Sims 4 Játéktipp

Sims 4 Discover University – Egyetemi jelentkezés

Az egyetemi éveket lehet szeretni vagy utálni, de minden tudásra szomjazó simnek jár az esély, hogy a fejlődés útjára lépjen. Szerencsére erre a Sims 4-ben is van lehetőség, és a megvalósítás is életszerűbbre sikerült, mint a korábbi szériákban. Már nem muszáj az egyetemváros elszigeteltségében magolni a tananyagot, simünk ingázhat is otthonából, vagy akár munkát vállalhat, családot alapíthat tanulmányaival párhuzamosan.

A diplomát a Simsben sem könnyű megszerezni, a játék pedig nem mindig nyújt segítséget céljaid eléréséhez. Jó hír, hogy a tanulmányok során megtérül minden egyes perc, amit korábban jártasságfejlesztésre fordítottál, hiszen ezek az ösztöndíjak és elérhető szakok alapfeltételei. Ha készen állsz elmerülni simeddel a beadandók és vizsgák világában, tippsorozatunk első része hasznos tudással láthat el a kezdetekhez.

Ösztöndíjak

A tudás soha nincs ingyen, és ez igaz a Simsben is. Az oktatás díját fizetned kell, és kellemesebb, ha ezt nem háztartás kasszájából kell megtenned. Ösztöndíjra pályázni nem kötelező, de érdemes, különösen, ha csaláskódok nélkül szereted élvezni a játékot. Sokféle támogatás létezik, néhány közülük könnyebben elérhető, néhányról pedig csak egy-egy speciális képesség vagy eredmény birtokában álmodozhat simed. Ha jelentkezés előtt szeretnéd megtudni, melyik elnyerésére van a legjobb esélyed, az University… / Scholarship / Email Former Guidance Counselor for Advice opcióval simed kikérheti a tanácsadó véleményét e-mailben. A jobb felső sarokban megjelenő értesítés jó kiindulópont lehet a jelentkezéshez.

Ha eldöntötted, melyiket próbálod megszerezni, a számítógép University… / Scholarships menüjében teheted meg az Apply opcióval. A felugró ablakban csak azokat a támogatásokat láthatod, amelyekhez simed rendelkezik az előfeltételekkel. Persze az, hogy jogosult rá, nem jelenti automatikusan, hogy el is nyeri!

Az ösztöndíjak teljes listája a következő:

Lakhely szerint – Az önkormányzat minden városban fenntart egy keretet az egyetemi tanulmányokat folytatók számára. Érdemes pályázni rá, hátha simed abban a szerencsében részesül, hogy kiválasztják! (Felnőttek és idősebbek számára nem elérhető.)
Education for All / Oktatást mindenkinek (400§) – Rászorultság alapú ösztöndíj. Feltétele legfeljebb 25.000 értékű vagyontárgy és kevesebb, mint 2.500 simoleon a családi kasszában.
Helping Hand / Segítő kéz (250§) – Rászorultság alapú ösztöndíj. Feltétele legfeljebb 100.000 simoleon értékű vagyontárgy és kevesebb, mint 15.000 simoleon a családi kasszában.
x Érdem szerint (500§)- Azok számára elérhető, akik felvételt nyertek valamilyen emelt szintű képzésre. Az ösztöndíj automatikusan jár, nem kell pályázni.
Super Scout / Szupercserkész (175§) – A cserkészkedés során legalább 2. szintet elért simek pályázhatnak rá. Minden további szint növeli a siker esélyét.
Karrier ösztöndíj (300§) – Azok számára elérhető, akik dolgoznak, és elérték az adott munkakör legalább 3. szintjét. (Felnőttek és idősebbek számára nem elérhető.)
Alley Cat / Kóbormacska (400§) – Legalább 2. szintű bowling jártasság szükséges hozzá. A siker esélye a 3. és 5. szint elérésével növekszik.
Athletics / Atlétika (450§) – Legalább 3. szintű fitness jártasság szükséges hozzá. A siker esélye az 5. és 9. szint elérésével növekszik. Simednek iskola utáni elfoglaltságként a futballcsapat (Soccer Team Player) tagjának kell lennie annak érdekében, hogy megtartsa ezt a támogatást. (Automatikusan taggá válik.)
Building the Future / A jövő építése (400§) – Legalább 3. szintű ezermesterség vagy rakétatudomány jártasság szükséges hozzá. A siker esélye az 5. és 9. szint elérésével növekszik.
E-Sport (450§) – Legalább 3. szintű videójáték jártasság szükséges hozzá. A siker esélye az 5. és 9. szint elérésével növekszik. Simednek iskola utáni elfoglaltságként e-sport versenyzőnek (E-Sport Competitor) kell lennie annak érdekében, hogy megtartsa ezt a támogatást. (Automatikusan taggá válik.)
Food and Drink / Étel és ital (200§) – Legalább 3. szintű főzés, gourmet főzés, sütés vagy mixerkedés jártasság szükséges hozzá. A siker esélye az 5. és 9. szint elérésével növekszik.
Friend of the Animals / Állatbarát (400§) – Legalább 2. szintű kutyakiképzés vagy 3. szintű állatorvos jártasság szükséges hozzá. A siker esélye az 5. és 9. szint elérésével növekszik.
Future Star / Jővőbeli sztár (200§) – Legalább 3. szintű gitár, zongora, hegedű, DJ, éneklés, síporgona vagy színészkedés jártasság vagy a dráma klubban elért legalább 2. szint szükséges hozzá. A siker esélye az 5. és 9. szint elérésével növekszik.
The Great Outdoors / Csodás külvilág (200§) – Legalább 3. szintű horgászat, kertészkedés, herbalizmus vagy virágkötés jártasság szükséges hozzá. A siker esélye az 5. és 9. szint elérésével növekszik.

Az elbírálás eredménye a következő napon érkezik meg, a postás kézbesíti a postaládába. A modern technika segítségével hamarabb is megtudhatod a döntést a számítógép Check Scholarship Applications lehetőségével: egy értesítés jelenik meg, ahol megtekintheted a Pending / Függőben lévő, Awarded / Elnyert és Not Awarded / Nem elnyert támogatások listáját.

Az ösztöndíjra pályázhatsz az egyetemi felvételi előtt, vagy a jelentkezés elfogadása után, mielőtt beiratkoznál az egyetemre. Előfordulhat, hogy jártasságai fejlődésével simed teljesíti egy újabb ösztöndíj előfeltételét, ezért érdemes időnként visszanézni az University/ Scholarship menüpontba. Ha egy támogatást nem sikerül elnyerned, egyhetes “lehűlési idő” után próbálkozhatsz ismét.

Ha sikerül komolyabb összeget elnyerned, a sim +2 pozitív hangulatjelzővel gazdagodik.

Méretes ösztöndíj

(Mert nagy összegű támogatást kapott)

Az oktatás növekvő költségei miatt az ösztöndíjak elnyerése egyre kifizetődőbb.

 

Beiratkozás

Ha megszerezted a tervezett ösztöndíja(ka)t, jöhet az egyetemi jelentkezés! Ezt a számítógép University…/ Apply to Universities menüjében adhatod le, költsége pedig 75 simoleon. Egy-két napig várnod kell, mire megérkezik az eredmény, a postás fogja kézbesíteni a postaládába.

A felvételi levél tartalmazza, milyen egyetem melyik szakra fogadja simed jelentkezését. A tudás mindenkié, így mindenki felvételt nyer legalább normál fokozatú képzésre, függetlenül a középiskolai jegyektől vagy jártasságoktól, de a képzetlen, rossz jegyekkel rendelkező jelentkezőket valószínűleg nem veszik fel emelt szintű (distinguished) szakra.

A sikeres felvételi után már csak a beiratkozás van hátra, eközben azonban számos kérdést kell átgondolnod simed jövőjével kapcsolatban. Az első ezek közül maga a beiratkozás időpontja. Egy szemeszter 5 napig tart, hétvégén azonban a simeknek sem kell tanulniuk, így célszerű kihasználni az ebben rejlő lehetőséget. Ha hét közepén kezdődik a “tanév”, vizsgák előtt plusz két nap áll rendelkezésre az elmaradt feladatok bepótolására vagy pihenésre a nagy megmérettetés előtt.

A beiratkozáshoz a számítógép University… / Enroll in a University menüpontját kell használnod. Egy felugró alblak fog útba igazítani lépésről lépésre.

