Sims 4 Játéktipp

Sims 4 Dream Home Decorator Karrier – Lakberendező / Interior Decorator

Itt az ideje, hogy próbára tedd lakberendező képességeidet, és segíts a simednek előrébb lépni a karrierjében, miközben belsőépítészként próbálnak érvényesülni. Ironikus módon te leszel az, aki a munkát végzi, míg ők az ügyfeleknek hízelegnek a jobb teljesítményértékelésért. Az ő szemükben ez inkább egy együttműködés… Ők beszélnek, te építkezel. Megegyeztünk? Megegyeztünk!

Az emberekhez értés és némi művészi látásmód fényes jövőhöz és esetleges elismeréshez juttat. Lehet, hogy kicsiben kezded néhány egyszerű lakásfelújítással, de végül elég kemény munkával, komolyabb ügyfelekkel és építkezéssel elnyerheted a megérdemelt elismerést! 

Készülj fel a belsőépítész munkára

Ragadd meg a telefont, és válaszd a belsőépítész karriert, hogy belevághass! Van néhány tippünk és trükkünk, amelyekkel megkönnyítheted az előléptetéseket.

Növeld a karizma jártasságot

Beszélj más simekkel vagy házi kedvencekkel, vagy ha a simed kiszámíthatatlan (Erratic), beszélj a környezeteddel. Használd a tükröt a beszéd gyakorlására (Practice Speech).

Válassz egy hasznos életcélt

Mivel a simednek a barátságos beszédmódot kell használnia ahhoz, hogy a kliensekkel jó viszonyba kerüljön, miért ne használhatnád ki a lehetőséget arra, hogy a Világ barátja (Friends of the World) életcélt válaszd?

Menj pozitív érzelmekkel a munkába

Válaszd ki a megfelelő jellemvonásokat, hogy a simed könnyedén boldoggá váljon. Bizonyosodj meg róla, hogy a szükségletei szinte maximálisan ki vannak elégítve munkába induláskor, vagy akár otthonról is dolgozhat.

Válaszd ki a megfelelő jellemvonásokat

Hasznos tud lenni, ha a megfelelő jellemvonásokat választjuk ki a munkához. Ez fokozza a sim boldogságát munka közben.

Ambiciózus / Ambitious

A sim erős hangulatjelzőket kap a munkahelyi sikerekért, negatív hangulatjelzőt kap a munkahelyi nehézségekért, és feszültté válik, ha hosszabb ideig nem léptetik elő.

Nyitott / Outgoing

Ezek a simek erős hangulatjelzőket kapnak a barátságos interakcióktól, társasági szükségletük gyorsabban csökken, és negatív hangulatjelzőt kapnak, ha túl alacsonyra esik.

Magabiztos / Self-Assured

Ezek a simek általában magabiztos hangulatban vannak.

Karrier előléptetések

A lakberendező (Interior Decorator) karrier egy aktív karrier, ami azt jelenti, hogy a simed szerepében fogsz játszani, amíg ő dolgozik. Most, hogy készen állsz a munkára, itt az ideje, hogy megbízásokat keress, és dolgozz az előléptetésért. A megbízások sikeres teljesítése hozzájárul a karrier következő szintjére való előléptetéshez. A karrier minden egyes szintjén többféle megbízás közül választhatsz.

Használd a csalásokat a Belsőépítész karrier szintjének növeléséhez

Egy csalással előléptetheted a simedet a belsőépítész karrierben. Bizonyosodj meg róla, hogy a testingcheats true csalás be van kapcsolva, majd írd be a következőt:

careers.promote InteriorDecorator

1. szint – Beltéri színtanácsadó / Interior Color Consultant

Kezd megvalósulni simed álma, hogy valakinek a házát átvegye, és szórakoztató módon átalakítsa. Minden új otthon, ahová belép, olyan, mint egy üres vászon, amelyet új és érdekes dekorációs stílusokkal tölthet meg.

2. szint – Belsőépítész technikus / Interior Design Technician

Őrült színek, furcsa ötletek, az ügyfelek különös kérései. Még jó, hogy a simed megfogadja ezeket a kéréseket, és meg is valósítja őket. Bár a karrierje még a kezdetek kezdetén jár, az új ügyfeleknél rengeteg kreativitási lehetőség rejlik.

 • §370 bónusz
 • Lakberendezési magazinok postai úton

3. szint – Térszervező / Space Manager

A simed felfelé halad a ranglétrán, olyannyira, hogy új lehetőségek nyílnak meg előtte!

 • §485 bónusz
 • Két overál a Sim létrehozásában

4. szint – Dekorációs tanácsadó / Decorating Consultant

Ezzel az előléptetéssel együtt nő a simoleonok száma és egy kicsit több tiszteletet kapsz a világban. Az ügyfelek meghallgatják az ötleteidet, és a változatosság kedvéért nem gúnyolódnak!

 • §600 bónusz
 • Interakció: Vitassák meg a legújabb trendeket (Discuss Latest Trends)

5. szint – Épület tértervező / Building Space Planner

A simed feljebb lépett a ranglétrán, olyannyira, hogy új lehetőségek tárulnak elé! Mostantól elfogadhat megbízásokat kereskedelmi helyszínekről. A kereskedelmi helyszínekkel potenciálisan magasabb fizetés és más típusú feladatok járnak.

 • §765 bónusz
 • Minták és formák – Modern szőnyeg

6. szint – Otthon rendszerező / Home Organizer

Vannak, akik boldogságot, mások szomorúságot hoznak… Rendszerezd az életedet a simek három egyszerű szabálya szerint: 1. Biztonságos? 2. Jól néz ki 3. Tetszeni fog az ügyfélnek? Szavak, amelyek szerint élj.

 • §900 bónusz
 • Lakberendező szoknya a Sim létrehozásában

7. szint – Lakberendező /  Home Decorator

Megcsináltad! Most már hivatalos; a névjegykártyán az áll, hogy “Lakberendező”, és a címmel együtt jár a hatalom is, hogy rendbe hozd azokat a szomorú, apró helyiségeket.

 • §1.215 bónusz
 • Gombos mellény a Sim létrehozásában

8. szint – Üzleti belsőépítész / Business Interior Designer

A simed hivatalosan is elismerést kapott a tervezési elképzeléseiért és az üzleti területen szerzett szakértelméért. A fizetés nyilvánvalóan elég jó, de a lehetőségek is; több ügyfél és több elismerés segíthet még magasabbra jutni, mint korábban.

 • §2.100 bónusz
 • Interakció: Írjon lakberendezési cikket (Write Interior Decorator Article)

9. szint – Belsőépítész / Interior Designer

Legyen szó otthoni munkahelyről, irodaházról vagy nem irodáról, a simed téglából is ki tudja rakni a dekorációt. A cím mindent elmond: ” Belsőépítész”. Nincs más jelző – bármit meg tud csinálni!

 • §2.500 bónusz
 • Interakció: Javasoljon merész otthoni átalakítási ötleteket (Suggest Bold Home Makeover Ideas)

10. szint – Okleveles belsőépítész / Certified Interior Designer

A simed feljebb lépett a ranglétrán, olyannyira, hogy új lehetőségek nyílnak meg előtte! Mostantól elfogadhat belsőépítészeti megbízásokat kereskedelmi helyszínekről. A kereskedelmi helyszínekkel potenciálisan magasabb fizetés és más típusú feladatok járnak.

 • §3.150 bónusz
 • S.I.Mac P.R.O. Laptop

Megbízások elvállalása

Amikor először lépsz be a belsőépítész karrierbe, a simed automatikusan csatlakozik egy ügynökséghez, hogy megbízásokat találjon. A karrier felület megnyitásával kiválaszthatsz egy megbízást a simed számára, majd kattints a gombra, amely úgy néz ki, mint egy vágólap, egy kis pipával. A karrier minden egyes szintjén többféle megbízás közül választhatsz, és egyesek a simed munkateljesítményétől és hírnevétől függően nyílnak meg.

Tipp: A megbízások a nap végén vagy a korai befejezéskor megszűnnek. Ennek az időkeretnek köszönhetően minden nap egy megbízást teljesíthetsz!

Teljesítsd a feladatokat, hogy sikeresen fejezd be a megbízásokat

Miután elvállaltál egy megbízást, kapsz egy listát a teljesítendő feladatokról. Van egy határidő, ezért mindenképpen készíts interjút az ügyféllel, hogy megtudd, mi tetszik és mi az ami nem tetszik neki, így elkezdheted az építkezést.

Látogass el az ügyfél telkére

A megbízások reggel 9-kor kezdődnek és este 9-kor érnek véget. Az ügyfél telkére csak a megbízás ideje alatt lehet ellátogatni. Amint elérkezik a megbízás kezdete, egy felugró ablakot kapsz, ami megkérdezi, hogy el akarsz-e utazni az ügyfél telkére. Mehetsz a simeddel, vagy választhatod, hogy egyedül küldöd.

Ismerkedj meg az ügyféllel

Azáltal, hogy barátságosan viszonyulsz az ügyfélhez, lehetőséged lesz arra, hogy megkérdezd őket arról, hogy mit szeretnek és mit nem szeretnek. Ezáltal képet kapsz arról, hogy mit szeretnének, hogy a felújítás vagy a bővítés hogyan nézzen ki. Kérdezd meg őket a kedvenc színeikről vagy a dekoráció stílusáról, amit szeretnek. Azzal, hogy megismered az ügyfél preferenciáit, könnyebb lesz sikeresen befejezni a megbízást.

Tipp: Csak akkor küldd el az ügyfeleidet, ha végeztél az interjúkkal. Most pedig ideje munkához látni!

Készíts előtte fotókat

Itt az ideje, hogy készíts néhány előtte képet! Kattints a padlóra, az eszköztárban lévő fényképezőgépre vagy a telefonodra, hogy készíts néhány képet. Az előtte és utána képeket később egymás mellé tudod tenni, ami igazán szórakoztató látvány. Mivel a fotók megjelennek a simjeid eszköztárában, megtarthatod a képeket, és létrehozhatsz magadnak egy portfóliót.

Lépj be az Építés módba és végezz felújításokat

Az ügyfelek távozása után a képernyő bal felső sarkában egy új információs panel jelenik meg. Olyan dolgokat látsz, mint a költségvetés, a felfedezett kedvelések és nemtetszések, valamint a megbízás korlátai és követelményei. Lépj be az Építés módba, hogy elkezdhesd az átalakítást!

Tipp: Ha a panel Tetszik és Nem tetszik ikonjaira kattintasz, a panel megmutatja az ügyfélnek megfelelő Építés és vásárlás módban lévő tárgyakat.

Fontos, hogy az ügyfelek elégedettségének megőrzése érdekében a költségvetésen belül maradj. Általában nem baj, ha egy kicsit túlléped a költségvetést, de az a legjobb, ha nem teszed. Szerezz még egy kis pénzt úgy, hogy eladod azokat a tárgyakat, amelyekre már nincs szükséged, ezzel is növelve a rendelkezésre álló keretet.

Készíts utána fotókat

Ha befejezted a felújítást, készíthetsz néhány képet a végeredményről. Próbáld meg hasonló szögből készíteni az utólagos képeket, mint az előtte készült fotókat, hogy igazi Előtte-Utána hatást érj el!

Mutasd meg a felújított helyszínt az ügyfélnek

Telefonra vagy a simre kattintva tudasd az ügyféllel, hogy visszatérhet a telekre. Ekkor megnyílik egy ablak a korábban készített fényképekről. Válaszd ki azokat a képeket, amelyeket meg szeretnél mutatni az ügyfelednek. A képeken lévő számok jelzik, hogy mely fotók lesznek párosítva egy kis összeállításban, ezért próbáld meg a szoba azonos szögeit párosítani.

Amikor elindítod a Leleplezési eseményt (Reveal Event), az ügyfél izgatottan visszasétál a helyszínre, várva a nagy leleplezést. Kattints az ügyfélre, és válaszd a Fedje fel a felújításokat az ügyfélnek (Reveal Renovations to Client) interakciót. Ekkor megjelenik a kiválasztott Előtte és Utána fotók összeállítása.

Hogy segítsd az ügyfeleidet a végső ítélet meghozatalában, megmutathatod a tárgyakat, vagy még többet cseveghetsz velük, hogy jó benyomást tegyél rájuk. Tudni fogod, hogy mikor hozták meg a döntésüket: ekkor egy ikon jelenik meg a fejük felett. Most már megkérdezheted a végső döntésüket. Ha a háztartás tagjai közül többen is jelen vannak, akkor mindannyiukat meg kell kérdezned.

Ne hagyd, hogy kirúgjanak a megbízásokból

Ha a simed megkérdőjelezhető dolgokat tesz munka közben, akkor megvan rá az esély, hogy kirúgják a megbízásból. Mik azok a megkérdőjelezhető dolgok, amelyek miatt kirúghatnak?

 • Használod a zuhanyzójukat
 • Készítesz egy ételt a házukban
 • Ellopod a tárgyaikat
 • Rossz szagú vagy az alacsony higiéniai szükséglet miatt
 • Bajkeverő vagy rosszindulatú interakciókat használsz
 • Harcolsz az ügyfelekkel

Ha kirúgnak, vagy nem fejezed be időben a megbízást, a simed elveszíti a teljesítményét, és nem kapsz fizetést.

Javíts a hírneveden és a munkateljesítményeden

A karrier panel két sávot mutat: a hírnév és a teljesítmény értékelését. Ebből megtudhatod, hogy milyen ügyfelek fognak munkát ajánlani neked. A hírességek és néhány üzleti befektető csak akkor jelenik meg, ha jó hírneved van. Javíthatsz a hírneveden, ha beszélgetsz az ügyfelekkel, lakberendezési könyveket olvasol, vagy cikkeket írsz a belsőépítész munkádról. Egy-egy sikeres megbízás teljesítése szintén segít növelni a hírneved státuszát, míg a kudarcok csökkentik azt.

A jobb teljesítményértékelés elérése meglehetősen egyszerű. Töltsd az időd jó részét azzal, hogy kedves vagy az ügyfeleiddel. Az is segít, ha ragaszkodsz az ügyfeled költségvetéséhez. Még ha végül nem is sikerül egy megbízásod, a teljesítménysáv akkor is feljebb mehet, ha odafigyeltél az ügyfeleidre.

Használj csalásokat a hírneved és teljesítményed növeléséhez

Csalásokkal is megváltoztathatod a hírneved és a teljesítményed értékelését. Ezek a csalások egy modot igényelnek a működésükhöz: a TwistedMexi által készített All Cheats Modot.

stats.set_stat statistic_Career_InteriorDecorator_Reputation 100Maximumra növeli a hírnévsávot
stats.set_stat statistic_Career_Performance 100Maximumra növeli a teljesítménysávot

Ahhoz, hogy a két csalás eredményét láthasd, először át kell menned egy betöltő képernyőn. Látogass el egy másik telekre, hogy a dolgok megfelelően bettöltődjenek.

Megbízások amiket elvállalhatsz

Attól függően, hogy milyen karrierszinten van a simed, számos különböző megbízást tudsz elvállalni. De mi van akkor, ha a konyha kialakításával mindig szenvedsz, de például egy gardróbot imádsz felújítani? Ez teljesen rendben van! Válaszd ki azt a megbízást, ami a legjobban illik hozzád. Amíg jól végzed a megbízást, a simed előléptetése érdekében dolgozol.

