Sims 4 Játéktipp

Sims 4 Cottage Living – Finchwicki vásár

Ki ne szeretné a jó öreg vásárokat, ahol sok a szórakozás, a finom étel és – ami még fontosabb – a versenyek? A Sims 4 Cottage Living a a Finchwicki vásárokról szól, amiket minden héten egyszer, szombatonként tartanak Henford-on-Bagley egyik városrészében, Finchwickben! A helyiek a legjobb házi készítésű finomságaikat és a legértékesebb haszonállataikat mutatják be, egymással versenyezve. Szeretnél szalagokat is nyerni? Ne feledd: minél nagyobb a termés, annál jobb!

Hol található a Finchwicki vásár

A Finchwicki vásár (Finchwick Fair) minden szombaton 15:30-kor kezdődik és 21:30-kor ér véget. Henford-on-Bagley városának szívében, Finchwick területén lesz. Minden szombaton a simed kap egy értesítést, amikor a vásár elkezdődik, és eldöntheted, hogy automatikusan a helyszínre utazol-e (Travel To The Finchwick Fair), vagy ha szeretnél egy kicsit később megjelenni, akkor utazz el a The Gnome’s Arms bárba, a vásár közvetlenül az épület előtt, a füves területen lesz.

Nevezz be a Finchwicki vásárra haszonállattal és terménnyel

A Finchwicki vásár versenyeire haszonállattal, állati termékkel – például tojással -, terménnyel, vagy süteménnyel lehet benevezni. Hogy melyikre lehet, az attól függ, hogy az adott hétvégén melyik Finchwicki vásár kerül megrendezésre, de erről majd később…

Bármilyen versenyen is szeretnél részt venni, fontos, hogy a vásárokra magaddal vidd a benevezni szánt terményt, vagy haszonállatot, ezért győződj meg róla, hogy minden benne van a simed eszköztárában, mielőtt elindulsz a vásárra! Még a haszonállatnak is az eszköztárban kell lennie! Ahhoz, hogy egy haszonállatot az eszköztárba helyezz, kattints rá, menj a Tevékenységek (Actions) menübe, majd válaszd az Eszköztárba (Put In Inventory) helyezés lehetőséget.

Tipp: Győződj meg róla, hogy a termény és az állati termék elég friss marad a vásárra való nevezésig, és nem romlik meg idő előtt!

Minden Finchwicki vásáron két versenyszámban lehet majd indulni, és mindegyiknél külön standok várják a résztvevőket. Kattints egy standra, és válaszd a Benevezés (Submit Entry) opciót. Lehetőséged van mindkét aktív versenyen való részvételre, így extra díjakat nyerhetsz. Ha több sim van a háztartásodban, akkor ők is benevezhetnek a versenyekre.

Vigyázz: A versenyre benevezett termék a vásár után elvész. A haszonállat viszont visszakerül az eszköztárba.

Mostantól részt veszel a tisztességes verseny(ek)en. Sok szerencsét!

Versenyek, amiken részt vehetsz

Most, hogy tisztáztuk, hogyan lehet részt venni a Finchwicki vásár versenyein, nézzük meg részletesebben, melyekre lehet benevezni.

A Finchwicki vásár öt változatban kerül megrendezésre, és mindegyik során két versenyen vehetsz részt. A naptár megnyitásával láthatod, hogy milyen rendezvények várnak rád az adott hónapban, beleértve a Finchwick vásárt is, amelynek a témáját is itt tudod kideríteni. Ha rákattintasz a vásár ikonjára, amit a szombati (Saturday) napnál találsz, baloldalt megjelenik az Olvasd el a vásár szórólapját (Read Fair Flyer) felirat a kép alatt. Ha erre is rákattintasz, részletesebb információt tudhatsz meg a megrendezésre kerülő vásárról.

Finchwicki Zöldség- és gyümölcsvásár / Finchwick Garden Fair

A Finchwicki Zöldség- és gyümölcsvásár (Finchwick Garden Fair) nem összetévesztendő a Finchwicki Túlméretezett termény vásárral (Finchwick Oversized Crop Fair). Hozd magaddal a legjobb minőségű zöldséged, vagy gyümölcsöd és lopd el a show-t! Mindegy, hogy krumpli, zöldbab, vagy csak egy sima alma, bármi lehet. De miért ne takaríthatnád be ezeket a terményeket, és miért ne süthetnél a legtökéletesebből egy finom pitét?

Mivel ez a vásár a kisebb terményekről szól, itt az ideje, hogy növeld a kertészkedés jártasságod! Fordíts időt a növények gondozására! A műtrágyák, de más tényezők, például az arany csirkék is hozzájárulnak ahhoz, hogy terményed és pitéd a következő szintre léphessen.

Úgy tudod eldönteni, hogy melyik termést érdemes benevezned, hogy megnézned, melyik a legjobb minőségű. A kurzort a termény fölé mozgatva láthatod, hogy milyen minőségű a betakarított terményed: hogy jó eséllyel indulhass, mindig tökéletesnek kell lennie. Ugyanitt megtudhatod azt is, hogy mennyire ritka az általad kiválasztott termény. Ha egy tökéletes minőségű (perfect quality), ritka növényt (rare plant) nevezel be, az nagyban növeli a nyerési esélyeidet.

Ahhoz, hogy a legnagyobb eséllyel nyerhesd meg a pite versenyt, fontos, hogy a pitéd a legjobb minőségű, friss alapanyagokból készítsd el. Frissen tarthatod a pitédet, ha a hűtőszekrényben tárolod, amíg el nem indulsz a vásárra. Ez megnöveli az időtartamát, így később romlik meg.

Finchwicki Túlméretezett terményvásár / Finchwick Oversized Crop Fair

A Túlméretezett terményvásár meglehetősen hasonlít a Zöldség-és gyümölcsvásárra, azonban ez a rendezvény a Cottage Living új, túlméretezett terményeire összpontosít. Itt vannak a versenyek a Finchwicki vásárhoz:

Túlméretezett termény verseny / Oversized Crop Competition: Hozd be a legnagyobb túlméretezett terményedet, hogy versenyezz másokkal!
Pite verseny / Pie Competition: Oszd meg a legfinomabb, legszebb házi készítésű pitédet, hogy elbírálják!

A Pite verseny ugyanaz, mint a Zöldség- és gyümölcs versenynél. Csak győződj meg róla, hogy a lehető legjobb minőségű pitét készítetted el, és akkor lesz esélyed a többi versenyzővel szemben.

A Túlméretezett termény verseny egy kicsit érdekesebb. Nyilvánvalóan úgy kell kezdened, hogy tökéletes minőségű túlméretezett terményt termesztesz, de még ezen belül is adódnak különbségek. Mivel a túlméretezett termés rendellenes méreteket ölt, még a legtökéletesebb termés sem elég. Győződj meg róla, hogy a terményed legalább a következő mennyiségű simoleont ér, hogy nagyobb esélyed legyen az első helyezett szalagra:

 • Padlizsán / Aubergine: § 365
 • Fejes saláta / Lettuce: § 580
 • Gomba / Mushroom: § 740
 • Tök / Pumpkin: § 440
 • Görögdinnye / Watermelon: § 380

Tipp: A túlméretezett termény növekedése körülbelül egy hétig tart, és a betakarítás után lejár a szavatossága. Ügyelj arra, hogy a betakarítást helyesen időzítsd.

Finchwicki Lámavásár / Finchwick Llama Fair

A vásár aktuális rendezvénye a lámákról szól! Itt az ideje, hogy Kuzco Császár, Spitsalot Úr és Dráma Láma Kisasszony ellopja a show-t! A boldog láma termeli a legjobb gyapjút, úgyhogy nyírd meg, és nevezz be a gyapjú versenyre, ha már itt vagy.

Láma verseny / Llama Competition: Gyere el és hozd magaddal a lámádat a versenyre!
Gyapjú verseny / Wool Competition: Hozd magaddal a legjobb gyapjúdat, hogy elbírálják, és gyönyörködj a különféle nevezések színkavalkádjában!

A vásár előtt érdemes kellően gondoskodni a lámáról. Fordíts rá sok figyelmet, növelve mind a barátságotok szintjét, mind az ő boldogságát. Próbáld meg elérni, hogy nagyon boldog állapotba kerüljön. Ha maximalizálod a barátságodat azzal a lámával, akivel benevezel a versenyre, az jelentősen megnöveli az esélyeidet a szalag megnyerésére. Tisztítsd meg a lámát és az istállóját, mielőtt az eszköztáradba helyeznéd.

A valaha volt legboldogabb lámát előtte miért ne nyírhatnád meg? A boldog láma gyapjának nyírása növeli a gyapjú minőségét. Hozd a tökéletes minőségű gyapjút, hogy nagyobb legyen az esélyed a nyerésre. Úgy tűnik, a gyapjú színe sokkal kevésbé számít, így bármilyen gyapjút hozhatsz, amilyet csak szeretnél.

Tipp: Adj a lámádnak egy Állati buli csemegét (Animal Party Treat), hogy még boldogabb legyen!

Finchwicki Tehénvásár / Finchwick Cow Fair

Készülj fel a múúúlatságra! Ezen a vásáron a versenyek célja, hogy kiderüljön, ki a legjobb gazda, ha a haszonállatokról van szó. Itt az ideje, hogy próbára tedd szeretett tehenedet és a tejét!

Tehén verseny / Cow Competition: Gondoskodj róla, hogy tehened nyerő hangulatban legyen, és gyere el a tehénversenyre!
Tej verseny / Milk Competition: Hozd el a legfinomabb ízű tejet, és versenyezz a csodálatos nyereményekért.

A tehénversenyen a legjobban akkor jársz, ha egy kis extra időt töltesz a teheneddel, ezzel növelheted az esélyeidet a szalag elnyerésére. Barátkozz vele, etesd és tisztítsd meg, mielőtt az eszköztáradba tennéd. A tehénnek nagyon boldognak és jól tápláltnak kell lennie. Minél jobb a barátsági szinted a teheneddel, annál nagyobb az esélyed a győzelemre. Azonban a tehén boldogsága, ami a leginkább számít ebben a versenyben.

A tehén mindenféle tejet tud termelni. Nem számít, hogy milyen tejet hozol a versenyre, amíg friss és tökéletes minőségű. A tehén boldogságának növelése a fejés előtt segít abban, hogy jobb minőségű tejet termeljen.

Tipp: Minél boldogabb a tehén, mielőtt az eszköztáradba tennéd, annál nagyobbak az esélyeid a nyerésre.

Finchwicki Csirkevásár / Finchwick Chicken Fair

A csirkevásár a tollas barátaidról szól. Vidd el a legboldogabb és legpompásabb csirkédet a csirke versenyre, ahol az egészségüket és boldogságukat értékelik. A második verseny a tojásokról szól.

Csirkeverseny / Chicken Competition: Hozd el a legboldogabb, legszebb csirkédet, hogy részt vehess a csirkeversenyen.
Tojásverseny / Egg Competition: Hozd el a legjobb tojást, és nyerj tojással teli nyereményeket!

Ideje előkészíteni a csirkét a versenyre! Tyúk, vagy kakas, nem számít, amíg nagyon boldogok, egészségesek és jól tápláltak. Ha jó kapcsolatot ápolsz a versenyre nevezett csirkével, az jelentősen megnöveli a nyerési esélyeid. Nem biztos, hogy a gonosz csirke elhozása, aki folyton megtámadja a simedet, a legjobb ötlet… Fordíts sok figyelmet a csirkére, mielőtt beteszed az eszköztáradba!

A boldog tyúkok jobb minőségű tojásokat tojnak. Bármilyen tojás jó – legyen az unalmas fehér, vagy kék – lényeg, hogy tökéletes minőségűt vigyél magaddal a vásárra.

Tipp: A tyúkól köré, ahol egy arany csirke kóborol, helyezz le tojást a földre és az arany csirke “megáldja” a tojást, ezzel feljavítja a tojás minőségét.

Legyél első helyezett a Finchwicki vásár versenyein

Összefoglaltam a tippeket, hogyan nyerhetsz a Finchwicki vásár versenyein. Tisztességesen – érted? – könnyű nyerni, ha egy kis erőfeszítést teszel a rendezvény megkezdése előtt.

Nevezz be boldog állattal

Csak a legboldogabb állat nyerheti el a Finchwicki vásár első díját. Dolgozz az állattal való kapcsolatodon – a legnagyobb esélyhez maximalizáld -, és győződj meg róla, hogy az állat boldog, mielőtt beteszed a simed eszköztárába. Meg kell etetned és meg is kell tisztítanod. A nagyon boldog állapot döntő fontosságú, ez még fontosabb, mint egy szivárványos tehén, vagy arany csirke benevezése. Röviden: minél boldogabb az állat, annál nagyobb az esélyed az első díj megnyerésére.

Tipp: Úgy tűnik, a haszonállat felöltöztetése nem befolyásolja a verseny kimenetelét.

Nevezz be hatalmas túlméretezett terménnyel és ritka terménnyel

A túlméretezett termény úgy tűnik, nem áll le a növekedéssel. Bár van egy alapméret, hogy mekkorára nőnek a termények – még tökéletes minőség esetén is -, még mindig tovább növelheted a méretüket. Tarts a közelben egy arany csirkét, hogy “megáldja” a növényt, vagy miért ne kérhetnéd egy barátságos madárraj segítségét is? Mindezek a tényezők óriási mértékben növelik a terményed méretét.

Attól függően, hogy más versenytársak milyen minőségű terményeket hoznak, megúszhatod, hogy ha kiváló minőségű gyümölcsöt, vagy zöldséget hozol. De miért vállalnád a kockázatot? Ha egy tökéletes, ritka terményt hozol, azzal lesz a legjobb esélyed a győzelemre. Ha pedig részt veszel a piteversenyen, használj kiváló minőségű terményeket, hogy a legjobb pitét készítsd el, amelyet a bíra valaha is megkóstolt!

Nevezz be tökéletes minőségű állati termékkel

Süsd a pitét a legfrissebb, legjobb minőségű alapanyagokból! Hozz tökéletes minőségű tejet, gyapjút és tojást! Tartsd boldogan – legyen az növény, vagy állat – azzal, hogy megfelelően gondoskodsz róla! Legyen friss a terményed a vásárig a hűtőszekrényben tartva!

Vesztegesd meg a bírát

Még mindig kételkedsz abban, hogy megnyerheted a versenyt? A vásáron mindent szabad, még akkor is, ha ez a bíra megvesztegetését jelenti a jobb nyereményekért. Felajánlhatsz a bírának 250 §-t, hogy előnyben részesítsen téged a verseny során. Ha a bíra visszautasítja az ajánlatodat, akkor épp ellenkező hatást érsz el vele, ezért válassz bölcsen. A Rosszindulatú (Mean) jellemvonással rendelkező simeknek könnyebb dolguk lesz, ha megpróbálják a Bajkeverő (Mischievous ) interakciót a bíránál.

Henford-on-Bagley polgármestere egyben a vásár bírája is.

Nyeremények a Finchwicki vásárokon

A Finchwicki vásár minden résztvevője fehér szalagot kap jutalomként, de az első-harmadik helyezettek különböző színű szalagot kapnak. Egy véletlenszerű ajándékra számíthatsz az eszköztáradban, ha szalagot nyersz, egy kis pénzzel együtt.

1. helyezett

 • Első helyezett szalag
 • Véletlenszerű termény / alapanyag
 • § 500

2. helyezett

 • Második helyezett szalag
 • Véletlenszerű termény / alapanyag
 • § 250

3. helyezett

 • Harmadik helyezett szalag
 • Véletlenszerű termény / alapanyag
 • § 50

Emlékszalag

 • Részvételért járó szalag
 • Véletlenszerű ajándék

Forrás: Sims Online