Sims 4 Játéktipp

Sims 4 Cottage Living Életcél – Vidéki gondnok / Country Caretaker

Valahányszor új kiegészítőt kapunk a Sims 4-hez, a játékosok folyamatosan abban reménykednek, hogy ez azt jelenti, hogy új életcélokat is kapunk a simjeink számára. Nos, ez a te szerencsenapod, mert a Cottage Living egy vadonatúj Vidéki gondnok életcéllal (Country Caretaker Aspiration) érkezik, ahol kiélheted gazdálkodási vágyaidat.

Ez az életcél inkább az állatokkal való kapcsolatépítésre és a túlméretezett terményekre (Oversized Crops) összpontosít, mivel már létezik a Szabadúszó Botanikus életcél (Freelance Botanist Aspiration) a mindennapi kertészkedéshez, amit ezen életcél előtt, vagy után is megcsinálhatsz, ha szeretnél.

Bónusz Gyűjtögető életcél (Collector Aspiration)

Amikor kiválasztod a simed életcélját, akár a létrehozásakor, vagy amikor a gyermek sim tinédzserré válik, figyelmesnek kell lenned, mert egy bónusz jellemvonást is kiválasztasz, amit a simed megkap! Ha úgy döntesz, hogy a Vidéki gondnok életcélt (Country Caretaker Aspiration) választod a simednek, akkor pluszban megkapja a Gyűjtögető életcélt (Collector Aspiration) mint az összes többi természettel kapcsolatos életcél esetében.

Ennek a jellemzőnek a leírása szerint “A gyűjtögetők többször tudnak ritka gyűjthető tárgyakat találni“, ami sajnos nem túl hasznos ehhez az életcélhoz, de még mindig szórakoztató lehet, ha a játékban lévő gyűjtemények bármelyikét össze szeretnéd gyűjteni.

Mérföldkövek

Ennek a életcélnak négy szintje van, amelyeken a simednek végig kell haladnia, minden egyes szinten három-négy feladatot kell teljesítenie, amelyek az állatoknak való ajándékozástól kezdve, az állati csemegék (Animal Treat) készítésén át, a túlméretezett növények termesztéséig terjednek. Nézzük át a mérföldköveket egy kicsit részletesebben:

Első szint: Vidéki gondnok (Campestral Curator)

 • Vásároljon egy tehenet, lámát vagy csirkét a telkére. (Purchase 1 Cow, Chicken or Llama on Your Home Lot)
 • Társalogjon 5 alkalommal egy vadrókával, vadnyúllal vagy vadmadárrajjal. (Socialize with a Fox, Rabbit, or Bird 5 Times)
 • Vásároljon egy ágyást a telkére. (Purchase 1 Garden Patch for Your Home Lot)
 • Látogasson el Finchwick, Régi Új Henford (Old New Henford) és Szederfa (Bramblewood) szomszédságába. (Visit Finchwick, Old New Henford and the Bramblewood Neighbourhoods)

Első lépésként vásárolnod kell egy tehenet, csirkét, vagy lámát. Szükséged lesz egy csirkeólra (Chicken Coop) vagy egy istállóra (Animal Shed) (tehenek, vagy lámák esetében), de ha már van egy ilyen a telkeden, akkor rákattintva megvásárolhatsz egy haszonállatot (Purchase Animal), hogy teljesítsd ezt a feladatot.

A következő lépésként szocializálódnod kell egy vadnyúllal, vadrókával vagy vadmadárrajjal, amelyek mind olyan állatok, amelyek nem a te telkeden élnek. Ahhoz, hogy elkezdj szocializálódni velük, meg kell találnod őket Henford-on-Bagley különböző területein: a vadnyulakat általában a nyúlüregük körül, a vadmadárrajt egy korhadt fatörzsnél, a vadrókákat a világ minden táján kóborolva találhatod meg!

Ezután vásárolj a simednek egy ágyást, amely a kiegészítőcsomaggal együtt érkezett. Ha a családod Henford-On-Bagley-ben él, akkor lehet, hogy már van is néhány a telkeden, ami megfelel ennek a mérföldkőnek, de ha nem, akkor az Építés/Vásárlás módban (Build/Buy Mode) a Szabadtéri tevékenységek (Outdoor Activities) résznél keresheted meg a Mounded In-Ground Garden Patch, vagy a In-Ground Garden Patch néven.

Az első szint negyedik és egyben utolsó feladatában a simednek utazgatnia kell a világban. Mindössze annyi a dolga, hogy Henford-on-Bagley mindhárom részének bármelyik telkére el kell mennie. Az első Finchwick, amely a város főtere, és ahol a A Törpe Karjai Kocsma (The Gnome’s Arms Bar) is található. A következő az Régi Új  Henford környéke, ahol a A New Start, valamint a Watson háztartás és két üres telek található. Végül a legfelső részre, Szederfa környékére kell utaznod, ahol megtalálhatod a gyönyörű Isle of Volpe Parkot.

Második szint: Vidéki tudós (Agrestic Savant)

 • Barátkozzon össze egy csirkével, lámával vagy tehénnel. (Befriend a Chicken, Cow or Llama)
 • Helyezzen el egy vadnyúlotthont vagy egy vadmadárraj otthont a telkén. (Place 1 Wild Rabbit Home or Flock of Wild Birds on Your Home Lot)
 • Trágyázzon meg három túlméretezett terményt. (Fertilize 3 Plants of Oversized Crops)

A haszonállatokkal való barátkozás nem nehéz, de a te részedről folyamatos erőfeszítést igényel, hogy szocializálódj a haszonállataiddal, és gondoskodj róluk, hogy boldogok és ápoltak legyenek. Egy-két napig rendszeresen végezz szociális interakciókat az állatoddal. Megkönnyítheted a dolgod azzal, ha Barátság csemegét (Friendly Treat) adsz a haszonállatodnak, ezáltal gyorsabban nő a kapcsolati szintetek.

Tipp: Állati csemegét vásárolhatsz a finchwicki gazdaboltban.

Mielőtt egy vadnyúl-, vagy egy vadmadárraj otthont tudnál elhelyezni a telkeden, először is össze kell barátkoznod velük. Miután ez sikerült, az Építés/Vásárlás módban megkeresheted a vadmadárraj-, vagy a vadnyúlotthont, és elhelyezheted ezeket telkeden, hogy a vadállatok ott élhessenek. A barátságnak az az előnye, hogy a vadállatoktól kertészeti segítséget kérhetsz (Ask For Gardening Help). A vadmadarak a terményeiden lévő rovarok megevésével segítenek, a vadnyulak pedig a növekedő gyomokat rágcsálják le.

Miután már megvetted az ágyásokat, a trágyázásról se feledkezz meg (Crop Fertilizer)! Először is meg kell vásárolnod egy túlméretezett terménymagot, amit úgy tehetsz meg, hogy az ágyásra kattintasz és a Purchase Oversized Crop Seeds lehetőséget választod, majd a megvásárolt mag bekerül az eszköztáradba és máris elültetheted azokat . Ezután túlméretezett műtrágyát kell vásárolnod, azonban legalább 2-es szintű Kertészkedés jártasságra lesz szükséged ahhoz, hogy a simed használni tudja ezeket!

Harmadik szint: Állattartó (Critter Keeper)

 • Adjon három ajándékot vadrókáknak, vadnyulaknak, vagy vadmadárrajnak. (Give 3 Gifts to Foxes, Rabbits or Birds)
 • Készítsen öt darab Állati csemegét. (Craft 5 Animal Treats)
 • Szüreteljen le egy tökéletes minőségű túlméretezett terményt. (Harvest 1 Perfect Quality Oversized Crop)
 • Gyűjtsön össze öt termést Szederfában. (Forage 5 Items from the Bramblewood)

Az életcél harmadik szintjének első feladata az, hogy ajándékokat kell adnod a vadállatoknak. Ezek szórakoztatóak, mert ki kell találnod, hogy milyen ajándékokat szeretnek, hogy jobb kapcsolatot alakíthass ki velük. Az egyik dolog, amit érdemes megtenned, hogy a vadállatoknak felfedezed az ajándékozási preferenciáikat (Discover Gift Preferences), mivel el fogják árulni, hogy milyen típusú ajándékokat szeretnek és melyeket nem szeretik, így nem fogod felbosszantani őket! Miközben különböző ajándékokat adsz nekik, tudatni fogják veled, hogy melyiket szerették.

Rá tudsz kattintani a vadmadárraj fatörzsére, a vadnyulakra, vagy a vadrókákra a világban, és kiválaszthatod az ajándékozás lehetőségét (Give gift), aztán választhatsz valamit a simed eszköztárából, amit oda szeretnél adni nekik!

A következő dolog, amit a simednek meg kell tennie, az öt darab bármilyen állati csemege elkészítése, amit az istállóra vagy csirkeólra kattintva tehetsz meg, kiválasztva az Actions menüpontot, azon belül a Create Animal Treats at Fridge interakciót. A simed a hűtőszekrényt fogja használni a csemegék elkészítésére, szóval gondoskodj arról, hogy hűtőszekrény legyen a telkeden. Egy receptet úgy oldhatsz fel, hogy azt a csemegét már egyszer előtte megetetted a haszonállatoddal. Többféleképpen is beszerezheted őket: egyszerűen csak megveheted a finchwicki gazdaboltban, vagy jutalomként kaphatod, ha másoknak megbízásokat teljesítesz.

A következő feladatod a tökéletes minőségű túlméretezett termény betakarítása. Néhány olyan tényezőről van szó, amivel egy igen kiváló minőségű terményt érhetsz el, ez többek között függ a simed kertészkedés jártasságának szintjétől, a felhasznált műtrágyától és attól, hogy mennyit gondozod (azaz nem hagyod, hogy napokig ellepjék a bogarak). Ha meg akarod nézni a terményed aktuális minőségét, csak vidd a kurzort a növény fölé, és megjelenik a növény állapota.

Az utolsó dolog, amit az életcél ezen részénél meg kell csinálnod, az a Szederfában található termések gyűjtése. Az Isle of Volpe Parkban lévő telekre kell menned, mert ott olyan terméseket találsz, mint például a Vad csokibogyó (Wild Chocoberries), Különös gombák (Strange Mushrooms) és még sok más. Ha ötször betakarítod ezek közül bármelyik termést, akkor teljesül az életcélod harmadik mérföldköve.

Negyedik szint: Legendás (Legendairy)

 • Érje el a maximális kapcsolati szintet egy tehénnel, csirkével vagy lámával. (Reach Maximum Relationship with a Cow, Chicken, or Llama)
 • Kapjon három ajándékot vadnyulaktól vagy a vadmadárrajtól. (Receive 3 Gifts from Rabbits or Birds)
 • Nyerjen versenyt a Finchwicki vásáron. (Win a Competition in Henford-On-Bagley’s Finchwick Fair)

Az életcélod befejezéséhez először is el kell érned a maximális kapcsolati szintet valamelyik haszonállatoddal. Ez viszonylag könnyen megvalósítható, elég, ha csak következetesen gondoskodsz róla és szocializálódsz vele. Ez nem egy nap alatt fog megtörténni, de a folyamatos szocializációnak köszönhetően néhány napon belül sikerülni fog.

A következő feladatod az lesz, hogy ajándékokat kapj vadállatoktól, például vadnyulaktól és vadmadárrajtól. Először is, megfelelő kapcsolatra lesz szükséged az állattal, ami igazából már meg kell hogy legyen, hiszen feloldottad azt a funkciót, hogy az otthonukat a telkedre helyezhesd. Miután ez a kapcsolati szint megvan, lehetőséged lesz az ajándékozás menüpont alatt a felkínált ajándékot elfogadni. Ennek van egy időbeli korlátja, így naponta csak egy ajándékot kaphatsz, így eltarthat néhány napig, amíg teljesíted az életcélod mérföldkövét.

Végezetül, ahhoz, hogy teljesítsd ezt a mérföldkövet részt kell venned aFinchwicki vásáron és NYERNED kell! Attól függően, hogy melyik héten játszol, a részvételhez különböző dolgokat kell majd magaddal vinned. A Finchwicki vásárok a következők:

 • Csirkevásár (Chicken Fair)
 • Zöldség- és gyümölcsvásár (Garden Fair)
 • Tehénvásár (Cow Fair)
 • Lámavásár (Llama Fair)
 • Túlméretezett terményvásár (Oversized Crop Fair)

A bónusz életcél jellemzői

Az a sim, akinek sikerül teljesítenie ezt a Legendás életcél mérföldkövet, a Suttogó (Nature Conservationalist) jellemzőt kapja meg jutalmul. Ennek a leírása így szól: “A suttogó simek jobb kapcsolatot ápolnak az állatokkal, így az állatok hosszabb és boldogabb életet fognak élni. A vadnyulak és a vadmadárraj több ajándékkal kedveskednek a simnek. A növényekkel pedig egyedi módon tudnak kapcsolatba lépni, így több termésre tesznek szert a betakarításkor. Emellett ingyenes élelmiszerszállítást is kapnak, és ha Henford-on-Bagley-ben laknak, akkor a számláikból is kedvezményt kapnak”.

Ez tulajdonképpen egy elég hasznos jellemzője a vidéki életmódnak. Boldogabb állatokat tarthatsz, ami jobb minőségű állati termékeket eredményez, több ajándékot kapsz a vadállatoktól, amivel több pénzt kereshetsz, és nagyobbak lesznek a terményeid, ami nagyszerű pénzkereseti forrás lehet.


Mindezek mellett ingyenes élelmiszerszállítást kapsz, amivel jó pénzt takaríthatsz meg, és még a számlákból is kedvezményt kapsz, de csak akkor, ha továbbra is Henford-on-Bagley-ben élsz, mivel ez más világokban nem érvényes.

Forrás: UltimateSimsGuides

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
gyudani1996
2 évvel ezelőtt

Imádom ezt az oldalt! 😀
Nekem a Sims 3 a kedvencem. A Sims 4, mivel nem nyílt világú, nálam nem játszik, ahogy a többi sem a 3-on kívül. A Sims 5-ről lehet tudni valamit?

Matt
Admin
2 évvel ezelőtt
Válasz neki:  gyudani1996

Köszönjük! 🙂 Csak annyit tudunk, hogy dolgoznak több simses projekten, és még nem hivatalos a Sims 5 címadás. Lehet, hogy más lesz, ez majd idővel kiderül.