Sims 4 Játéktipp

Sims 4 Bust the Dust Életcél – Legendásan piszkos / Fabulously Filthy

Egyesek szeretnek takarítani, hogy csillogjon az otthonuk, míg mások imádnak koszfészekben élni, és erről szól a legendásan piszkos életcél, amely a helyszín (Location) kategóriában található meg.

Ha ezt az életcélt választod a simed számára, és amikor létrehozol egy fiatal felnőtt vagy annál idősebb simet, megkapják a hazai pázsit (Home Turf) bónusz jellemvonást, amelytől a simed boldogabb lesz, amikor a lakótelken van, vagyis időnként boldog hangulatjelzőket kap.

Az életcél szakaszai

Ennek az életcélnak négy szakasza van, amelyen keresztül mocskossá kell tenned a simed házát, és meg sem próbálhatod magad kitakarítani, erre senkinek nincs ideje. Készülj fel arra, hogy gyakorlatilag undorodni fogsz a simed környezetétől.

Halogató / Procrastinator

 • Hagyd az ételt megromlani / Leave Out Food to Spoil
  Egyszerűen készítsd el az ételt, és hagyd valahol, hogy megromoljon. Akkor tudod, hogy megromlott, ha zöld bűz kezd áradni belőle.
 • Hagyd, hogy 3 konyhai vagy fürdőszobai tárgy bekoszolódjon / Let 3 Kitchen or Bathroom Objects Get Dirty
  Legyen három konyhai vagy fürdőszobai tárgy, ami értelemszerűen sokadik használata után szennyeződik, és ne próbáld kitakarítani. Ez magában foglalja a pultokat, vécét, mosdókagylót, kádat, zuhanyzót, tűzhelyet. Elég könnyű hagyni, hogy ezek piszkosak legyenek, különösen, ha a simed a trehány (Slob) jellemvonással rendelkezik.
 • Hagyd, hogy otthonod legalább egyik emelet szintje piszkos legyen / Let At least One Floor Level of Your Home Become Dirty
  A simednek egy kis ideig koszban kell élnie, és hagynia kell, hogy az otthonának egy egész szintje piszkos (Dirty) legyen. Csak hagyd, hogy a por felhalmozódjon, és egy ideig egyáltalán ne tegyél semmit, hogy ezt a feladatot teljesítsd. Bármikor ellenőrizheted az otthonod porszintjét, ha a padlóra kattintva a porszint ellenőrzését (Check Dust Levels) választod.
 • Maximalizáld ki a sim szórakozását, amíg egy poros, piszkos vagy mocskos szinten tartózkodik / Max Out Sim’s Fun Motive While on a Dusty, Dirty, or Filthy Floor
  A simed szórakozási igénye a legmagasabb szinten legyen, miközben a környezete poros (Dusty), piszkos (Dirty) vagy mocskos (Filthy). Ehhez meg kell várnod, amíg legalább egy kis por van a padlón, de ráveheted a simedet, hogy tévézzen vagy játsszon a számítógépen, amíg be nem porosodik a szoba.

Házimunka-kerülő / Chore Dodger

 • Kérj meg sikeresen 3 simet, hogy takarítson / Successfully Ask 3 Sims to Clean
  Ha egy koszos házban lógsz, és olyan simek vannak körülötted, akiket ismersz, lehetőséged van arra, hogy a padlóra kattints, és megkérj egy másik simet, hogy segítsen feltakarítani (Ask for Help Cleaning). Ezt háromszor kell megtenned ahhoz, hogy teljesítsd a feladatot.
 • Barátkozz egy pornyuszival / Befriend a Dust Bunny
  Miután elkezdesz látni némi port a padlón, rövidesen megjelennek majd a pornyuszik, akikkel össze kell barátkoznod. Először a pornyuszit érdemes megetetned porral és szeretgetned, mielőtt barátkoznál velük.
 • Főzz 3 ételt egy piszkos vagy mocskos konyhában / Cook 3 Meals in a Dirty or Filthy Kitchen
  Három ételt kell főznöd a piszkos vagy mocskos szintű konyhában. Ehhez jó lehet egy koszos tűzhely, piszkos pultok, mosatlan edények és még sok minden más, hogy a konyhád rendetlen legyen, és csak kezdj el főzni.
 • Fizess egy takarítószolgálatnak / Pay for a Cleaning Service
  A simednek szüksége lesz arra, hogy egyszer vagy ismétlődően felvegyen magának egy szobalányt, ami a telefonon lévő szolgáltatások menüben elérhető.

