Sims 4 Játéktipp

Sims 4 Életcél – Bestseller író

A Bestselling Author / Bestseller író az egyik kedvenc életcélom, mert akár teljesen otthonról is lehetséges teljesíteni, és nem igényel túl sok időt. Ráadásul a simed tekintélyes összeget szerezhet az általa írott könyvek jogdíjából, szóval jól jövedelmező választás lehet a számára.

A Bestseller író életcélt a CAS-ben az Aspirations / Életcélok menüben a Creative / Kreatív kategóriában találod meg. Lényege értelemszerűen, hogy a simed sikerkönyveket szeretne alkotni.

A Kreatív életcélok, és így a Bestseller író bónusz jellemvonása az Muser / Ihletett, amely azt az előnyt nyújtja, hogy a sim jártasságai gyorsabban fejlődnek a megszokottnál inspirált hangulatban.

A Bestseller író életcél beteljesítéséért járó különleges jutalom jellemvonás a Poetic / Költői. Ezáltal a sim képes egy életet könyvbe zárni, és visszahozni, miután eltávozott.

Bizonyos jellemvonások megkönnyíthetik a Bestseller író életcél beteljesítését. Az aspiráció végén el kell érned a 10-es szintet az Írás/Writing jártasságban, és természetesen minél magasabb szinten van a simed Írás jártassága, annál nagyobb eséllyel ír jó, kiváló, illetve bestseller minőségű könyveket, valamint újabb műfajok nyílnak meg előtte. Ehhez erősen ajánlott Inspired / Inspirált hangulatban lennie, miközben könyvet ír vagy gyakorolja az írást. Az alábbi jellemvonások lehetnek a segítségedre:

 • Creative / Kreatív: ezek a simek gyakrabban kerülnek Inspirált hangulatba, ami felgyorsítja az Írás jártasság fejlesztését.
 • Perfectionist / Maximalista: ezeknek a simeknek a munkája magasabb minőségű lesz.
 • Bookworm / Könyvmoly: ezek a simek szeretik a könyveket, és azonnal vidám hangulatmódosítót kapnak, amikor elkezdenek írni egy könyvet.
 • Art Lover / Művészetszerető: ezek a simek inspirált hangulatmódosítót szereznek, ha művészeti alkotásokat néznek vagy csodálnak.
 • Loner / Magánykedvelő: a sim boldoggá válik, ha egyedül lehet, ami az inspirált hangulatot erősítheti.
 • Cheerful / Vidám: a sim gyakrabban van Boldog hangulatban, amitől gyorsabban fejlődnek a jártasságok.

Az elégedettségi jutalom jellemvonások közül, amelyeket a Jutalom Boltban (Rewards Store) vehetsz meg, a Marketable / Piacképes (1500 pont) és a Creative Visionary / Kreatív látásmód (2000 pont) lesz a hasznodra. A Piacképes simek az általuk írt könyveket drágábban képes értékesíteni, a Kreatív látásmóddal rendelkezők pedig nagyobb eséllyel írnak mesterműveket.

Bár a Bestseller író életcél nem követeli meg, hogy simed az író karrierre lépjen, a fizetése jól kiegészítheti a kezdetben átlagos vagy rossz minőségű könyvei eladásából szerezett jövedelmet, illetve az értük kapott jogdíjakat. Az író karrier napi feladata a könyvek írása, és az írás jártasságot is fejlesztened kell, ezért jól kiegészítik egymást ezzel az életcéllal.

Mérföldkövek

1. szint- Fledge-linguist – Szárnybontogató nyelvész

 • Írj 2 könyvet
 • Írj 1 órát Isnpirált hangulatban

Két legyet üthetünk egy csapásra, ha simünk a könyvét Isnpirált hangulatban kezdi írni. Gondolatébresztő tusolás (Thoughtful Shower), éneklés a zuhany alatt, kreatív tárgyak vizsgálata, zenélés egy hangszeren, a felhők vagy csillagok bámulása vagy akár művészeti alkotások online böngészése (Browse Art) is kiválthatja ezt az állapotot. Könyv írásához kattintsunk a számítógépre, válasszuk az Írás/Write és az Írjon műfaji könyvet/Write genre book opciót. Az Írás jártasság 1. szintjén simünk csak gyerekkönyvet tud írni. Egy könyv megírása 4-5 simórát vesz igénybe.

2. szint – Competent Wordsmith – Kompetens szókovácc

 • Érd el az Írás jártasság 4. szintjét
 • Tölts írással összesen 15 órát
 • Írj 5 jó könyvet

Mivel ezen a szinten már számít a könyvek minősége, célszerű az elégedettségi pontok gyűjtésére összpontosítani a simed vágyainak teljesítésével, hogy meg tudd venni a Kreatív látásmód vagy Piacképes jellemvonásokat, ezáltal nagyobb eséllyel írjon jobb minőségű könyveket. Az Írás jártasság fejlődésével újabb és újabb műfajok válnak elérhetővé, érdemes mindig az újat választani, mert magasabb jogdíjakat hoz. Ha simednek elég pénze van, az eddig megírt könyveket tanácsos későbbre tartogatni, és nem eladni, ugyanis a következő mérföldkőnél ki kell adnod őket.

3. szint – Novelest Novelist – A legregényesebb regényíró

 • Érd el az Írás jártasság 6. szintjét
 • Adj ki 10 könyvet
 • Írj 5 kiváló minőségű könyvet

Ha az előző két mérföldkőben írt könyveket félretettük, gyorsabban végezhetünk a 10 könyv kiadásával. Az Írás jártasság 2. szintjén simünk csak saját kiadásban publikálhatja a műveit, az 5. szinten eladhatja egy kiadónak, a 9. szinten pedig benyújthat egy könyvmásolatot az Irodalmi Könyvkiadónak egy simhéten egyszer. Beletelhet egy kis időbe, mire simünk megír 5 kiváló minőségű könyvet. Továbbra is érdemes Inspirált hangulatban tartani őt írás közben.

4. szint – Bestselling Author – Bestseller író

 • Érd el az Írás jártasság 10. szintjét
 • Fejezz be 3 bestsellert
 • Szerezz 25000 simoleont a kiadott könyvek jogdíjából

Mivel már régóta ír simünk, valószínűleg mire erre a szintre jutsz, elérte az Írás 10. szintjét. Időbe telhet, mire összejön 3 bestseller. A legfontosabb, hogy tartsuk simünket Inspirált hangulatban írás közben. Mivel már kiadtunk 10 könyvet, csak várnunk kell, hogy a befolyó jogdíjakból összegyűljön a 25.000 simoleon.

A Bestseller író életcél teljesítésével simünk 4925 elégedettségi pontot szerez, amit a Jutalom Boltban költhetünk el.

Kérj értesítést arról, ami fontos!
Nem szeretnél lemaradni a téged érdeklő tartalmakról? Iratkozz fel listánkra, és válaszd ki, miről küldjünk értesítést!

Szívesen részt vennél új kiegészítők, modok, kihívások vagy történetek véleményezésében? Válaszd ki a számodra érdekes témákat, és e-mailben értesítünk, amikor segítséget keresünk a munkánkhoz!

A feliratkozással elfogadod adatvédelmi tájékozatónkat.
Feliratkozás
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments