Sims 4 Játéktipp

Sims 4 Bust the Dust Életcél – Tökéletesen tiszta / Perfectly Pristine

A simjeid gyönyörű és tiszta otthonokban fognak élni, amelyekre nagyon büszkék lesznek. Azok a simek, akiknek a tökéletesen tiszta az életcéljuk, imádnak takarítani, és olyan feladatokat fognak elvégezni, mint a tányérok elmosogatása, a vécé használat utáni kézmosás és a szetthez tartozó új porszívók használata.

A tökéletesen tiszta életcél a helyszín (Location) kategóriába tartozik, a sim pedig a hazai pázsit (Home Turf) bónusz jellemvonással fog rendelkezni, amelytől a simed boldogabb lesz, amikor a lakótelken van, vagyis időnként boldog hangulatjelzőket kap.

Az életcél szakaszai

Az életcél négy szakaszából áll, amelyek teljesítése során a simjeid folyamatosan takarítják az otthonukat. Nagyjából nem lesz szabadidejük, mert a hobbijuk a takarítás, de nézzük a jó oldalát, vagyis hogy az otthonuk csillogó lesz.

Otthoni alapképzés / Basic Home Training

 • Tisztíts meg 3 konyhai vagy fürdőszobai tárgyat / Clean 3 Kitchen or Bathroom Objects
  Az első feladat három konyhai vagy fürdőszobai tárgy tisztítása, amelyek közé tartoznak a mosdók, vécék, kádak, zuhanyzók, tűzhelyek stb.
 • Porszívózz 3 órán át / Vacuum for 3 Hours
  Meg kell vásárolnod egy porszívót, és a simednek összesen három órán át kell porszívóznia az otthonát. Rengeteg porszívót találsz az építés módban, és mind az álló porszívó, mind a kézi porszívó működik erre a célra.
 • Moss el 3 tányért / Wash 3 Dishes
  Nagyon egyszerű a feladat, csak mosogass el három tányért. A mosogatóba helyezés nem számít bele, kézzel kell mosogatnia.
 • Ürítsd ki a szemetest / Empty the Trash
  Egyszerűen vidd ki a szemetest a kültéri kukába.

Proaktív takarítás / Proactive Cleaning

 • Takaríts fel 5 rendetlenséget / Clean Up 5 Messes
  A simednek öt rendetlenséget kell feltakarítania, amely magába foglalhatja a szokásos víztócsákat, a gyerekek vagy tipegők által a padlóra összekent festéket, állatszőr csomókat.
 • Mosd meg a kezed a WC használat után / Wash Hands After Using the Toilet
  A simed kézmosása a WC használat után elég magától értetődő, undorító, ha nem teszed.
 • Mutasd meg a tiszta házad a vendégeknek / Show Off Your Clean House to Guests
  Meg kell hívnod egy bármely simet az otthonodba, amikor a ház tiszta. A padlóra kattintva ellenőrizheted a tisztasági szintet (Check Dust Level), és meggyőződhetsz róla, hogy tiszta, mielőtt meghívnád őt. Ha Kapcsolat panelen lévő simre kattintasz, felbukkan egy olyan interakció, amelyen meghívhatod a simet a jelenlegi telkén való lógásra. Rögtön teljesülni fog a feladat.
 • Szerezd meg a “Perfekcionista buzgóság” hangulatjelzőt / Earn the Moodlet “Perfectionist Zeal”
  A simednek meg kell szereznie a perfekcionista buzgóság hangulatjelzőt, amit úgy szerezhetsz meg, hogy egy csomó mindent vagy túl sokat takarít, és ezzel perfekcionistává válik.

Porszívó Virtuóz / Vacuum Virtuoso

 • Vásárolj egy kézi és egy álló porszívót / Purchase a Handheld and Upright Vacuum
  A simednek egy kézi és egy álló porszívóra is szüksége van, amelyet az építési módban kell megvásárolnia. Ezután ezeket a porszívókat kell használnod a következő két feladathoz.
 • Pusztíts el 3 pornyuszit vagy mocskos ördögöt porszívóval / Destroy 3 Dust Bunnies or Filth Fiends with Vacuum Cleaner
  El kell távolítanod három pornyuszit vagy mocskos ördögöt egy bármilyen porszívó segítségével.
 • Pusztíts el 5 rendetlenséget vagy porhalmat porszívóval / Destroy 5 Messy or Dust Pile Objects with Vacuum Cleaner
  Ha egy ideig nem porszívózol otthonodban, akkor jelennek meg a koszfészkek, amelyeket legalább öt helyen fel kell takarítanod a padlóról.
 • Végezz el 2 fejlesztést egy porszívón / Perform 2 Upgrades on a Vacuum Cleaner
  Fejlesztened kell a simed kézügyesség (Handliness) jártasságát, hogy fejleszd a porszívók egyikét, hogy hatékonyabban tudjon porszívózni.

Takarítási főtisztviselő / Chief Cleaning Officer

 • Rendezz egy közösségi esemény partit egy tiszta házban / Throw a Party Social Event in a Clean House
  A simednek rendeznie kell egy közösségi eseményt a tiszta otthonában, ehhez menj a telefonra, és válaszd ki a közösségi esemény partit. Tarts valamilyen partit (pl. születésnap, vacsora stb.), de győződj meg róla, hogy otthonod tiszta legyen, mielőtt elkezdenéd az eseményt, a padlóra kattintva ellenőrizd a tisztasági szintet.
 • Takaríts 5 órán át boldog, magabiztos, inspirált vagy fókuszált hangulatban / Clean for 5 Hours in a Happy, Confident, Inspired, or Focused Mood
  A simed boldog, magabiztos, inspirált vagy fókuszált hangulatba kell, hogy kerüljön, ezután takarítsa az otthonát öt órán át.
 • Kérj meg sikeresen vagy követeld, hogy más simek 3 alkalommal takarítsanak / Successfully Ask or Demand that Other Sims Clean 3 Times
  A simednek rá kell vennie néhány más simet a takarítási szokásaikra úgy, hogy három különböző alkalommal megkéred őket, hogy takarítsanak. Ezt kérheted vagy követelheted is tőlük.
 • Bérelj takarítószolgálatot 2 alkalommal / Hire a Housekeeping Service 2 Times
  Kétszer kell felvenned egy szobalányt, ami a telefonon keresztül megtalálható a szolgáltatásokon belül.

Életcél jutalom jellemvonás

A simek miután teljesítették az életcélt, kapnak egy Halálos idegben (Fast & Fastidious) jutalom jellemvonást. Ezek a simek nem kapnak negatív hangulatjelzőt, és nem csökken a szórakozás szükségletük takarítás közben. Ezek a simek gyorsabban fognak takarítani, és nagyobb valószínűséggel válnak fókuszálttá, és a tökéletes hatékonyság érdekében használhatják majd a Takarítson alaposan (Power Clean) és a Porszívózzon alaposan (Power Vacuum) interakciókat.

Forrás: Ultimate Sims Guides

Ügyeletes technikai zseni, bugszakértő, kötélidegzetű hibaelhárító. Minden problémára akad – általában helyes – megoldása. Tehetséges illusztrátor, hírvadász, Sims 2, Sims 3, Sims 4 és Sims Mobile játékos. Az oldal biztonsági rendszerének őrizője, lelkiismeretes backstage admin.