1. Select a University / Egyetem választás – Választanod kell a Britechester Egyetem és Foxbury Intézet közül. A Foxbury a tudomány és technológia téren kínál magasabb fokú diplomát, a Britechester pedig művészetekből és irodalomból. Döntsd el, melyik passzol simed érdeklődési köréhez és jövőbeli terveihez.

2. Degree Selection / Szakválasztás – Itt kell kiválasztanod, mit szeretnél tanulni, milyen fokozaton, és hány órát szeretnél felvenni a szemeszterben. A szürke képzésekre simed nem nyert felvételt, tehát nem választhatod ki őket. Olvasd el a szakok leírását, és nézd meg, milyen munkakört tölthet majd be vele később, mielőtt választanál. Ha egyik sem kelti fel az érdeklődésed, térj vissza az előző ablakra, és nézz körül a másik intézmény képzései között is. Egy szemeszter alatt legfeljebb négy kurzust vehetsz fel, amelyek közül egy lehet szabadon választható. Ezek általában valamilyen jártasságra fókuszálnak, így érdemes élni a lehetőséggel, és úgy fejleszteni simed, hogy közben kreditet is szerzel érte. Ha négy kötelező tárgyat vennél fel, a Number of Core Classes legördülő menüben válaszd a 4 Classes verziót, ha négy kötelezőt és egy választhatót, akkor a 3 Classes verziót állítsd be, majd keress egy szimpatikus kurzust az Optional legördülő menüben. Ha négynél kevesebb órát veszel fel (1 vagy 2 Classes, vagy 3 Classes szabadon választható nélkül), simednek több szabadideje marad, de több szemeszter alatt fejezi be tanulmányait. A diplomához 12 kredit megszerzése szükséges. (Minden tárgy egy kreditet ér.)

3. Housing Selection / Lakhatás – Itt kell eldöntened, hol fog élni simed, miközben tanulmányait folytatja. Maradhat saját otthonában, ami nem jár költségekkel, vagy beköltözhet a kampusz területére. Utóbbi remek lehetőség arra, hogy ismeretséget kössön diáktársaival, de meglehetősen költséges. Elköltöztetheted valahova a kampuszon kívülre is. Bármelyik világ bármelyik lakóháza megfelelhet erre a célra, ha megengedheted magadnak a költségeit. Ha háztartásod egyetlen simből áll, utóbbi lehetőség nem elérhető.

4. Tuition / Tandíj – Az utolsó felületen található az egyetemi költségek tételes bontása. Minden felvett órának tandíja van, és ha úgy döntöttél, simed az egyetem területén fog lakni, ez is itt lesz felszámolva. Az elnyert ösztöndíjak összege automatikusan levonásra kerül. Ha simednek fizetnivalója marad, a különbözetet fedezheted a háztartás kasszájából vagy diákhitelből. Utóbbit nem kell törleszteni addig, ameddig a sim le nem diplomázik.

Ezzel simed hivatalosan is egyetemi diákká válik. Ha ezután úgy döntesz, máshová költözteted őt, a háztartás szétválasztása képernyőre kerülsz, ahol képes leszel a család kasszáját is elosztani, illetve ha simed az utolsó a telken, pénzzé teheted a bútorokat.

Ha nem nyertél felvételt arra a szakra, amelyikre vágytál, nem kötelező a jelentkezés – dönthetsz úgy, hogy simed tovább képezi magát, majd újra nekifut a felvételinek.

Előfordulhat, hogy az elnyert támogatás teljes egészében fedezi a tandíj költségét. Ebben az esetben a sim 24 órán át tartó “Full Ride” pozitív moodlettel gazdagodik. Érdemes észben tartani, hogy a tandíjon felül megszerzett összeg nem kerül a családi kasszába, hanem más, rászorulóbb simek részesülnek belőle.

Teljes kör

(Mert a teljes költséget térítették)

A teljesen kifizetett tandíj levesz némi terhet a vállaidról!

 

Britechester vs. Foxbury

Az egyetemvárosban két felsőoktatási intézmény várja simed: a Britechester Egyetem és a Foxbury Intézet. Mindkét helyen ugyanaz a 13 képzés érhető el, más-más szinten. A Britechester a művészetekre és irodalomra fókuszál, a Foxbury pedig a tudományra és technológiára, ezért ezeken a területeken magasabb fokozatú (distinguished) diploma megszerzésére adnak lehetőséget.

Emelt szint:

 • Art History / Művészettörténet
 • Communications / Kommunikáció
 • Culinary Arts / Konyhaművészet
 • Drama / Dráma
 • Fine Art / Szépművészet
 • History / Történelem
 • Language and Literature / Nyelv és tudomány

Normál fokozat:

 • Biology / Biológia
 • Computer Science / Számítástechnika
 • Economics / Közgazdaságtan
 • Physics / Fizika
 • Psychology / Pszichológia
 • Villainy / Gazság
Emelt szint:

 • Biology / Biológia
 • Computer Science / Számítástechnika
 • Economics / Közgazdaságtan
 • Physics / Fizika
 • Psychology / Pszichológia
 • Villainy / Gazság

Normál fokozat:

 • Art History / Művészettörténet
 • Communications / Kommunikáció
 • Culinary Arts / Konyhaművészet
 • Drama / Dráma
 • Fine Art / Szépművészet
 • History / Történelem
 • Language and Literature / Nyelv és tudomány

Mielőtt beiratkoznál az egyetemre, érdemes átgondolnod, milyen állást szeretnél választani később simednek. Lehet, hogy előre eltervezted már jövőjét, esetleg az életcélja követel meg bizonyos karriert, ami miatt nem mindegy, milyen szaknak fut neki, és az is lehet, hogy a személyiségjegyei miatt fogékonyabb egyes jártasságokra, és emiatt szeretnél erre épülő karrierre fókuszálni.

Art Histroy / Művészettörténet

 • Arts Critic (Critic Career – City Living),
 • Patron of the Arts (Painter Career),
 • Trendsetter (Style Influencer Career)

Biology / Biológia

 • Bodybuilder (Athletic Career),
 • Botanist (Gardener Career – Seasons),
 • Marine Biologist (Conservationist Career – Island Living),
 • Doctor (Get to Work)

Communications / Kommunikáció

 • Management (Business Career),
 • Charity Organizer (Politician Career),
 • Public Relations (Social Media Career – City Living),
 • Journalist (Writer Career)

Computer Science / Számítástechnika

 • Oracle (Criminal Career),
 • Computer Engineer (Engineering Career),
 • Start-Up Entrepreneur (Tech Guru Career),
 • Szabadúszó – Programmer ágazat

Culinary Arts / Konyhaművészet

 • Food Critic (Critic Career – City Living),
 • Chef (Culinary Career)

Drama / Dráma

 • Comedian (Entertainer Career),
 • Internet Personality (Social Media Career – City Living),
 • Actor Career (Get Famous)

Economics / Közgazdaságtan

 • Investory (Business Career),
 • Administrator (Education Career),
 • Environmental Manager (Conservationist Career – Island Living)
Fine Art / Szépművészet

 • Musician (Entertainer Career),
 • Floral Designer (Gardener Career – Seasons),
 • Master of the Real (Painter Career),
 • Stylist (Style Influencer),
 • Szabadúszó – Digital Artist ágazat,
 • Szabadúszó – Fashion Photographer ágazat (Moschino)

History / Történelem

 • Judge (Law Career),
 • Officer (Military Career – Strangerville),
 • Politics (Politician Career – City Living)

Language and Literature / Nyelv és irodalom

 • Private Attorney (Law Career),
 • Author (Writer Career),
 • Szabadúszó – Writer ágazat

Physics / Fizika

 • Space Ranger (Astronaut Career),
 • Mechanical Engineer (Engineering Career),
 • Scientist (Get to Work)

Psychology / Pszichológia

 • Professor (Education Career),
 • Diamond Agent (Secret Agent Career),
 • Detective (Get to Work),
 • Covert Ops (Military Career – Strangerville)

Villainy / Gazság

 • Interstellar Smuggler (Astronaut),
 • Criminal Boss (Criminal Career),
 • Villain (Secret Agent Career)

 

A legélesebb szemű játékosoknak feltűnhetett, hogy a fenti listában nem szerepel három karrier, ezekhez ugyanis nincs hozzárendelve diploma.

 • Athlete – Professional Athlete ágazat
 • Culinary – Mixologist ágazat
 • Tech Guru – eSports Gamer ágazat

Az atlétika és eSport szerelmeseinek mégis érdemes beiratkozni a felsőoktatásba, a futballcsapat tagjaként (Soccer Team Player) vagy E-Sport versenyzőként (E-Sport Competitor) ugyanis a diplomához hasonló előnyökhöz juthatnak későbbi foglalkozásukhoz. A szakirányt szabadon választhatod, majd a telefon Searching for Job / Munkakeresés opciójára kattintva az After School Activity kategóriában csatlakozhat a kívánt csapathoz. Ezek az iskolán kívüli elfoglaltságok úgy működnek, mint egy részmunkaidős állás, csak fizetés nélkül.

Sajnos csalódniuk kell azoknak a leendő mixereknek, akik magasabb szintű képesítést szerettek volna szerezni karrierjükhöz. Egyelőre a mixerkedés a Sims 4 egyetlen olyan szakmája, ami nem szerepel a felsőoktatásban, ami meglepő, hiszen még a bűnözőknek is van lehetősége emelt szinten művelni tevékenységüket.

 

Képzések

Egyetemi tanulmányokba kezdeni nem nagy dolog a Sims 4-ben, hiszen minden jelentkező felvételt nyer legalább normál fokozatú szakra. Emelt szintű képzésre viszont nem mindenkinek sikerül bejutnia, mi több, az elutasító levél nem is részletezi, miben kellene fejlődnie simednek, ha magasabb szintű oktatásra vágyik.

Annak esélye, hogy simed emelt szintű szakra nyerjen felvételt, az alapbeállítások szerint 5 a 20-hoz. Ezt a hányadost a korábbi tanulmányi eredmények, illetve a megszerzett jártasságok befolyásolják. Azok a tini simek, akik egyetemre készülnek, nem árt, ha minél több energiát fektetnek a középiskolai tanulmányaikba. Az A érdemjeggyel végzők magasabb eséllyel kerülnek be emelt szintű szakra, a C vagy rosszabb eredménnyel végzők esélyei viszont felére vagy negyedére csökkennek.

Ha szeretnéd elkerülni, hogy simed szomorú Undistinguished moodletet kapjon, bizonyosodj meg róla, hogy megfelel legalább egy emelt szintű szaknak, mielőtt elindítaná a jelentkezését.

Átlagos

(A felvételi levél elolvasása miatt)

Nem nyerni felvételt egyetlen emelt szintű szakra sem kissé kiábrándító.

Kiváló

(A felvételi levél elolvasása miatt)

Felvételt nyerni ilyen nagy számú emelt szintű képzésre mosolyra készteti Krystát.

Az egyetemi jelentkezésre a jártasságok két csoportja van hatással:

 • Kulcsfontosságú jártasságok (amelyek gyakran az adott diplomának is fontos jártasságai) – Ezek a skillek a 3., 5. és 9. szintet elérve komolyan megnövelik az esélyeidet, hogy bekerülj a kívánt szakra. Kivételt képez a fotós jártasság, ami a 2., 3. és 5. szinten növeli az esélyt.
 • Bónusz jártasságok (amelyek egy része kiegészítőkkel érkezett): – Ezek egyszeri boostot adnak, amikor egy alacsonyabb szintet (általában 3.) elérsz belőlük.

Az alábbi táblázattal könnyű előre felkészülni a kívánt szakirányra:

Art Histroy / Művészettörténet

 • Jártasság: Charisma/Karizma, Painting/Festés, Writing/Írás
 • Bónusz jártasság: Photography/Fotózás, Archeology/Régészet (Jungle Adventure), Selvadoran Culture / Selvadorai kultúra (Jungle Adventure)

Biology / Biológia

 • Jártasság: Fitness, Gardening/Kertészkedés, Logic/Logika
 • Bónusz jártasság: Wellness (Spa Day), Veterinarian/Állatorvos (Cats and Dogs)

Communications / Kommunikáció

 • Jártasság: Charisma/Karizma, Logic/Logika, Writing/Írás
 • Bónusz jártasság: Research and Debate (Discover University), Parenting/Gondozás (Parenthood)

Computer Science / Számítástechnika

 • Jártasság: Mischief/Bajkeverés, Programming/Programozás, Robotics/Robotika
 • Bónusz jártasság: Rocket Science / Rakétatudomány

Culinary Arts / Konyhaművészet

 • Jártasság: Baking/Sütés (Get to Work), Cooking/Főzés, Gourmet Cooking / Gourmet főzés

Drama / Dráma

 • Jártasság: Acting/Színészkedés (Get Famous), Charisma/Karizma, Comedy/Komédia
 • Bónusz jártasság: Fitness

