlás közben. A fotózás jártasság szintlépésének 2 módja van:

 • Készíts fotókat vagy szelfiket
  • Használd a telefonodat vagy a digitális kamerádat fotók vagy szelfik készítéséhez.
 • Készíts képeket a fotóstúdióban
  • Pénzt lehet keresni a Fotóstúdió segítségével úgy, hogy másokkal együtt fotózkodsz.

Légy inspirált

Az elmélázó zuhanyozással (Thoughtful Shower) +1 Inspirált hangulatjelzőt kaphatsz. Készíthetsz egy képet is, és létrehozhatsz belőle egy emlékképet, amivel szintén Inspirált hangulatjelzőt kapsz.

Teremtsd meg a tökéletes szobát, hogy inspirálódj!

A képeslap-gyűjtemény inspirált aurát áraszt, vagy megvásárolhatod ugyanerre a célra a Plumbob lámpák egyikét: Shine On Ambitions Award vagy Enchanted Aurora Supernatural Award.

Szűrők használata

A fotók készítésekor különböző szűrők közül választhatsz:

 • Szürkeárnyalatos (Grayscale)
 • Szépia (Sepia)
 • Túltelített (Oversaturate)
 • Alultelített (Undersaturate)
 • Vignetta (Vignette)
 • Fehér vignetta (White Vignette)
 • Inverz (Invert)
 • Meleg (Warm)
 • Hideg (Cool)
 • Világos (Bright)
 • Sötét (Dark)

A fotó elkészítése után még mindig megváltoztathatod a szűrőt, ha nem vagy  elégedett vele. Csak a rossz minőségű fotók szűrőjét nem lehet a fotó elkészítése után megváltoztatni.

A fotók emlékké alakítása

A fotókat a képre kattintva a Hozzáadás Emlékhez lehetőséggel lehet Emlékekké alakítani. A játékosok a fényképen megjelenő összes simet megjelölhetik. Egy érzelem is társítható a fényképhez, ami kedves emlékeket idéz fel, amikor a simek úgy döntenek, hogy visszaemlékeznek a fényképre.

Hogyan hozhatsz létre emléket egy fényképből?
Ezt úgy teheted meg, hogy rákattintasz a képre, és kiválasztod a Hozzáadás az emlékekhez (Add to Memories) lehetőséget. Ezután menj a képernyő jobb sarkában lévő Kamera vezérlőre, és kattints az Emlékek és Fotók (Memories & Pictures) lehetőségre. Válaszd ki a fotókat, és válassz egy hangulatot. Ha inspirált hangulatot választasz, az segít a Fotózás jártasságod fejlesztésében. Kattints az Emlékezzen vissza erre az emlékre (Reminisce about this Memory) opcióra, hogy azonnal megkapd a képhez társított hangulatjelzőt.

Nyiss meg és működtess egy Fotóüzletet

Ha egy fotóüzletet szeretnél üzemeltetni, akkor szükséged lesz az In a Flash Fotóstúdióra. Ez lehetővé teszi, hogy egy állványon lévő fényképezőgéppel akár két simről is készíthess fotókat. Különböző típusú háttereket lehet használni a hangulat beállításához. Ez különösen hasznos azoknak a simeknek, akik szeretnének néhány extra simoleont keresni azzal, hogy minőségi fotókat készítenek. Ezek közül a hátterek közül választhatsz:

 • Fekete (Black)
 • Téglafal (Brick Wall)
 • Szürke (Grey)
 • Kültéri (Outdoor)
 • Parti (Party)
 • Ég (Sky)
 • Víz (Water)
 • Fehér (White)

Fotózás jártasság szintjei

A Fotózás jártasságnak csak 5 szintje van, és nem igazán old fel semmit. Az egyetlen dolog, amit csinál, hogy jobb minőségű fotókat készíthetsz, amelyeket magasabb áron tudsz eladni.

1. Szint

A fotózás jártasság lehetővé teszi, hogy megörökítsd a körülötted lévő világot. A mesterművek elkészítéséhez vezető út időbe telik, de minél magasabb a jártassági szint, annál jobbak a képek.

2. Szint

Ne feledkezz meg a szelfikről!

3. Szint

A fényképezőgép minősége számít! Az olcsóbb fényképezőgépekkel remekül lehet tanulni, de néhány simoleonnal többet költve olyan fényképezőgépet vásárolhatsz, amely zoomolni tud és nagyobb képeket készít.

4. Szint

Extra simoleonokat kereshetsz azzal, hogy az In a Flash Fotóstúdió segítségével képeket készítesz más simekről.

5. Szint

Nyiss egy Fotógalériát, hogy megoszd (és eladd) a fotóidat más simeknek!

Csalás – Maximális szintű fotózás jártasság

Van egy csalás is, hogy maximalizáld a simek fotózás jártasságát. A csaláskódok engedélyezéséhez üsd le egyszerre a Ctrl + Shift + C billentyűkombinációt a játékban, hogy megnyíljon a csalásablak. Írd be az alábbi csalás kódját, hogy maximalizáld a jártasságaid szintjét. Ha nem akarod maximalizálni a jártasság szintjét, akkor az 5-ös számot az előnyben részesített jártassági szintre cserélheted 1-től 4-ig.

stats.set_skill_level Major_Photography 5

Látogass el a Csaláskódok oldalra az összes jártassághoz kapcsolódó csalásért.

Forrás: Sims Online

Feliratkozás
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments