Sims 4 Játéktipp

Sims 4 Cottage Living – Harmóniában élni a vadnyulakkal

A Sims 4 Cottage Living kiegészítőben a nyulakkal is barátkozhatsz. Az alábbi tippben néhány hasznos információt olvashatsz arról, hogyan találhatsz rájuk és miképp válhatsz a legjobb barátaivá ezeknek a cuki kis bolyhos állatoknak.

Hol találhatunk vadnyulakat 

Henford-on-Bagley új világában több helyen is találhatsz vadnyulakat. A vadállatok térképén megnézheted, hogy pontosan hol. Az Old New Henford és a Bramblewood városrészben elhelyezett farönkök körül garantáltan rájuk bukkanhatsz.

Old New Henfordban a sétaút mellett található egy farönk, míg Bramblewoodsban a Vadőr (Creature Keeper) közelében és a vízesésnél van egy-egy ilyen.  Ha nem találsz olyan nyulat, akivel interakcióba léphetnél Henford-on-Bagley-ben barangolva, akkor megpróbálhatod a Csalogassa elő a nyulakat (Lure Out Rabbits) interakciót a fatörzseken, ha nyulak rejtőznek bennük.  

Azt javasolják, hogy ezt az interakciót csak nappal próbáljuk meg, mert nem szeretik, ha éjszaka alvás közben zavarják őket.  Ha sikerül kicsalogatnod a nyulat, rengeteg interakció közül választhatsz. Ha szeretnél összebarátkozni egy nyúllal, óvatosan közelítsd meg, távolról figyeld őket!  

Természetesen mindig választhatsz közvetlenebb módot is, és azonnal interakcióba léphetsz velük. Az Actions menüben olyan interakciókat találsz, amelyekkel megcsodálhatod a nyulat (ha a simed rendelkezik az Állatrajongó (Animal Enthusiast) jellemvonással), és a kamerát rájuk állíthatod.  A Társalgás (Socialize) menüpontban vicces, barátságos, gonosz és rosszindulatú társalgási interakciókat választhatsz, amelyeket a nyúllal végezhetsz. 

További lehetőség még: Adjon ajándékot (Give gift) a nyúlnak  (vagy fogadd el a nyúl által felajánlott ajándékot, ha elég barátságos kapcsolatban vagy vele), és az Ajándék preferenciák felfedezése (Discover Gift Preferences).

Tipp: Néha vadnyulak látogatják meg a kertedet. Tartsd nyitva a szemed a kis látogatók előtt. 

Vedd rá a nyuszipajtásaidat, hogy segítsenek a kertedben 

A nyulak remekül tudnak segíteni a kertben. Növeld a nyulak megjelenésének esélyét azzal, hogy feloldasz és elhelyezel egy vadnyúl otthont a telkeden. Egy vadnyúl otthont 400 simoleonért tudsz vásárolni az Építés módban (Build Mod), azon belül a Kültéri tevékenységek (Outdoor Activites) között találod meg, vagy egyszerűen használd a keresőt, és írd be, hogy Wild Rabbit Home! 

Minél jobb a kapcsolatod velük, annál nagyobb az esély arra, hogy meglátogatnak. Míg a vadmadarak a kártevők megevésével segítenek, addig a vadnyulak a növényeiden növekedő gyomokat rágcsálják le. Lehet, hogy meg is trágyázzák a túlméretezett növényeidet ha megkéred őket rá (Ask For Gardening Help).

Nyulak és ajándékok 

Számos olyan gyűjtemény van, amelyet ajándékozhatsz (és kaphatsz a nyulaktól):

 • Adj virágokat / Give Flowers
 • Adj halat / Give Fish
 • Adj tojást / Give Egg
 • Adj italt / Give Drink
 • Adj keresztszemes hímzést / Give Cross-Stitch
 • Adj konzervet / Give Canned Good
 • Adj könyvet / Give Book
 • Adj gyapjút / Give Wool
 • Adj faszobrot / Give Wooden Scuipture
 • Adj vegetáriánus ételt / Give Veggie Meal
 • Adj terményt / Give Produce
 • Adj festményt / Give Painting
 • Adj tejet / Give Milk
 • Adj húsételt / Give Meat Meal

Az Ajándék preferenciák felfedezése (Discover Gift Preferences) interakció kiválasztása után információt kapsz arról, hogy mit szeretnek és mit nem. Ebben az esetben az interakció használata után derült csak ki, hogy a vadnyúl, akibe belebotlottál, nem szereti a vegetáriánus ételeket (Veggie Meals), míg minden más még mindig kérdőjel alatt szerepel, így egyelőre nem tudni, hogy tetszeni fog-e neki az adott ajándék. Gyakran szórakoztató kísérletezni és ajándékot adni az állatoknak, függetlenül attól, hogy ismered-e a preferenciáikat vagy sem. Miután több pozitív társalgási interakciót folytattál a nyúllal, átveheted az ajándékot, amit a nyúl készített neked. Minden nyúl naponta képes lesz megajándékozni téged, csak győződj meg róla, hogy pozitív interakcióba lépsz velük. 

Barátkozás egy nyúllal és nyulak az otthonodban

Számos olyan társalgási interakció van, amely segít abban, hogy összebarátkozz egy nyúllal. Ha a simed Állatrajongó (Animal Enthusiast), akkor gyorsabban is képes lesz barátságot kötni egy vadnyúllal, azonban más simeknek talán egy kicsit kitartóbbnak kell lenniük. Több társas interakciójuk is lesz velük, például a Show Dance Move, a Smother Wild Rabbit vagy akár a hegedűvel, vagy gitárral való zenei képességek bemutatása. Ha először barátkozol egy nyúllal, akkor feloldasz egy vadnyúl otthont, amelyet a lakótelkedre helyezhetsz. Továbbá, minden alkalommal, amikor összebarátkozol egy nyúllal, kapsz egy erőteljes pozitív hangulatjelzőt. Az egyik előnye a nyulakkal való barátkozásnak, hogy kertészeti segítséget kérhetsz. Az általad segítségül kért nyúl ezután alkalmanként meglátogatja a telkedet, és segít a kertben. Ha a nyúlra viszed a kurzort, ellenőrizheted az állapotát, hogy készen áll-e a segítségre vagy sem. 

Tipp: A nyuszik nem fognak megjelenni rossz időjárási körülmények között, ha telepítve van a Sims 4 Seasons.

Szóval mit csinálnak a nyulak a telkeden?

Amellett, hogy nagy segítséget nyújtanak a kertben, nagyon aktívak is, amikor a telkeden tartózkodnak. Szaglásznak az udvaron, alagutakat ásnak, és interakcióba lépnek a simjeiddel, feltéve, hogy jó hangulatban vagy. 

Hogyan védjük meg az ártatlan nyuszikat a rókáktól?

A vadrókák időnként meglátogatják a telkedet, ha engedélyezve van a Vadrókák telekkihívás (Wild Foxes Lot Challenge). A rókák nagyon gonoszak tudnak lenni a telket látogató nyuszikkal szemben. Ráugranak a nyuszikra, hogy harcba kezdjenek, és a végén még meg is ölhetik őket. Hogy ezt megakadályozd, vehetsz egy lámát, hogy őrizze a telket, valamint a simek is elkergethetik a rókákat, vagy összebarátkozhatnak velük. A Vadrókák Telek Kihívást ki is kapcsolhatod: amikor Építés/Vásárlás módban vagy, nyisd meg a bal felső sarokban a Telek tulajdonságai menüt, és kattints a Vadrókák Telek kihívások ikonra (arany trófea). Itt kikapcsolhatod, hogy a vadrókák ne jelenjenek meg a telkeden.

Játssz öltöztetősdit a nyuszikkal

Minden nyuszit, akivel simed összebarátkozott, a legaranyosabb ruhákba öltöztethetsz. Az állatok ruházatát többféleképpen is beszerezheted: vásárolj, vagy cserélj állatruhákat láma gyapjúért a Bramblewood-ban lévő Vadőrtől (Creature Keeper). A készlet korlátozott, és naponta változik, ezért érdemes gyakran benézned, hogy minden fajta állati ruházatot összegyűjts. Ezen felül vásárolhatsz a Finchwickben található gazdaboltban (Garden Shop) is, vagy kaphatsz jutalomként a szomszédoknak teljesített megbízásokért (Errands).

Miután beszereztél egy ruhadarabot a nyulak számára, kattints rájuk, és válaszd az Öltöztesse (Dress in) a nyulat interakciót. 

Tipp: Könnyen megtalálhatod a Vadőrt (Creature Keeper), ha rákattintasz a házára a Bramblewood erdőben, és használod a Focus Camera interakciót.

Nyúl általi halál

Ha úgy döntesz, hogy összeveszel egy vadnyúllal, rontod a kapcsolatotokat. Ha túl sokszor provokálsz egy nyulat, megtámadja a simed. 

Végezz gonosz interakciókat velük, hogy feldühítsd a nyuszit, de légy óvatos; néha a simed csak egy tisztességes figyelmeztetéssel távozik a harcból, de az is lehet, hogy a végén megöli a simedet. Kivéve persze, ha ez a célod…

 

Forrás: Sims Community, Sims Online