Sims 4 Játéktipp

Oasis Springs titkos területe – Forgotten Grotto

Egy kedves nézőm a Sims 4 próbaverziós livejaim alatt a figyelmembe ajánlotta a titkos területeket. Willow Creek rejtett helyéről már készült tipp az oldalra, de mivel Forgotten Grottóról (avagy az Elfeledett Barlangról) nem találtam írást, úgy döntöttem, a legfontosabbakat összefoglalom pár sorban.

Hogy eljuss a kristályokkal ékesített barlangba, először találnod kell egy régi, lezárt bányalejáratot Oasis Springsben. (Ha simed nem ott lakik, aggodalomra semmi ok! A Sims 4 ugyanis lehetővé teszi a szomszédságok közötti utazást, így térkép nézetben (M billentyű) egyszerűen csak kattints a földgömb ikonra, és válaszd ki a sivatagi várost.) Két ilyen lejárat is található, ezek körülbelüli helyét jeleztem a térképen.

Az egyik a Desert Bloom nevezetű park fölött található. Van egy nyilvános illemhely is a közelben, arra az esetre, ha simednek könnyítenie kellene magán, a nagy kaland előtt, valamint egy piknikezéshez, grillezéshez berendezett rész is.

A másik bányabejárat pedig a Landgraab család háza mögött leledzik, a hegyoldalban:

Bármelyik helyet választod is, szükséged lesz 10. szintű handiness (ügyesség) jártasságra. Ha ez megvan, kattints a lezárt bányára, és válaszd a Break open (kb. szakítsa le, törje le) opciót!

Simed lefeszegeti a deszkákat. Innentől megnyílik a lehetőség a felfedezésre (Explore).

Sylvan Glade felfedezéséhez hasonlóan, itt is egy nyúljáratszerű „kaland” vár ránk, ahol kártyákat kapunk. Három alkalommal kell döntést hozni arról, hogy melyik irányba folytassuk utunkat. A szövegeket megpróbáltam nagyjából lefordítani, amennyire angoltudásomból kitelt.

A barlang felfedezése

Simed, a rettenthetetlen felfedező, elhatározta, hogy barlangászni fog. Két út van előtte. Az egyik ösvény nagyon keskeny, de simed még épp keresztül tudná magát rajta préselni.

Válassza a keskenyebb ösvényt

Válassza a szélesebb ösvényt

A barlang felfedezése

Nem kellene veszélyes dolgokkal próbálkoznod. Simed a fő ágban mászik lefelé, körbekémlelve a félhomályban. Lát egy szerpentin utat, ami fokozatosan felfelé vezet, és egy rozoga létrát, ami lefelé.

Menjen fel a szerpentinen

Másszon le a létrán

A barlang felfedezése

Simed óvatosan ereszkedik le a sötét szakadékba, kitapogatva útját a törött létrafokok mentén. Hosszú utat tett már meg lefelé, amikor egy halvány, azúrkék fény kezdi el kitölteni az alatta elterülő részeket. Simed kiléphet a homályos, mohás sziklafalra, vagy folytathatja útját a kékségbe.

Lépjen ki a peremre

Másszon tovább

Ha egy-egy alkalommal rossz döntést hozunk, akkor sem kell félni, nagy baj nem történhet. Simed visszatér a bejárathoz, és kap egy negatív, szégyent okozó hangulatjelzőt, amiért nem sikerült megtalálnia a helyes utat. Következő alkalommal újrapróbálhatod. (Azért figyelj oda a hangulatára, mert a túl nagy szégyenbe is bele lehet halni.)

Ha pedig jól választottál, már utazhatsz is Forgotten Grottóba:

Egy puha, mohás ösvény vezet tovább, ahol simed erőfeszítés nélkül haladhat tovább, amíg rá nem lel egy gyönyörű barlang bejáratára.

Utazzon Grottóba

Térjen vissza a barlang bejáratához

Mivel nem szeretném elvenni a kíváncsi felfedezők kedvét azzal, hogy előre lelövöm a megoldásokat, így azokat majd csak a tipp legvégén fogom veletek megosztani azok számára, akiknek nincs türelmük kísérletezni.
Ha már korábban végigjártátok a bányarendszert, legközelebb nem kell újra a kártyákkal bajlódni, hanem választhatjátok rögtön a „Travel to Forgotten Grotto”, avagy „Utazzon Forgotten Grottóba” opciót.
Emellett, a Sims Wiki szerint, ha van egy olyan simed, akinek legalább 7. szintű a wellness jártassága, és járt már a titkos területen, meditálás közben elteleportálhat oda. Ez a skill a Spa Day game packkel érkezett.
Azt még megjegyezném, hogy ha az egyik bányalejáratot megnyitod, és felfedezed, a másik érintetlen marad. Így, ha legközelebb ott szeretnél lejutni, akkor arról a bejáratról is le kell szedni a deszkákat, és fel kell fedezni. De a kártyák és a válaszok ugyanazok mindkét helyen.

Ami pedig odalent vár, egyszerűen lélegzetelállító! Ha valaki megkérdezné, melyik titkos hely tetszik jobban: ez, vagy Sylvan Glade, elég nehéz lenne döntenem.

Na, de mit találhatunk itt?

 • Begyűjthető, kiásható köveket. (Fosszíliák, fémek, időkapszulák.)
 • Növényeket, gombákat.
 • Békákat.
 • Új horgászterületeket. A Carl’s Sims 4 Guide oldal Forgotten Grottóról szóló tippje szerint ez az egyetlen hely, ahol batfish (denevérhal) fogható.

Érdekesség: a vámpírok (Vampires game pack) Forgotten Grotto területén immunisak a napfényre, mivel a „történet” szerint egy barlangban járunk. (De valójában, ha a TAB nézetben felfelé fordítjuk a kamerát, látni lehet, hogy nincs ténylegesen lefedve) (Sims Wiki)

Köszöntem a figyelmet, remélem, érdekesnek és hasznosnak találtátok a tippemet. Ha bármivel szeretnétek kiegészíteni, írjátok meg kommentben! Aki pedig kíváncsi a kártyák megoldásaira, azaz a helyes útra, itt olvashatja:

A kártyák megoldásai (exploring cave – a barlang felfedezése):

 • Take Wide Path (Kövesse a szélesebb ösvényt)
 • Climb Ladder (Másszon le a létrán)
 • Step onto the Ledge (Lépjen ki a peremre)

 


Köszönet és kreditek:

 • Köszönöm a tippeket Sylvan Glade és Forgotten Grotto felfedezéséhez, s ezáltal e tippem megírásához egy nézőmnek, Lara Ponydotternek!
 • A Carl’s Sims 4 Guide nevű, angol nyelvű oldalnak!
 • A Sims Wiki oldalának!
 • A tippet írta: Greg Samsa
 • A képeket készítette: Greg Samsa
 • Peter Cole simet készítette: Greg Samsa. Letölthető a Galériából. A felhasználónevem: GregorettaSamsa.
 • A játék és a területek az EA games és a Maxis tulajdonai.
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
Lee
Lee
5 évvel ezelőtt

Jól sikerült ez a tipp, Greg, és kedvem támad felfedezni ezt a helyet az útmutatásod alapján.. Na és, Peter Cole is tetszetős sim, majd megkeresem a Galériában.:)
Köszi mindkettőt!