Economics / Közgazdaságtan

 • Jártasság: Charisma/Karizma, Logic/Logika, Research and Debate (Discover University)
Fine Art / Szépművészet

 • Jártasság: Painting/Festés, Photography/Fotózás, Violin/Hegedű
 • Bónusz jártasság: Piano/Zongora, Pipe Organ / Síporgona (Vampires)

History / Történelem

 • Jártasság: Charisma/Karizma, Logic/Logika, Research and Debate / Kutatás és vita (Discover University)
 • Bónusz jártasság: Archeology/Régészet (Jungle Adventure), Selvadoran Culture / Selvadori kultúra (Jungle Adventure)

Language and Literature / Nyelv és irodalom

 • Jártasság: Charisma/Karizma, Research and Debate / Kutatás és vita (Discover University), Writing/Írás
 • Bónusz jártasság: Vampire Lores / Vámpírtan (Vampires)

Physics / Fizika

 • Jártasság: Handiness/Ezermesterség, Robotics/Robotika, Rocket Science / Rakétatudomány
 • Bónusz jártasság: Logic/Logika

Psychology / Pszichológia

 • Jártasság: Charisma/Karizma, Logic/Logika, Research and Debate / Kutatás és vita (Discover University)
 • Bónusz jártasság: Mischief/Bajkeverés, Parenting/Gondozás (Parenthood), Acting/Színészkedés (Get Famous)

Villainy / Gazság

 • Jártasság: Fitness, Logic/Logika, Mischief/Bajkeverés
 • Bónusz jártasság: Vampire Lore / Vámpírtan (Vampires)

A fenti jártasságok nélkül is előfordulhat, hogy simed felvételt nyer magasabb szintű képzésre, képességei fejlesztésével viszont nagyon pechesnek kell lenned, hogy az egyetemek elutasítsák a jelentkezését.

Érdekesség: Csak két jártasság van, ami sem az egyetemi felvételi, sem pedig az ösztöndíj pályázatok sikerét nem befolyásolja, a Get Together kiegészítővel érkezett tánc (Dancing), valamint a Get Famous kiegészítővel érkezett média jártasság (Media Production).

A Get Famous kiegészítővel a játékba került néhány lehetőség, amivel “nem hivatalosan” növelheted simed esélyeit az emelt szakokra.

 • Flaunt Fame / Hencegés a hírnévvel – Ha simed celeb, használhatod ezt az interakciót, hogy lenyűgözd a felvételi bizottságot. A telefonod Work / Munka menüjében találod meg az opciót. A siker ugyanolyan mértékben növeli az esélyt, mint egy alacsonyabb szintű készség, a kudarc viszont kicsivel az alap alá csökkenti.
 • Donation / Adomány – A gazdag simek lerövidíthetik útjukat a felsőoktatásba, és megpróbálhatják megvesztegetni a bizottságot az emelt szintű szakok érdekében. Ennek költsége 2.000 simoleon, és – a hencegéssel ellentétben – bármelyik családtag ügyében “adományozhatsz”, bárki is hajtsa végre az interakciót. A siker hatalmas mértékben emeli a bekerülés esélyét, a kudarc pedig végzetesen csökkenti… végülis a felvételi bizottság tisztességét próbálod megvásárolni. Ezt az opciót elérheted a mobiltelefonodon vagy a számítógépen.

Ha úgy érzed, túl magasra tetted a lécet, dönthetsz úgy, hogy egyetemet vagy szakot változtatsz. Ezt a számítógép University…/ Re-Enroll University menüpontjában teheted meg a szemeszter végén, mielőtt bejelentkeznél az új félévre. A beiratkozásnál megszokott felugró ablak jelenik meg, ahol előre-hátra szörfölhetsz a választható egyetemek és szakok között. Az újrajelentkezés okozhat némi visszaesést az előmenetelben, de nem esel el az erősebb diploma esélyétől, ugyanis emelt szintű szakot is választhatsz.

 

Forrás: Eurogamer, Carl’s Sims 4 Guide, Sims Community

 

Szárnybontogató írópalánta, elhivatott tippíró és modvadász. Lelkes fordító, Sims 3, Sims 4 és Sims Medieval játékos. Az oldalfelépítés és design elkövetője, fáradhatatlan fogalmazó és backstage admin.