Sims 4 Játéktipp

Sims 4 Get to Work – Egy pékség működtetése

A pékség működtetése a Get to Work kiegészítőben az egyik legizgalmasabb dolog. Tanuld meg tippünkből, hogyan működtess pékséget nagy nyereséggel, hogyan vonzz több vásárlót a boltodba, és hogyan építsd fel a saját pékségedet!

Kezdjük a jártasságokkal, amelyeket egy kicsit fel kell fejlesztened, mielőtt elindítanád a pékséged.

Jártasságok amik szükségesek a pékséged vezetéséhez

A Sütés jártasság mindenképpen nagyon hasznos. De a főzés jártassággal együtt néhány szép süteményreceptet is készíthetsz. Ha úgy döntesz, hogy a Sütés jártasságot maximumra fejleszted, akkor a Kertészkedés jártasságodat is fel kell fejlesztened. Néha szükséged van a süteményeidhez hozzávalókra, különösen a magasabb Sütés jártasság szinten feloldott süteményeknél. Ajánlott a következő jártasságok fejlesztése: Kertészkedés (Gardening), Sütés (Baking), Főzés (Cooking) és Ínyenc főzés (Gourmet Cooking).

A vásárlók a kihelyezett termékek köré gyűlnek, ezért ne helyezd a kasszát egy kihelyezett termék mellé.

A megfelelő tárgyak kiválasztása a pékséged számára

Itt egy listát találsz arról, hogy mire van szükséged a pékséged felépítéséhez. Próbálj meg külön helyiségeket létrehozni a konyhádnak és a boltodnak, hogy a vásárlókat távol tartsd a konyhádtól.

Üzlethelyiség berendezése

A legtöbb vásárló az eladásra kínált ételek vagy tárgyak körül fog tartózkodni, próbáld meg ezeket kicsit távolabb helyezni egymástól, hogy a vásárlók kényelmesen elférjenek a pékségedben. Ügyelj arra is, hogy ne helyezd a pénztárgépedet az áruk közelébe.

 • Pénztárgép
 • Hűtőszekrény
 • Ülőhely

Az üzlethez tartozó konyha berendezése

Ha az eszköztárában szereplő otthoni telekről viszel magaddal élelmiszert, nincs szükséged konyhára, de célszerűbb magában az üzletben megsütni az árukat, így a konyha erősen ajánlott. A konyhában több dologra is szükséged lesz, ha a kiskereskedelmi telkeden szeretnél sütni. Ebben a konyhában a funkció minden tekintetben fontosabb a kinézetnél: próbáld kerülni a felesleges dekorációt, mert nem csak helyet foglal, de a simed figyelmét is elterelheti, ha a környezetében gyönyörködik munka közben.

 • Hűtőszekrény
 • Tűzhely
 • Mosogató
 • Pultok
 • Süteménygyár (opcionális)
 • Szemetes

Az üzlet mosdójának berendezése

Tartsd tovább a vásárlókat az üzletedben azáltal, hogy kielégíted a szükségleteiket. Hozz létre külön WC-fülkéket a kínos pillanatok elkerülése érdekében.

 • Mosdókagyló
 • Külön WC

Helyezz el dekorációkat a pékségben

Használd ki a Get to Work kiegészítő csomagban található dekorációkat. Némelyikük nagyobb vonzerőt ad a boltnak a vásárlók számára, mint például a táblák vagy matricák. Keress tárgyakat feliratokkal: Ennek a tárgynak az elhelyezése segít több vásárlót hozni a boltodba.

Hozz létre gyümölcsökkel és zöldségekkel teli kertet

A receptek némelyikéhez különleges összetevőkre van szükség. Ezért ajánlott otthon vagy a pékségben kertészkedni. Ezekre az alapanyagokra lesz a legnagyobb szükséged: eper, körte, cseresznye, burgonya és sárgarépa. Az eperre a 10. szintű lávatorta elkészítéséhez is szükség van, hogy több profitot kapj.

Adj el olyan ételeket a pékségedben, mint a csokoládé szuflé, a lávatorta és az Ekler fánk, hogy sok profitot termelj.

Milyen süteményeket lehet a legjobban eladni?

Kezdheted az üzletet olyan pékáruval, amihez alacsony szintű sütési jártasságra van szükség. Ez nem fog sok hasznot hozni, de kezdetnek megteszi. Amikor szintet lépsz ebben a jártasságban, cseréld le az alacsonyabb szintű süteményeket magasabb szintűekre. Ha kiváló minőségű ételeket sütsz, és díszítéseket adsz hozzá, akkor több simoleont fogsz keresni a pékségeddel. A 10. szintű kiváló minőségű ételeket 800 – 2200 simoleonért lehet eladni. Amikor 1500 elégedettségi pontod van, érdemes megvenned a Piacra vihető jellemvonást, hogy több simoleonért adhasd el a süteményeidet. Olyan ételeket adj el, mint a csokoládé szuflé (Chocolate Soufflé), lávatorta (Lava Bundt Cake) és az ekler fánk (Éclairs).

Tipp: Az árufeltöltés sok pénzbe kerül. Próbálj meg minél több süteményt sütni magadnak, így hatalmas hasznot húzhatsz belőle.

Süss kiváló minőségű süteményeket

Nagyobb esélyed lesz arra, hogy kiváló minőségű süteményeket kapj, ha fejleszted a Sütés jártasságod. Ez sokat fog segíteni abban, hogy több profitot szerezz a pékségednek. Amikor a süteményhez hozzávalókra van szükséged, próbálj olyan hozzávalókat használni, amelyek szintén kiváló minőségűek. Arra is lehetőséged van, hogy néhány péksüteményedet díszítsd, hogy javítsd a minő

Ha sok eladnivalód van, de nincs elég vásárló, indíts reklámkampányt, hogy több vásárlót csalogass a pékségedbe.

Segíts a vásárlóknak a pékségedben

Amikor pékséged sikeressé válik, sok vásárló fog besétálni az ajtódon, hogy tőled vásároljon. Használd az olyan kiskereskedelmi interakciókat, mint az Üdvözlés (Greet Customer), Kérdezzen az árkategóriáról (Ask about Price Range) vagy Beszélje meg a vásárlási preferenciákat (Discuss Shopping Preferences). Amikor az ügyfelek készen állnak a vásárlásra, egy bevásárlókosár jelenik meg a fejük felett. Először a piros bevásárlókosárral rendelkező vásárlókkal foglalkozz, különben hazamennek.

Hagyd, hogy a vásárlók egyenek a pékségben

Van rá mód, hogy a vásárlóid a pékségedben étkezzenek. Helyezd a péksüteményeid egy melegentartó pultra anélkül, hogy a süteményeket áruba bocsátanád, hogy a vásárlók vehessenek belőlük egy adagot. Ezt tekintheted kóstolásnak is. Ha ezt szeretnêd, ajánlott felvenni egy alkalmazottat, aki elmosogat.

Vidd ki a vásárlókat a konyhából!

Ne helyezz el a konyhában olyan tárgyakat, amelyeket a vásárlók használhatnak. A konyhában azonban szükség lesz egy hűtőszekrényre, ezért a legjobb megoldás, ha egy vagy 2 másik hűtőszekrényt helyezel el a konyhai részen kívül, a konyha bejárata mellett. Hozz létre egy 2 ajtós bejáratot a konyhába, így amikor egy eltévedt vásárló besétál, akkor mindig megvan a lehetőség, hogy a másik ajtót használd.

Tippek a pékség működtetéséhez

 • Győződj meg róla, hogy a simed kipihent, ha hosszabb időre tervezed nyitva tartani a pékséget.
 • Emeld megfelelő szintre az alkalmazottaid, hogy ne lazsáljanak.
 • Ha sok eladnivalód van, de nincs elég vásárlód, akkor indíts reklámkampányt, hogy több vásárlót csalogass a pékségedbe.
 • Ha sok a tennivaló a pékségben, hagyd, hogy a háztartásodban élő simek segítsenek neked.
 • Ha van 1400 jutalompontod, akkor vedd meg a Gyorsabb pénztárak (nagy) opciót, ez nagyon hasznos, ha sok vásárlód van, akik egyszerre szeretnének vásárolni.

A legjobb jutalom jellemvonások elégedettségi pontokért

 • Piacozó (Marketable) – 1500: A sim a maga készítette tárgyakat drágábban képes értékesíteni.
 • Sosem fáradt (Never Weary) – 10000: A Sosem fáradt simeknek nincs szükségük alvásra.
 • Szuperkertész (Super Green Thumb) – 4000: A sim által gondozott növények elképesztően életerősek!

Töltsd le a Sims 4 galériából a Rolling Scones Pékséget

Ez a pékség tökéletes egy sikeres vállalkozás működtetéséhez! Teljesen játéktesztelt, és tökéletesen működik, még akkor is, ha csak most kezded el a pékségedet. Ebben az épületben megtalálod az összes tárgyat ebből az útmutatóból, mint például a növénytartó ládák, elegendő hely a vásárlók számára a sétához és természetesen a WC-k. Próbáld ki ezt a kiskereskedést:

Töltsd le ezt a pékséget a galériából: Rolling Scones Bakery

Milyen hasznos csalások vannak egy pékség működtetéséhez?

 • bb.ignoregameplayunlocksentitlement: Felold minden karrierjutalmat (a berendezett helyiségeket is).
 • stats.set_skill_level Major_Baking 10: Sütés jártasságot maximumra emeli.
 • stats.set_skill_level Major_HomestyleCooking 10: Főzés jártasságot maximumra emeli.
 • stats.set_skill_level Major_GourmetCooking 10: Ínyenc főzés jártasságot maximumra emeli.
 • stats.set_skill_level Major_Gardening 10: Kertészkedés jártasságot maximumra emeli.
 • sims.add_buff e_buff_inspired: A sim “Inspirált” hangulatjelzőt kap (12 órára).
 • traits.equip_trait NeverWeary: A sim megkapja a Sosem fáradt jellemvonást. A sosem fáradt simeknek kevesebb alvásra van szükségük.
 • traits.equip_trait SuperGreenThumb: A sim megkapja a Szuperkertész jellemvonást. A szuperkertészek növényei elképesztően életerősek!
 • traits.equip_trait Marketable: A sim megkapja a Piacképes jellemvonást. A piacképes simek több pénzért adhatják el a saját készítésű tárgyaikat.

Jutalompontok csalások

A jutalompont csaláshoz a Get to Work kiegészítőre van szükség. Nyiss fel új lehetőségeket és tárgyakat a kiskereskedelmi üzletedhez a jutalompontok csalásokkal. A megszerzett jutalmak a háztartásod minden tagjára érvényesek lesznek.

Kattints IDE a jutalompontok csaláskódjai teljes listájának megtekintéséhez.

Forrás: Sims Online

Feliratkozás
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments