Sims 4 Játéktipp

Sims 4 Cottage Living – Megbízások Henford-on-Bagley-ben

Egy olyan faluban, mint Henford-on-Bagley, mindenki tud mindenkiről mindent. Ha mégsem, akkor a szó szoros értelmében a küldetésednek fogod érezni, hogy megtudd. Ennek érdekében elvállalhatsz megbízásokat a falu néhány fontos emberének. Legyen szó a legfrissebb pletykákról, vagy a Bramblewoodban élő vadállatokról: te vagy a megfelelő ezekre a feladatokra. Legalábbis… ennek a részletes útmutatónak köszönhetően az leszel! 

Az első lépés a megbízások teljesítéséhez

Bármelyik tinédzser korú, vagy idősebb sim képes lesz arra, hogy megbízásokat teljesítsen Henford-on-Bagley lakói számára. Még csak nem is kell ott élned! Ahhoz, hogy elkezdhess egy megbízást, beszélned kell Henford-on-Bagley bizonyos lakóival, és egy barátságos interakciót kell használnod, amelynek neve: Ajánljon segítséget a megbízásokhoz (Offer Help With Errands). A simed karrierfelületén áttekintést láthatsz az aktuálisan elvállalt megbízásokról. Minden simnek legfeljebb három megbízása lehet egyszerre aktívan.

Azzal kezdd, hogy felajánlod a segítségedet a helyieknek.

Kinek teljesíthetsz megbízásokat?

Henford-on-Bagley-ben nem mindenki adhat neked megbízásokat. Van néhány sim, akiknek egyedi szerepük van a faluban, ők az úgynevezett NJK-k. Bár a falut úgy tervezték, hogy bizonyos simek töltsék be ezeket a szerepeket – például polgármester, vagy kocsmatulajdonos, – a játék más simekkel helyettesíti őket, ha netán meghalnak, vagy más módon eltávolítják őket. Ha hozzáadod őket egy játszott háztartáshoz, akkor a szerepüket egy másik sim kapja meg. De most ismerkedjünk meg azokkal a simekkel, akik – általában – azok a simek, akiket érdemes megkeresni:

Lavina Chopra

Lavina Finchwick polgármestere. Büszke a polgármesteri szerepére, hogy jó szomszédja másoknak, és arra, hogy egyedül neveli tinédzser fiát, Rahult. Minden szombaton ő bírálja a Finchwicki vásár versenyeit.

Rahul Chopra

Rahul a Henford-on-Bagley-i élelmiszerbolt kiszállítója. Vágyik arra, hogy felfedezze a falun kívüli világot, de túlságosan fél egyedül hagyni az édesanyját. Amikor élelmiszert rendelsz, jó eséllyel Rahul jelenik meg a bejárati ajtód előtt.

Agnes Crumplebottom

Az ikonikussá vált NJK, Agnes Crumplebottom visszatért a játékba, a táskájával együtt, amivel ütögetni szokta az embereket. Ez az idős hölgy gyűlöl mindent, ami a romantikával kapcsolatos, és ezt mindenkinek tudtára adja, aki meghallgatja – és bizony meg is fogja! Ne felejtsd el, hogy az unokatestvérével, Agathával együtt vezeti a gazdaboltot Finchwickben.

Agatha Crumplebottom

Agatha a társtulajdonosa a Finchwick főterén található gazdaboltnak, amelyet unokatestvérével, Agnessel együtt vezet. Azonban éppen az ellentéte, mivel Agatha a szerelmes dolgok híve – különösen mások szerelmes dolgaié. Ez a hölgy egy igazi pletykafészek!

Kim Goldbloom

Kim a Henford-on-Bagley élelmiszerbolt tulajdonosa. Ő működteti a bódét a Finchwicki főtéren, így gyakran lehet őt munkában látni. Kim igazi emberbarát, ami nagyszerű, hiszen a boltjának köszönhetően gyakorlatilag mindenkit ismer a városban.

Michael Bell

Michael Henford-on-Bagley vadőrje. Bramblewood erdejében él, ahol általában a házikója közelében találod. Kivéve, ha éppen valami állatokkal kapcsolatos dolgot csinál az erdőben – azt ugyanis imádja. Tárgyakat is cserélhetsz vele, például állati ruházatra.

Sara Scott

Sara a The Gnome’s Arms Bar tulajdonosa Finchwickben. A városból költözött el, hogy férjével, Simonnal együtt Henford-on-Bagley-ben élhessen vidéki életet. De ez ne tévesszen meg senkit, mert ez a lány mindig készen áll a bulizásra!

Milyen megbízások vannak?

Kétféle megbízás létezik, de a lényege ugyanaz. Minden NJK egy sor megbízást ad neked, de nem mindegyik áll rendelkezésedre minden alkalommal. Ha egy sim már nem tud megbízásokat felajánlani, akkor egy későbbi időpontban visszamehetsz hozzá, amikor esetleg több segítségre lesz szüksége.

Tipp: Ha egy háztartásban több sim van, akkor egy bizonyos megbízáson csak az egyikük dolgozhat. Menj más NJK-khoz, hogy különböző megbízásokat kérj.

Ez a két környék a legfontosabb, miközben Henford-on-Bagley-ben megbízásokat teljesítesz.

Megbízások az NJK-k (NPC) bemutatkozására

Az első fajta megbízás Henford-on-Bagley minden egyes NJK-jának bemutatkozásaként szolgál. A legnagyobb különbség az, hogy ezek a megbízások nem ismétlődnek. A háztartásodban lévő összes sim azonban egyszer elvégezheti ezeket a megbízásokat.

Üdvözöljük Henford-on-Bagley-ben! (Welcome to Henford-on-Bagley!)

Már most tudom, hogy tetszeni fog neked itt, de ha esetleg még győzködnöd kellene magad, szerveztem egy kis önvezető helyi túrát! Vállald el ezt a néhány – és szórakoztató, ha mondhatom így – megbízást, és én gondoskodom róla, hogy a végén egy kis jutalomcsomagot kapj!

Megbízó: Lavina Chopra

Jutalmak:

 • § 175
 • Egy adag bogyós gyümölcs
 • Láma gyapjú
 • Állati csemegék

Feladatok:

 • Fogj halat az Old New Henford’s Lake-ben: Utazz el Old New Henford bármelyik telkére. Ha a simed nem gyakorlott horgász, akkor először el kell érnie a Horgászat (Fishing) jártasság 2. szintjét, mielőtt itt sikeresen halat foghatna. Próbálkozz addig, amíg el nem éri ezt a szintet.
 • Nézelődj a Finchwicki gazdaboltban, vagy az élelmiszerboltban: Kattints a Finchwickben található két főtéri stand valamelyikére, és a Buy Items interakciót használva vásárolj ott bármilyen árucikket. Viszont nem feltétlen muszáj vásárolnod, elég az is, hogy egyszer megnyitod a menüt.
 • Kérdezd meg az élelmiszerszállítót az álmairól: Keresd meg Rahul Choprát, és használd a Kérdezz az álmairól (Ask About Dreams) interakciót.
 • Vitasd meg az élelmiszerszállító álmait a polgármesterrel: Menj vissza Lavinához, és mondd el neki Rahul válaszát. Ezt a barátságos interakciók között találod.
Keresd meg a tavat Old New Henford környékén.

Kalandvágy (Taste for adventure)

Jártál már a falun kívül? Itt születtem, és már régóta keresem a lehetőséget, hogy felfedezzem az erdő és a kerítés határain kívüli világot, amelyek az egész életemet meghatározták. Segítenél nekem egy kicsit abban, hogy megmutasd, mit hagytam ki, vagy esetleg beszélnél a polgármesterrel az álmaimról?

Megbízó: Rahul Chopra

Jutalmak:

 • § 175
 • Képeslapok
 • Istálló fejlesztéséhez alkatrész
 • Élelmiszerszállítási kupon

Feladatok:

 • Henford-on-Bagley külterületén készíts egy fényképet: Utazz el bárhová Henford-on-Bagley-n kívülre, és készíts egy fényképet a telefonoddal, vagy fényképezőgéppel.
 • Add át a fényképet az élelmiszerszállítónak: Használd a Give Photo interakciót Rahulon, hogy odaadd neki a korábban készített fényképet.
 • Beszélgess a polgármesterről az élelmiszerszállítóval: Használd a Csevegés a polgármesterről (Chat About The Mayor) barátságos interakciót.
 • Készíts egy keresztszemes hímzést (Cross-Stitch): Vásárolj egy keresztszemes hímzés készletet (Make It Sew Cross-Stitch Kit) az Építés/Vásárlás módban, és helyezd el a telkeden, majd kattints rá, hogy elkezdj egyet készíteni.
 • Vidd el a keresztszemes hímzést a polgármesternek: Keresd meg Lavina Choprát és add át neki a korábban elkészített keresztszemes hímzést.
 • Mondd el a polgármester érzéseit az élelmiszerkiszállítónak: Lavina támogatja fia álmait. Add át neki a hírt a barátságos interakció segítségével.
 • Adj egy csokoládétortát az élelmiszerkiszállítónak: Süss egy csokoládés pitét (Chocholate Pie), ezt 5-ös szintű főzés (Cooking) jártassággal teheted meg. Tedd az eszköztáradba és add oda az élelmiszerkiszállítónak.
 • Adj egy csokibogyót (Chocoberry) az élelmiszerkiszállítónak: Szerezz be egy csokibogyót, és add oda Rahulnak. A csokibogyót a Finchwicki élelmiszerboltban, vagy a gazdaboltban lehet megvásárolni.

Egy újabb haszontalan turista (Another useless tourist)

Ki vagy te? Mit akarsz tőlem? Ó, segíteni akarsz? Azt majd meglátjuk! Már régóta szerettem volna egy tököt szerezni…a kocsma pedig a gusztustalanul flörtölő simek melegágya! Bizonyítsd be, hogy tudsz valamit a kertészkedésről és az emberek leszidásáról, és talán több feladatot tudok neked adni. Uhh, most jól esne egy ital!  

Megbízó: Agnes Crumplebotton

Jutalmak:

 • § 175
 • Gyors növekedést elősegítő műtrágya
 • Keresztszemes hímzés minta

Feladatok:

 • Ültess tököt: A tök ültetéséhez vásárolj túlméretezett tökmagot. Kattint az ágyásra és válaszd a Purchase Oversized Crop Seeds, aztán válaszd ki a tökmagot (Pumpkin seeds), majd ültesd el.
 • Szidd le az élelmiszerbolt tulajdonosát: Keresd meg Kim Goldbloomot – valószínűleg a Finchwicki élelmiszerbolt bódéjában találod -, és használd a különleges interakciót, amely lehetővé teszi, hogy Agnes nevében leszidhasd.
 • Vigyél tejet Agnes Crumplebottomnak: Vásárolj tejet az élelmiszerboltban, vagy ha van tehened, akkor fejd meg és adj belőle egy üveggel Agnesnek. A barátságos interakcióknál a Deliver Milk-re kattints. Aztán az eszköztáradból ki tudod választani, milyen fajta tejet szeretnél neki adni.

Nem is olyan haszontalan? (Not so useless?)

Nos, talán mégsem vagy olyan haszontalan. Ha tényleg bizonyítani szeretnél, van néhány még fontosabb megbízásom számodra. Aztán ne mondd, hogy nem figyelmeztettelek! Ezek várhatóan több időt vesznek majd igénybe, mint egy láma farokcsóválása, ha érted, mire gondolok.

Megbízó: Agnes Crumplebottom

Jutalmak:

 • § 300
 • Keresztszemes hímzés minta
 • Tehénnövény bogyó
 • Gyors növekedést elősegítő műtrágya

Feladatok:

 • Betakarítani egy saját termesztésű tököt: Emlékszel a tökre az “Egy újabb haszontalan turista” megbízásból? Nos, itt az ideje betakarítani! Gondozd a terményt, és várd meg, amíg teljesen kifejlődik: ezután szüreteld le.
 • Kézbesíts egy tököt Agnes Crumplebottomnak: Keresd meg Agnest, és vidd el neki a tököt.
 • Vigyél egy keresztszemes hímzést Agnes Crumplebottomnak: Helyezz egy Make it Sew Cross-stitch Kit-et a telekre, és kattints rá, hogy elkezdj egy keresztszemes hímzést. Amint elkészült, átadhatod a karikát Agnesnek.
 • Adj egy másik keresztszemes hímzést Agnes Crumplebottomnak: Ismételd meg az előző lépést: készíts egy keresztszemes hímzés karikát, és add oda Agnesnek.
 • Adj adott színű láma gyapjút Agnes Crumplebottomnak: Ha van lámád, akkor nyírd meg a gyapjáért. Nyilvánvaló, hogy a fehér lámák fehér gyapjút, míg a bézs lámák bézs gyapjút adnak. A láma bundáját is átszínezheted állati csemegékkel (Animal Treats), ha egzotikusabb színű gyapjúra van szükséged. A nyírás előtt add oda neki az általad kiválasztott csemegét. Egy másik megoldás, hogy megvásárolod a gyapjút a gazdaboltban, de nem minden szín áll rendelkezésedre minden adott időpontban.
 • Adj egy üveg majonézt Agnes Crumplebottomnak: Ahhoz, hogy elkészíthesd a saját majonézed, 3-as szintű Főzés (Cooking) jártasságra lesz szükséged. A recepthez egy közönséges tojás kell. Használd a Befőzést (Canning) a hűtőszekrényre kattintva, és készítsd el a receptet. Ezután vidd el az egyiket Agnesnek.

Tipp: Ha van egy lámád, lenyírhatod a gyapját, hogy csökkentsd a keresztszemes hímzés készítésének az  árát.

Nem ismerjük egymást törpénetesen? (Do I gnome you?)

Ó, ki az? Egy új arc? Mindig jó, ha egy új embert látok a faluban. Lennél olyan kedves és segítenél nekem néhány dologban? Hallottam, hogy van pár szaftos pletyka, de nekem sajnos csak két fülem van… Találsz egy törpét, aki tud ezt-azt, és néhány simet, akik nem is sejtik, miről maradnak le? Ugye segítesz? Ó, persze, hogy segítesz, látom a szemeidben!

Megbízó: Agatha Crumplebottom

Jutalmak:

 • § 175
 • Törpe dekoráció
 • Túlméretezett termény magok

Feladatok:

 • Beszélj egy törpével: Kattints bármelyik törpeszoborra, és használd a Beszélgessünk? (Talk to?) interakciót. Jelentsd a törpe pletykáit Agatha Crumplebottomnak. Miután beszéltél egy törpével, menj vissza Agathához, és használd a Report Gnome Gossip interakciót.
 • Vigyél egy süteményt Agatha Crumplebottomnak: Készíts egy házi süteményt, vagy vásárolj egyet, és vidd el Agathának. A sütemény megvásárlásához a Finchwick téren található kocsmába menj.
 • Találj 2 egyedülálló simet: Kérdezd meg a simeket, hogy egyedülállóak-e a romantikus interakciók menüjében. Addig kérdezősködj, amíg nem találsz két egyedülálló simet.
 • Jelentsd a szingli simeket Agatha Crumplebottomnak: Miután találkoztál két egyedülálló simmel, térj vissza Agathához, és használd a Report on Single Sims interakciót.
A sors iróniája, hogy Agatha volt az egyik szingli sim, akivel találkoztam. “Szia Agatha, hadd meséljek neked Agatha szerelmi életéről.” Agatha: “Várj egy percet….”.

Kotnyeleskedés és terjesztés (Meddlin’ and peddlin’)

Ó, tudtam, hogy számíthatok rád! Pontosan rád van szüksége a falunak – egy friss fülpárra, ami elcsípi a pletykákat! Szeretek kicsit beleavatkozni a dolgokba… vagyis, igazából inkább úgy tekintek rá, mint a párkeresésre! Agnes unokatestvérem pedig rám hagyta ezt a sok eladnivalót, amit rettentően unalmasnak tűnik egyedül csinálni. Gondolod, hogy tudnál segíteni nekem mindkét ügyben?

Megbízó: Agatha Crumplebottom

Jutalmak:

 • § 300
 • Dekoratív törpe
 • Flörtölő főzet
 • Extra élénkítő műtrágya

Feladatok:

 • Ajándékozz rózsát 2 egyedülálló simnek: Két rózsa kerül a simed eszköztárába. Keress két egyedülálló simet – válaszd a ,,Nem ismerjük egymást törpénetesen?” (Do I Gnome You?) interakciót – és add oda nekik a rózsákat.
 • Bátorítsd az egyik simet, akinek rózsát adtál, hogy flörtöljön egy másik simmel: Kattints az egyik simre, akinek rózsát adtál, és válaszd a speciális interakciót, hogy flörtölésre ösztönözd őket. Nem baj, ha ezelőtt nem ismerték egymást.
 • Vásárolj további magokat Agatha Crumplebottomtól: Kattints Agathára és használd a Buy Extra Seeds interakciót. Ez §25-ba kerül, de többet keresel majd rajta.
 • Adj el 3 <betakarítható> vetőmagot más simeknek: Egy új Sell <harvestable> Seeds To interakciót kapsz, amely lehetővé teszi, hogy eladd az Agathától most vásárolt magokat más simeknek. Minél jobb a kapcsolatod egy másik simmel, annál könnyebb dolgod lesz. Az is sokat segít, ha jó hangulatban vagy.
 • Vásárolj további növényeket Agatha Crumplebottomtól: Miután sikeresen eladtad a vetőmagokat, venned kell egy újabb adagot, amit eladhatsz. Ezúttal §50-ba fog kerülni, és teljesen kifejlett növényeket fogsz kapni, amiket szintén eladhatsz.
 • Adj el 4 <terményt> más simeknek: Csakúgy, mint korábban, kattints a simekre, hogy megpróbáld eladni nekik a terményeket. Valószínűleg nem fog működni, ha megpróbálod eladni az előző feladatból származó simeknek.
 • Ünnepelj Agatha Crumplebottommal: Úgy tűnik, hogy néhány termény eladása és a párkereső szerep eljátszása néhány idegennel okot ad az ünneplésre. Keresd meg Agathát, és kattints rá a speciális interakció eléréséhez.

Túl elfoglalt (Too busy)

Örülök hogy új arcot látok errefelé, de ahhoz most túl elfoglalt vagyok, hogy rendesen bemutatkozzak. Ha van időd és kedved segíteni, akkor lennél olyan kedves és elhoznál nekem néhány élelmiszert? Ó, a csudába, megint elfelejtettem enni! Arról a csokorról nem is beszélve, amit a barátomnak szerettem volna készíteni.

Megbízó: Kim Goldbloom

Jutalmak:

 • § 175
 • Különféle tojás, tej, sajt, cukor, vagy liszt
 • Állati csemege

Feladatok:

 • Gyűjts össze 4 élelmiszerrendelést: Kérdezd meg a simeket a városban, hogy szükségük van-e élelmiszerre a Collect Grocery Order interakció segítségével.
 • Továbbítsd az élelmiszerbolt tulajdonosának az élelmiszerrendeléseket: Menj vissza Kimhez, és használd a Relay Grocery Orders barátságos interakciót.
 • Vigyél egy tucat fehér tojást az élelmiszerbolt tulajdonosának: Vegyél 12 hagyományos fehér tojást, és vidd el őket Kim Goldbloomnak. Válaszd a Deliver Dozen Eggs barátságos interakciót, hogy odaadd neki.
 • Vigyél egy adag ételt Kim Goldbloomnak: Főzz egy adagot bármilyen ételből, és vidd el a megbízónak. Ha akarsz, vehetsz ételt a kocsmában is, csak arra kell ügyelned, hogy a simed bele ne egyen.
 • Vigyél rózsát a vadőrnek (Creature Keeper): Kapsz egy rózsát az eszköztáradba. Keresd meg a vadőrt Bramblewoods területén, és add át neki a rózsát.
 • Add át a vadőr üdvözletét (és a gombát) az élelmiszerbolt tulajdonosának: Miután odaadtad neki a rózsát, Michael Bell ad neked néhány gombát, amik belekerülnek az eszköztáradba. Menj vissza Kimhez, majd mond el neki, hogy a vadőr az üdvözletét küldi. Választhatsz: megtartod a gombákat, vagy az üdvözletével együtt odaadod Kim Goldbloomnak.