A munkáknak négy típusa van: Felújítások (Renovations), Szobabővítések (Room Additions), Szintbővítések (Level Additions) és Szintfelújítások (Level Renovations). A Felújításoknál az épület egy meglévő részét kell átalakítanod, míg a Hozzáépítéseknél egy plusz szobát vagy akár egy egész új emeletet kell elhelyezned. Végül feloldod azt a képességet, hogy üzleti befektetőknek dolgozhatsz, így megbízásokat kapsz nyilvános helyszíneken.

MegbízásokMinimális fizetségMinimális karrier szintMinimális hírnév
Szoba felújítása (Room Renovation)§5401Alacsony
Fürdőszoba felújítása (Bathroom Renovation)§5502Alacsony
Hálószoba felújítása (Bedroom Renovation)§6002Alacsony
Gyerekszoba felújítása (Kids Room Renovation)§6352Alacsony
Gardrób felújítása (Walk In Closet Renovation)§6002Alacsony
Szint felújítása – alacsony fizetség (Level Renovation – Low Pay)§8003Alacsony
Konyha szintjének felújítása (Kitchen Level Renovation)§6554Alacsony
Nappali szintjének felújítása (Living Room Level Renovation)§6854Alacsony
Nappali és konyha szintjének felújítása (Living Room and Kitchen Level Renovation)§6854Alacsony
Mesés nappali felújítása (Fabulous Living Room Renovation)§1.9005Alacsony
Szoba hozzáadása (Room Addition)§8005Alacsony
Fürdőszoba hozzáadása (Bathroom Addition)§8255Alacsony
Különálló lakrész hozzáadása (In Law Unit Addition)§7705Alacsony
Gyerekszoba hozzáadása (Nursery Addition)§7705Alacsony
Gardrób hozzáadása (Walk In Closet Addition)§7705Alacsony
Bár felújítás (Bar Renovation)
§935
5Alacsony
Kávéház felújítása (Café Renovation)§9355
Klub felújítása (Club Renovation)
§935
5
Konditerem felújítása (Gym Renovation)§1.0355
Könyvtár felújítása (Library Renovation)§9355
Társalgó felújítása (Lounge Renovation)
§935
5
Állatorvosi rendelő felújítása (Cats and Dogs kiegészítő) (Vet Clinic Renovation)§9355
Szint felújítása – magas fizetség (Level Renovation – High Pay)
§14.000
6Alacsony
Fotóstúdió hozzáadása (Photography Studio Addition)§ 6457Ismeretlen
Játékterem hozzáadása (Arcade Addition)
§ 825
7Ismeretlen
Tetszőleges szoba hozzáadása (Pick a Room Addition)
§ 1.445
8Ismeretlen
Szint hozzáadása (Level Addition)
§ 825
9Alacsony
Felső emeleti családi szoba szintjének hozzáadása (Top Floor Family Room Level Addition)§ 9259Alacsony
Felső emeleti iroda és fürdőszoba hozzáadása (Top Floor Office & Bathroom Addition)§ 8259Alacsony
Fotóstúdió szint hozzáadása (Photography Studio Level Addition)§ 8259Alacsony
Egy szint fiúnak/lánynak (A Level for Him/Her)§ 9259Alacsony
Feltörekvő ügyfélszoba felújítása (Get Famous kiegészítő) (Up and Comer Client Room Renovation)§ 1.0259
Híresség otthona szint hozzáadása (Celebrity Home Level Addition)§ 1.1259Magas
Szint hozzáadása ehhez a házhoz (Add a Level to this Home)§ 25.00010Alacsony
ARANY KÖNYVJELZŐ GYŐZTESE (GOLDEN BOOKMARK WINNER)§ 500IsmeretlenIsmeretlen
A Szimulációs Tanács Bizottsága (Simucation Council Comission)§ 500IsmeretlenIsmeretlen

Forrás: Sims Online

Feliratkozás
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments