Sims 4 Játéktipp

Sims 4 Seasons – Hogyan irányítsd a villámlást?

A Seasons kiegészítővel új időjárási elemek is érkeztek, többek között a villámlás. Ez egy látványos játékelem, így néha szükség lehet rá, hogy a villám oda sújtson, ahová a játékos szükségesnek érzi (simekbe vagy tárgyakba). Segítségével likvidálhatod háztartásod tagjait, különleges képességre tehetsz szert, vagy szuper képeket készíthetsz történetíráshoz. Amire szükséged lesz, az az AllCheats mod TwistedMexitől, amelyet el kell helyezned játékod Mods mappájában.

Ha azt szeretnéd, hogy a villám egy simbe csapjon bele, a következőket kell tenned:

  1. Nyisd meg a csaláskód sávot Ctrl + Shift + C kombinációval, és engedélyezd a csalásokat a testingcheats true kóddal.
  2. Derítsd ki simed azonosítóját a sims.get_sim_id_by_name Bella Goth kóddal. A név helyére a simed neve kerül, mindenféle zárójel és egyéb nélkül.
  3. Használd az alábbi csaláskódot, és írd a végére a simed azonosítóját: weather.lightning_strike_object azonosító
  4. Az enter lenyomásával simedbe már bele is csap a villám.

Ha egy órán belül kétszer lesújtasz simedre, belehal. Az első villámcsapás alkalmával a sim Szuperfeltöltve / Supercharged hangulatjelzőt kaphat, és ha egy óra elmúltával ismét villámcsapás éri, ez 12 órás Hiperfeltöltve / Hypercharged moodletre változik. Ilyenkor erre az időre képesek villámokat idézni a környezetükben. Csak kattins a földre, válaszd a megfelelő opciót, a többit pedig bízd simedre.

Ha egy tárgyba szeretnéd, hogy belecsapjon a villám, arra is van mód. Lépj be egy aktív telekre, és kövesd az alábbi lépéseket:

  1. Nyisd meg a csaláskód ablakot, és a testingcheats true kóddal engedélyezd a csaláskódokat.
  2. Az objects.list kóddal hívd elő az elérhető tárgyak listáját. Nem alkalmas bármi villámcsapásra, de pl. a termő gyümölcsfák igen, én egy körtefát helyeztem el ezért a telkemen.
  3. A csaláskód ablakban listázott sokféle tárgy közül válaszd ki azt, aminek az azonosítójára kíváncsi vagy. A játék nem kezeli jól a nagybetűket, így csak a kisbetűs részt írd be a csaláskódablakba. Ha pl. a postaláda azonosítójára vagy kíváncsi, az objects.list ailbox kóddal tudod megszerezni. Körtefa esetén elég volt beírnom az objects.list pear kódot, és máris megkaptam a háromféle körtefához tartozó azonosítót (vad, parkban és kertben található), amiből én az utóbbit kerestem. Az azonosító, amit kapni fogsz, 0x-el kezdődik, és egy hosszú, betűből és számokból álló sor.
  4. Írd be a weather.lightning_strike_object azonosító kódot a csalásablakba.
  5. Üss entert, és a villám máris lesújt a kiválasztott tárgyra. Ha sim tartózkodik a közelében, ő halálra rémülhet a túl közeli csapástól.

Ha csupán azt szeretnéd, hogy játékodban véletlenszerű villámok tűnjenek fel, a fenti a weather.lightning_strike_object kódot kell hozzá használnod mindenféle azonosító nélkül. Miután ezt beírtad, időjárástól függetlenül villámcsapások jelennek meg az égen.

Forrás: SimsVIP

 

Szárnybontogató írópalánta, elhivatott tippíró és modvadász. Lelkes fordító, Sims 3, Sims 4 és Sims Medieval játékos. Az oldalfelépítés és design elkövetője, fáradhatatlan fogalmazó és backstage admin.