Sims 4 Játéktipp

Sims 4 Discover University – Titkos társaság

Már az első Discover University trailerekből megtudhattuk, hogy létezik valamiféle egyetemi titkos társaság, mégsem könnyű a nyomára akadni – lévén titkos-, nem beszélve a csatlakozásról. A Bűbájrend (Order of Enchantment) tagjai minden héten összegyűlnek az éj leple alatt Gibbs Hillben, a Pepper’s Pub közeli romok mellett, ahol egy oltárra emlékeztető szikla található, körülötte körben növekvő gombákkal. Éjfél után meglesheted őket, de ha megzavarod a találkozót, szétrebbennek, és nem szívesen elegyednek beszélgetésbe. Mindenféle légbőlkapott mesét találnak ki, ha megkérded, mit csinálnak, így ha szeretnéd magadra ölteni titokzatos talárjukat, dörzsöltebb módszerekkel kell próbálkoznod.

Mindkét egyetem főterén áll egy szobor, amire kattintva elérhető a Felajánlás az egyetemi siker érdekében / Make Offering for Academic Success lehetőség. Egy közönséges kacat nyilván nem elég hozzá, hogy felkeltsd a társaság figyelmét, valóban értékes holmit kell adományoznod.

A megfelelő ajándékok a következők:

 • Ritka kristály vagy fém – Ez a legkönnyebben beszerezhető opció, persze a szerencsén múlik, találsz-e ilyet (rare)
 • Sütemény – A kiváló (excellent) minőségű desszertekkel leveheted lábukról a tagokat, és már néhány jártasságpont is elég az elkészítésükhöz
 • Termény – Termeszthető növényekkel is sikert arathatsz, feltéve, ha nagyon jó minőségűek (pristine)

Sikeres volt felajánlásod, ha egy néhány órán át tartó Surreal Focus moodlet jelenik meg simed portréja mellett. Ha ugyanott Academic Success hangulatjelzőt látsz, akkor érdemes tovább próbálkoznod. Egy Laser Focus nevű moodlet is feltűnhet, ami szintén a sikertelenség jele, de már közel jártál a diadalhoz. Ha az adományozott nyersanyag, sütemény vagy termény rossz minőségű, a sim feszült hangulatjelzőt kaphat.

Egyetemi siker?

(Mert felajánlást tett)

Vajon működik? Derumk okosabb most már? Ideje leülni tanulni, és kitalálni!

Szürreális fókusz

(Mert felajánlást tett)

Juliának különös jó érzése van a felajánlással kapcsolatban. Olyasmi, mintha valahogyan, valahol boldoggá tett volna valakit. A világ egy kicsit… ragyogóbbnak tűnik.

Amennyiben megfelelő dolgot ajándékoztál, a társaság tagjai meglátogatnak egyik éjjel, általában a következőn vagy azutánin. Nem csapnak túl nagy felhajtást, hétköznapi ruhában érkeznek, és felajánlják számodra a csatlakozás lehetőségét. Egy felugró ablak jelenik meg, ezt kell leokéznod, éjszakai látogatód pedig furcsa hókusz-pókuszt végez rajtad, hogy a Bűbájrend tagjává válhass. Az Organizations / Szervezetek panelen láthatóvá válik számodra minden információ a társaságról – a szintlépéshez szükséges tennivalók, valamint a következő találkozók időpontja.

Érdekesség: Ha a csatlakozásod előtt megpróbálsz információt keresni a társaságról a kutatóállomáson, csak egy hibaüzenetet kapsz arról, hogy a művelet sikertelen. Miután taggá váltál, rejtélyes módon hozzáférhetővé válnak a rend hátteréről szóló történetek.

 

Tagság

Csatlakozás után új interakciók válnak elérhetővé számodra, amelyek segítségével elbeszélgethetsz a többi taggal. Lassan körvonalazódik Esther Mudgett története, aki gombák után kutatott Gibb’s Hill környékén, mikor különös lényekkel akadt össze. Rájött, hogy a tündérmanók rajonganak a tréfákért és édességekért, és ha ezeket biztosítja számukra, viszonzásra számíthat. Ő alapította a Bűbájrendet, de nem volt ideális vezető. Azt beszélik, bár használta a tündérmanók erejét, nem fizette meg az árát elegendő figyelemmel és finomsággal. Ezután rejtélyes módon eltűnt, a mendemondák szerint azóta is céltalanul kóborol Gibb’s Hill erdejében. Eltűnése után a rend azt tűzte ki maga elé célul, hogy helyreállítsa az egykori árulás miatt megingott bizalmat a tündérmanókkal.

Új szociális interakciók a tagokkal:

 • Ask Reason for Joining The Order of Enchantment / Kérdezze meg a Bűbájrendhez csatlakozásának okát
 • Ask About The Order of Enchantment’s Mission / Kérdezze meg, mi a Bűbájrend küldetése
 • Ask How to Make the Sprite’s Happy / Kérdezze meg, hogyan tegye boldoggá a tündérmanókat

A rend tagjaként varázslatos képességekre tehetsz szert, cserébe viszont gondoskodnod kell a komisz kis lények igényeiről. Időnként meglátogatnak, hogy szórakoztasd őket, ilyenkor egy fehér hangulatjelzőt kapsz, ami a jelenlétüket jelzi. Ennek ideje alatt végre kell hajtanod egy sor flörtölő, vicces vagy bajkeverő interakciót más simekkel, hogy elégedettek legyenek veled. Ha így teszel, a tündérmanók visszaállítják csökkenő szükségleteidet, egyébként pedig Feszült hangulatjelzőt kap simed, a manók pedig addig zaklatják, ameddig nem fordít rájuk kellő figyelmet.

Fejlődés

A rend tagjaként feladatoddá válik, hogy részt vegyél az esti összejöveteleken a rituálé oltárnál. Ezek időpontját az Organizations / Szervezetek panelen tudod követni (szövegbuborék ikon), és amennyiben elérkezett a kezdési időpont, a Go to Event interakcival indulhatsz el rá. Megérkezéskor a tagok egyenként az oltárhoz járulnak, és felajánlásokat tesznek, legyen tehát olyasmi az eszköztáradban, amit a tündérmanók szeretnek! A maszkot és talárt automatikusan ölti fel simed, nem találsz opciót az átöltözésre.

A Szervezetek panelen egy sor feladat is látszik (Tasks), ezek azok a cselekvések, amelyeket végre kell hajtanod annak érdekében, hogy boldoggá tedd a tündérmanókat. Ezek vasárnap, kedden és csütörtökön frissülnek. Általában a következőket találod itt:

 • Offer a Metal at the Ritual Altar / Ajánljon fel fémet a rituálé oltárnál
 • Offer a Harvestable at the Ritual Altar / Ajánljon fel terményt a rituálé oltárnál
 • Offer Food at the Ritual Altar / Ajánljon fel ételt a rituálé oltárnál
 • Tend to Sprites’ Garden / Gondozza a tündérmanók kertjét (ez az oltár körül növekvő bokrokra vonatkozik)
 • Offer a Crystal at the Ritual Altar / Ajánljon fel kristályt a rituálé oltárnál

Amikor olyan interakciót hajtasz végre, amivel tapasztalati pontot szerzel, egy maszk ikon jelenik meg a sim feje felett.

Ha sikerül elegendő tapasztalati pontot összegyűjtened, szintet léphetsz a renden belül. Összesen két szintlépés lehetséges, és mindkettővel új képességre tesz szert simed.

 • New Member / Új tag – Csatlakozás után a tagság első szintjén találod magad. Simed birtokába kerül egy talárnak és maszknak (ezt automatikusan ölti majd magára), képessé válik felajánlásokat tenni a rituálé oltárnál a manóknak, és időnként meglátogatják őt ezek a varázslények.
 • Seasoned Member / Tapasztalt tag – Ha eléred a ranglétra második szintjét, simed új talárt és maszkot kap, továbbá képessé válik a Sprite Attack / Tündérmanó támadás interakcióra. Ezzel egy seregnyi tündérmanót küldesz áldozatodra, aki feszült hangulatjelzőt kap, és valószínűleg orrolni fog simedre.
 • Senior Member / Rangidős tag – A legfelső szintet elérve simed egy újabb talárral és maszkkal lesz gazdagabb, hogy kifejezze rangidős voltát. Egy új képességre is szert tesz, képessé válik bármikor megidézni a tündérmanókat (Summon Powerful Sprites), amivel nem csupán a szükségleteit töltheti fel, hanem erőteljes pozitív buffokat is kaphat.

A buffok fontos részei a játékmenetnek, ezeket kapja simed a tündérmanók látogatása alkalmával, valamint a Summon Powerful Sprites interakció során is. A rituálék során is szerezhet ilyet, ha használja az oltáron a Check in Sprites, vagyis Jelentkezés a tündérmanóknál opciót. Az eredmény attól függ, mennyire tettél eleget feladataidnak – ha egyáltalán nem fáradoztál, a sim feszült moodletet kap, egy-két feladat elvégzése után kicsit jobbat, a teljes lista kipikáláséért pedig a legjobb buffok járnak. Ezek a legtöbb hangulathoz kapcsolódhatnak, a buff ideje alatt a sim körül repkedő tündérmanók pedig a hangulat színét veszik fel.

+3 Flörtölő

Tündérmanók által szeretve

(Mert jelentkezett a  tündérmanóknál)

Julia olyan boldoggá tette a tündérmanókat, hogy azok átmeneti boostot adtak neki a romantikus képességeire. Ez lehet a tökéletes időpont, hogy végre beszéljen azzal a csoporttársával, aki tetszik neki.

+3 Fókuszált

Tündérmanók által szeretve

(Mert jelentkezett a  tündérmanóknál)

Juliát minden tündérmanó kedveli. Ajándékuknak köszönhetően fokozódott karrier és tanulmányi teljesítménye, valamint nem érez éhséget vagy letargiát.

+2 Energikus

Elégedett tündérmanók

(Mert jelentkezett a tündérmanóknál)

A tündérmanók annyira elégedettek voltak Shigeru odaadásával, hogy átmenetileg eltávolítátták az alapvető higiénia iránti igényét. Több idő jut tanulásra, igaz? Király!

+3 Inspirált

Tündérmanók által szeretve

A tündérmanók annyira szerették a figyelmet, amit Derumk fordított rájuk, hogy átmenetileg megajándékozták inspirációval. Ez alatt az idő alatt magasabb minőségű alkotások és zenét hoz létre, valamint gyorsabban fejleszti kreativitás jártasságát.

+3 Feszült

Zaklató tündérmanók

(Mert jelentkezett a tündérmanóknál)

Úgy tűnik, a vidám kapcsolat új fordulatot vett. Próbáld enyhíteni a rosszallást azzal, hogy elszórakoztatod a tündérmanókat a többi simen végrehajtott bajkeverő, vicces vagy romantikus interakciókkal.

+2 Boldog

Elégedett tündérmanók

(Mert jelentkezett a tündérmanóknál)

Boldog tündérmanók egyenlő boldog Corinne.

Ha úgy döntesz, nem szeretnél többé a Bűbájrend tagja lenni, az Organizations panelen visszavonhatod csatlakozásod. Ezt a rend neve melletti jobb szélső ikonnal teheted meg. A múltad viszont nem biztos, hogy magad mögött hagyhatod, sok esetben ugyanis ezután is rendszeres látogatást tesznek a tündérmanók. Ez kellemetlen lehet, ha nincs időd velük foglalkozni, mert simed állandóan feszült lesz piszkálódásuk miatt, csaláskóddal azonban megoldható a probléma. A testingcheats on csaláskód után üsd be a traits.remove_trait trait_CollegeOrganization_SecretSociety_Member parancsot a kódsorba, és búcsút inthetsz az alkalmatlankodó látogatóknak.

 

Forrás: Ultimate Sims Guide, Carls’s Sims Guide, GameRant

 

 

Szárnybontogató írópalánta, elhivatott tippíró és modvadász. Lelkes fordító, Sims 3, Sims 4 és Sims Medieval játékos. Az oldalfelépítés és design elkövetője, fáradhatatlan fogalmazó és backstage admin.