Sims 4 Játéktipp

Sims 4 Életcél – Sajtos melegszendvics (1.15-ös frissítés)

A fenséges, forró sajtos melegszendvics már a Sims 2 megjelenése óta belopta magát a fantáziánkba, a negyedik szériában pedig életcélként is visszatért, mert néha a legegyszerűbb dolgot is boldoggá tudják tenni a simet.

Mivel rejtett életcél, így a családszerkesztőben hiába is keressük. Feloldásához simednek három sajtos melegszendvicset kell elfogyasztania egymás után, míg nem egy értesítés jelenik meg a jobb felső sarokban a művelet sikeréről. Nincs más dolgod, mint az életcél fülön a csillag ikonra kattintani, és kiválasztani simed új küldetését. Ezután vágyai és félelmei mind a sajtos melegszendvics körül fognak forogni, és egyetlen életre szóló cél lebeg a szeme előtt: elfogyasztani minél többet belőle.

Minden sajtos szendvics elfogyasztása után a sim egy pozitív emléket szerez, így könnyen nyomon követheted, mennyi hiányzik még a végső cél eléréséhez. Ahhoz, hogy a szendvics elfogyasztottnak minősüljön, elég, ha csak az utolsó falatot eszi meg, a többit akár a háztartás többi tagja is megeheti.

Mérföldkövek

Az életcél három mérföldkőből áll, a szintlépéshez pedig speciális feladatok elvégzése szükséges.

1. szint – Gouda Greenhorn – Gouda zöldfülű

 • Beszélgessen a sajtos melegszendvicsről 3 különböző simmel
 • Egyen 10 sajtos melegszendvicset

Az első szint teljesítéséhez nem szükséges különösebb szakértelem. Csak egyél tíz szendvicset, és használd a Talk about Grilled Cheese lehetőséget simtársaidon.

2. szint – Cheddar Connoisseur – Cheddar szakértő

 • Egyen 10 kiváló (excellent) minőségű sajtos melegszendvicset
 • Készítsen 3 party adag sajtos melegszendvicset
 • Beszéljen a sajtos melegszendvicsről 5 különböző simmel

A második szint már picit bonyolultabb, de korántsem kétségbeejtő. Használd továbbra is a Talk about Grilled Cheese opciót, és készítsd el a három családi adag sajtos melegszendvicsed. Ha szerencséd van, ezek egy része kiváló minőségűre sikerül. Ennek esélyét megnövelheted, ha simed Inspirált/Inspired hangulatban van, és főzés jártassága eléri  4-5. szintet. Végső esetben a kiváló minőségű szendvicseket egy másik sim is elkészítheti, nem feltétel, hogy saját alkotás legyen.

3. szint Muenster Maniac – Münster mániás

 • Egyen sajtos melegszendvicset az űrben
 • Készítsen kiváló (excellent) minőségű sajtos melegszendvicset
 • Beszélgessen a Kaszással a sajtos melegszendvicsről

A harmadik szinthez némi elhivatottság szükséges, a feladatok bonyolultabbak, de megéri kitartani! Itt már muszáj lesz megtanulnod kiváló minőségű szendvicset készíteni, amihez alkalmazd a korábbi tanácsokat. Ahhoz, hogy simed az űrben is képes legyen falatozni, először szükséged lesz egy rakátára (rocket ship).

Ennek alkatrészeit 1.000§-ért vásárolhatod meg építés módban, és néhány órát az összeszerelésére is rá kell szánnod. Ezután készíts egy sajtos melegszendvicset, és a Put in Inventory paranccsal helyezd az eszköztáradba. Most már fellőheted magad az űrbe, a rakétára kattintva elérhető lesz az Eat a Grilled Cheese Sandwich in Space opció.

Az utolsó feladat végrehajtása kétségkívül a legnehezebb, a Kaszást ugyanis nem olyan egyszerű elcsípni, hogy megoszthasd vele gondolataidat a sajtos melegszendvicsről. Néha feltűnik késő este a bárokban egy italra, de valószínűbb, hogy várnod kell a “kedvező” alkalomra, amikor magától megjelenik, hogy magával vigyen egy szerencsétlen simet a túlvilágra. Hacsak nem tervezed, hogy egy sim halálát előidézve lehetőséget teremtesz rá, hogy… megvitasd a sajtos melegszendvicset a Kaszással. Igazán ördögi gondolat! Bár a negyedik széria simjei okosabbak, és nehezebb őket eltenni láb alól, a világ sok veszélyt rejt számukra is, amelyekről a halálnemekről szóló tippünkben is tájékozódhatsz. A kívánt cél érdekében bevethetsz egy tehénnövényt, vagy akár szauna partit rendezhetsz idős simtársaidnak. Ha nem ragaszkodsz a csalásmentes megoldáshoz, kódokkal is előidézhetsz halált, vagy akár halhatatlanná teheted simed, és úgy is megvárhatod, ameddig egy közösségi telken szemtanúja nem lesz valaki utolsó perceinek. A Galériából is letölthetsz Kaszást, hozzáadhatod a háztartásodhoz, és sort keríthetsz a szóban forgó beszélgetésre.

 

Melt Master jellemvonás

Ha simed véghez viszi életcélját, egy Melt Master / Olvasztómester tulajdonsággal gazdagodik, és ezzel feloldja a következő képességeket:

 • Sajtos melegszendvics vászonkép festése (több stílusban)
 • Sajtos melegszendvics idézése a semmiből (öninterakció)

A sajtos melegszendvics életcél teljesítése közben talán unalmas lehet mindig ugyanazokat a vágyakat teljesíteni, de könnyen platina szinten tarthatjuk simünk életcél mutatóját. Miután az életcélt teljesítettük, érdemes lehet simünkkel meglátogatni az edzőtermet…

Érdekességek:

 • Az egyetlen helyzet, amikor a sim gondolatai nem kedvenc étele körül járnak, a randizás, ilyenkor ugyanis vágyai és félelmei is a randevúra koncentrálódnak.
 • A pletykák szerint az életcélt az ihlette, hogy a simek önállóan kezdtek sajtos melegszendvicset készíteni a Sims 2-ben. Alapulhatott azonban azon a Maxis tradíción is, miszerint minden nagyobb mérföldkő elérésekor sajtos melegszendviccsel ünnepeltek az alkalmazottak.

 

Forrás: Carl’s Sims 4 Guide

Szárnybontogató írópalánta, elhivatott tippíró és modvadász. Lelkes fordító, Sims 3, Sims 4 és Sims Medieval játékos. Az oldalfelépítés és design elkövetője, fáradhatatlan fogalmazó és backstage admin.