Alacsony színvonalú / Low Standards

 • Egyél 3 olyan ételt, ami megromlott / Eat 3 Meals That Are Spoiled
  Ehhez egy nagy adag ételt kell főznöd, amelyből legalább négy adagot tudna megenni a simed. Miután megfőztél, addig hagyd a pulton, amíg meg nem romlik. Vedd rá a simed, hogy három alkalommal egye meg a megromlott ételt.
 • Fürödj vagy zuhanyozz 3 alkalommal egy koszos kádban vagy zuhanyzóban / Bathe or Shower 3 Times in a Dirty Shower or Tub
  Rendszeresen tisztálkodj, amíg a simed zuhanyzója vagy kádja nem lesz koszos, majd három alkalommal zuhanyozz vagy fürödj benne.
 • Ne moss kezet a WC használat után / Don’t Wash Your Hands After Using the Toilet
  Egyszerűen ne moss kezet a WC használat után, ezt a legtöbb sim azonnal megteszi, miután kiment a mosdóba, kivéve ha rendelkezik az igénytelen (Slob) jellemvonással. Akkor kell figyelned rá, amikor a simed vécét használja, automatikusan mosdókagyló felé veszi az irányt, azt az interakciót azonnal ki kell ikszelned.
 • Hívj vendéget piszkos vagy mocskos szintű házba / Invite a Guest Over While House is Dirty or Filthy
  Először az otthonod porszintje legyen piszkos (Dirty) vagy mocskos (Flithy), ezután telefonon vagy a kapcsolat panelen keresztül hívj be egy simet a telkedre.

Mocskos barát / Filth Friend

 • Boríts fel 3 szemetes kukát / Knock Over 3 Trash Cans
  Lehetnek saját szemetesek az otthonodban, vagy valaki más telkén vagy akár egy közösségi telken, amelyekre rákattintasz a kuka feldöntéséhez. Ehhez a művelethez dühös állapotba kell kerülnie a simednek.
 • Rendezz egy közösségi esemény partit egy mocskos házban / Throw a Party Social Event in a Filthy House
  A simednek rendeznie kell egy közösségi eseményt a mocskos szintű (Filthy) otthonában, ehhez menj a telefonra, és válaszd ki a közösségi esemény partit. Tarts valamilyen partit (pl. születésnap, vacsora stb.), de győződj meg róla, hogy otthonod porszintje mocskos legyen, mielőtt elkezdenéd az eseményt.
 • Engesztelj ki egy mocskos ördögöt egy mocskos adománnyal / Appease a Filth Fiend with a Filth Tribute
  Légy óvatos, amikor mocskos ördögökkel foglalkozol, ha nagyon pimasznak érzik magukat, tüzet gyújthatnak a házadban. Ehhez össze kell barátkoznod egy mocskos ördöggel, és meg kell békítened (Appease) őt egy mocskos adománnyal, ami akkor válik opcióvá, ha egyre közelebb kerülsz a pajkos lényhez.
 • Etyepetyezz egy mocskos házban / Woohoo in a Filthy House
  Az etyepetyézési helyszínek bármelyikét használhatod, amíg azok az otthonon belül vannak, pl. ágy, zuhanyzó, szekrény stb., és etyepetyezned kell a partnereddel egy mocskos szintű házban.

Életcél jutalom jellemvonás

A simed, miután befejezi az életcélját, kap egy jutalom jellemvonást, amely egész életében vele marad. Ha egy sim elég sokáig él a mocsokban ahhoz, hogy befejezze a legendásan piszkos életcélt, megkapja a Mocsárlakó (Filth Dweller) jutalom jellemvonást.

Ezek a simek többé már nem kapnak negatív hangulatjelzőket, amiért elhanyagolt a környezetük. Az ilyen simek utálnak takarítani, és boldog hangulatjelzőket kapnak, ha koszos házban tartózkodnak. Ráadásul képessé válnak arra is, hogy kapcsolatba lépjenek és összebarátkozzanak a mocskos ördögökkel is.

Forrás: Ultimate Sims Guides

Ügyeletes technikai zseni, bugszakértő, kötélidegzetű hibaelhárító. Minden problémára akad – általában helyes – megoldása. Tehetséges illusztrátor, hírvadász, Sims 2, Sims 3, Sims 4 és Sims Mobile játékos. Az oldal biztonsági rendszerének őrizője, lelkiismeretes backstage admin.