Sims 4 Játéktipp

Sims 4 Outdoor Retreat – Granite Falls bemutatása

Az Outdoor Retreat kiegészítővel érkezett meg a játékba Granite Falls, egy tüneményes kis alaszkai ihletésű terület, ahol többek között a táborozni/kempingezni vágyó simek kipihenhetik a városi élet fáradalmait, vagy éppenséggel ellátogathatnak a Nemzeti Parkba.
Ahhoz, hogy eljuthassunk ide, nem kell mást tennünk, mint a telefonra kattintani, kiválasztani az autó ikont, azon belül pedig a Take a Vacation/Menjen vakációzni lehetőséget:

Picture

​Lehetőségünk van többedmagunkkal menni, a játék által feldobott ablakban rögvest ki is választhatjuk ismerőseink közül az útitársainkat:

Picture

​Miután ezzel is megvagyunk, simünk telefonál, majd előjön a betöltő képernyő, ahol kiválaszthatjuk Granite Falls-t:

Picture

​És már meg is érkeztünk:

Picture

​Eldönthetjük, hogy faházat bérelünk, esetleg szívesebben sátoroznánk az erdő mélyén – és természetesen a pénztárcánkhoz is szabhatjuk ez alapján a vakációt. Elég csak a telkek fölé vinni az egeret, és máris megtudhatjuk, mennyit kell naponta leperkálnunk az egyes helyeken, és természetesen, mint a játékban mindenütt, itt is kapunk néhány alapvető információt a fő helyiségek számáról:

​A vízesés mellett lévő nagyobb erdős területre nem lehet beköltözni – a fa jelzés mutatja, hogy az ott a Nemzeti Park. 🙂
Miután kiválasztottad, hogy hol szeretne élni a simed, a játék azt is megkérdezi, hogy hány napig szeretnél maradni, valamint kijelzi, hogy mindez mennyibe fog kerülni:

Picture

Eztán végre rá is toppanhatunk Granite Falls virtuális talajára.
Valóban bájos kis területtel van dolgunk, a kidolgozása nagyon hangulatos – külön felhívnám a figyelmet az időről időre az égen átrepülő fehérfejű rétisasra, amelynek vijjogása olykor belehasít a levegőbe, valamint a simek lábai alatt/mellett átfutkosó csíkos mókusokra.

Picture

Picture

​Granite Falls pontosan az, aminek kinéz: egy csodálatos hely természetkedvelő simeknek, tele varázslatosan szép erdős részekkel – és tohonya kempingezőkkel, természetesen.
A terület közepén találhatjuk a tábor központját, amit erről a mókás kis figuráról ismerünk fel:

Picture

Picture

Az alábbi képen látható kis faházra kattintva – a faragott szobortól balra – több opció közül választhatunk:

Picture

– Buy Supplies / Vásároljon kellékeket  – Sátor, hálózsák… minden, ami a sátorozáshoz, vagy a faházas ellátás tökéletesítéséhez szükséges!
– Explore woods / Fedezze fel az erdőt – Túrázás a Nemzeti Park területén. 🙂
– Read Camping Information / Olvassa el a kemping tájékoztatóját
– Take Me to Bathroom / Vigyen a fürdőszobába – Ekkor simünk rögvest a közös zuhanyzó előtt köt ki
– Take Me to Lodging / Vigyen a szállásra – Erre kattintva a sim a kiválasztott szálláshelyén bukkan fel

​Persze nem tábor a tábor közös zuhanyzó és egy rakás tűzrakóhely nélkül:

Picture

Azonban vigyázz, nehogy rossz fát tegyél a tűzre (haha), mert az őrjáratozó parkőrök elkaphatják a grabancodat:

Picture

Vagy ha olyan kedvük van, besétálnak a faházadba, és leülnek beszélgetni:

Picture

Egy ilyen csodás helyen a szabályok mellett persze a kikapcsolódásra és játékra is sok lehetőséget találhatnak simjeink, vagy éppenséggel arra, hogy fejlesszék jártasságaikat, vagy újakra tegyenek szert.
Patkóhajítás, anekdotázás a tűz körül, mályvacukor sütögetés, horgászat – a Nemzeti Park pedig tökéletes helyszín, hogy új bogarakat, csúszómászókat, és különleges növényeket fedezzünk fel.

Picture

​És bizony akkor sem kell meglepődni, ha simünk egy sétálgató medvébe botlik, sőt, bátran elbeszélgethetünk vele – rövid időn belül úgyis kiderül róla, hogy csak egy vicces kedvű kempingező öltött jelmezt. 😉

Picture

​Ezt simünk nem mindig találja viccesnek, és a medvét meglátva, vagy épp kontaktusba kerülve vele negatív – Feszült – hangulatjelzőt kap:

Picture

Picture

Tűrhetetlen
(A medve közelségétől)
A simek nem szeretnek a halálos állatok közelében lenni, de ez a medve sokkal inkább bosszantónak látszik, semmint fenyegetőnek.

 

Picture

Kalandkeresőknek, természetimádóknak, fáradt irodistáknak nagyon is érdemes ellátogatni Granite Fallsba, legyen szó akár csak egy szimpla kiruccanásról, vagy épp romantikus, természetközeli hétvégéről: simjeink biztosan nem bánják meg! 😉

​Látogatás a Nemzeti Parkba:

Ahhoz, hogy ellátogassunk a Nemzeti Parkba, elég a telefonunk “Travel…” opcióját választani. Miután betöltődik a térkép, már láthatjuk is a vízesés melletti területet, amelyet ikonján egy fa jelöl:

Picture

Megérkezve egy kis faházhoz jutunk, amely mellett a csodálatos zuhatagban gyönyörködhet simünk – és mi is.

Gyűjtögetéshez tökéletes ez a szép erdős kis terület: ásványok, különleges bogarak, növények, gombák – rengeteg félét találhatunk belőlük a Nemzeti Parkban.
A faházban lévő terráriumokon végignézve képet kaphatunk arról, milyen állatok is honosak errefelé:

Picture

Valamint innen, a Nemzeti Parkból juthatunk Granite Falls rejtett területére, a Remetéhez, amelyet a következő tippemben fogok ismertetni. 🙂

A tippet készítette: Carmilla