Saját ital (Signature drink)

A kocsmám elég sikeres, de mindig keresem a következő nagy durranást. Azt hiszem, van egy új és izgalmas ital, amelyet itt – és csak itt – kínálhatnék! De a kocsma vezetése minden időmet elveszi, és jól jönne egy kis segítség. Mit gondolsz? Szeretnél segíteni mixerkedésben?

Megbízó: Sara Scott

Jutalmak:

 • § 175
 • Ital recept
 • Néhány főzési alapanyag
 • Frissen készített étel

Feladatok:

 • Vigyél egy áfonyát, egy málnát és egy csokibogyót a kocsmárosnak: Szerezz be egy áfonyát, egy málnát és egy csokibogyót, majd a különleges interakciót használva vidd el Sarának.
 • Rendeld meg és idd meg a Bagley Berry Fizz kóstolót: Miután átadtad a bogyókat, térj vissza Sarához, és rendelj egy kóstolót az italból. A kóstolóért §1-t kell fizetned.
 • Vigyél egy bájgombát (Charming Mushroom) és egy zöldelőgombát (Verdant Mushroom) a kocsmárosnak: Szerezd meg a két gombát, és vidd el a kocsmárosnak. Az átadás lehetőségét megtalálod a barátságos interakcióknál.
 • Rendeld meg és idd meg a Verdant And Funk kóstolót: Miután átadtad a gombákat Sarának, látogass el még egyszer a kocsmába, és rendeld meg a kóstolót §1-ért.
 • Mondd meg a kocsmárosnak, hogy milyen italt szolgáljon fel: Válaszd ki a két ital közül a kedvencedet, és mondd el Sarának a választásodat. Mindkét ital interakcióit a barátságos szociális menüben találod meg.

Tipp: Ha nem találod a kóstolók megrendelésének lehetőségét, akkor kattints a További opciókra (More Choices).

Gombaőrület (Mushroom madness)

Szereted a gombákat? Én imádom őket! Van néhány igazán jó fajta ebben az erdőben, és jól jönne egy kis segítség a gyűjtésükben. Úgy tűnik, hogy szereted a minket körülvevő természetet. Miért nem maradsz itt, hogy megmutathassam, mit is tudok?

Megbízó: Michael Bell

Jutalmak:

 • § 175
 • Különféle termény
 • Virágok
 • Gomba
 • Műtrágya
 • Állati ruházat

Feladatok:

 • Vigyél 3 csokibogyót a vadőrnek: Szerezz 3 csokibogyót, és vidd el Michael Bellnek. Finchwickben a gazda és az élelmiszerboltok bódéiban vásárolhatsz csokibogyót. Használd a Deliver 3 Chocoberries interakciót, hogy átadd a bogyókat a vadőrnek.
 • Vigyél 6 fűszeres gombát (Spicy Mushrooms) a vadőrnek: Kutass Bramblewoods körül, és keress egy gombákból készült tündérgyűrűt. Gyűjtsd össze a gombákat, és vidd el Michael Bellnek. Más megbízások elvégzéséért jutalomként is kaphatsz gombát.
 • Egyél gombapürét: Miután leadtad a gombákat és a csokibogyókat, egy adag gombapüré lesz az eszköztáradban. A simed a következő 4 órára kábult hangulatjelzőt kap.
 • Beszélgess egy vadmadárrajjal, miközben kábult vagy: Amíg még mindig a kábult hangulatjelző hatása alatt állsz, keress egy elkorhadt fatörzset, amely körül kis vadmadarak repkednek. Kattints a fára, és használd a Talk To (And Really Listen) interakciót.
 • Valld be a vadőrnek, hogy hallottad a vadmadarakat: Menj vissza Michaelhez, és használd a Admit Hearing The Birds barátságos interakciót.

Tipp: A csokibogyók Bramblewoodsban nőnek. A romok közelében keresd őket.

A gombák így néznek ki. Ne tévesszen meg a gombák színe, automatikusan azonosítani fogod őket, amikor leszeded azokat.

Megismételhető megbízások

A bemutatkozó megbízások mellett minden NJK-nak lesz egy csomó megbízása, amire megkérnek. Nem minden megbízás lesz egyszerre elérhető, ezért felváltva fogják felajánlani neked azokat. Néha teljesen kifogynak a megbízásokból, ebben az esetben egy másik nap menj vissza.

Ezek az ismétlődő megbízások a többi megbízáshoz képest meglehetősen kevés feladatot jelentenek. Azt is észre fogod venni, hogy néhány megbízás nagyon hasonló. Ez azért van, mert minden egyes küldetésnek saját címe lesz, míg némelyik mégis ugyanazokat a feladatokat kéri tőled. Ezeket a megbízásokat a könnyítés kedvéért csoportosítottuk. Kérlek, vedd figyelembe, hogy egyes megbízások váltakoznak a feladatok között.

Vess újdonságokat (Sow what’s new)

Hogy halad a kerted? Ugye van kerted…? Mindig új növényeket keresek! Szóval megegyeztünk, segítesz nekem?

Megbízó: Agnes Crumplebottom vagy Agatha Crumplebottom

Egyéb címek: A növekedés segítése (Helping things grow) és Előkészített növények (Prepping plants).

Jutalmak:

 • § 90
 • Túlméretezett termény vetőmag
 • Műtrágya
 • Bogyó vagy gomba

Feladatok:

 • Szüretelj le egy saját <betakarítható> terményt: Ültesd el a betakarítandó növényt, amit a küldetés kér, gondozd, és várd meg, amíg teljesen kifejlődik. Ezután szüreteld le.
 • Vidd el a <betakarítható> terményt annak, aki a megbízást adta: Miután betakarítottad a növényt, vidd el annak a simnek, aki a megbízást adta neked.

Egy egyszerű kérés (A simple request)

Volt már olyan napod, amikor túl sok a teendőd, de nincs elég időd rá? Szükségem van néhány alapanyagra a következő ételhez, de nem tudom, mikor lesz rá szabadidőm. Tudnál nekem segíteni?

Megbízó: Kim Goldbloom, Sara Scott vagy Michael Bell

Egyéb címek: Hasfájás (Tummy pangs), vagy Ki éhes? (Who’s hungry?)

Jutalmak:

 • § 90
 • Különféle alapanyagok
 • Műtrágya
 • Frissen elkészített étel

Feladatok:

 • Adj a megbízást adónak egy <ehető tárgyat>: Szerezz be bármilyen harapnivalót, vagy ételt amit a sim kér és add át neki. Ehhez kapni fogsz egy barátságos interakciót, mihelyst a tárgy belekerül az eszköztáradba.

Tipp: A megbízást adók minden ételből egy adagot szeretnének kapni. Tegyük fel, hogy sajtot kérnek. Ekkor a Pick Up Serving interakciót kell használnod egy sajton, hogy egy adagot hozz nekik, ahelyett, hogy az egész sajtblokkot vinnéd.

Állati kényelem (Creature comforts)

Nem vagyok benne biztos, hogy van-e saját állatod, de én már régóta szeretnék néhány friss állati termékhez hozzájutni. Tudnál hozni nekem néhányat, ezzel megspórolva nekem az ide-oda járkálást?

Megbízó: Kim Goldbloom, Rahul Chopra

Egyéb cím: Készletek felöltése (Livestocking up)

Jutalmak:

 • § 90
 • Állati csemege
 • Istálló fejlesztéséhez alkatrész
 • Új állati csemege recept, vagy állati ruházat
 • Élelmiszerszállítás kupon

Feladatok:

 • <Állati terméket> adj át a megbízónak: Bármi is legyen az, amit a sim kér, a forrása az egyik haszonállat lesz. Gyűjts össze egy bizonyos típusú tojást, egy ízesített tejet… majd vidd el terméket a megbízónak.

Baráti látogatás (A friendly visit)

Már régóta terveztem, hogy meglátogatom néhány barátomat a faluban, de szörnyen elfoglalt vagyok. Megtennéd, hogy teszel egy kört, és megnézed, hogy van mindenki?

Megbízó: Rahul Chopra, Lavina Chopra, vagy Sara Scott

Egyéb címek: Menj és köszönj (Go say hello) és Légy jó szomszéd (Be a good neighbor)

Jutalmak:

 • § 90
 • Helyi étel
 • Néhány bogyós gyümölcs
 • Bármilyen fejlesztési alkatrész
 • Keresztszemes hímzés minta

Feladatok:

 • Szerezd meg a falusi csomagot… valakitől: Miközben Henford-on-Bagley-ben vagy, kattints a körülötted lévő simekre, és használd a Kérj falusi csomagot (Ask for Village Package) interakciót. Egyiküknél lesz, szóval csak kérdezősködj tovább.
 • Add át a falusi csomagot a megbízónak: Menj vissza ahhoz a simhez, aki a megbízást adta, és add át neki a csomagot, amit az imént kaptál az egyik falusitól. Ezt az interakciót a barátságos szociális menüben találod.

Második természet (Second nature)

A csodálatos erdők rengeteg vadállatot rejtenek, és bármennyire is próbálom, nem tudom mindet szemmel tartani. Nem bánnám, ha időről időre lenne egy másodkezem. Amolyan barát és üzlettárs közötti dolog, érted? Gondolod, hogy te lehetnél az?

Megbízó: Michael Bell

Egyéb címek: Állatjelentés (Creature report) és Állatgondozás (Critter care).

Jutalmak:

 • § 90
 • Különféle gyümölcs
 • Gyapjú
 • Állati ruházat

Feladatok:

 • Figyeld meg a <vadállatot>: Keresd meg azt a vadállatot, amelyet a feladat kér, és kattints rá, hogy megfigyelhesd, mit csinál. Ha a simed rendelkezik az Állatrajongó (Animal Enthusiast) jellemvonással, akkor helyette a “Csodáld meg” (Admire) interakciót kapja meg. Ha egynél több állatra van szükséged, minden egyes interakciót külön-külön kell elvégezned egy-egy állaton.
 • Kommunikálj a <vadállattal>: Használj bármilyen szociális interakciót a vadállaton. Ha több állatra van szükséged, akkor minden interakciót külön-külön kell elvégezned egy-egy állaton.
 • Számolj be a vadőrnek: Amikor végeztél az állatok gondozásával, számolj be Michaelnek egy barátságos interakcióval.
A vadállatok Bramblewoodsban kóborolnak. Keress egy korhadt fatörzset, hogy madárrajokat találj, és egy facsonkot, ahol vadnyulakat találsz. A rókák szabadon kószálnak.

Mi a legújabb pletyka? (What’s the scuttlebutt?)

Pletykálnak, és én nem tudom, hogy miről van szó! Úgy értem, nem kell mindent tudnom, de mégis nagyon kíváncsi vagyok rá. Megtennéd, hogy kideríted, mi a legfrissebb pletyka? Én magam túl elfoglalt vagyok hozzá, hogy utánajárjak, de feltétlenül tudnom kell!

Megbízó: Sara Scott, Lavina Chopra vagy Rahul Chopra

Másik cím: Kiszagolni a titkokat (Sniff out the secrets)

Jutalmak:

 • § 250
 • Élelmiszerszállítás kupon
 • Virágok
 • Keresztszemes hímzés minta
 • Nem mindennapi ízű tej

Feladatok:

 • Találd meg a rejtélyes ajándékozót: Kérdezd meg a Henford-on-Bagley-ben járkáló simeket, hogy ők-e a titokzatos ajándékozó, akiről mindenki beszél. Ehhez barátságos társalgás interakciót fogsz kapni.
 • Fedd fel a rejtélyes ajándékozó kilétét a megbízónak: Találkozz azzal a simmel, aki a megbízást adta neked, és mondd el neki, hogy ki a titokzatos ajándékozó. Ehhez egy barátságos társalgás interakciót kapsz.
 • Adj egy teljes pitét a rejtélyes ajándékozónak: A megbízó egy pitét fog adni neked a simed eszköztárába. Vidd el a pitét annak a simnek, akit a titokzatos ajándékozónak fedeztél fel, köszönetképpen a kedves gesztusáért. Lehetőséged lesz kiválasztani, hogy melyik pitét szeretnéd odaadni, ha több is van nálad.

Forrás: Sims Online