Sims 4 Játéktipp

Sims 4 Életcél – Mókamester / Joke Star

Viccesnek lenni a való életben is óriási, csak úgy mint a The Sims 4-ben. A Mókamester (Joke Star) életcél az alapjáték egy igen klassz eleme, amely arra összepontosít, hogy a simjeid elsajátítsák a Komédia (Comedy) jártasságot és elérjék a Szórakoztató (Entertainer) karrier csúcsát!

Kellő mennyiségű időt fogsz eltölteni azzal is, hogy beszélgess más simekkel és vicceket mesélj nekik, hogy elérd a Komédia (Comedy) jártasság maximumát, szóval győződj meg arról, hogy simed szereti-e a többieket!

Jellemvonások, amik segítenek elérni a Mókamester életcélt

Van néhány nagyon jó jellemvonás a The Sims 4-ben, amely segít könnyebben elérni a Mókamester életcélt, íme közülük kettő:

 • Dilibogyó (Goofball): Ez egy igen klassz jellemvonás a Mókamester (Joke Star) életcélhoz, ugyanis a simek ezzel gyakrabban érzik magukat Játékosnak (Playful). Amikor a simjeid játékosnak érzik magukat, akkor a komikus interakcióik nagyobb eséllyel lesznek sikeresek és gyorsabban elsajátíthatják a Komédia (Comedy) jártasságot.
 • Nyitott (Outgoing): A nyitottság szintén egy nagyszerű jellemvonás, amely segít teljesíteni a Mókamester életcélt, ugyanis a simek sok időt fognak szánni arra, hogy vicceket meséljenek a barátaiknak, családtagjaiknak, s a körülöttük lévő simeknek, hogy ne legyenek magányosak.

Jutalom jellemvonás – Vicces (Hilarious)

Amikor a simed befejezi a Mókamester életcélt, akkor kapja a Vicces (Hilarious) jutalom jellemvonást. Ez az egyik legjobb, életcél teljesítéséből származó jutalom jellemvonás, amit nagyon vicces és mulatságos módon használhatsz. Az első dolog, amit ezzel a jellemvonással megkapsz, hogy minden vicc, amit a simed mond, sikeres lesz, szóval amikor viccet mondasz, senkivel nem fogsz negatív kapcsolatba kerülni.

Néhány új viccet is kapsz, amelyek érdekes dolgokat váltanak ki a simekből:

 • Borzongató vicc (Horrifying Joke): Ha rémisztő viccet mesélsz, néhány órára szégyenbe (Embarressed) hozod a másik simet.
 • Legviccesebb vicc a világon (Funniest Joke in the World): Ha elmondod a legviccesebb viccet a világon, néhány órára játékossá (Playful) teszed a másik simet.
 • Lefegyverező vicc (Weaponized Joke): A lefegyverező vicc kábulttá teszi a hallgatóságot. Vigyázz, nehogy elektronikai javításokat végezzenek ezután, mert meghalhat az illető!

Az életcél szintjei

Első szint: Sületlen tréfamester (Practical Joker)

 • Legyél vicces 5 sim számára / Be Funny to 5 Sims
 • Érd el a 3. szintű komédia jártasságot / Achieve Level 3 Comedy Skill

Ezt az életcélt valójában meglehetősen könnyű megvalósítani. Az első lépés, hogy elérd a komédia jártasság 3. szintjét. A vicceket írhatod számítógépen vagy mondhatod mikrofonba vagy elmesélheted egy másik simnek is.

Viccesnek kell lenned 5 sim számára. Ehhez be kell mutatkoznod más simeknek és mindegyikükkel legalább egy vicces interakciót kell megvalósítanod, amit könnyen megtehetsz, amíg zajlik a welcome wagon esemény. (Welcome wagon: ez egy olyan esemény, amely nem sokkal azután következik be, hogy egy háztartás beköltözik. Más simek a környékről meglátogatják a háztartást, így az újonnan beköltözött simek alkalmat kapnak arra, hogy más simekkel találkozzanak, és korán kapcsolatokat teremtsenek.)

Második szint: Kezdő humorista (Stand-up Start-up)

 • Válj felnőtté / Become an Adult
 • Csatlakozz a Szórakoztató karrierhez / Join the Entertainer Career
 • Legyen egy saját mikrofonod / Own a Microphone

Az első dolgot meglehetősen könnyen teljesítheted, ugyanis csak idő kérdése. A simednek ezután csatlakoznia kell a szórakoztató karrierhez, amely az egyik követelménye ennek az életcélnak. A simednek szüksége lesz egy saját mikrofonra is. Mikrofont vásárolhatsz az építő mód (Build mode) hobbi szekciójából.

Harmadik szint: Vicces üzletember (Funny Businessman)

 • Érd el a komédia jártasság 6. szintjét / Achieve Level 6 Comedy Skill
 • Csatlakozz a Szórakoztató karrier Komikus ágához / Join the Comedian Branch of the Entertainer Career

Amikor a simed eléri az 5. szintet a szórakoztató karrierben, akkor kap egy lehetőséget, hogy válasszon a komédia vagy a zenei ág között. Ehhez az életcélhoz a komédia ágat kell választanod. Ahhoz, hogy ezt gyorsabban elsajátítsd, sokat kell összpontosítanod a Komédia (Comedy) és a Karizma (Charisma) jártasságra is.

A simednek el kell érnie a komédia jártasság 6. szintjét ez életcél ezen mérföldkövének teljesítéséhez. Ezt a jártasságot úgy fejlesztheted, ha vicceket mondasz a simeknek, gyakorlod a viccmondást mikrofonnal, vagy vicceket, illetve humorista előadásokat (Comedy Routine) írsz a simed számítógépén.

Negyedik szint: Mókamester (Joke Star)

 • Adj elő 3 humorista előadást / Perform 3 Comedy Routines
 • Érd el a komédia jártasság 10. szintjét / Achieve Level 10 Comedy Skill

Ahhoz, hogy a simed elő tudjon adni humorista fellépést, először meg kell tudnia írnia azokat. Ezt megteheted a sim számítógépén. Érdemes akkor megírni ezeket, miközben a simjeid játékosnak érzik magukat, így jobb minőségű lesz az előadás. Ezután, amikor befejezted a rutin írását, klikkelj a mikrofonra és válaszd a műsor előadása (Perform the routine) opciót.

Végezetül, a simednek folytatnia kell a komédia jártasság fejlesztését, több vicc mesélésével, írásával és előadásával.

Utolsó gondolatok

Szerintem a Mókamester életcél igazán elképesztő a jutalom jellemvonás miatt, ugyanis ez az egyik legjobb jutalom tulajdonság a Sims 4 alapjátékban, amely nagy mértékben befolyásolhatja a környező simek érzelmeit, ráadásul kapcsolatokat is könnyen fejleszthetsz viccek mesélésével.

Forrás: Ultimate Sims Guides

Feliratkozás
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments